» »

T-2 innbox in domače wi-fi omrežje

T-2 innbox in domače wi-fi omrežje

micka ::

Ojla. Bi mi znal kdo od vas strokovnjakov svetovati, saj nisem tako vešča nastavljanja domače mreže. Zamenjala sem ponudnika interneta. Prej nameščen modem v bridge načinu, potem pa naprej na dva routerja v mesh načinu. Celo stanovanje dobro pokrito skoraj s hitrejšim pretokom podatkov kot preko kabla. Od danes naprej imam za ponudnika T-2, modem/router innbox, ki mi komaj nese signal od garderobne sobe do WC-ja. Je edini način, da doplačam za statični IP ali je še kaka druga varijanta? Res dobro delujoče mreže res ne bi rada podirala. Hvala za odgovore.

Mikrohard ::

Ne rabiš statičnega IP-ja ali bridge porta za uporabo lastne opreme. Lahko je dvojni NAT (dva routerja en za drugim... prvi od operaterja in drugi tvoj). Na opremi od operaterja IP-ju svojega routerja nastaviš DMZ (kar vse porte posreduje naprej na tvojo opremo)... od tam naprej je pa praktično vse isto kot je bilo prej. Pa še DMZ-ja ti ni treba nastavljat, če ne uporabljaš nič port forwardinga na svoji opremi.

d4vid ::

Če ne ve kaj DMZ naredi, naj ga pusti ugasnjenega. Ni nobene potrebe po njem, če že rabi kaj, naj odpre porte.

Kot predlagano zgoraj, porabi ruterja, ki si jih imela že prej.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Mikrohard ::

Če ne ve, kaj je DMZ, tudi ne bo znala odpirat porte na dveh zaporednih routerjih. Ampak ja... za normalno uporabo interneta nič od tega ni potrebno.

micka ::

Ok, prvo hvala za odgovora. Res DMZ ne znam nastavit. Kar se pa odpiranja portov tiče, bi mi pa mogoce šlo. Verjetno na innboxu odprem porte, tako kot jih imam sedaj na svojem routerju?

srus ::

micka je izjavil:

Ojla. Bi mi znal kdo od vas strokovnjakov svetovati, saj nisem tako vešča nastavljanja domače mreže. Zamenjala sem ponudnika interneta. Prej nameščen modem v bridge načinu, potem pa naprej na dva routerja v mesh načinu. Celo stanovanje dobro pokrito skoraj s hitrejšim pretokom podatkov kot preko kabla. Od danes naprej imam za ponudnika T-2, modem/router innbox, ki mi komaj nese signal od garderobne sobe do WC-ja. Je edini način, da doplačam za statični IP ali je še kaka druga varijanta? Res dobro delujoče mreže res ne bi rada podirala. Hvala za odgovore.

A nista na T-2 Innboxu porta 3 in 4 privzeto v bridge modu? Vsaj pri meni je tako, pa nisem nič tečnaril na T-2.

d4vid ::

micka je izjavil:

Ok, prvo hvala za odgovora. Res DMZ ne znam nastavit. Kar se pa odpiranja portov tiče, bi mi pa mogoce šlo. Verjetno na innboxu odprem porte, tako kot jih imam sedaj na svojem routerju?

Pusti porte. Nimajo pri tvojem problemu nobene veze, kot tudi (zunanji) statični IP ne. Za dostop do spleta jih ne rabiš. Priklopi tvoj ruter, ki ga imaš od prej, na modem, zunanji IP routerja nastavi na DHCP in bi moralo delat. Ne rabiš niti bridge načina, ker mislim da ne boš opazila razlike, lahko pa tudi kasneje to spreminjaš, če imaš željo ali potrebo.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 blokira vhodni promet ?

Oddelek: Omrežja in internet
263630 (2600) Vanadium
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

372361664 (62120) ignats
»

VPN ne deluje več po spremembi statičnega v dinamičen IP

222416 (1715) Daniel
»

Težava s preusmeritvijo

Oddelek: Pomoč in nasveti
7987 (802) beni
»

strežnik skozi dva ruterja