Forum » Pomoč in nasveti » SSD umrl
SSD umrl
a_borlak ::
Od znanke je umrl SSD in to tako, konkretno, ga noben moj računalnik sploh ne zazna. Preden ga dam med elektronske odpadke, priporočate koga, ki se s tem ukvarja in bi morda znal zadevo oživiti toliko, da se reši podatke ali je zadeva šla dokončno v maloro? Je kar nekaj firm v Sloveniji, ki se s tem ukvarja, danes pa sobota in sem rekel, bom tu vprašal. Ljubljana/Maribor po možnosti.
strom_15 ::
Od znanke je umrl SSD in to tako, konkretno, ga noben moj računalnik sploh ne zazna. Preden ga dam med elektronske odpadke, priporočate koga, ki se s tem ukvarja in bi morda znal zadevo oživiti toliko, da se reši podatke ali je zadeva šla dokončno v maloro? Je kar nekaj firm v Sloveniji, ki se s tem ukvarja, danes pa sobota in sem rekel, bom tu vprašal. Ljubljana/Maribor po možnosti.
Iz SSD boš težko kaj rešil. HDD povečini ti težaven za reševanje podatkov, pri SSD je pa druga zgodba.
Mikrohard ::
Ja... če je kontroler (ali karkoli drugega, kar ne hrani podatkov), lahko iz identičnega modela prespajkajo na drugega. Če je crknil kak NAND čip, je nepovratno izgubljeno.
David Mayer ::
Najprej bi vprašal, če je to samo neprijetnost ali je dejanska škoda zaradi tega, ker je čisto možno, da bo reševanje podatkov stalo več kot enak SSD danes.

mr_chai ::
Ja... če je kontroler (ali karkoli drugega, kar ne hrani podatkov), lahko iz identičnega modela prespajkajo na drugega. Če je crknil kak NAND čip, je nepovratno izgubljeno.
Ni nujno. Tudi podatke iz NAND čipa se da dobiti. Profiči to vse znajo.
Če so gor kake nagice bivše, se itak splača rešit
zajtam123 ::
koliko misliš dati za reševanje podatkov? če okoli 1000EUR pol ti bo Anni verjetno zrihtal :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zajtam123 ()
feryz ::
A 1000 evrov je neki denar danes?
Prej drobiž.
Bolj velja tisto, kar so zgoraj napisali. Če na disku niso neke strašne kripto denarnice ali kaj podobnega, je škoda vsakega časa.
10 000 slik!? Kot da jih kdo kdaj pogleda. Vržeš v smeti in greš dalje.
Prej drobiž.
Bolj velja tisto, kar so zgoraj napisali. Če na disku niso neke strašne kripto denarnice ali kaj podobnega, je škoda vsakega časa.
10 000 slik!? Kot da jih kdo kdaj pogleda. Vržeš v smeti in greš dalje.
Glugy ::

mr_chai ::
jest10 ::
feryz ::
Govorimo v kontekstu tega posta.
Jurja za reševanje nečesa pomembnega, je čista nula.
Jurja, ki ga pustiš v štacuni za par stvari, je ogromno.
In še to, v štacuni si vsak dan, vsak dan te obirajo kot cucka.
Podatke rešuješ 1x v življenju. Če.
Jurja za reševanje nečesa pomembnega, je čista nula.
Jurja, ki ga pustiš v štacuni za par stvari, je ogromno.
In še to, v štacuni si vsak dan, vsak dan te obirajo kot cucka.
Podatke rešuješ 1x v življenju. Če.
karafeka ::
Poskusi s power cycling, kjer disk priklopiš samo na štrom, brez data kabla. Ga maš na štromu ene pol ure, ga za minuto odklopiš in spet priklopiš na štrom za pol ure. Je treba večkrat ponoviti.
https://superuser.com/questions/1566310...
Sem ene par na tak način spravil k sebi. Sem uporabil USB-sata adapter.
https://superuser.com/questions/1566310...
Sem ene par na tak način spravil k sebi. Sem uporabil USB-sata adapter.
darkolord ::
Vseeno velja enako kot pri navadnih diskih. Če so podatki na njem pomembni, potem se ne zajebavaš in neseš na Anni. Če je res nekaj enostavnega, bodo tudi oni to pogruntali in te ne bodo olupili. Preden ti karkoli zaračunajo, že vejo, ali lahko do podatkov pridejo ali ne.
a_borlak ::
Hvala za info, bom povprašal na Anni. Hja, tudi fotke, čeprav niso gor nagice biše so lahko vredne 1000€ reševanja :).
starfotr ::
blackbfm ::
V Sloveniji nihče več hudo fizično ne gara. Sploh pa ne za 1k
pakistanci pri bobnarju se ne strinjajo
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Apple predstavil čip M3 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Procesorji | 17372 (11887) | Moe_Lester |
| » | Moje želeno delo - programerOddelek: Šola | 11258 (7435) | zzbil |
| » | Poklicni vojak (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 42820 (37367) | GTX970 |
| » | Reševanje podatkov fizično poškodovanega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 8268 (7466) | MadMax |
| » | Cena denarja danes in pred tremi leti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10485 (8979) | ZLOky |