» »

Kakovost mobilnega omrežja T2, delovanje njihove optike

Kakovost mobilnega omrežja T2, delovanje njihove optike

Phoebus ::

Pozdravljeni,

če pridem k njim, mi ponujajo bistveno boljšo ceno (za prehodno obdobje, kasneje bo podobno kot plačujem zdaj na T1). Pri dveh letih se pri mojih računih to že kar pozna 1200+.
Kako je z mobilnim omrežjem?
Še vedno roamajo na T1? Pred mnogo (15+) leti sem bil pri njih in je bilo mobilno omrežje znatno slabše kot na T1 (kljub roamanju - kjer je bil T2, je defaultalo nanj in je bil slabši), kako je zdaj z dosegljivostjo in brzinami?

Kako zanesljiv je internet, TV na optiki? Dosega obljubljane hitrosti (1G/1G oz če ima kdo celo 2.5G)?

Kako je, če pride do poškodbe vlakna (omrežje je od T1, že parkrat se je zgodilo, da so miši preglodale optiko na vasi) - pride T1/GVO popraviti enako hitro, ali si nagajajo?
--edit-- optika je od T1, ne "njihova", kot je v naslovu--

Hvala
  • spremenil: Phoebus ()

s1ck ::

T1?

Karen ::

Kako hitro se rešijo preglodani kabli nihče ne ve. Drugače moja izkušnja je, da je optika brezhibna, daleč manj izpadov kot na xdsl-ju. Mobilni signal je pa beda. Imam eno kartico v notebooku na 4g vgrajenem modemu pa je tam 80:20 da bo dejansko delal. Preostanek vključim na telefonu accesspoint. Pod črto: če tako nujno rabiš net da sprašuješ po pretrganih kablih pol itak rabiš 2 neodvisni povezavi, sicer pa je more than good enough - izpadov na optiki praktično ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Karen ()

PINki ::

Optika (net, tv) deluje odlično, mobilna deluje OK, če gostuješ pri A1. T-2 mobilno omrežje je dobro edino, če želiš biti večino časa nedosegljiv in prejemati SMSe o zgrešenih klicih kljub temu, da imaš dober signal.

bm1973 ::

Če imaš njihgovo optiko, dela vse čisto O.K.

Če gostuješ na Telekomovi optiki, si pač odvisen, kar se infrastrukture tiče, od Telekoma.

Edino, kar T-2 non stop serje, je mučkanje s kanali. Vsak mesec imajo drugo cifro...

starfotr ::

Mobilna je zanič.

Kako je, če pride do poškodbe vlakna

Best efforts. Če rabiš bolje, potem vprašaj za SLA.

Phoebus ::

Hvala vsem. Skratka, če prav razumem, je mobilna telefonija še vedno opazno slabša kot pri m@ (da, da, telekomu)...

Hikari ::

t-2 ima mobilno omrežje zanič (svoje je zelo omejeno), drugje so sekundarni državljani. fixno omrežje, sploh optika, je pa super.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Omrežja in internet
1996670201 (105) nejc_nejc
»

Komplikacija z optiko (strani: 1 2 3 4 )

15523672 (3111) starfotr
»

Telekom začenja z FTTH (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52967832 (15216) morosito
»

Diskriminacija uporabnikov na bakru (Telekom Slovenije) (strani: 1 2 )

8920635 (18707) nuclear

Več podobnih tem