Novice » Varnost » Bomo res prepovedali družbena omrežja za mlajše od 15 let?

gruntfürmich ::
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Mr.B ::
Zero-knowledge proof ?Jaz nimam nič proti če to naredijo.
Le kako bodo to naredili… ?
Ti namignem, identificirat se boš moral. Od družbenih omrežij, do slo-tech.com ni kaj dosti. A zaupaš Slo-tech.com, da o ustrezno hranil, tvoje osebne podatke kot na primer osebna izkaznica, itd…
Energetik nima smisla da razlagas o ZKP in podobnih konceptih. Jaz sem že večkrat poskusil v tej in sorodnih temah in se nekako odbija od sodelujočih....![]()
Kako to misliš…. A misliš da UK in Avstralija ni imela tega zapisanega v ZKP ? No sej si lahko otok sredi EU, ki bo temu nasprotoval..
Ti dam primer
The EU (still) wants to scan your private messages and photos
Ps: pa sem o tem originalnem in spremenjenem predlogu že linkal, samo očitno so rusophreniki za+. Dovolj ej bilo da so dodali za otroke se gre... Kako misliš da boš identificiral mladoletnike...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
sealcradle ::
Spet prepovedi. Tamali se vam bojo smejal iz točno teh situacij pred katerimi jih "varujete". Tko kot se smejejo zdaj medtem k kadijo travo, ki jim je najstrožje prepovedana.

Horas ::
spet se gremo nek "fašizem". v prvi vrsti bi jaz uvedel izpite in psihološke teste za starševstvo. brez tega ni otrok! vsak otrok šteje, ampak vsako novo bitje je davčni zavezanec.... eh. vse se začne pri vzgoji, to pa pri mentalnosti ljudi, ki so povečini za en drek. imajo otroke, ker pač čredni nagon morjo met. ampak nimajo sploh interesa, niti psihičnih kapacitet. in potem je tako kot je, večina otrok prepuščenih sami sebi, starši jim materialno in finančno sicer vse priskrbijo, ni pa povezanosti, čustvene komunikativne, duševne....
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horas ()
c23po ::
v prvi vrsti bi jaz uvedel izpite in psihološke teste za starševstvo.... in bi s kandidati in kandidatkami, ki niso opravili testa naredil - kaj? Verjetno bi jim napisal odločbo brez velikih začetnic.
Računalniki nimajo spominov.
miroB ::
spet se gremo nek "fašizem". v prvi vrsti bi jaz uvedel izpite in psihološke teste za starševstvo. brez tega ni otrok! vsak otrok šteje, ampak vsako novo bitje je davčni zavezanec.... eh. vse se začne pri vzgoji, to pa pri mentalnosti ljudi, ki so povečini za en drek. imajo otroke, ker pač čredni nagon morjo met. ampak nimajo sploh interesa, niti psihičnih kapacitet. in potem je tako kot je, večina otrok prepuščenih sami sebi, starši jim materialno in finančno sicer vse priskrbijo, ni pa povezanosti, čustvene komunikativne, duševne....
Če malo poenostavimo, so podobno razmišljali evgeniki. Potem pa smo kot družba ugotovili, da je obdobje uveljanja evgeničnih praks in konceptov; temačno obdobje v zgodovini človeštva.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miroB ()
timrosu ::
Kaj pa ce bi raje promovirali odprte federirane platforme kot so mastodon, pixelfed in podobni? Edin problem bo potem financiranje infrastrukture teh community deploymentov, ki je ne morejo odplacati kar z reklamami. Bo pac vsak uporabnik prispeval kolikor lahko za uporabo deljenega deploymenta, drugace si pa lahko postavi svojega ce ima cas in voljo.
To bi bilo zanimivo tudi za vecje firme in univerze ki bi si lahko postavile interni (nefederirani) instagram, youtube in teams/slack s pixelfed, peertube in matrix tako kot je storila ze francoska policija.
To bi bilo zanimivo tudi za vecje firme in univerze ki bi si lahko postavile interni (nefederirani) instagram, youtube in teams/slack s pixelfed, peertube in matrix tako kot je storila ze francoska policija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: timrosu ()
Motion ::
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...
A kak zakon zavezuje novinarje da mora bit indentiteta "vplivnice" skrita?
nejc_nejc ::
če je ona vplivnica, sem jaz Đonlenon.
Motion ::
če je ona vplivnica, sem jaz Đonlenon.
Se strinjam 15 let nazaj se je uporabljal dosti bolj pravilen izraz "attention whore"...
bm1973 ::
Se strinjam 15 let nazaj se je uporabljal dosti bolj pravilen izraz "attention whore"...
Saj se še danes ...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Res ne štekan, ali pisci v cajtngih nimajo vec augenmase.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()

stara mama ::
Ko sem sam vidu njo, mi je umrlo ene 30 možganskih celic
Ekologija™ in Trajnost™
Jaz sem že dvakrat zahteval "šefa sale", da nam je potem stregla natakarica z normalnimi nohti.
toliko o higijeni "vplivnice".
toliko o higijeni "vplivnice".

Mato989 ::
Prepovedi so NEUMNOST... ali prepovemo za vse (beri zapremo dol) ali pa naj ljudje poskrbijo za froce... če ne zmorejo pa kazen na kazen staršem ki nimajo jajc...
Delna prepoved je FAŠIZEM in siljenje z identifikacijo in big brotherjem!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

stara mama ::
.. naj ljudje poskrbijo za froce... če ne zmorejo pa kazen na kazen staršem ki nimajo jajc...
!
Se strinjam!
Pa vsem upokojencem penzije pobrat!
Pa vsem ki sami ne plačujejo zdravstva, kartice ZZZS pobrat!
Pa vsem ki naredijo prometni prekršek, izpite!
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()

Prepovedi so NEUMNOST... ali prepovemo za vse (beri zapremo dol) ali pa naj ljudje poskrbijo za froce... če ne zmorejo pa kazen na kazen staršem ki nimajo jajc...
človeštvo še ni na stopnji, da bi bilo zrelo za odprtost. velika velika večina ljudi še vedno rabi stroga pravila in nadzor; in celo paše jim to ker drugače zbezljajo.
tako da ne. prepovedi so še vedno NUJNE.

Ne pozabite, za kaj navijate, no nekateri... ko tako radi padate na politične oslarije, po drugi strani pa odkrito komuniciramo z pedofili in vojnimi zločinci
Researchers at Cybernews, a cybersecurity news and research publication, discovered an exposed MongoDB database on Nov. 11, 2025, that they believe belongs to IDMerit, a global identity verification provider that serves banks, fintech firms and other financial services companies. IDMerit uses artificial intelligence tools to help businesses perform KYC, short for Know Your Customer, which is the identity verification process required when you open financial accounts.
Because the data was neatly organized, criminals could sort it by country or other details and use automated tools to target huge numbers of people with scams.
Researchers at Cybernews, a cybersecurity news and research publication, discovered an exposed MongoDB database on Nov. 11, 2025, that they believe belongs to IDMerit, a global identity verification provider that serves banks, fintech firms and other financial services companies. IDMerit uses artificial intelligence tools to help businesses perform KYC, short for Know Your Customer, which is the identity verification process required when you open financial accounts.
Because the data was neatly organized, criminals could sort it by country or other details and use automated tools to target huge numbers of people with scams.

Mato989 ::
gruntfürmich je izjavil:
človeštvo še ni na stopnji, da bi bilo zrelo za odprtost. velika velika večina ljudi še vedno rabi stroga pravila in nadzor; in celo paše jim to ker drugače zbezljajo.
tako da ne. prepovedi so še vedno NUJNE.
Prepoved je ok dokler prepoved ne vpliva na big brotherja ce je prepoved in moram jaz dokazovat da lahko spet ima nekdo podatek kje vse sem se dodatno in to je not good
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
deskstar ::
Ne pozabite, za kaj navijate, no nekateri... ko tako radi padate na politične oslarije, po drugi strani pa odkrito komuniciramo z pedofili in vojnimi zločinci
Kdor natančneje spremlja, takih pobegov komplet podatkovnih baz je par letno.
Zato imamo degooglane telefone, linux in ostalo iz nove IT veje imenovane IT Privacy. Naše digitalne sledi so v podatkovnih bazah neuporabne.

Kdor natančneje spremlja, takih pobegov komplet podatkovnih baz je par letno.
Zato imamo degooglane telefone, linux in ostalo iz nove IT veje imenovane IT Privacy. Naše digitalne sledi so v podatkovnih bazah neuporabne.
deskstar ::
Seveda se ne moreš skriti pres NSA. Ampak za Google, Palantir in podobno gamad so degooglani telefoni, uporaba vsake storitve v svojem brskalniku (browser isolation), več e-mailov in podobni enostavni postopki čisto dovolj, da se podatkov ne da več deanonimizirati. Namreč prva stvar, kar se data broker trudi storiti, je čimbolj uspešna deanonimizacija podatkov. Pri uporabnikih normie softwara ni treba storiti ničesar, ker se Google ID drži vsega, kar uporabnik počne. Tukajle se recimo v dvajseti minuti vidi, kako enostavno je kupiti podatke od data brokerja in jih analizirati:
https://rumble.com/v3zb0fr-documentary-...
Podobno je bilo pri vdoru v kapitol 6. januarja 2020. Dobili so le uporabnike normie telefonov. Če bi pri takem telefonu le iztaknil SIM kartico in komuniciral z recimo Briar-jem, ne bi bil več v geotracking bazi.
Evo, takole se naroči stvari na internetu:
https://rumble.com/v3zb0fr-documentary-...
Podobno je bilo pri vdoru v kapitol 6. januarja 2020. Dobili so le uporabnike normie telefonov. Če bi pri takem telefonu le iztaknil SIM kartico in komuniciral z recimo Briar-jem, ne bi bil več v geotracking bazi.
Evo, takole se naroči stvari na internetu:

Vir sicer ni kaj posebnega, samo nekateri še vedno sanjajo o demokratičnih zahodnih svobodah, in s prtom kažejo da boš padel z okna, če ne boš...
AI surveillance is a rapidly developing field that is causing alarm among computer scientists and privacy experts. It uses LLMs to synthesise information about an individual online which would be impractical for most people to do manually.
Information about members of the public that is readily available online can already be "misused straightforwardly" for scams, said Lermen, including spear-phishing, where a hacker poses as a trusted friend to get victims to follow a malicious link in their inbox.
AI surveillance is a rapidly developing field that is causing alarm among computer scientists and privacy experts. It uses LLMs to synthesise information about an individual online which would be impractical for most people to do manually.
Information about members of the public that is readily available online can already be "misused straightforwardly" for scams, said Lermen, including spear-phishing, where a hacker poses as a trusted friend to get victims to follow a malicious link in their inbox.
UnChien ::
Edino pametno.
Mi smo gor rasli s tem in se sproti prilagajali in učili. Začenši z nekimi klepetalnicami, prvi primer soc omr pa je bil myspace. Nato pa vse kar je sledilo razni fb, insta, snap, itd itd....
Danes se otroci rodijo v ta svet. Za njih je že postavljen za uporabo. Nič več se ni za naučiti, sprobati, se opeči (na majhnem primeru).
Danes je vse nastavljeno predatorsko: od omrežij samih (kaj vse počnejo z našimi podatki!!) do uporabnikov z zli namenim (CSAM in podobno).
Tako, da zelo zelo pametna odločitev, če pride jutri, je prišla en dan prepozno. Sam bi celo potegnil do 16 ali 17 let.
Lep pozdrav,
Zasrbljen oče.
Mi smo gor rasli s tem in se sproti prilagajali in učili. Začenši z nekimi klepetalnicami, prvi primer soc omr pa je bil myspace. Nato pa vse kar je sledilo razni fb, insta, snap, itd itd....
Danes se otroci rodijo v ta svet. Za njih je že postavljen za uporabo. Nič več se ni za naučiti, sprobati, se opeči (na majhnem primeru).
Danes je vse nastavljeno predatorsko: od omrežij samih (kaj vse počnejo z našimi podatki!!) do uporabnikov z zli namenim (CSAM in podobno).
Tako, da zelo zelo pametna odločitev, če pride jutri, je prišla en dan prepozno. Sam bi celo potegnil do 16 ali 17 let.
Lep pozdrav,
Zasrbljen oče.
"If you want to build a ship, don't drum up people to collect wood and
don't assign them tasks and work, but rather teach them to long for
the endless immensity of the sea."
don't assign them tasks and work, but rather teach them to long for
the endless immensity of the sea."

zapomnite si že enkrat za vselej, da te nove aplikacije, ta nova omrežja, te nove igre... to skos nekaj buta ven na zaslonu ali pa ima hitre kadre ali pa nonstop pričakuješ všečke ipd.
to za posledico prinese SPREMENJENE MOŽGANE otrokom, katerih možgani se šele razvijajo. in to niso samo ''spremenjeni'' možgani, ampak dejansko deformirani!
to za posledico prinese SPREMENJENE MOŽGANE otrokom, katerih možgani se šele razvijajo. in to niso samo ''spremenjeni'' možgani, ampak dejansko deformirani!
Malcolm_Y ::
Edino pametno.Absolutno, se strinjam 100% in podpišem. Ampak ne za ceno moje anonimnosti.
Lep pozdrav,
Zasrbljen oče.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | V Avstraliji ukinili že pet milijonov profilov na družbenih omrežjihOddelek: Novice / Tožbe | 3788 (1410) | Markoff |
| » | Francija bo prepovedala družbena omrežja za mlajše od 15 letOddelek: Novice / Ostale najave | 4735 (3034) | Matko |
| » | Danska bo prva evropska država s strogimi omejitvami družbenih omrežij za mladeOddelek: Novice / Zasebnost | 6596 (3569) | xangxang |
| » | Evropski parlament predlaga prepoved uporabe družbenih omrežij pred 16. letomOddelek: Novice / Zasebnost | 4925 (2260) | Mr.B |
| » | Danska želi prepovedati uporabo družbenih omrežij za mlajše od 15 let (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 9547 (6218) | Meiniken2 |