Forum » Mobilne tehnologije » Kakovost mobilnega omrežja T2, delovanje njihove optike
Kakovost mobilnega omrežja T2, delovanje njihove optike
Phoebus ::
Pozdravljeni,
če pridem k njim, mi ponujajo bistveno boljšo ceno (za prehodno obdobje, kasneje bo podobno kot plačujem zdaj na T1). Pri dveh letih se pri mojih računih to že kar pozna 1200+.
Kako je z mobilnim omrežjem?
Še vedno roamajo na T1? Pred mnogo (15+) leti sem bil pri njih in je bilo mobilno omrežje znatno slabše kot na T1 (kljub roamanju - kjer je bil T2, je defaultalo nanj in je bil slabši), kako je zdaj z dosegljivostjo in brzinami?
Kako zanesljiv je internet, TV na optiki? Dosega obljubljane hitrosti (1G/1G oz če ima kdo celo 2.5G)?
Kako je, če pride do poškodbe vlakna (omrežje je od T1, že parkrat se je zgodilo, da so miši preglodale optiko na vasi) - pride T1/GVO popraviti enako hitro, ali si nagajajo?
--edit-- optika je od T1, ne "njihova", kot je v naslovu--
Hvala
če pridem k njim, mi ponujajo bistveno boljšo ceno (za prehodno obdobje, kasneje bo podobno kot plačujem zdaj na T1). Pri dveh letih se pri mojih računih to že kar pozna 1200+.
Kako je z mobilnim omrežjem?
Še vedno roamajo na T1? Pred mnogo (15+) leti sem bil pri njih in je bilo mobilno omrežje znatno slabše kot na T1 (kljub roamanju - kjer je bil T2, je defaultalo nanj in je bil slabši), kako je zdaj z dosegljivostjo in brzinami?
Kako zanesljiv je internet, TV na optiki? Dosega obljubljane hitrosti (1G/1G oz če ima kdo celo 2.5G)?
Kako je, če pride do poškodbe vlakna (omrežje je od T1, že parkrat se je zgodilo, da so miši preglodale optiko na vasi) - pride T1/GVO popraviti enako hitro, ali si nagajajo?
--edit-- optika je od T1, ne "njihova", kot je v naslovu--
Hvala
- spremenil: Phoebus ()
Karen ::
Kako hitro se rešijo preglodani kabli nihče ne ve. Drugače moja izkušnja je, da je optika brezhibna, daleč manj izpadov kot na xdsl-ju. Mobilni signal je pa beda. Imam eno kartico v notebooku na 4g vgrajenem modemu pa je tam 80:20 da bo dejansko delal. Preostanek vključim na telefonu accesspoint. Pod črto: če tako nujno rabiš net da sprašuješ po pretrganih kablih pol itak rabiš 2 neodvisni povezavi, sicer pa je more than good enough - izpadov na optiki praktično ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karen ()
PINki ::
Optika (net, tv) deluje odlično, mobilna deluje OK, če gostuješ pri A1. T-2 mobilno omrežje je dobro edino, če želiš biti večino časa nedosegljiv in prejemati SMSe o zgrešenih klicih kljub temu, da imaš dober signal.
bm1973 ::
Če imaš njihgovo optiko, dela vse čisto O.K.
Če gostuješ na Telekomovi optiki, si pač odvisen, kar se infrastrukture tiče, od Telekoma.
Edino, kar T-2 non stop serje, je mučkanje s kanali. Vsak mesec imajo drugo cifro...
Če gostuješ na Telekomovi optiki, si pač odvisen, kar se infrastrukture tiče, od Telekoma.
Edino, kar T-2 non stop serje, je mučkanje s kanali. Vsak mesec imajo drugo cifro...
starfotr ::
Mobilna je zanič.
Best efforts. Če rabiš bolje, potem vprašaj za SLA.
Kako je, če pride do poškodbe vlakna
Best efforts. Če rabiš bolje, potem vprašaj za SLA.
Phoebus ::
Hvala vsem. Skratka, če prav razumem, je mobilna telefonija še vedno opazno slabša kot pri m@ (da, da, telekomu)...
Hikari ::
t-2 ima mobilno omrežje zanič (svoje je zelo omejeno), drugje so sekundarni državljani. fixno omrežje, sploh optika, je pa super.
srus ::
Iz prve roke - optika super, IP TV super, mobilna telefonija in mobilni internet sta navadni joke, kot že leta od samega začetka in tistega patetičnega Telefonica profila. V Sloveniji še nekako deluje, čeprav je sedaj pokritost nacionalnega roaminga pri A1 bistveno slabša kot je bil roaming pri Telekomu. Roaming v tujini je najslabša možna storitev - včasih dela, včasih ne dela, ročno iščeš omrežja, resetiraš telefon. Precej potujeva po tujini z ženo, ona je pri Telekomu, tam ji roaming deluje od prve.
Jaz sem na T-2 mobilni telefoniji samo zaradi paketnega popusta.
Jaz sem na T-2 mobilni telefoniji samo zaradi paketnega popusta.
Vanadium ::
Mobilna je samo za uporabo na območju Slovenije, ostalo kot napisano zgoraj, nikoli ne veš a bo roaming delal ali ne bo. Telefonica profil je bil pa res nekaj nedojemljivega, da so to sploh šli se to zgodbo in se res s čirom na želodcu spominjam tega. Pa tako dobro se je slišalo, ko so zalaufal mobilno, ker so bili brezplačni klici med sabo iz T-2 mobilne v T-2 mobilno in T-2 mobilna v T-2 iptel in obratno (to so bili cajti, ko še ni bilo neomejenih paketov pri konkurenci takrat Mobitel, Simobil in če se ne motim je že bil takrat Tušmobil in ne več Vega). Res so orali takrat ledino kaj ti operater lahko ponudi. Samo se zgodba ni izšla na žalost najbolje ...
Karen ::
Če povzamem tisto kar sem že napisal (in potrdilo ene 10 predhodnikov): Optika je top, mobilna telefonija je ok samo zato ker jo dobiš v paketu trojčka ceneje kot samo optiko (beri: podarjenemu konju se ne gleda v zobe), pol jo pa vržeš v predal, potunkaš v notebook in upaš da bodo podatki delali, ostalo je pa smeh (torej če rabiš za mobilno to ni, jaz uporabljam samo zato ker je v trojčku ceneje kot če bi mi dali samo optiko - ki jo edino rabim - če bi mi rekli če ne vzameš sim-ke bo 1 eur ceneje na mesec bi takoj vrnil sim-ko).
sinalko ::
T2 optika je Ok. Se pravi televizija in internet delata. Mobilna telefonija pa je itak v 95ih% na A1 omrežju in je za 50% cene dve leti, to to.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Omrežja in internet | 674524 (1493) | CyberPunk |
| » | Začenja se Telemachov prevzem T-2 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 18864 (10958) | eEdbM |
| » | Slab signal T-2/A1Oddelek: Mobilne tehnologije | 5000 (4382) | CoreySteel |
| » | T-2 - mobilna telefonija (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 19266 (11400) | broken/link |
| » | T2 ali Telekom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21264 (13266) | PunkDude |