» »

4g lte usmerjevalnik proti 5g telefonu

4g lte usmerjevalnik proti 5g telefonu

tiltech ::

Prosil bi eno razlago, ker ne vem če pravilno razmišljam.
Delal sem teste na Huawai b535-333 4g lte usmerjevalniku z sim kartico. Usmerjevalnik podpira 2.4 in 5g omrežje. Z isto sim kartico sem izmeril v prenosniku max hitrost 80mbps ob 2 uri ponoči. Isto sim kartico sem vstavil v samsung telefon inuto kasneje izmeril 350mbps. Ko sem imel sim v usmerjevalniku, sem meril na telefonu na 5g iz usmerjevalnika in je bilo oko 70mbps.

Sedaj me pa zanima ali je signal do usmerjevalnika tako slabiši ali je kje drugje težava?

Usmerjevalnik ima možnost priklopa 2x zunanjih anten preko sma konektorjev. Razmišljam da bi poizkusil preko dostopne točke na usmerjevalnik, če bi potem imel hitrost nad 100mbps hitrost.

Zračne razdalje od repetitorja sem slabih 200metrov zračne razdalje. To sprašujem zato, da vidim kje je težava.

Hvala I

WhiteAngel ::

Kako si pa meril? Prek wifija oba? Da nisi s telefonom meril, v katerem si imel simko.

MojsterX ::

tiltech je izjavil:

Prosil bi eno razlago, ker ne vem če pravilno razmišljam.
Delal sem teste na Huawai b535-333 4g lte usmerjevalniku z sim kartico. Usmerjevalnik podpira 2.4 in 5g omrežje. Z isto sim kartico sem izmeril v prenosniku max hitrost 80mbps ob 2 uri ponoči. Isto sim kartico sem vstavil v samsung telefon inuto kasneje izmeril 350mbps. Ko sem imel sim v usmerjevalniku, sem meril na telefonu na 5g iz usmerjevalnika in je bilo oko 70mbps.

Sedaj me pa zanima ali je signal do usmerjevalnika tako slabiši ali je kje drugje težava?

Usmerjevalnik ima možnost priklopa 2x zunanjih anten preko sma konektorjev. Razmišljam da bi poizkusil preko dostopne točke na usmerjevalnik, če bi potem imel hitrost nad 100mbps hitrost.

Zračne razdalje od repetitorja sem slabih 200metrov zračne razdalje. To sprašujem zato, da vidim kje je težava.

Hvala I

Telefon ti je vlekel na 5G hitrosti. Tvoj Huawai b535-333 pa podpira največ samo 4G LTE. Torej problem je v tvojem Huawai b535-333, ker ni 5G.
4G LTE: Provides speeds ranging from roughly 5 – 100 Mbps, enabling HD video streaming, quick downloads, and smooth online gaming.
5G: Provides speeds from about 100 – 2000 Mbps, supporting ultra-HD streaming, instantaneous downloads, and augmented reality applications.

Pa ne mešat 2.4 GHz & 5GHz WIFI z 4G in 5G mobilnim omrežjem.

To folk dostikrat narobe pomeša.

srus ::

Kot ti je MojsterX napisal in lepo razložil. Tudi jaz imam starejši Huawei 4G LTE modem, hitrosti (predvsem gorporin) pa sem nekaj malega izboljšal z takima antenama https://store.thewirelesshaven.com/prod... , obnesli sta se bolje kot tiste kovinske raztegljive teleskopske. Preferiram sobne antene, ne bi postavljal anten na fasado.

Antenski stolp je 600 m daleč, na njem ima bazne postaje več operaterjev, noben od njih še ne ponuja 5G (triglavski narodni park pač), najboljši signal ima pa Telekom. Nese nekje do 60/30, T-2 IP TV deluje brezhibno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: srus ()

Se opravićujem, v originalnih navodilih sem prebral da na 5g podpira do 300mbps. Zato sem pa vprašal ker mi ni bilo jasno zakaj je podobno pri testu. Na telefonu sem naredil test z sim in preko wifi od usmerjevalnika.
Jaz imam od telemacha in a1.
Sedaj predno sem zaćel pisati je bil test na telefonu 5g 270mbps. Se pravi, da če bom kupoval usmerjevalnik na sim mora podpirati 5g in je potem tudi kar cena velika?

Koliko pa je razlika, ko si dodal zunanje antene?

fm13 ::

Čakam na optiko, tako da sedaj uporabljam brezžični dostop do interneta preko Hot (A1).

Evo, malo za občutek: preko stare 4G/LTE naprave imam download med 40 in 80 Mbps, preko 5G pa med 300 in 600 Mbps. So pa te 5G naprave v rangu 300, 400 eur. Upload na 5G napravi pride do 80 Mbps.

Naj potem iščem usmerjevalnike z 3 pasovnimi omrežji?
Kakšne specifikacije ima ta A1 ruter ali modem?

Drugače pa imam kar nekaj smart naprav in potrebujejo 2.4 wifi omrežje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kater 5g modem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
12725703 (3090) dnsd
»

Namesto Starlinka (strani: 1 2 )

9610398 (6279) Daniel
»

Telekom hibridni modem - izkušnje (strani: 1 2 3 4 )

17247930 (10996) zlabra
»

kateri router?

253633 (1659) starfotr
»

LTE Internet

233199 (2249) Scorpy84

Več podobnih tem