» »

HRV - variabilnost srčne frekvence

HRV - variabilnost srčne frekvence

Okapi ::

Marsikatera pametna ura, zapestnica, prstan... med drugim meri tudi HRV - variabilnost srčne frekvence. Pravijo, da je zelo koristen kazalnik zdravja.
https://share.google/yMSELxToyAH5TPgOW

A kdo to uporablja, spremlja? S katero napravo/programom?

Jaz imam Polar H10 + Kubios HRV.
https://www.kubios.com/

buttcrack ::

na garminu

T743 ::

Garmin ja, je tudi res da še največ pove od teh kazalnikov zdravja. Ko/če si zmatran se lepo vidi, da konkretno pade, po parih dneh počitka pa nazaj zraste. Še najlažje ga dvigneš z ustreznim počitkom.
Da hodiš npr. spat ob točno določeni uri in spiš dovolj dolgo.
Meni zraste čez zimo, ker je pač več časa in lažje zaspim, če je zunaj tema, čez poletje se pa malo zniža, ker spim manj.

T743 je izjavil:

Garmin ja, je tudi res da še največ pove od teh kazalnikov zdravja. Ko/če si zmatran se lepo vidi, da konkretno pade, po parih dneh počitka pa nazaj zraste. Še najlažje ga dvigneš z ustreznim počitkom.
Da hodiš npr. spat ob točno določeni uri in spiš dovolj dolgo.
Meni zraste čez zimo, ker je pač več časa in lažje zaspim, če je zunaj tema, čez poletje se pa malo zniža, ker spim manj.

No ta drug dober pokazatelj je pa utrip sam, če sem spočit konkretno pade, če je pa zjutraj 50+ pa vem, da bodisi nisem dovolj spal ali pa sem konkretno pretiraval z aktivnostmi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T743 ()

Okapi ::

Kako pa garmin meri hrv? Ves čas oziroma sproti, ali poženeš "spot" merjenje, ob določenem času, z nadzorovanim dihanjem?

T743 ::

Meri v spanju avtomatsko 5 minutne intervale. Oziroma od takrat ko ura zazna spanec do budnosti. Po 7 zaporednih dneh pa ti nato kaže za vsak dan spotoma v katerem območju si (drsno povprečje zadnjih 7 dni) Tako imam sam in mi zadostuje verjetno pa Garmin Connect oziroma višji rangi ur omogočajo še kaj več.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motnja spanca pri 11mesecnem otroku (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8314397 (11778) link_up
»

honda connect garmin navigacija

Oddelek: Na cesti
112100 (1448) OK.d
»

Polifazno spanje (strani: 1 2 )

8610916 (8625) MrBrdo
»

Vsaj koliko spanja potrebujemo? (strani: 1 2 )

508273 (6947) TribesMan

Več podobnih tem