» »

Asus laptop se ne prižge

Asus laptop se ne prižge

aljo558 ::

Probal že marsikaj, vendar neuspešno. Asus N751JX se ne prižge več z lepega. Ne sveti niti lučka ko ga dam polnit niti nobenega znaka življenja. Probal kombimacijo z 1 držanjem power on/off gumba z/brez baterije in z/brez adapterja, cmos reset, preveril voltažo v adapter jacku in v polnilcu kjer sta oba pokazala 19V. Iskreno ne vem več kaj lahko še probam. Priporoča morda kdo kak servis v LJ za laptope, ki bi to znal rešit? Ali pa še morda kako idejo za še kakšen postopek, da poizkusim. Če mi kdo zna pomagati ga tudi nagradim z veseljem, ker sem že precej obupan.

Han ::

vzpon.com

mikhaair ::

Bom izkotistil kar to temo. Meni se na ene 6 let starem asusu vsake toliko časa malo zmede displaj. Barve gredo proti oranžni, včasih se ne prižge iz standby, malo mrkne. Večino časa dela OK.
Kje je ponavadi vzrok takih težav? Kontakti? LCD?

hojnikb ::

aljo558 je izjavil:

Probal že marsikaj, vendar neuspešno. Asus N751JX se ne prižge več z lepega. Ne sveti niti lučka ko ga dam polnit niti nobenega znaka življenja. Probal kombimacijo z 1 držanjem power on/off gumba z/brez baterije in z/brez adapterja, cmos reset, preveril voltažo v adapter jacku in v polnilcu kjer sta oba pokazala 19V. Iskreno ne vem več kaj lahko še probam. Priporoča morda kdo kak servis v LJ za laptope, ki bi to znal rešit? Ali pa še morda kako idejo za še kakšen postopek, da poizkusim. Če mi kdo zna pomagati ga tudi nagradim z veseljem, ker sem že precej obupan.

tole lahk neses sam se v reciklazo oz. prodas po kosih.

mikhaair je izjavil:

Bom izkotistil kar to temo. Meni se na ene 6 let starem asusu vsake toliko časa malo zmede displaj. Barve gredo proti oranžni, včasih se ne prižge iz standby, malo mrkne. Večino časa dela OK.
Kje je ponavadi vzrok takih težav? Kontakti? LCD?

lahk je tut graficna, sploh ce je dodatna. Ker kjub lcdja se bi laptop se vedno prizgal iz standbya.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

En problem je verjetno night mode on.:-) Pa se mi pol pritožujejo o tej oranžni.
Ostalo pa moram še malo spremljati.

srus ::

aljo558 je izjavil:

Verjetno crknil kakšen od MOSFETov. https://www.google.ca/search?q=youtube+...

MIHAc27 ::

Če z odklopljeno baterijo isto ne vklopi, je edino kar se še splača preverit napajalec.
Če tudi z drugim ne vklopi je težava na osnovni plošči, kar se pa na tem prenosniku ne splača popravljat (mogoče če dobiš rabljeno kje).

aljo558 ::

Najbrž je res kak od MOSFETov. Včeraj sem en kabel na matični iztaknil in se je nato zelena lučka prižgala spodaj, da mi fila potem pa je izginila spet in sedaj ni več nobenih znakov. Napajalec je 19V pokazal, ko sem izmeril in tudi adapter 19V tako da v tem ni težava. Jutri nesem na servis in preverijo. Zanimivo mi je da 19V sem dobil tudi na subwoofer enoti, ki je na drugi strani računalnika, tako da je nekje očitno na matični short...pregledajo na servisu in javim.

Torej dodaten opis težav, sem žal stran od pc-ja, tako da lahko prenesem besede, dobil tudi slike.
Ko se zbudi iz stndby se slika zamegli, izgubi skoraj vse barve, tudi do takšne mere, da je nerazvidna kaj naj bi bilo na ekranu. Baje se tudi miška in trackpad takrat ne odzivata. Reset pomaga. Kaksenkrat mine brez resetiranja.
Gre pa baje slika počasi proti slabši, ne naenkrat.
Pokažem jutri se slike ob priliki.

hojnikb ::

se je kdo ze igrackal kj z resetiranjem battery gaugov na baterijah? Se malo igrackam z be2works in cp2112, ampak neuspesno.
#brezpodpisa

Omenjeni pacient zgoraj je dokoncno mrknil in sveti le se belo. :)
Google pravi, da je najverjetneje kabel kriv.
Bo šel na servis, upam, da je le to.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kratek stik?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
181630 (819) DeeCoy
»

Asus x553M se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
5752 (670) xralj