» »

Apple bi iPhone prodajal kot naročniško storitev

1 2
3
»

tikitoki ::

Na sreco mi je cisto vseeno, ker ne rabim Appla. Imam raje bolj odprt Android, ceprav ni brez tezav.

aborko ::

Ti praviš, da za dobrih 100€ dobiš boljšo napravo kot pri Applu za 400.

Ni res, kr še 1x preberi. Pravim, da za dobrih 100€ dobiš objektivno bistveno bolj kvaliteten ekran in bistveno boljšo baterijo. Kar je kr težko požreti na 4x dražjem telefonu oz. še več, če moraš še vsak mesec youtube premium plačevati. Zadeve, ki so meni, bližnjim in praktično vsem, ki jih poznam kr dost pomembne, tebi očitno ne. Ti ceniš facetime, tut ok. Jst sicer za šiht in privat uporabljam ene 3-4 različne video chat appe, cca pol ure na dan in nobenih problemov. Še najbližje problemom je uporaba fb messengrja, ki preveč kompresira slike, ampak to ne spada več pod video chat.

Ampak jaz nimam vivid, imam N26 in Revolut. Predlagaš, da naj menjam banko, prenašam denar, spreminjam TRRje na računih in opominjam stranke naj nakažejo na nov račun zato, da bom prhranil par eur na mesec?

Za tebe meni dol visi, če odgovorim v tvojem stilu. Jst sem ti napisal kaj jaz uporabljam od banking appov, ker si sprva napisal le, da rabiš možnost plačevanja s telefonom. Za tvoje "težave" sicer obstaja rešitev, ampak bolje da ti je ne pišem, ker že v naprej vem, da ti ne bo všeč. Zato, kot sem ti že takoj napisal, ko sem videl ta tvoj facetime, uživaj v telefonom za 400+ € z ekranom iz 2014 in švoh baterijo še naprej. Pa ok, tudi mali ekran nekaterim paše, pa slaba ločljivost se ne pozna toliko, ampak toliko neizkoriščenega prostora na SE in SE2 je pa v 2022 žalostno. No sej če dosti ne uporabljaš telefona, baterija niti ni tako boga in potem tudi dosti ne gledaš v tak inferioren ekran.

Niti na eno moje vprašanje nimaš odgovora? Niti če ima iphone slovenščino? To bi skoraj moral vedeti. Na druge verjamem da ne, ker ste jabčki zadovoljni s tem kar dobite, za druga zadeve vam pa dol visi.

aborko ::

Jst sem o telefonu za 117€ govoril kot idealnem za malce starejše, ki znajo ceniti velik, kvaliteten amoled ekran, dobro baterijo, youtube brez oglasov, plačevanje preko nfc in seveda slovenščino. In verjetno zdrži ~5 let, vsaj prejšnji je. Torej ja, osnovna raba, a brez nepotrebnih kompromisov, točno to kar rabijo, pa še za ugodno ceno.

kanarin ::

iOS in slovenščina- mogoče pa Apple pri morebitni uvedbi naročniškega sistema končno uvede tudi to možnost - seveda za ustrezno doplačilo ("Eastern Europe exoting language pack"- 5EUR/month) >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kanarin ()

Dober dan ::

Mene naprimer moti pri applu, da ne morem torrentov downloadat. Moti me tudi, da moram vsak app, ki nekaj uploada, downloada, imeti odprt. Npr. onedrive(120MB video mi je na 5G omrežju uploadalo 10 minut), gdrive, wdmycloud, ni pravega file managerja. Enkrat sem celo poskusil slike prenesti na Pc s kablom.. pain in the ass. Preko BT pač ne gre, ane. Imam doma navaden smart TV (ni Android). Zanimivo, da se ne da slike streamat nanj. Stari Huawei iz predala to naredi z enim klikom. Notofications na applu je (s)meh. Hvala kur*u, končno lahko telefon posodabljamo preko mobilnih podatkov. Spravljanje muske s kompa na iPhone in njihov iTunes živa beda.. Pa še kak kup bedarij bi se našlo, ki mi gredo na živce.

In potem je tu imessage (ql mi je tudi, če napišem SMS dolg 1000 besed, ga pošlje kot sms Green bouble, npr. Samsung ga poslje kot MMS), facetime, Apple Wallet, Apple Pay, mute gumb, fluid experience, redne posodobitve, funkcija "Ask not to track", Find my Iphone, kupiš nov iPhone, ga položiš poleg starega, opla pa se že ponudi opcija prenosa vseh podatkov na nov aparat. Pa še se kaj najde, da mi ni padlo na pamet.

Tok o sadni kupi.

kanarin ::

A to, da imajo iPhone-i (razen SE) ta ogaben notch te ne moti ? Meni (imam Mi9TPro z noch-less in punchhole-less zaslonom) se zdi eno fascinantno, ko lahko kdorkoli trdi, da je to nemoteče in neopazno. Da bi Apple ponudil v iOS možnost "hide notch" pa je seveda znanstvena fantastika (podobno kot slovenščina). Imam službeni iPhone 6s, mail je (še vedno) najbolj uporabljena funkcionalnost, kako priti do vsebine neke (pod)mape pa je (pri poštnih predalih z obsežno drevesno strukturo map kot je pri meni) pa je misija nemogoče. Na Androidu sem z default mail aplikacijo lahko naredil collapse map in nato se enostavno pro strukturi prebil do željene. Pri iOS ti fiksno pokaže vse - pa se kar znajdi. Tudi Outlook app tu ni kaj boljši, iskal sem neke 3rd party mail appe, našele cel en app , ki je to omogočal (Preside), samo mi na splošno ni ustrezal, sedaj pa mi sploh niti ne deluje več. Bedno.

Hotel sem narediti sliko, seveda v običajnem formatu 16:9 - to je na iPhone 6s nemogoče, saj resolucije(formata slike se sploh ne izbrat (no, lahko p to narediš posredno s slikanje med snemanjem videa). Nekomu ki je navajen na Android se to zdi enostavno neverjetno in čudaško.

Tudi to da iOS nima BACK funkcionalnosti na nivoju OS-a se sam nekako še vedno nisem uspel navaditi, oz če imaš tako možnost se mi zdi dosti bolj praktično.

To je samo primer nekaj zadev, ki mene osebno motijo na iPhone-ih, vsi vemo kaj so prednosti (poznam in tudi cenim jih tudi sam ,btw. imam doma dva iPada - to je zame povsem druga zgodba kot telefoni) tu se ne bi rad ponavljal , ampak če sem iskren, tudi če bi bil iPhone perfekten za moj okus ga vseeno ne bi kupil - toliko denarja dat za telefon zame pač ni racionanalno. Še posebej če ima človek navado telefon menjavat na vsaj 2-3 leti.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple bi iPhone prodajal kot naročniško storitev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10511785 (5109) kanarin
»

Apple predstavil nove iPhone, uro Watch 4 in iOS 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
42790607 (76475) MrStein
»

Apple predstavil iPhone X, iPhone 8 in iPhone 8 Plus (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
888202660 (167408) shadeX
»

Apple klecnil pod navalom prednaročil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10332775 (29546) thezerox

Več podobnih tem