» »

Pralni stroj s samodejnim doziranjem

Pralni stroj s samodejnim doziranjem

AnjaNja ::

S pralnim strojem je vse OK...recimo, po tem ko je temeljito očiščen, na pol razstavljen...diomio.

Ali se je morda pri komu kakšen tekoči pralni prašek izkazal za bolj/manj primernega? In enako z mehčalecem (čeprav ga redko uporabim) V smislu, nalaganja oblog zadaj za bobnom? Perem dokaj normalno. Živalske zadeve dam vedno v pralno vreče, da dlake in ostanki sena na frčijo po stroju in ceveh večinoma 40,60,občasno 90. Nekaj časa sem res sama dozirala v boben, ker je predal rekel, da se ne bo več odpiral, jaz pa, da se mi ne da serviserja klicat, da v tretje zamenja predal. Zdaj sicer deluje.

Ales78 ::

Dobiš nadgradnjo, mislim, da deluje več ali manj na vseh pralnih strojih, ko enkrat namontiraš.

Če imaš le dovolj prostora okrog mašine, namreč nekaj prostora je treba, pa uvajanje tudi nekaj časa traja.

Tudi modelov imaš vseh vrst, izogibaj se samo tistih, ki se vsedejo v predal, preveč desno, ker običajno
ne delujejo dobro in rabijo nekaj prakse, pa tudi estetski niso preveč, čeprav dobro razporedijo prašek.

Obvezno pazi na ceno in kvaliteto, ker na slovenskem tržišču zelo nihajo, od dragih, obupno precenjenih,
čeprav estetskih, a vendarle slabo delujočih, do poceni, ki se izkažejo za bistveno kakovostnejše in bolj
praktične.

Zadevi se reče Draga 1.0, včasih ljudje niso zadovoljni z njenim delovanjem, pa pride še Draga 2.0 in 3.0,
običajno so do 3.0 ljudje že sprijaznjeni in zadovoljni, z delovanjem.

(se opravičujem, ampak res si nisem mogel pomagat :D Dobiš tudi modele Copata 1.0, Copata 2.0,... in si na absolutno pravem forumu za to :D)
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

puginho ::

Kateri model imaš to? Mi imamo Samsunga pa v 4 letih brez problema, na pol leta enkrat sčistimo predal, še v stroju not očistiš in je to to. Uporabljamo persil, ariel, včasih probamo poceni trgovski gel.

Hoover Axi AWMPD 49lh7/1-S dobrih 5-6 let v uporabi. Pri nas se precej pere,v povprečju 5 strojev na teden. Včasih manj, včasih več. Tudi od kuncev oddeje, katere imajo kakšen flek od urina (to vedno perem v posebni vreči, ki zadrži dlake in ostanke sena v vreči, vedno presprejam s kisom)....edino kar sem nekak ugotovila, da je bilo letos res ogromno teh kratkih 15 min ciklov na 30 stopinj in z morda preveč detergenta. Kolesarski dres po 3x na teden....in se je očitno nabralo nespranega gela, ki se je lepo nalagal za bobnom, tudi odtočna cev je bila ogabna...Si bo moral kak dres več nabavit, da se 1x tedensko operejo pa na daljšem programu. Ali pa jaz več vmesnih ciklov z vročo vodo in samo kisom. Za vzdrževanje. saj moja mati še nikoli ni imela teh težav. Tašča tudi ne...Ampak pri nas gre marsikaj v stroj, kar pri njima ne.

joez7 ::

Problem vseh tanovih, JE prenizka temperatura pranja. Na vsakih 10 pranj je potrebno prati na vsaj 60°C ali več. To je postalo še posebej izrazito s tekočimi praški, in plastičnimi kadmi - stare emajlirane so ble nekoliko boljše. Tut mehčalci so poglavje zase.
Če je že konkretno zapacan - je treba vajo ponoviti kar nekajkrat, da gre drek ven.
Tut kis (9%) namesto mehčalca.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

joez7 je izjavil:

Tole. Prvič ne tlačiš kemikalij v odtoke in ob rednem pranju ti čisti stroj oblog.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Ales78 je izjavil:

joez7 je izjavil:

Tole. Prvič ne tlačiš kemikalij v odtoke in ob rednem pranju ti čisti stroj oblog.

KAke kemikalije v odtok. Kis je bil mišljen namesto mehčalca.
Pa zgleda, da ti ne pereš.

fikus_ ::

Daš eno pranje na 90° skoz s praznim PS, med polnjenjem vode vliješ skozi dozator praška še 3l kisa. po končanem pralnem ciklu bo PS precej čistejši.

In ja, pranje pri nizkih temp. je vzrok za nalaganje ostankov v bobnu, iztoku,... ker sedaj ni več moderno prati na 90°C kdaj.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Načeloma naj bi blo odsvetovano vlivat kis v predalček, vsaj pri teh s samodejnim doziranjem... Nekako v zvezi z gumi, tesnili na dolgi rok, da je kis premočan in načne gume... So pa svetovali (kar sicer sem počela) da redno predal ven vzamem in sperem z vodo. Lahko bi za 1x vliva tudi samo toplo vodo v predalčke in dala cikl pranja na 60 ali 90 in potem spet spraznila predal in not nalila želen detergent.

Ga pa vedno prebrišem, puščam odprtega. Samo nehala bom te kratke cikle za drese uporabljat in 1x mesečno zagnala prazen boben na 90 pa kak deci kisa noter.

bm1973 ::

Moj pralni stroj ima celo program za čiščenje samega sebe.

Moj pogruntala zadnjič, ko smo malo pucali zadevo.

fikus_ ::

Vliješ kis in zatem še nekaj vode. Če to narediš nekajkrat na leto, gume ne bo požrlo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

gruntfürmich ::

zakaj ne perete brisač na 90°C?
zakaj uporabljate mehčalec?
zakaj ne uporabljate ekološke pralne detergente?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

AnjaNja je izjavil:

Načeloma naj bi blo odsvetovano vlivat kis v predalček, vsaj pri teh s samodejnim doziranjem... Nekako v zvezi z gumi, tesnili na dolgi rok, da je kis premočan in načne gume...

Vedno ga razredčiš, tako ali tako bo na koncu razredčen v bobnu.

gruntfürmich je izjavil:

zakaj ne perete brisač na 90°C?
zakaj uporabljate mehčalec?
zakaj ne uporabljate ekološke pralne detergente?

- ker ni potrebe
- ker imamo žene
- ker slabo delujejo, razlog pa je primarno trda voda

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Ne pereš, pametuješ, maš ženo. Pejt naprej.

joez7 je izjavil:

Ne pereš, pametuješ, maš ženo. Pejt naprej.

Mislim, da predvsem ti pametuješ. Kaj, spet en fašistični vložek, dvojnega računa?

Da pa kis čisti pralni stroj, sem zvedel od serviserja in drži, kaj, če bi se ga raje šel napijat naprej in pustil ne-mariborčane pri miru?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: joez7 ()

Ales78, zgleda da boš podrl vse rekode no naziva in BANA.
Pa ja pej mal ven v naravo, da si sprazniš dušo, tut novo vince dela čudeže, ni treba kisa.

misek ::

Ales: a res moraš v vsak stavek tlačiti besedo fašist? Moraš biti pa res totalno zafrustriran ...

gruntfürmich ::

Ales78 je izjavil:

- ker ni potrebe
- ker imamo žene
- ker slabo delujejo, razlog pa je primarno trda voda
omb.
izpoved totalno primitivnega desničarja...;((
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pralni stroj Samsung - slabo opere (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
556084 (4187) Peter18
»

Pranje perila v stroju :) (strani: 1 2 )

8016119 (13223) GenZNPC
»

čiščenje vodnega kamna v pralnem stroju

203632 (3079) korenje3
»

Pranje oblačil (strani: 1 2 )

5512981 (10962) kuglvinkl
»

Smrdi perilo in pralni stroj?