» »

Kdor je odraščal v 80. letih, ima lastnosti, ki jih je zdaj vse težje najti

Kdor je odraščal v 80. letih, ima lastnosti, ki jih je zdaj vse težje najti

1
2
3 4

arato ::

Vanquish je izjavil:

ceprav sem Generation X in zelo cenim nase vrednoste se pa probam malo distancirat in vprasat - koliko pa se je svet v tem casu spremenil in potrebe.

Naprimer ravno ta attention span zaradi vsega kar se okoli otrok dogaja - je za nas porazno gledat. Potem pa se vprasam - kaj so sploh potrebe v zivljenju sedaj? Tempo, komunikacija, informacije prihajajo dosti hitreje do nas. Nasi starsi se v tem svetu ob vseh spremembah vec ne znajdejo najbolj.

In potem se vprasas - ce bi otroke vzgajali na cisto isti nacin kot smo generacija X bili vzgojeni, kaj bi to za njih pomenilo v casu pred nami. Imam obcutek, da bi lahko imeli kar hitro sensory overload.

Kar zelim povedat je - ne spreminjajo se samo generacije in nasi otroci, ampak celotno okolje v katerem zivijo in je njihovo spreminjanje mogoce samo reakcija na to, ki dejansko ni problem ampak celo potrebna.

Kaj zate pomeni "znajti se v svetu"? Ker genz se NIKAKOR ne znajde v svetu, ampak ignorira svet. To ni produktivna reakcija in vodi v katastrofe, ki smo jim že danes priča.

SodVina ::

Mnja,
Starejše generacije so vedno prezirale mlajše.
"super fensi" vrednote, ki jih ima neka generacija, najbolj cenijo sami.
Ko smo odraščali v 80ih, smo bili z vidika dedkov in babic brezobrazni lenuhi, ki vse imajo in letajo za žogo cele dneve in nič ne delajo. Ker oni so pa hodili bosi v šolo poleti v meter snega v hrib v obe smeri. Oni so morali delat na polju, oni so bili tepeni za vsako stvar, oni so spoštovali župnika, itd...

Boomerji, ki so do nedavnega bili še orto super: Pripadnost firmi, komunikacija izključno osebno, razne partije, itd..
sedaj počasi postajajo senilni penzionisti, povozil jih je čas, še vedno zavračajo tehnologijo, itd. Tako da je genX v splošnem trenutno "najbolj zrela še vitalna generacija".

Ampak svet se spreminja. In ko bo zaposloval nek GenZ-jevc, osebe z vrednotami otroka osemdesetih ne bo zaposlil.
Vsaka generacija se tolaži, da je najboljša. In če si starejši od druge, imajo tvoji argumenti recimo da večjo težo. Vsaj tebi se tako zdi.

Spadam sicer v to trenutno fensi child of the 80s generacijo, ampak take teorije so subjektivni BS.

lp

solatjek ::

Tudi šolski sistem se je dandanes zelo spremenil. Že v vrtcu otrokom vse pripravijo, ko otroci kaj počnejo, vsak dobi na mizo škraje, lepilo, tri enake barvice, 5 barvnih papirjev in vsi izdelajo točno enak izdelek. Lepo ukalupljeno, vse označeno, narobe je, če kdo naredi po svoje. Včasih je bilo vse v škatlah, omarah in so si otroci sami poiskali, kaj mislijo, da rabijo, da nekaj naredijo. Proste igre skoraj ni, vedno so otroci vodeni, tako se že v vrtcu ne znajo zaposliti, najti neko skupno igro, reševati konflikte med seboj in nadaljevati z igro.

Nadaljuje se v OŠ, ko gledam te delovnike, je vse kalup, v katerega vlivaš, predvsem pri malih. Samo povezovanje, dopolnjevanje na črte, barvanje, nobene kreativnosti, vse vstaviš po liniji minimalnega napora. Nadaljuje se v višjih razedih, kjer opažam razpršenost, del snovi je v knjigi, del v Teamsu, nekaj v Moodlu, nekaj kopij prinese učitelj in dajo v zvezek, zvezek na splošno neurejen, praktično nič kaj strukturiranega zapisanega, vse skupaj ena razpršena solata brez sistema. Pouk pa skoraj izključno na projektorjih/zaslonih in to skoraj vse ure, hkrati pa očitki, koliko se gleda v umetno svetlobo.

Vanquish ::

arato je izjavil:

Kaj zate pomeni "znajti se v svetu"? Ker genz se NIKAKOR ne znajde v svetu, ampak ignorira svet. To ni produktivna reakcija in vodi v katastrofe, ki smo jim že danes priča.

v svetu ali v nasih oceh?
Ignorira ali postavlja nove temelje?

Sedaj smo mi v vecini in so cudni oni, kmalu bodo oni v vecini in bomo cudni mi. Menjava generacij.

ps: ne pozabi, da so nasi starsi sami gradili in smo generalno ze mi v veliki meri propadla generacija - ce se vprasa njih.

SodVina je izjavil:

Ampak svet se spreminja. In ko bo zaposloval nek GenZ-jevc, osebe z vrednotami otroka osemdesetih ne bo zaposlil.
Vsaka generacija se tolaži, da je najboljša. In če si starejši od druge, imajo tvoji argumenti recimo da večjo težo. Vsaj tebi se tako zdi.

Spadam sicer v to trenutno fensi child of the 80s generacijo, ampak take teorije so subjektivni BS.

lp

GEn-Z naj kaj zapolsuje svoje in prezira vrednote, ampak eno je pa dejstvo, če res pride do krize, bo X generacija lažje preživela in bolj se bo znašla. X gen še ve, da če spomladi nekaj posadiš, boš v jesen imel sadove in da je potrebno v toplih mesecih nekaj narediti, da se boš pozimi grel, pa da se v naravi da kaj nabrat in ulovit, kar se lahko poje. Z-gen ve, da je lačna takrat, ko je že lačna in da je zima, ko jih že zebe. Kaj se boš prej sekiral :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

fikus_ ::

Generacije se menjajo, vsaka ima drugačne prioritete, zanimanja,... tehnika gre naprej,.... ko si starejši, drugače razmišljaš, ko je že nekaj kilometrine zadaj,...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Vanquish je izjavil:

ps: ne pozabi, da so nasi starsi sami gradili in smo generalno ze mi v veliki meri propadla generacija - ce se vprasa njih.

To kar precej drži, ampak neglede na to, bo nekdo iz X generacije na starost pomagal svojim staršem, ko bodo ostareli in bodo potrebovali pomoč. Ne predstavljam pa si, kako bo nekdo pomagal svojim staršem, ki mu je dandanes težko smet vržit v koš, ker je na tla bližje.

tikitoki ::

DeeJay je izjavil:

največja napaka Janše je bla, da je takrat skensal obvezno vojaško služenje, namest da bi dal nazaj na 1 leto ali več kokt je blo v jugi.
Zdej mamo pa za rezultat same feministične snežinkice.

Zakaj bi zgolj moške buzerirali?

DeeJay ::

tikitoki je izjavil:

DeeJay je izjavil:

največja napaka Janše je bla, da je takrat skensal obvezno vojaško služenje, namest da bi dal nazaj na 1 leto ali več kokt je blo v jugi.

Z moškimi bi se spremenile tud ženske, ker samostojen, sposoben in odločen moški ne bo toleriral feministk. Bo poznal svojo vrednost.
Don't f with me.

bm1973 ::

SodVina je izjavil:

To se že dogaja...

Managerji, kadrovniki, postajajo milenijci, GenZ, in vse starejše od sebe, ki ne poznajo modernih buzzwordov glede subjektivnega sranja okoli LGBTQ+, zelenih zadev, DEI, non-stop pozirtivnosti, bluzenja na razgovorih in sestankih, preprosto odpikajo...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

EU_zamašek- ::

DeeJay je izjavil:

tikitoki je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Z moškimi bi se spremenile tud ženske, ker samostojen, sposoben in odločen moški ne bo toleriral feministk. Bo poznal svojo vrednost.

In zato rabiš vojsko?

c3p0 ::

Tudi normalna ženska ne tolerira feministk (kot so sedaj).

Vanquish je izjavil:

arato je izjavil:

v svetu ali v nasih oceh?
Ignorira ali postavlja nove temelje?

Sedaj smo mi v vecini in so cudni oni, kmalu bodo oni v vecini in bomo cudni mi. Menjava generacij.

V svetu.

Če je fokus na zadovoljevanju lastnih užitkov to avtomatsko pomeni, da se recimo spremeni odnos do politike. Ki, če še obstaja, ne obstaja več na premisleku, ampak na hitrih impulzivnih odločitvah, ki izključujejo premislek širše situacije - dober primer tega je recimo ena najbolj toksičnih kvazipolitičnih dejavnosti : cancel culture.

Nadalje, gen z politika več ne zanima kot spravljanje sveta skupaj, ampak zgolj še kot kaj je najboljši možni svet za moje uživanje.

Da o ti. attention spamu sploh ne govorim. To, da se lahko nekdo resno posveti neki težki temi predpostavlja, da je zmožen o njej brati in razpravljati - to je za to generacijo skoraj nemogoče.

Le kaj si Z-gen misli o tem našem pisanju tukaj? Aja, nič, one ne berejo, to je izguba časa, bi moralo biti zapakirano v nekaj sekundnem filmčku, da bi bilo zanimivo :)

tikitoki ::

DeeJay je izjavil:

tikitoki je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Nah, sem za enakost, če gredo moški v vojakov nej gredo še ženske

EU_zamašek- je izjavil:

DeeJay je izjavil:

tikitoki je izjavil:

DeeJay je izjavil:

In zato rabiš vojsko?

služenje da moškemu disciplino in ga nauči samostojnosti in odgovornosti.

tikitoki je izjavil:

DeeJay je izjavil:

tikitoki je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Ženske nej se grejo rajš učit osnovnih gospodinjskih opravil, ker dandanes še špagetov ne znajo več skuhat. Vse more but instant ali dostava.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

c3p0 je izjavil:

Tudi normalna ženska ne tolerira feministk (kot so sedaj).

definitivno jih noben ne tolerira. Zakaj misliš, da je taka nora porast "uvoza" žensk iz azije in južne amerike v zadnjih 10 letih v zahodnjem svetu?
Don't f with me.

Vanquish ::

arato je izjavil:

V svetu.

Če je fokus na zadovoljevanju lastnih užitkov to avtomatsko pomeni, da se recimo spremeni odnos do politike. Ki, če še obstaja, ne obstaja več na premisleku, ampak na hitrih impulzivnih odločitvah, ki izključujejo premislek širše situacije - dober primer tega je recimo ena najbolj toksičnih kvazipolitičnih dejavnosti : cancel culture.

Nadalje, gen z politika več ne zanima kot spravljanje sveta skupaj, ampak zgolj še kot kaj je najboljši možni svet za moje uživanje.

Da o ti. attention spamu sploh ne govorim. To, da se lahko nekdo resno posveti neki težki temi predpostavlja, da je zmožen o njej brati in razpravljati - to je za to generacijo skoraj nemogoče.

to so tvoje pretpostavke in generalizacija.
V realnosti pa se bodo tudi te zadeve umirile in bo tudi ta generacija najdla svoj prostor pod soncom.

Vanquish je izjavil:

to so tvoje pretpostavke in generalizacija.
V realnosti pa se bodo tudi te zadeve umirile in bo tudi ta generacija najdla svoj prostor pod soncom.

Saj ga bo morala...

Nima izbire, delat ali životarit. Starci bodo pomrli ali v penziji, pa teh 40, 50 letnikov ne bodo več preživljali...

Zato je pa med njimi toliko podpore ektremnim levičarjev, ki obljubljajo vse brez dela...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

KAVINSKY ::

solatjek je izjavil:

Točno o tem se skoraj dnevno pogovarjamo. Vsaka naslednja generacija je slabša. Mladi, ki dandanes pričnejo z delom v službi, razen redkih izjem:
- iščejo same pravice in se borijo za plačo še preden so sploh kaj naredili
- so visoko samozavestni in se šopirijo z znanjem, čeprav še niso ničesar pokazali
- so običajno izjemno leni
- ne vidijo dela in ne priskočijo na pomoč, če mu izrecno ne rečeš, pa še takrat se zmrdujejo
- pričakujejo, da si jim vedno na voljo
- vse jim je težko, nered in nečistoča jih ne moti, vse puščajo za seboj
- vlečejo se kot megla, življenjske funkcije na minimumu
- pričakujejo, da bo vse prilagojeno in podrejeno njim
- prosim, hvala, spoštovanje (vikanje), empatija, vse to izginja

Sorry, ampak to dobesedno opiše boomer kure iz par nadstropij pod menoj:
- slišijo da je mlajši zaposleni dobil povišico, takoj do direktorja nakladati da hočejo povišico, ker so toliko pripomogle k firmi v zadnjih 30 letih
- ne znajo shraniti worda v pdf ali prekopiti zvoka v teamsih, so pa snedle vse znanje sveta ker znajo vnašati številke v zastareli erp
- ekipa 6 računovodij dnevno zabije skupno 8 ur za kofetkanja (jutranja in popoldanska), podaljšano malico
- ne bom pošiljal mailov v tvojem imenu. ampak tega jaz prej nisem delala. boš sedaj, se ne grem telefončka
- skakanje v pisarno z najmanjšimi problemi, cukanje za rokave na hodniku, četudi hodim z telefonom ali imam zunanjega obiskovalca
- čajna kuhinja, njen pomivalni stroj
- težko vprašati karkoli sodelovca v pisarni, lažje je direktno nadrejeno osebo na mobitel klicati z najbolj banalnimi vprašanji
- njihovi problemi so največji, prekomerne reakcije ko gre kaj narobe, zahtevanje takojšnje rešitve
- empatija? ja, saj vem da imaš delo, ampak hitro mi tole pomagaj rešiti

Da ne začenjam o fejkanju. Si pisati nadure v soboto za delo od doma, kot da firma ne preverja VPN prijav. Delo od doma z zaklenjenim remote loginom na erp-ju.

PujsekPepe ::

solatjek je izjavil:

Vanquish je izjavil:

ceprav sem Generation X in zelo cenim nase vrednoste se pa probam malo distancirat in vprasat - koliko pa se je svet v tem casu spremenil in potrebe.
Naprimer ravno ta attention span zaradi vsega kar se okoli otrok dogaja - je za nas porazno gledat. Potem pa se vprasam - kaj so sploh potrebe v zivljenju sedaj? Tempo, komunikacija, informacije prihajajo dosti hitreje do nas. Nasi starsi se v tem svetu ob vseh spremembah vec ne znajdejo najbolj.

Tudi sam sem X in o tem, kar si napisal tudi večkrat razmišljam. Pričakovati, da bo današnja mladina plezala po drevesih je norost, ker ne bodo! In kaj bi počeli mi, če bi imeli računalnik ali telefon v svoji mladosti? Enako bi viseli na tem, dokler bi šlo, ker je zabavno. Sošolec je imel računalnik, nekaj ur je pol razreda vsak dan viselo pri njem, dokler nas njegovi starši niso ven nagnali. Takrat ni bilo možnosti, da bi šel drugam igrat igre, zato smo šli v gozd, na igrišče... danes iz drugega predala potegne drugo igračko in zabava se nadaljuje.

Imajo pa mladi tudi svoje prednosti. Problemov ne predvidevajo, ampak jih rešujejo šele, ko nastopijo. Gen X se večinoma že vnaprej obremenjujemo in predvidevamo stvari, ki se še niso zgodile in se pripravljaš na situacijo, ki je v večini verjetno niti ne bo. Ne sekirajo se veliko, vseeno jim je, kaj si kdo drug misli o njih, ali pa če je koga užalil, prizadel, se ne sekirajo, ne pomislijo, da bi komu pridržal vrata ali odstopil sedež na avtobusu, ne vem točno, če vedo, kaj pomeni da te peče vest. Ravno ti je za vse in se ne sekiraš. Včasih si želim, da bi lahko bil tak, pa ne gre.

Narobe. Neumnost je da dasnfrocu telefon pred 15 letom. Mozgani se se razvijajo. Sem na lastne oci videl kako so fuknl deklici ipad ima 7 let nabija minecraft pa ne zna govort. Tud moj je nabijal to sranje ene par mescev pa sem hitr vzel telefon konsem videl kako to kur mozgane.

KAVINSKY je izjavil:

Sorry, ampak to dobesedno opiše boomer kure iz par nadstropij pod menoj:
- slišijo da je mlajši zaposleni dobil povišico, takoj do direktorja nakladati da hočejo povišico, ker so toliko pripomogle k firmi v zadnjih 30 letih
- ne znajo shraniti worda v pdf ali prekopiti zvoka v teamsih, so pa snedle vse znanje sveta ker znajo vnašati številke v zastareli erp
- ekipa 6 računovodij dnevno zabije skupno 8 ur za kofetkanja (jutranja in popoldanska), podaljšano malico
- ne bom pošiljal mailov v tvojem imenu. ampak tega jaz prej nisem delala. boš sedaj, se ne grem telefončka
- skakanje v pisarno z najmanjšimi problemi, cukanje za rokave na hodniku, četudi hodim z telefonom ali imam zunanjega obiskovalca
- čajna kuhinja, njen pomivalni stroj
- težko vprašati karkoli sodelovca v pisarni, lažje je direktno nadrejeno osebo na mobitel klicati z najbolj banalnimi vprašanji
- njihovi problemi so največji, prekomerne reakcije ko gre kaj narobe, zahtevanje takojšnje rešitve
- empatija? ja, saj vem da imaš delo, ampak hitro mi tole pomagaj rešiti

Da ne začenjam o fejkanju. Si pisati nadure v soboto za delo od doma, kot da firma ne preverja VPN prijav. Delo od doma z zaklenjenim remote loginom na erp-ju.

Kar si naštel, je vse zrelo za krivdno odpoved.

Vprašanje pa je, ali to sploh zna kdo izpeljati?

KAVINSKY je izjavil:

Sorry, ampak to dobesedno opiše boomer kure iz par nadstropij pod menoj

Haha, potem pa so tako vse generacije iste :)

Tvoj opis je točno to, kar je pri nas bilo še 10 let nazaj, dokler se niso spokali v penzijo. Še vedno pa je najbolj pogosti slogan pri nas, neglede na generacijo: to ni moje delo.

solatjek je izjavil:

KAVINSKY je izjavil:

Sorry, ampak to dobesedno opiše boomer kure iz par nadstropij pod menoj

Haha, potem pa so tako vse generacije iste :)

Tvoj opis je točno to, kar je pri nas bilo še 10 let nazaj, dokler se niso spokali v penzijo. Še vedno pa je najbolj pogosti slogan pri nas, neglede na generacijo: to ni moje delo.

Saj tako dostikrat je,...

Nek šefič se vedno najde, in samo prelaga delo iz ene osebe na drugo, najraje tisto, kar bi moral opraviti sam...

In na koncu lepo rečeš, not my fucking problem...

Šefič se hvali lastniku kako je dobreo delo opravil, on sam, ko so pa pizdarije, ki jih je sam povzročil, je pa team work...

gruntfürmich ::

sam pripadam čisto začeni milenijski, vzgajan pa po X, pa se samo nasmiham ostalim vrtniškim bebčkom, kako sami zase mislijo kako so superiorni ostalim...

sploh se idioti ne zavedajo, kako so te naše ''prednosti'' ostali izrabljali za lastne koristi. zarukan folk sploh ne dojame da potrpeti na šihtu in za mizerijo 1500€ ni nekaj pozitivnega ampak totalen nateg celotne generacije...

itd itd vam lahko naštevam, kako so te vaše prednosti retardirane slabosti !!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

EU_zamašek- je izjavil:

DeeJay je izjavil:

tikitoki je izjavil:

DeeJay je izjavil:

In zato rabiš vojsko?

(konec citata)

Odgovor:

Zelo slabo za moškega če nima nič tega pred vojsko ...
To ni naloga vojske. Celo domnevam, da je to slaba tolažba za tiste, ki so zagonili leto v JLA.
Je že bila tema na ST o tem pred leti, kjer smo razglabljali, kdo je na boljšem: tisti, ki so izkusili JLA ali tisti, ki smo se temu izognili.

Zgodovina sprememb…

EU_zamašek- je izjavil:

Nauči ga hlapčevstva... In ubogati avtoriteto, kar pa ni vedno najbolje...

Tega nisem jaz napisal, ampak DeeJay ...
Sem zajebal pri citiranju, ko sem se hotel znebiti solate ...

Mato989 ::

Sam menim da je vse po tam letniku 1992/1993 šlo v maloro...

Nesposobno za popizdit... sicer so pa svetle izjeme ki so še boljše od našega povprečja seveda.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

DeeJay je izjavil:

EU_zamašek- je izjavil:

DeeJay je izjavil:

tikitoki je izjavil:

DeeJay je izjavil:

In zato rabiš vojsko?

tikitoki je izjavil:

DeeJay je izjavil:

tikitoki je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Ženske nej se grejo rajš učit osnovnih gospodinjskih opravil, ker dandanes še špagetov ne znajo več skuhat. Vse more but instant ali dostava.

Zaradi preglednosti dodajam tole.

gruntfürmich je izjavil:

sam pripadam čisto začeni milenijski, vzgajan pa po X, pa se samo nasmiham ostalim vrtniškim bebčkom, kako sami zase mislijo kako so superiorni ostalim...

sploh se idioti ne zavedajo, kako so te naše ''prednosti'' ostali izrabljali za lastne koristi. zarukan folk sploh ne dojame da potrpeti na šihtu in za mizerijo 1500€ ni nekaj pozitivnega ampak totalen nateg celotne generacije...

itd itd vam lahko naštevam, kako so te vaše prednosti retardirane slabosti !!

Dobesedno maš v podpisu citat o tem kako gre družba v kurac.

Če družba ni sposobna prebrat enega teksta je nekaj narobe z njo. Ja, milenijci in boomerji imajo svoje slabosti... ampak gre za generalno naravnanost družbe o kateri je tu govora.

sem mnenja da so boomerji najbolj narcisistična in razvajena generacija in vse kar delajo je, da uničujejo mlade za lastne nezaslužene privilegije.

Definitivno so že del procesa poneumljanja in individualizacije ... samo NOBENA družba ne more preživeti, če je njen intelekt, tj. sposobnost branja, zavrt že v otroških letih. Moderni "študenti" sploh več ne berejo knjig, ampak izpite delajo samo še po povzetkih - po novem chat gpt povzetkih. To pomeni, da so popolnoma nesposobni presojanja.

povprečni boomer ni nič boljši, imho.

gruntfürmich je izjavil:

Boomerji so znal popravljat, delat hise, vse si mogu pravzaprav zrihtat.

ZveeZ ::

PujsekPepe je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Boomerji so znal popravljat, delat hise, vse si mogu pravzaprav zrihtat.

GenZ pa teh spretnosti ne potrebuje, ker mu boomer ne pusti gradit/kupit :)

Good one. Ma pa chatgbt

Meizu ::

lynxslo5 je izjavil:

Generacija X je najboljša generacija, kateri tudi sam pripadam.

To bo itak vsak za svojo generacijo rekel.

Ko ima nekdo iz gen X nek problem:
- pogleda zakaj gre, poskuša razumeti vzrok, išče rešitev
- nekaj poskusi, a ne gre
- odide in se vrne z drugo idejo, spet poskusi
- če je treba, prejšnjo točko nekajkrat ponovi, vztraja, se posvetuje, prebrska net, prebere navodila...
- tako dokgo vztraja, do problem reši

Na koncu čuti osebno zadovoljstvo ob tem kar je počel in kaj dosegel.

Kako nekdo iz gen Z rešuje problem:
- pogleda, nekaj poskusi, v prvo ne uspe, pusti in stvar končana, eventuelno po potrebi kupi novo

Stvar rešena, osebnega zadovoljstva ni, razen sreča, ker ni zabil časa in se z nečim brezveznim ukvarjal, če pa je lahko ta čas na telefonu.

Pri obojih, X in Z se najdejo izjeme, a v povprečju se nisem veliko zmotil.

solatjek je izjavil:

- če je treba, prejšnjo točko nekajkrat ponovi, vztraja, se posvetuje, prebrska net, prebere navodila...

- pogleda, nekaj poskusi, v prvo ne uspe, pusti in stvar končana, eventuelno po potrebi kupi novo

Stvar rešena, osebnega zadovoljstva ni, razen sreča, ker ni zabil časa in se z nečim brezveznim ukvarjal, če pa je lahko ta čas na telefonu.

Praviloma oba pokliceta znanca milenijca, da jima resi problem:D

Meizu ::

Ja, zakaj nas milenijce spuščate vmes? Jaz se povsem najdem v zapisu zgoraj, ki naj bi opisal generacijo X. Kajsvem, to niso neke specifike generacije, so bolj osebne vrednote in preference.

IL_DIAVOLO ::

Letnik 90' smo se tudi dovolj old school >:D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

ZveeZ je izjavil:

Praviloma oba pokliceta znanca milenijca, da jima resi problem:D

Dobra! 😀

IL_DIAVOLO je izjavil:

Letnik 90' smo se tudi dovolj old school >:D

Or just old.. :))

IL_DIAVOLO ::

Morda ti ;)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

solatjek je izjavil:

Ti, kot že ničkolikokrat poprej, seveda govoriš bedarije.
To kar ti opisuješ je razlika med pametnim in neumnim človekom, in ne razlika med generacijami.
In btw, večina folka (vseh starosti ali pa stari še bolj), so tako funkcionalno nepismeni da niso spodobni prebrat in razumeti navodil...

gruntfürmich je izjavil:

Ti, kot že ničkolikokrat poprej, seveda govoriš bedarije.

Zato pa sem izjemno hvaležen takšnim, kot si ti, da me podučijo, seznanijo in usmerijo na pravo pot v razmišljanju.

fikus_ ::

Gruntfurmich ima sam s sabo probleme, v življenju je izvisel, tudi zaradi svojega obnašanja.
Za vse so drugi krivi.
Na koncu je vsak odgovoren tudi sebi, kako se obnasa, kaj vlozi v sebe, znanje, kaj dela, koliko je ucinkovit,.... ne pa iskati vzrokov za svoje luzerstvo v drugih.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

johnnyyy ::

fikus_ je izjavil:

Gruntfurmich ima sam s sabo probleme, v življenju je izvisel, tudi zaradi svojega obnašanja.
Za vse so drugi krivi.
Na koncu je vsak odgovoren tudi sebi, kako se obnasa, kaj vlozi v sebe, znanje, kaj dela, koliko je ucinkovit,.... ne pa iskati vzrokov za svoje luzerstvo v drugih.

No saj obstaja tudi druga pot za luzerje. Najti si moraš skupino ki ji pripadaš in se hvaliti, kako je ta skupina najboljša. Na primer: moja generacija je najboljša in največ zna (čeprav sam ne znaš kaj veliko). Ali pa moški smo zgradili vse stavbe (čeprav sam nimaš dneva v gradbeništvu), ženske smo rodile vse otroke (čeprav ni nobenega rodila) itd.

slovencl ::

A tisti, ki so odraščali v 80ih so kao boljši... kako pa je potem možno, da ti ljudje sedaj vzgajajo otroke, ki so tako čudni. Nekaj ne gre skupaj tukaj...
1
2
3 4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pogoji upokojevanja, trajnostna oskrba ipd. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13410089 (5281) Utk
»

Kako izboljšati kakovost življenja? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53150903 (37768) Colt1911
»

OK Boomer/boomerji/boomeraj/boomerstvo (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49570724 (51747) uomostolto
»

4chan in radikalizacija (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20638930 (30429) nirburu

Več podobnih tem