» »

posodobitve telefona

posodobitve telefona

polozweii ::

Je telefon po prenehanju posodobitev smiselno zamenjati čeprav še vedno deluje vse kar potrebuješ? Kakšno je varnostno tveganje če telefon uporabljaš za brskanje po preverjenih straneh/trgovinah in za Klik?

iloveboobz ::

nalozis custom rom, k ma se vedno posodobitve, problem solved...
smoki

Han ::

Za navadnega uporabnika to ni enostavna rešitev, poleg tega s "custom rom" skoraj nikoli ne delujejo vse funkcije telefona...

Varnostno tveganje je vedno prisotno. Ob pazljivi uporabi in brisanju zgodovine brskanja, shranjenih prijav in vseh piškotkov si načeloma na varnem. Menjaš, ko banka ali kaj drugega več ne deluje, ko je baterija iztrošena.

feryz ::

Toliko je tvegan, kot vsak posodobljen.

besame ::

Han je izjavil:

Za navadnega uporabnika to ni enostavna rešitev, poleg tega s "custom rom" skoraj nikoli ne delujejo vse funkcije telefona...

Varnostno tveganje je vedno prisotno. Ob pazljivi uporabi in brisanju zgodovine brskanja, shranjenih prijav in vseh piškotkov si načeloma na varnem. Menjaš, ko banka ali kaj drugega več ne deluje, ko je baterija iztrošena.

Na vseh telefonih imam alternativne ROMe. Lineage, Graphene in Iode. Treba je le pred nakupom preveriti, za katere modele so ROMi na voljo. Zanimivo, da se tudi poraba baterije precej zmanjša. Na Iode mi celo delajo banke. Najbrž zato, ker se je dalo nazaj zakleniti bootloader.

tikitoki ::

polozweii je izjavil:

Je telefon po prenehanju posodobitev smiselno zamenjati čeprav še vedno deluje vse kar potrebuješ? Kakšno je varnostno tveganje če telefon uporabljaš za brskanje po preverjenih straneh/trgovinah in za Klik?

Dvomim, da je potrebno.

bm1973 ::

polozweii je izjavil:

Jaz sem ga zamenjal šele, ko ga nisem mogel več uporabljati za določene aplikacije za job.

Sem bil pa še na Android 10.

tikitoki ::

Koliko časa, da bo android 12 neprimeren za spletno banko?

bm1973 ::

Še dolgo ne...

Razen, če ne najdejo res enega hudega security exploita...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Han ::

Android 12 bi lahko bil za banko sprejemljiv še 2-3 leta.

BCSman ::

Zdaj ko sem nabavil nov telefon imam starega še vedno aktivnega z istim google accountom, sicer so pobrisane bančne aplikacije. Ali je bolj pametno da se logoutam ali pa kak drug google profil naredim? Ker v teoriji mi lahko shekajo star telefon (pridejo do google gesla, telefon nima več varnostnih posodobitev, star android) in posledično vdrejo še v novega? Vem da ni niti en promil šanse da bo kdo to počel, ker ne bodo imeli nič od tega, ampak smo na tehničnem forumu tako da taka vprašanja so smiselna.

feryz ::

Zakaj pa imaš starega se aktivnega? Rabiš na dva telefona hkrati tipkati?
Se odjaviš, daš tovarniške nastavitve in si fertik.

Ker pa je to tehnični forum, ga za stoprocentno varnost še v mlin vržeš. Ali v peč. Ziher je ziher.

Karen ::

Tveganje ki ga opisuješ je tako minimalno da mirno uporabljaj stari telefon kot ga imaš sedaj. Če ti vdrejo v google račun (v nov telefon teoretično) ti v bančne aplikacije še vendo ne bodo mogli, tako da ni panike. Kar mirno, se bo bistveno prej kaj drugega zgodilo kot tole kar te skrbi (recimo da bo ena aplikacija na novem telefonu logirala vse vpise in vtipkane pine in gesla, pa omogočala remote dostop, kot pa preskok iz starega na nov telefon ;)).

blink ::

tikitoki je izjavil:

Koliko časa, da bo android 12 neprimeren za spletno banko?

Sem ravno preveril tempo minimalnih zahtev za N26 banko (vse banke precej podobno posodabljajo):

Oktober 2020 - Android 6.0
Oktober 2021 - Android 6.0
September 2022 - Android 6.0
September 2023 - Android 8.0
September 2024 - Android 8.0
September 2025 - Android 9.0

Android 12 bi bil lahko dober se 5-6 let.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NLB Pay (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
17035325 (6507) jhames
»

NLB - Pogoj za NLB Klikin je Android 8 ali več!

354969 (3323) kajtimara
»

Apple bi iPhone prodajal kot naročniško storitev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10518310 (11634) kanarin
»

Konec posodobitev za moj telefon - menjava? (strani: 1 2 )

658797 (6206) ripmork
»

Netrajnost pametnih telefonov

202212 (1157) klinker

Več podobnih tem