Forum » Omrežja in internet » HP AIO - ni opcije Wi-Fi
HP AIO - ni opcije Wi-Fi
Jure27 ::
Pozdravljeni,
kupil sem Hp elite one 840 G9 AIO računalnik z licenčnimi windows-i 11.
Že ob zagonu računalnika, mi le-ta, ni ponudil opcije povezave z wi-fi omrežjem, tako da sem uporabil klasični UTP kabel za povezavo z internetom.
Tudi po kompletni inštalaciji win11 in vsemi posodobitvami v spodnjem desnem kotu ni opcije wi-fi povezave, tako da imam internet še vedno na ethernet liniji.
Tudi v nastavitvah ni opcije wi-fi.ja, prav tako v device menegeru ni driverja za wifi.
Kolikor gledam specifikacije, bi ta računalnik naj imel mrežno kartico z wifi.
V čem je problem, ali me lahko reši samo wi-fi usb adapter?
Najlepša hvala.
kupil sem Hp elite one 840 G9 AIO računalnik z licenčnimi windows-i 11.
Že ob zagonu računalnika, mi le-ta, ni ponudil opcije povezave z wi-fi omrežjem, tako da sem uporabil klasični UTP kabel za povezavo z internetom.
Tudi po kompletni inštalaciji win11 in vsemi posodobitvami v spodnjem desnem kotu ni opcije wi-fi povezave, tako da imam internet še vedno na ethernet liniji.
Tudi v nastavitvah ni opcije wi-fi.ja, prav tako v device menegeru ni driverja za wifi.
Kolikor gledam specifikacije, bi ta računalnik naj imel mrežno kartico z wifi.
V čem je problem, ali me lahko reši samo wi-fi usb adapter?
Najlepša hvala.
- spremenilo: Jure27 ()
residual ::
zdravo,
Ja ta PC bi naj imel Wifi E6...
preveri če windows propozna hardware - wifi kartico. V upravitelju naprav (zaženi Device manager). Če vidiš klicaj pri HW krtici pomeni, da je problem samo z gonilniki. Poišči na HP supportu driverje za tvoj PC.
Instaliraj nove driverje, ali pa poženi Win 11 update...
JE možno na PCju kje fizično izklopit Wifi (kakšen gumb na srtrani)? Včasih so to imeli laptopi.
Možno je tudi da je wifi kartica onemogočena. Klikni na ikono za omrežje pri uri spodaj z desnim gumbon na miški, in Odpri nastavitve omrežja in interneta. Potem klikni na Spremeni možnosti omrežne kartice. Tu vidiš vse omerčen vmesnike, LAN, Wifi... Nato preveri WiFi vmesnik če ni onemogočen. Drugače klikni nanj z desnim gumbom in ga omogoči.
Ja ta PC bi naj imel Wifi E6...
preveri če windows propozna hardware - wifi kartico. V upravitelju naprav (zaženi Device manager). Če vidiš klicaj pri HW krtici pomeni, da je problem samo z gonilniki. Poišči na HP supportu driverje za tvoj PC.
Instaliraj nove driverje, ali pa poženi Win 11 update...
JE možno na PCju kje fizično izklopit Wifi (kakšen gumb na srtrani)? Včasih so to imeli laptopi.
Možno je tudi da je wifi kartica onemogočena. Klikni na ikono za omrežje pri uri spodaj z desnim gumbon na miški, in Odpri nastavitve omrežja in interneta. Potem klikni na Spremeni možnosti omrežne kartice. Tu vidiš vse omerčen vmesnike, LAN, Wifi... Nato preveri WiFi vmesnik če ni onemogočen. Drugače klikni nanj z desnim gumbom in ga omogoči.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | WiFi problem (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9361 (2774) | Han |
| » | Prenosnik povezan s spletom prek Wifi, strani se ne naložijoOddelek: Omrežja in internet | 7012 (6404) | TAA66 |
| » | tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range ExtenderOddelek: Omrežja in internet | 5651 (4332) | Mikec17 |
| » | Windows 8 in ne odpiranje strani.Oddelek: Omrežja in internet | 1474 (1132) | t0mek1992 |
| » | SecureW2; Žična in brezžična povezava na istem laptopu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8768 (8114) | ArchNem |