» »

3 tedne star prenosnik se ne prižge

3 tedne star prenosnik se ne prižge

«
1
2

univerza ::

Preko bangood sem kupil Ninkear N16pro
https://ninkear.com/blogs/news/ninkear-...
Problem se pojavlja od 1 tedna dalje, če je šel prenosnik v spanje, se je težko zbudil.
To je zgledalo tako, da če je bil v spanju pol ure, in je tista led lučka utripala, sem ga hotel prižgati, je lučka potem svetila polno, ventilatorji so se prižgali, slike ni bilo. Potem sem še 1x stisnil power on, da se je ugasnil, in pa še 1x, da je štartal (vmes je včasih napisalo, da w11 se niso pravilmo ugasnili in potem sem prišel v w. Če sem uporabil hibernacijo načeloma ni bilo težav.
V naslednih 2 tedenih, sem to malo raziskoval, preveril, da je v device manager, pri miški in tipkovnici pod Power Management”, I put a mark in front of “Allow this device to wake the computer. Izklopil sem tudi Fast startup.
2x se mi je tudi baterija, ko je bil v spanju spraznila na 0%, cez noc (pa je bila sigurno vsaj 80%) predhodno napoljena
Od tega tedna dalje se prenosnik sploh ne prižge...tukaj je video

https://streamable.com/awibcc

Tudi če držim tipko power on 1 minuto, se ne oglasijo ventilatorji...kot da je čist mrtev, samo led lučka se prižge. Odprl sem tudi pokrov, odklopil baterijo, ram, disk, vse dal nazaj. rezultat isti...mrtev.
Kaj lahko naredim ?
Pred 3 dnevi sem tudi poslal video proizvajalcu (nic od njih)
včearaj tudi pisal Bangood...isto nič...je kdo tam že kdaj naročeval in ima kake izkušnje z reševanjem reklamacij
za kakršnokoli informacijo sem zelo hvalezen...po 10 letih si koncno privoscim nov prenosnik, pa mi takoj spusti duso :)

OutOfTheBox ::

Pojma nimam - komentiram da tole ostane na vrhu ker čutim tvojo bolečino.

WhiteAngel ::

Si probal brez baterije zalaufat prenosnik, zgolj na napajalniku?

gen Maister ::

Težko šlogat, ker nisem ravno strokovnjak.

Nasvet in diagnoza: predpostavljam, da imaš prazno baterijo!? Priklopi ga in ga polni nekaj (vsaj eno) ur, potem pa ga poskusi ponovno prižgati in zagnati! Lahko tudi priklopljenega. In spremljaj porabo in polnjenje baterije, če ti rata...

OutOfTheBox ::

Prenosnik bi se moral prižgat tudi s prazno baterijo, če je priklopljen na štrom. Kot si rekel, je težko šlogat ampak močno diši po HW defektu. WhiteAngel je tudi dal dober predlog - poskusi brez baterije zalaufat na štromu direkt.

Zgodovina sprememb…

DeeJay ::

vrni nazaj in kupi kej bolj zanesiljivega. Maš še 1 tedn časa, da dobiš vse nazaj brez vprašanja.
če se ti ne javijo takoj piši ZPS, da imaš dokaz, da si želel vrnit pred potekom 1 meseca. Oni ti bodo potem svetovali naprej.
drugič pa ne kupuj prenosnika iz kitajske trgovine.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

OutOfTheBox je izjavil:

Prenosnik bi se moral prižgat tudi s prazno baterijo, če je priklopljen na štrom. Kot si rekel, je težko šlogat ampak močno diši po HW defektu. WhiteAngel je tudi dal dober predlog - poskusi brez baterije zalaufat na štromu direkt.

Lahko ke HW defekt, čisto možno. Potem pa še kakšen SW defekt kombinacija, win11 se ni naložil pravilno!?? :O in si v temi.

DamijanD ::

Poglej, če imaš kakšen reset gumbek kje in ga pritisni in drži 10 sekund ali kaj podobnega.

Ales ::

univerza je izjavil:

3 tedne star prenosnik

DeeJay je izjavil:

vrni nazaj in kupi kej bolj zanesiljivega. Maš še 1 tedn časa, da dobiš vse nazaj brez vprašanja.

"Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev." (vir, ZVPot-1)

če se ti ne javijo takoj piši ZPS, da imaš dokaz, da si želel vrnit pred potekom 1 meseca. Oni ti bodo potem svetovali naprej.

ZPS, Zveza potrošnikov Slovenije?? To je zasebna, nevladna organizacija, ki blage veze nima s tem, razen da ga morda usmerijo na pravi naslov in podučijo o čem. Pa pri tem še pobarajo, ali bi plačal članstvo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

Ales ::

Uh, zdaj komaj videl, da je kupljeno zunaj EU. V tem primeru naši zakoni o zaščiti potrošnikov niso relevantni... Banggood ima 30-dnevni rok za vrnitev izdelka (na stroške kupca), a le če je ta "kot nov". V tem primeru nekako dvomim, da bo to šlo kar tako čez.

zajtam123 ::

Iz kje si?
Če želis lahko pogledam kaj dogaja. Ali sploh pride elektrika do baterije, plošče itd.
Kar se pa banggooda tiče. Ne priporočam nakupa tam. Če karkoli ni ok z napravo, ki jo kupiš, ne naredijo nič da bi ti pomagali. AliExpress je pri tem boljši.
Vsekakor pa bolj priporočam kupiti doma (Evropa). Imaš vsaj eno leto garancije.

bm1973 ::

Ne kupuj iz Kitajske, ker boš težko uveljavljal garancijo.

starfotr ::

No name, kupljen izven EU.

ninite ::

Ales je izjavil:

Uh, zdaj komaj videl, da je kupljeno zunaj EU. V tem primeru naši zakoni o zaščiti potrošnikov niso relevantni... Banggood ima 30-dnevni rok za vrnitev izdelka (na stroške kupca), a le če je ta "kot nov". V tem primeru nekako dvomim, da bo to šlo kar tako čez.

Tudi, če si kupil znotraj EU, ti tvoje zgornje brblja nje o 14ih dnevi in ne vem kaj se vse, ne pije vode.

scipascapa ::

tomsona prosi za help

c3p0 ::

Ponavadi odobrijo pošiljanje nazaj. Tu lahko upaš, da je na kak EU naslov. Če ne, se niti ne bo splačalo.

Vsekakor taka zadeva, tudi če je noname in iz kitajske (leve) firme, mora imeti garancijo ali vsaj kaj od tega!
Najbolje bi bilo, da jim morda računalnik vrneš in uveljavljaš garancijo!? Če misliš, da se bodo na to (sploh) odzvali.
DRUGA možnost je, da stopiš do kakšnega strokovnjaka, ki se na take zadeve vsaj malo spozna in ti ga poskuša 'zbuditi' :)) in pogledati, kaj in zakaj je z njim narobe!??
Kakšnih drugih velikih možnosti ne vidim... ;)

Glugy ::

Ja pa dobr sej tud Kitajci imajo tud neke zakone za zaščito potrošnikov:
https://joywanglawyer.com/blog/china-wa...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

WizzardOfOZ ::

univerza je izjavil:

Preko bangood sem kupil Ninkear N16pro
https://ninkear.com/blogs/news/ninkear-...
Problem se pojavlja od 1 tedna dalje, če je šel prenosnik v spanje, se je težko zbudil.
To je zgledalo tako, da če je bil v spanju pol ure, in je tista led lučka utripala, sem ga hotel prižgati, je lučka potem svetila polno, ventilatorji so se prižgali, slike ni bilo. Potem sem še 1x stisnil power on, da se je ugasnil, in pa še 1x, da je štartal (vmes je včasih napisalo, da w11 se niso pravilmo ugasnili in potem sem prišel v w. Če sem uporabil hibernacijo načeloma ni bilo težav.

Si potegnil najnovejše driverje z njihove strani in jih namestil?
To meni zgleda, kot da je en driver zanič in se potem zadeva ne zna zbuditi iz spanja.

univerza je izjavil:

V naslednih 2 tedenih, sem to malo raziskoval, preveril, da je v device manager, pri miški in tipkovnici pod Power Management”, I put a mark in front of “Allow this device to wake the computer. Izklopil sem tudi Fast startup.
2x se mi je tudi baterija, ko je bil v spanju spraznila na 0%, cez noc (pa je bila sigurno vsaj 80%) predhodno napoljena
Od tega tedna dalje se prenosnik sploh ne prižge...tukaj je video

https://streamable.com/awibcc

Tudi če držim tipko power on 1 minuto, se ne oglasijo ventilatorji...kot da je čist mrtev, samo led lučka se prižge. Odprl sem tudi pokrov, odklopil baterijo, ram, disk, vse dal nazaj. rezultat isti...mrtev.
Kaj lahko naredim ?

Poišči luknjico za reset biosa (nekje na spodnji strani - poglej navodila, kje je in ga resetiraj). In probaj.

Če še to ne gre, pa odklopi baterijo, pa priklopi samo na elektriko in sprobaj, če deluje enako.

univerza je izjavil:

Pred 3 dnevi sem tudi poslal video proizvajalcu (nic od njih)
včearaj tudi pisal Bangood...isto nič...je kdo tam že kdaj naročeval in ima kake izkušnje z reševanjem reklamacij
za kakršnokoli informacijo sem zelo hvalezen...po 10 letih si koncno privoscim nov prenosnik, pa mi takoj spusti duso :)

Odpreš ticket, poslikaš napravo, narediš video in pripneš na ticket. Potem pa počakaš, da odgovorijo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Bizkit45 ::

To enter the BIOS, with the laptop turned off, press and hold the F2 key, and then, while still holding F2, press the power button.

Daj to poskusi. Drzati f2 se preden prizges. Da vsaj vidimo ce gre v bios

Runner71 ::

zajtam123 je izjavil:

Iz kje si?
Če želis lahko pogledam kaj dogaja. Ali sploh pride elektrika do baterije, plošče itd.
Kar se pa banggooda tiče. Ne priporočam nakupa tam. Če karkoli ni ok z napravo, ki jo kupiš, ne naredijo nič da bi ti pomagali. AliExpress je pri tem boljši.
Vsekakor pa bolj priporočam kupiti doma (Evropa). Imaš vsaj eno leto garancije.

Osebno imam pa ravno obratne izkušnje...Banggood me še nikoli ni pustil na cedilu...Ali pa zadnje čase čedalje pogosteje.....

Banggood je res neproblematičen. Naročam že leta pri njih, pa se je samo enkrat zgodilo da nekaj ni prišlo. Po prijavi so poslali, ampak produkta nisi mogel potem več kupiti pri njih. (Očitno so prodajalca izločili).

gremo po vrsti :)
OutOfTheBox: hvala za tolazbo, si me nasmejal
prenosnika z odklopljeno baterijo nisem poskusal zalaufat, ker nimam pojma ce bi kej skurl, ce bi sel strom direktno mimo baterije (glede na to, ni klasicno za ven vzeti). Reset gumba ni nikjer, vse pregledal. Bangood ima 30 dnevn rok za vrnitev, ce izdelek ni iz skatle, kar v mojem primeru je, ce sem posnel ta video in jim ga tudi poslala, pa tudi na disku so moje osebne stvari itd.
Ja priznam moja "krivda" da sem kupil kitajca preko spleta, vendar sodeč po teh temah:
https://alter.si/tema/gearbest-geekbuyi...
https://alter.si/tema/banggood-nasveti-...
verjetno nisem ravno prvi, ki je izvedel nakup preko bangood v sloveniji.
Zadeva je bila skozi slabsa, ko sem pridno dajal gor update od w11, nazadnjo stvar ki sem jo naredil je, da sem instaliral misko logi lift...baje tudi driverji od miske kaj zjebajo to bujenje iz sleepa.
Drzanje f2 in power on ne pomaga...samo lučka za power on se prižge

Prenosnik je sicer prišel iz evrope, to bi se poslal, posiljanje nazaj na kitajsko...kaj pa vem. Pomojem najbolj fair bi bilo, da mi proizvajalec poslje nov motherboard (cena je sicer 315 eur
https://ninkear.com/products/replacemen...
Zaenkrat pocakam do ponedeljka, torka, potem pa spet povprasam tako prizvajalca, kot banggood kaj se da narediti.

zajtam123 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Banggood je res neproblematičen. Naročam že leta pri njih, pa se je samo enkrat zgodilo da nekaj ni prišlo. Po prijavi so poslali, ampak produkta nisi mogel potem več kupiti pri njih. (Očitno so prodajalca izločili).

kakšne imaš pa izkušnje z uveljanjem garancije?

codeMonkey ::

Si poskusil drzati power gumb dolgo, ko se to zgodi? Tako da se je zares ugasnil? Ker ce se nato prizge, je mogoce problem v hibernaciji. Ne vem kako je to na winsih, ampak jaz bi v takem primeru na linux sistemu preveril tudi ce je swap particija ustrezna. Ah, kasneje pogledal video... Jap, baterija je naslednji korak.

Zgodovina sprememb…

urbecar ::

Kot so povedali že zgoraj lahko poizkusiš zagnati prenosnik z odklopljeno baterijo. In če boš že odpiral prenosnik in odklapljal glavno baterijo, bi bilo pametno za hkrati nekaj minut izklopiti tudi bios (gumbno) baterijo.

Verjetno si dobil prenosnik iz skladišča iz češke ali poljske. Po moje da ga tja tudi vrneš. Počakaj, da ti Banggood odgovori.

Sam imam od Ninkear MBOX 11 (mini pc - N150 proc, 16GB ram in 512GB disk). Že 3 mesece dela 24/7 kot strežnik. Zaenkrat nobenih problemov.

A je kdo od ninkear kupil YBOOK? Me zanima, kako se obnese?
to: https://ninkear.com/collections/laptops...

Zgodovina sprememb…

urbecar je izjavil:

Kot so povedali že zgoraj lahko poizkusiš zagnati prenosnik z odklopljeno baterijo. In če boš že odpiral prenosnik in odklapljal glavno baterijo, bi bilo pametno za hkrati nekaj minut izklopiti tudi bios (gumbno) baterijo.

Pa misls, da ne bo nic narobe, ce ga priklopim mimo baterije?
Bios baterija je verjetno tukaj?
 laptop slika

laptop slika

Ful mi zaenkrat ne disi nic prckat po laptopu, dokler ne vidim njihov feedbcak

urbecar ::

Da, to je baterija za BIOS. In res je bolje najprej počakati na odgovor prodajalca.

Proizvajalec mi je poslal te navodila, da naj flasham

navodila

navodila

Ko vstavim ta usb, in zalaufam prenosnik, se se vedno ne zgodi nič, kot da je prenosnik mrtev, edino lučka za led se spremeni, medtem ko stisnem power on

slab kaze tole vse skupaj...zdej mu bom to poslal, pa da vidimo kaj bodo rekl naprej

A imas slucajno kaksen ekran? Dej priklopi zunanji ekran za foro..

Bizkit45 je izjavil:

A imas slucajno kaksen ekran? Dej priklopi zunanji ekran za foro..

Sem iz drugega laptopa, ki je priklopen na tv, preko hdmi (in 100% dela), dal ta kabel v ta nedelujoc laptop...se vedno nic

P.S zdej sem pustil prenosnik "prižgan" pol ure (torej led lučka za power je bele barve), pa sem spodaj (kjer so reže) prijel, je toplo, pa sliši se kot neka frekvenca (piskanje, ventilatorjev pa ne...se pravi, kot da bi bilo nekaj življenja v njem

Dej ze odklopi to bios baterijo ..

kixs ::

Zadeva je riknila. Noben izklop katerekoli baterije ne bo pomagal.

Se tolk vecji razlog, da poskusis vse :)

Ne. Dokler ima garancijo.

Machete ::

Banggood garancijo. Kako ti bo venmetanje baterije vplivalo na banggood garancijo, res ne vem.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

delavec44 ::

Machete je izjavil:

Banggood garancijo. Kako ti bo venmetanje baterije vplivalo na banggood garancijo, res ne vem.

Če pravi, da ni snemljiva. Odpiranje ohišja pa lahko vpliva na garancijo.

Odprl sem tudi pokrov, odklopil baterijo, ram, disk, vse dal nazaj. rezultat isti...mrtev.

OP je že v prvem postu povedal, da je odprl ohisje.

Bizkit45 je izjavil:

Odprl sem tudi pokrov, odklopil baterijo, ram, disk, vse dal nazaj. rezultat isti...mrtev.

OP je že v prvem postu povedal, da je odprl ohisje.

A, ok. Kasneje pa piše: "Ful mi zaenkrat ne disi nic prckat po laptopu, dokler ne vidim njihov feedbcak". Potem je že prčkal vse kar je lahko.

Pa res :lol:

Zato pa pisem, naj ze vrze tisto bios baterijo ven in je to to..

link_up ::

S0 problem ... ker se mora valda komp spravit nazaj v 0.3 nanosekunde pa to ... Ce ga ne das v sleep, se normalno hitro dvigne?
In and Out

Beri se njegove kasnejse poste.

link_up ::

simptomi so zeloo podobni. Ni ventilatorjev, ni osvetlitve tipkovnice, ni nobenega signala na hdmi ... nix...polnjenje ni pomagalo, ni pomagal reset bms...pomagal je fizicni izklop baterije(ne bios) ... ampak kolikor vidim je OP to ze naredil...

jeba...suxx
In and Out

malo update:
kontaktiral me je PROIZVAJALEC in mi je rekel, da ce sem probal vzeti ven ram, v smislu da ce so slabi kontakti, jaz sem mu rekel, da ce odprem pokrov, ali potem ne izgubim garancije, je rekel, da ne da kao za men posebaj vodi primer?!
Danes mi je pa ponudil, kao da ali popravim lokalno in mu posljem racun ali pa da pošljem v španijo na njihov servis.
Če popravim lokalno nimam nobene garancije, da bom potem dobil povrnjeno karkoli nazaj, če ga pa pošljem po pošti v španijo, se pa lahko izgubi, polomi, dobim nazaj lahko nepopravljenega.
Sedaj bom probal pritisniti na PRODAJALCA, da naj mi pošljejo drugega NOVEGA, starega pošljem nazaj v EU (kitajska odpade), ali pa mi dajo 100% refund.
Če to ne gre skozi, obstaja še kaka varovalka, da grem na banko, pa da oni izvedejo chargeback?
P.S. Sam seveda kot rečeno že probal vse, vzeti ven ram, bios baterijo, glavno baterijo, disk 100% dela, ker sem ga preko adapterja priklopil na drug prenosnik, povezal laptop preko hdmi na tv (ni slike)

PS. Ker si (očitno) univerzitetni Butalec ti še enkrat povem, kaj bi kaz naredil: Poiskal, OBRNIL bi se na nekoga, ki je že imel kdaj računalnik v roki. (pa to nisi ti!!) Mu razložil zadevo in problem in mu zaupal. NI jih malo, ki se s tem ukvarjajo, lahko greš v kakšno trgovino, kjer prodajajo zadeve iz druge roke, tudi v BTC je taka trgovuna, razni servisi in drugačni računalniški mojstri!! Tudi tukaj jih ne manjka, na tem forumu!!
Potem opišeš, kaj se je zgodilo, kaj je bilo narobe in obvestiš proizvajalce in jim pošlješ 'račun'! 8-)
Zdaj, si upam misliti, da proizvajalci niso razmišljali, kaj se zgodi, ko računalnik (njihov proizvod) v roke dobi Butalska pamet!? :))
Zato ti bodo morda zelo hvaležni in ti (celo) poravnali račun!? ;)

Zakaj bi popravljal novo zadevo, če gre očitno za stvarno napako.

In kje bo slo servis dobil matično za kitajsko znamko?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Lahko bi bil ram. Se pa razlicni prenosniki razlicno odzivajo na okvarjen ram. Enim utripa lucka, drugi piskajo... Imas kaksno moznost dobiti enega za posojo, da sprobas?

Sicer ga pa poslji na njihov servis v Spanijo. Imas originalno embalazo. Zapakiraj kot je bilo in poslji. Za boljsi obcutek lahko das to skatlo v vecjo skatlo in jo zapolnis z zmeckanim casopisnim papirjem. GLS postnina pride cca 23€.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajanje prenosnika na baterijo ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
8512 (401) matobeli
»

Asus laptop se ne prižge

101461 (1133) mikhaair
»

Kateri Power pack / power bank ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13635775 (16565) k4vz0024
»

Popravilo matične plošče

315819 (4757) solatko
»

Acer prenosnik kupljen v Computeruniverse ne dela

Oddelek: Kaj kupiti
133053 (2530) Thuban

Več podobnih tem