» »

Parkside ostrilna postaja

Parkside ostrilna postaja

globoko grlo ::

Kosta 15 ojrov v Lidlu, pa me zanima a se da tut noze nabrust?
A kdo pozna to?

Tnx
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

feryz ::

A veš vsaj približno, kako se brusi nože?
Najbrž ne. Ker če bi vedel, bi vedel, da so tole smeti, vredne točno nič evrov.

vke4XC ::

Dvakrat potegneš skozi tisti V, ene 30 stopinj menda med klinama, gre vse živo od nožev, škarij, sekir, ne rabiš postaje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vke4XC ()

Dobra reklama.
Naostri nož in mora žagati papir kot drva. Očitno ta tip še ni videl, kako nabrušen nož reže papir.
Sicer pa ja, popolnoma nepraktičen kos plastike. Boljše da tega videa sploh ne bi bilo.
Mogoče bi še kdo to kupil.

A pol je bols brusni kamn za 30 ojrov?

primoz4p ::

Samael ::

Verjetno ne misli tega, ki je po vsej verjetnosti za kuhinjski nož pregrob in odstrani večjo količino materiala na debelih rezilih (razen pogojno - če je ta potreben profiliranja povsem uničenega rezila), ampak tiste spodaj, ki pa so od 25 do 30 evrov.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

fikus_ ::

Za povprečnega Kranjskega Janeza je to vrh glave:

https://upshop.si/trgovina/profesionaln...

Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Pa res, namenski ročni 'v brusilniki' res niso dosti ceneje ali celo dražji, so pa enostavni... Ne vem, če rabiš postajo, kupi - ker ni draga. Mogoče bom jaz tudi - za eksperimente, zna pa tudi to ostati zapakirano do odvoza :-/

IL_DIAVOLO ::

Večina teh kvazi brusilcev so po domace povedano strajharji, ki potegnejo kosmat del z rezila oz. srh.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Ja to oslo za 2.99 mam, sam to je za kose brust :)

Skirce recimo kr s fino pilo za zelez "nabrusm".

Ok tnx.

Aja, ce bo kdo zasledu kje kksno akcijo za brusne kamne, za noze, nej pa javi.

Ni še konec, ne - se vnaprej opravičujem za slopanje :D
V videu Gaga predstavlja Parkside večnamensko brusilno postajo model PSS 65 D1 z močjo 65 W.
Naprava je namenjena brušenju nožev, škarj, svedrov in dlet.
Paket vključuje glavno enoto, tri različne nastavke in rezervno diamantno brusno ploščo.
Pomembna varnostna lastnost je, da se naprava ne vklopi, če na njej ni pravilno nameščenega nastavka.
Pri testiranju nožev je avtor ugotovil, da naprava hitro in solidno nabrusi rezilo, čeprav je rob nekoliko grob.
Za dleta je na voljo nastavek z magnetom in nastavljivim kotom brušenja, kar olajša delo.
Brušenje svedrov zahteva natančno nastavitev v namenskem držalu, vendar so rezultati po preizkusu v vrtalniku uspešni.
Naprava je kompaktna, narejena iz trdne plastike in ima luknje za pritrditev na delovno mizo.
Avtor opozarja, da je pri menjavi brusne plošče ključno obdržati papirnate podložke, ki preprečujejo vibracije.
Končna ocena je pozitivna, saj za ceno okoli (23 WTF!) evrov naprava nudi praktično rešitev za domače mojstre.

Saj tip na videu pravilno pove.
Zadeva ne nabrusi nožev, ampak jih spremeni v žago. In potem je logično, da vsaj malo režejo.

MrYoda ::

Tile štosi so super za nože iz Lidla/špar akcije ipd - kupiš za male pare, uporabljaš par let, vmes parkrat potegneš čez to brusilno postajo in vržeš stran. Potem to ponavljaš dokler ne kupiš prvi pravi kuharski nož (npr. japonski). Potem je pa brušenje noža tudi umetnost...

Lahko se sicer brusijo še večkrat, ampak zadošča nekje to.
3x brušenje, vodobrusni papir granulacije 400, 800, 1600. Lahko še 2400. Če ni poškodb.
Potem pa 2x poliranje na polirnem stroju.

Tole na sliki ima granulacijo med 40 in 80.

PARTyZAN ::

Jaz imam WorkSharp MK2 KO in v približno desetini časa, ki sem ga prej rabil za brušenje nožev na kamnih porabim za nekje 90% rezultata, ki sem ga dobil prej.
Ena od boljših naložb :)

tku009 ::

PARTyZAN je izjavil:

Jaz imam WorkSharp MK2 KO in v približno desetini časa, ki sem ga prej rabil za brušenje nožev na kamnih porabim za nekje 90% rezultata, ki sem ga dobil prej.
Ena od boljših naložb :)

Daj malo namigni, na kakšen način dosežeš to ostrino. Meni to s to mašno ne uspeva.
Na kakšen kot brusiš kuhinjske nože?

DePalmo ::

Nisem gledal videa, sem pa pogledal slike kaj je to za en stroj.

Sem ga kupil par let nazaj, probal nože, škarje in nato tudi sveder. Na koncu je vse, skupaj z orodjem ki se je dotaknilo tega stroja, letelo v smeti. Ni vredno denarja.

Boš pa vseeno probal, če se motimo. Ker je samo 15 evrov. Al koliko že.

tku009 je izjavil:

Daj malo namigni, na kakšen način dosežeš to ostrino. Meni to s to mašno ne uspeva.
Na kakšen kot brusiš kuhinjske nože?

Glej njihove videe in malo potrpežljivosti. Sem iz začetka imel isto težavo, sedaj jih nabrusim da se jih vsi bojijo in še ni bilo korenjaka (vključno z mano) ki se na te nabrušene nože nebi urezal.

PARTyZAN ::

Tako kot je DePalmo namignil, poglej si howto na YT.

tku009 ::

Hvala, ker si se potrudil s povezavo na čas za kuhinjski nož.
Seveda ne bi gnjavil, če si ne bi pogledal tega in še kar nekaj drugih.

Sedaj sem na tem, da potem ko se naredi "burr", zmanjšam pritisk na brusilni trak in je boljše. Še vedno pa ne ustrezno ostro. Npr. rez paiprja ni kaj prida.

Bom hvaležen še za kakšen nasvet po dodatni razlagi stanja.

DePalmo ::

Jaz sem tudi gledal te videe. Pa lovil kote, pa lovil da je rezilo bilo v rumeni oznaki, pa pazil da sem bolj ali manj pritisnil. Kako sem izboljšal, ti res ne znam povedat, enkrat je pač ratalo in od takrat dalje jih vedno nabrusim dobro.

Mogoče nisi dovolj potrpežljiv in vztrajaš premalo? Ker tisto ko pravijo v videu da tudi če je nož skrhan in da je dovolj 2-5 potegov preko rjavega traku, ni res. Kakšnega se lotim tudi z zelenim trakom (un, ta najbolj grob kateri je mišljen za orodje), nato z rjavim in nato s sivim. Delam po občutku tako da narahlo probam rezilo na prstu in če imam občutek da je dovolj ostro, zamenjam na siv trak. Nato pa test s papirjem. In tudi popravljam kakšen nož, kakšen me tudi zajebava in izgubim veliko časa na njem, tudi 10-15 minut.

Test s papirjem moraš praktično narediti že z rjavim trakom, nato ga še spoliraš z usnjem (siv trak). Takrat nož ali lepo reže papir, ali pa ponovi vajo. Jaz vzamem celo reklame, katere so še bolj tanke od navadnega A4 papirja in mi jih lepo prereže.

EDIT: Aja, še to. Jaz nimam Ken Onion, ampak MK2.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DePalmo ()

starfotr ::

globoko grlo je izjavil:

Kosta 15 ojrov v Lidlu, pa me zanima a se da tut noze nabrust?
A kdo pozna to?

Tnx

Link? Slika?

blackbfm ::

Potem to ponavljaš dokler ne kupiš prvi pravi kuharski nož (npr. japonski). Potem je pa brušenje noža tudi umetnost...

to so patološki youtub brusilci, ki glancajo v mirror polish mikrometer.. za povprečno kuhinjsko rabo je 1000 grit vrh glave

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

brusilec nožev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13124695 (6957) PARTyZAN
»

Kateri brusni kamen za brušenje nožev? (strani: 1 2 3 )

11645596 (16814) gruntfürmich
»

Kako skrbite za ostre nože? (strani: 1 2 )

7818365 (15891) BorutO
»

Kje dobiti poceni in soliden kamne za brušenje nožev ?

1513056 (4019) joco000
»

Solingen noži (strani: 1 2 )

7132681 (19232) Okapi

Več podobnih tem