» »

Portal eZdravje problemi

Portal eZdravje problemi

Metabond ::

V portalu eZdravje imam vklopljeno tudi obveščanje preko mejla. Prešnji teden sem dobil obvestilo o novem dokumentu. A glej ga zlomka, če se prijavim v portal, tega dokumenta ni na nobenem seznamu! Do njega lahko dostopam le, če kliknem na bližnjico, ki so mi jo poslali v mejlu. Seveda sem pobaral podporo, pa se nekaj izvijajo, kot bi imeli profesionalci manj znanja kot jaz laik.

Zgodilo se je tudi, da sem prišel na spec. pregled v bolnišnico, pa niso imeli v sistemu napotnice, ki sem jo jaz imel na aplikaciji.
Tretji primer je bil, da sem dobil nov recept za zdravila, ki pa ga lekarnarka ni imela v sistemu, bil pa je v aplikaciji!

Izgleda, kot dva sistema, ki nista dobro povezana med seboj...
  • spremenil: Metabond ()

IgorCardanof ::

Se zdi kot projekt narejen s strani tipicne slovenske IT firme.

Morda so bugi sedaj toliko bolj pogosti, ker samo se AI kodira, nekvalificiran kader pa niti ne reviewa kode oziroma je ne razume.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

starfotr ::

Seveda, ker v tujini na projektih se pa cedi med in mleko ter napak sploh ne poznajo.

To ni bilo receno. Receno je bilo samo, da je kvaliteta slovenskih it firm nizka. Dodaj v to da projekte dobivajo tisti z vezami in imas kar imas.
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

c23po ::

Kaj pa, če je slovenska IT firma naredila izdelek točno po specifikacijah naročnika, za točno določen denar po pogodbi?
Samo vprašam ...
Računalniki nimajo spominov.

Jure14 ::

Določene zadeve se med sistemi sinhronizirajo ponoči.
KAtere so to zadeve, ne vem specifično.
Ampak recimo ko se opredeliš pri novem osebnem zdravniku, je to šele naslednji dan vidno.

Utk ::

IgorCardanof je izjavil:

To ni bilo receno. Receno je bilo samo, da je kvaliteta slovenskih it firm nizka. Dodaj v to da projekte dobivajo tisti z vezami in imas kar imas.

Za to stvar skrbijo Hrvati, btw...

ToniT ::

Hrvati skrbijo samo za sistem naročanja.

Metabond je izjavil:

V portalu eZdravje imam vklopljeno tudi obveščanje preko mejla. Prešnji teden sem dobil obvestilo o novem dokumentu. A glej ga zlomka, če se prijavim v portal, tega dokumenta ni na nobenem seznamu! Do njega lahko dostopam le, če kliknem na bližnjico, ki so mi jo poslali v mejlu. Seveda sem pobaral podporo, pa se nekaj izvijajo, kot bi imeli profesionalci manj znanja kot jaz laik.

Je bil to mogoče rentgen?

c23po je izjavil:

Kaj pa, če je slovenska IT firma naredila izdelek točno po specifikacijah naročnika, za točno določen denar po pogodbi?
Samo vprašam ...

Potem je pa krivda na obeh. Torej tistem, ki je spisal take specifikacije in tistemu, ki je to delal in ni naredil push back.
Ne odgovarjam na DM.

E-recept je običajno takoj v sistemu. Lekarno imamo čez cesto, točno nasproti ZD in vedno sem lahko dvignil zdravila takoj. V tistem primeru, ko jih nisem mogel dvigniti drugi dan(!), je lekarnarka poklicala ZD in mi jih izročila čez minuto dve.

DamijanD ::

Zdaj bo ta portal počasi v uporabi za vso komunikacijo z zdravniki a ne? A to morajo vsi ZD prestopiti ali kako? Sprašujem za tiste, ki so že prej uvedli nek sistem.

k4vz0024 ::

Zgolj z družinskim zdravnikom. Ni čisto jasno ali bo obvezen prehod od zasebnih proti pravnih posredovalcev in zajedavcev!

Lonsarg ::

Raznorazni ZDji so vsak zase narocali svoje resitve pri IT podjetjih v zadnjih letih ker je bil push v digitalizacijo. Sedaj pa bodo vse stran vrgli in sli na centralno resitev.

Ampak denar mora krozit :)

V raznoraznih podjetjih smo se zadnjih 35 let šli digitalizacijo in ne enkrat vse zamenjali, pa še vedno marsikje menijo da je e-račun in PDF po e-pošti ista pašta.

Ampak, tam je denar privaten in naj nikogar ne briga, kako se z njim ravna :)

bm1973 ::

V slovenski računovodski sferi je QR koda na računu revolucija ;).

Prej je bil pa račun v PDF in pošiljanje po mailu :)).

Lonsarg je izjavil:

Raznorazni ZDji so vsak zase narocali svoje resitve pri IT podjetjih v zadnjih letih ker je bil push v digitalizacijo. Sedaj pa bodo vse stran vrgli in sli na centralno resitev.

Ampak denar mora krozit :)

Sej to da je stvar "odprta" načeloma ni narobe, ampak država bi za svoja "podjetja" morala naročit eno rešitev. Če hoče nek privatnik imet svojo jo pa naj ima.

Pa bom res siten če vprašam: zakaj privatnik lahko s svojim premoženjem in z zaposlemnimi lahko dela kot svinja z mehom, obenem pa pričakuje, da država ravna skrbno?

feryz ::

Kateri privatnik pa dela tako?

bm1973 je izjavil:

V slovenski računovodski sferi je QR koda na računu revolucija ;). ...
Slovenska računovodska sfera trenutno še najbolje obvlada digitalizacijo in rešuje probleme večine podjetij. Privatnih in državnih.

feryz je izjavil:

Kateri privatnik pa dela tako?
Vsak, ki mu računovodja "digitalno podpisuje". Ni jih malo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

DamijanD je izjavil:

Zdaj bo ta portal počasi v uporabi za vso komunikacijo z zdravniki a ne? A to morajo vsi ZD prestopiti ali kako? Sprašujem za tiste, ki so že prej uvedli nek sistem.

Komunikacija zVem je obvezna. Ostali sistemi so prostovoljni.
Pri nas bomo še vsaj do septembra imeli oba sistema, ker si ne morem predstavljati starejših ljudi, ki nimajo otrok oz. mlajših sorodnikov, da si bodo uredili zVem.
Ljudje so se komaj navadili na komunikacijo preko spleta, kjer ne potrebujejo SI Pass oz. digitalnega potrdila, zdaj pa nekaj novega...

Pomeni pa to več dela za sestre in zdravnike.

Varnost podatkov na prostovoljnih sistemih? (kmetijska zbornica npr.)

Ta sistem je preverjen glede varnosti.

Vidim, da ste že pri končnem problemu, star(ejš)ih uporabnikih. Problem, ki sem ga jaz izpostavil pa je, da v aplikaciji in spletni strani ni dokumenta, ki sem ga bil prejel kot direktno bližnjico. Če nimaš PC-ja si v riti!, saj ne verjamem, da imate vsi certifikat inštaliran tudi na telefonu. Moj ponoven zahtevek pri prijavi napake je bil ignoriran!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Metabond ()

Še zdaj nisi povedal, ali je šlo za RTG sliko?

Ne, bolj pomembno! šlo je za odpoved roka za operacijo in napoved novega termina. Vse izvide pošljejo tudi po pošti, tako sem dobil tudi 1. odpoved operacije, sedaj pa se zanašajo na ta klump od eZdravja, podpora pa je arogantna do konca. Iščem višjo instanco za to sranje, da jim povem kakšne pizdarije lahko nastanejo.
Vam mladim, še ni toliko altualno ampak boste že videli, ko bo šlo za starše. Če jim sedaj ne bomo natočili čistega vina, bo slovensko zdravstvo še v večji luknji! Razmišljam tudi o tem, da jih dam v časopis.

OK. Hvala. Upam, da rešiš zadevo.

Tudi druga prijava napake je bila zavrnjena. Na tel. se ne javljajo...

Dajte mi prosim poveda, kako naj začnem opis težave, da me bodo jemali resno, da nisem nobena stara mama ki zna kvečjemu TV prižgati? Baje tudi Baron ve kako se prižge računalnik.

Ma lej, najbrž poznajo problem, ampak kaj ti naj rečejo? Bo rešeno ko bo rešeno...

Ne vem, če je ravno tako. Če mene vprašas je večina reklamacij bolj telebanske narave in bi jim lahko pomagal vsak, ki preživi par ur na računalniku na dan. Po mojem se niso poglobili v problem ampak si mislijo butec, saj pri nas ni nobenih problemov. Tako so me začeli učiti, naj filtriram dokumente ker zadnji, kao ni nujno na vrhu - pa bi moral biti med zadnjo napotno listnino/naslednje naročilo.

Sicer pa je omemba IT znanja pomagala, da so se bolj resno odzvali in sem jim pravkar poslal vse zahtevane zaslonske slike skupaj z org. mejlom kjer je zaveden url s katerim edino lahko dostopam do skrivnostnega dokumenta.

wajdouc ::

Se še komu zdi sistem dodajanja slik k sporočilom malo tako tako (mobi app)? Če izberem fotoaparat in slikam, čez nekaj sekund javi napako in izbriše sliko. Če hočem dodati sliko, je omejitev 1MB. Resno, omejitev slike na 1MB v letu 2026?
https://rtv-ekspoze.org/
"Merjenje in sekiranje je najboljši način, da ti neka stvar škodi.
Celo zelo zanesljivo deluje ta sistem." feryz, 2025

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbrisane napotnice

Oddelek: Problemi človeštva
272818 (1821) 111111111111
»

Aplikacija zVEM za dostop do portala eZdravje in potrdila COVID je na voljo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7122645 (11639) ToniT
»

Usability eNaročanja na ezdrav.si

Oddelek: Loža
242869 (1928) poweroff
»

Razvija se odprtokodni zdravstveni informacijski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
5414137 (1908) dejanslo

Več podobnih tem