» »

Padanje seje na Telekom optiki

Padanje seje na Telekom optiki

fopi ::

Na novo sem namestil telekomovo optiko.

Telekom mi je dal InnboxG93T. Na mojo zeljo so ga preklopili v bridge mode (delni) za kar sem cakal 2 dni, ker so morali posodobiti firmware. Izklopljen bi naj bil DHCP, WiFi in sejo bi naj delal moj Asus za modemom. Innboxu sem dodelil lokalni IP 192.168.0.2, namesto 192.168.1.1, ki ga ima po defaultu.

Osnovni ruter je Asus RT-AX86U, ki je povezan se z enim RT-AX86U in enim AC-86U v mesh.

Na prvem Asusu sem vzpostavil PPPoE. Povezava je bila LAN4 Innbox WAN Asus (eni tehniki so predlagali celo LAN Innbox --- LAN Asus). Druga LAN4 direkt v Neo. Neo je delal brez tezav. Asus pa je vsakih nekaj minut izgubil sejo. Nastavitve Asusa so spodaj. Ruter log je pokazal napake

++WAN Connection: Fail to connect with some issues.
++ppd[11059]: Connection terminated.
++ppd[11059]: Modem hangup
...
++ppd[11059]: Connected to 00:e2:00:67:00:67 via interface eth0
++ppd[11059]: Conect: pppO -- eth0
++ppd[11059]: CHAP authentication succeeded
++per from calling number 00:E2:00:67:00:67 authorized
++loal IP address 89.142.xx.xx
++emote IP address 213.250.19.90
++WAN Connection: WAN was restored.

(ena crka je izbrisana pri vsaki kodi, drugace ne objavi)

Ping do 8.8.8.8 ali 1.1.1.1 v tem casu pade in se kasneje sam vzpostavi.

Odgovor Telekoma je, napaka je pri vas, pri nas dela vse ok.

Ker sem nujno rabil internet sem se strinjal, da dajo njihov modem v router nacin in sem dal asus v AP brez DHCP. Zadeva sploh ni delovala, Neo ni delal. Innbox ni dajal IPjev ostalim uporabnikom in nic v omrezju ni delovalo. Trajalo je dva dni in 4 tehnike, da so ugotovili, da je nekaj narobe z Innbox DHCP in so popravili tako, da baje Innbox ne sme imeti drugega lokalnega IP kot 192.168.1.1. Nekaj so se nastavljali DHCP in sedaj zadeva deluje tako, da Innbox vzpostavlja internet in ima cez DHCP, NAT.....povezava LAN1 Innbox --- LAN Asus, LAN4 Innbox direkt v Neo.

Sam bi sicer zelel imeti, da moj Asus dela internet.
Vec tehnikov je reklo, da ta Innbox sploh ne zna delati bridge in bi rabil Fritzboxa.

1. A je kaj narobe z mojimi nastavitvami?
2. A je kriv moj Asus ali Innbox za nedelovanje?
3. A je boljse, da moj Asus dela internet in Innbox v partial bridge ali da dela internet Innbox?

Innbox in Asus1 sta v isti sobi, od tam gre en UTP do Asus2 kjer je neo. Sedaj je Neo direkt vezan na Innbox po tem kablu, Asus2 pa v mesh preko 5GHz. To je bila obcasna resitev, dokler se ne bi zacel ukvarjati kako spraviti Neo in lokalno omrezje od Asus1 do Asus2 lokacije po enem kablu.

Baje je resitev dodatem switch na lokaciji asus2 in potem se utp iz asus1 deli na asus2 in neo. Do tega se sicer nisem prisel. Ta model Asusa baje ne podpira VLAN.

Hvala za pomoc.

https://ibb.co/tpNnXtsB
https://ibb.co/gLHQd81Q
  • spremenilo: fopi ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7625858 (14214) Ghost007
»

innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )

8936381 (15289) Lonsarg
»

Povezava Routerja na Innbox od T2

306367 (6003) mzakelj
»

problem innbox-router-udpxy?