» »

SSD umrl

SSD umrl

a_borlak ::

Od znanke je umrl SSD in to tako, konkretno, ga noben moj računalnik sploh ne zazna. Preden ga dam med elektronske odpadke, priporočate koga, ki se s tem ukvarja in bi morda znal zadevo oživiti toliko, da se reši podatke ali je zadeva šla dokončno v maloro? Je kar nekaj firm v Sloveniji, ki se s tem ukvarja, danes pa sobota in sem rekel, bom tu vprašal. Ljubljana/Maribor po možnosti.

strom_15 ::

a_borlak je izjavil:

Od znanke je umrl SSD in to tako, konkretno, ga noben moj računalnik sploh ne zazna. Preden ga dam med elektronske odpadke, priporočate koga, ki se s tem ukvarja in bi morda znal zadevo oživiti toliko, da se reši podatke ali je zadeva šla dokončno v maloro? Je kar nekaj firm v Sloveniji, ki se s tem ukvarja, danes pa sobota in sem rekel, bom tu vprašal. Ljubljana/Maribor po možnosti.

Iz SSD boš težko kaj rešil. HDD povečini ti težaven za reševanje podatkov, pri SSD je pa druga zgodba.

kixs ::

Ce je crknil kontroler, je se moznost.

Mikrohard ::

Ja... če je kontroler (ali karkoli drugega, kar ne hrani podatkov), lahko iz identičnega modela prespajkajo na drugega. Če je crknil kak NAND čip, je nepovratno izgubljeno.

David Mayer ::

Najprej bi vprašal, če je to samo neprijetnost ali je dejanska škoda zaradi tega, ker je čisto možno, da bo reševanje podatkov stalo več kot enak SSD danes.

mr_chai ::

Mikrohard je izjavil:

Ja... če je kontroler (ali karkoli drugega, kar ne hrani podatkov), lahko iz identičnega modela prespajkajo na drugega. Če je crknil kak NAND čip, je nepovratno izgubljeno.

Ni nujno. Tudi podatke iz NAND čipa se da dobiti. Profiči to vse znajo.

Če so gor kake nagice bivše, se itak splača rešit >:D

starfotr ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"mrtev" napajalnik za prenosnik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
101047 (771) robo125
»

Reševanje podatkov s trdega diska - kje, za kakšno ceno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5125593 (11693) darkolord
»

Samsungov najprostornejši SSD s 15 TB že naprodaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
9529722 (25305) sodnicaN
»

Laptop se noče bootat v Windows, črni zaslon z napisom

Oddelek: Pomoč in nasveti
283362 (2870) Mind_Game
»

Vzdržljive Compact Flash kartice (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9215025 (13917) misek

Več podobnih tem