» »

posodobitve telefona

posodobitve telefona

polozweii ::

Je telefon po prenehanju posodobitev smiselno zamenjati čeprav še vedno deluje vse kar potrebuješ? Kakšno je varnostno tveganje če telefon uporabljaš za brskanje po preverjenih straneh/trgovinah in za Klik?

iloveboobz ::

nalozis custom rom, k ma se vedno posodobitve, problem solved...
smoki

Han ::

Za navadnega uporabnika to ni enostavna rešitev, poleg tega s "custom rom" skoraj nikoli ne delujejo vse funkcije telefona...

Varnostno tveganje je vedno prisotno. Ob pazljivi uporabi in brisanju zgodovine brskanja, shranjenih prijav in vseh piškotkov si načeloma na varnem. Menjaš, ko banka ali kaj drugega več ne deluje, ko je baterija iztrošena.

feryz ::

Toliko je tvegan, kot vsak posodobljen.

besame ::

Han je izjavil:

Za navadnega uporabnika to ni enostavna rešitev, poleg tega s "custom rom" skoraj nikoli ne delujejo vse funkcije telefona...

Varnostno tveganje je vedno prisotno. Ob pazljivi uporabi in brisanju zgodovine brskanja, shranjenih prijav in vseh piškotkov si načeloma na varnem. Menjaš, ko banka ali kaj drugega več ne deluje, ko je baterija iztrošena.

Na vseh telefonih imam alternativne ROMe. Lineage, Graphene in Iode. Treba je le pred nakupom preveriti, za katere modele so ROMi na voljo. Zanimivo, da se tudi poraba baterije precej zmanjša. Na Iode mi celo delajo banke. Najbrž zato, ker se je dalo nazaj zakleniti bootloader.

tikitoki ::

polozweii je izjavil:

Je telefon po prenehanju posodobitev smiselno zamenjati čeprav še vedno deluje vse kar potrebuješ? Kakšno je varnostno tveganje če telefon uporabljaš za brskanje po preverjenih straneh/trgovinah in za Klik?

Dvomim, da je potrebno.

bm1973 ::

polozweii je izjavil:

Jaz sem ga zamenjal šele, ko ga nisem mogel več uporabljati za določene aplikacije za job.

Sem bil pa še na Android 10.

tikitoki ::

Koliko časa, da bo android 12 neprimeren za spletno banko?

bm1973 ::

Še dolgo ne...

Razen, če ne najdejo res enega hudega security exploita...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Han ::

Android 12 bi lahko bil za banko sprejemljiv še 2-3 leta.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali šteje zaganjanje Windows v delovni čas (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
558635 (1507) WizzardOfOZ
»

Oneplus ColorOS

Oddelek: Loža
151750 (1273) Karen
»

Zlobne spletne strani so brskale po iPhonih

Oddelek: Novice / Varnost
357949 (5669) MrStein
»

Amazonova Alexa snemala pogovor in ga poslala naključnemu stiku (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5923117 (18612) OK.d
»

S4 šteka v igrah (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
609064 (8372) first_line

Več podobnih tem