Forum » Loža » mnenje ter vaše izkušnje
mnenje ter vaše izkušnje
KrEnTam1 ::
me samo nekaj zanima in sicer:
1.)ko nekdo prodaja avto, zakaj jih večina napiše, da je ob menjavi cena višja(me nič ne moti samo vprašam).
2.)pa nekaj prodajam na marketplacu, pa kupec napiše, da bo nakazal denar a po tistem ni glasu od njega(če si si premislil ali našel kje drugje bližje, daj vsaj napiši).
3.)me kupec pokliče, če kdaj pridem na njegov konec, sem slučajno čez vikend na njegovem koncu(imel neke opravke), ko sem tam, ga pokličem a nato reče, da ne bo kupil.
ali ste imeli vi podobne izkušnje s prodajo na marketplace oz. kaj ste vse doživeli s prodajo, ko ste prodajali določeno stvar.
1.)ko nekdo prodaja avto, zakaj jih večina napiše, da je ob menjavi cena višja(me nič ne moti samo vprašam).
2.)pa nekaj prodajam na marketplacu, pa kupec napiše, da bo nakazal denar a po tistem ni glasu od njega(če si si premislil ali našel kje drugje bližje, daj vsaj napiši).
3.)me kupec pokliče, če kdaj pridem na njegov konec, sem slučajno čez vikend na njegovem koncu(imel neke opravke), ko sem tam, ga pokličem a nato reče, da ne bo kupil.
ali ste imeli vi podobne izkušnje s prodajo na marketplace oz. kaj ste vse doživeli s prodajo, ko ste prodajali določeno stvar.
OutOfTheBox ::
Sem se podobno že tukaj razpisal: https://slo-tech.com/forum/t818865/0
Je pa tako da na koncu moraš dobit filter za take ljudi, dobiš pa samo z izkušnjami ko si tolikokrat nategnjen. Mam pa še eno zanimivo - ko sem kupoval avto od nekoga, mi je povedal da je bil ta avto že na netu 3 tedne nazaj, ga pa je dal dol ker mu je nekdo plačal aro zato ker ga bo prišel iskat v nekaj dneh (verjetno bil diler).
Po 14 dneh klicanja se mu ta ki mu je že plačal aro, sploh ni več oglašal na telefon, zato je avto dal nazaj na voljo in ga potem prodal meni.
Je pa tako da na koncu moraš dobit filter za take ljudi, dobiš pa samo z izkušnjami ko si tolikokrat nategnjen. Mam pa še eno zanimivo - ko sem kupoval avto od nekoga, mi je povedal da je bil ta avto že na netu 3 tedne nazaj, ga pa je dal dol ker mu je nekdo plačal aro zato ker ga bo prišel iskat v nekaj dneh (verjetno bil diler).
Po 14 dneh klicanja se mu ta ki mu je že plačal aro, sploh ni več oglašal na telefon, zato je avto dal nazaj na voljo in ga potem prodal meni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
feryz ::
Zato pa jaz avte dajem prešat.
Čeprav so normalno vozni, z malo truda bi šli tudi čez registracijo in kot taki tudi prodajljivi.
Ampak se nimam časa ukvarjati s kreteni in tudi ni prav, da je taka stara šara še na cesti.
Letos bodo trije zapustili ga svet na ta način.
Če je vrednost večja, recimo nad 5 jurjev, ga daš pa staro za novo.
Čeprav so normalno vozni, z malo truda bi šli tudi čez registracijo in kot taki tudi prodajljivi.
Ampak se nimam časa ukvarjati s kreteni in tudi ni prav, da je taka stara šara še na cesti.
Letos bodo trije zapustili ga svet na ta način.
Če je vrednost večja, recimo nad 5 jurjev, ga daš pa staro za novo.
OutOfTheBox ::
in tudi ni prav, da je taka stara šara še na cesti.
Če je tehnično brezhiben ne vidim problema. Ajd razen emisije so pri starih kantah večje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
delavec44 ::
Sigurno je bolj ekološko, da stare avte zvozimo do konca tudi če so emisije večje. Kaj pa vse emisije za izdelavo novega?
Daš eni AC v komisijsko prodajo, če se ti ne da ukvarjati. Vsaj nekaj dobiš.
Daš eni AC v komisijsko prodajo, če se ti ne da ukvarjati. Vsaj nekaj dobiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
matobeli ::
1. Moraš še tadrug avto prodat namesto lastnika, kar traja nekaj časa in živcev in tvegaš da dobiš manj, zato višja cena.
2. Kultura oziroma pomanjkanje. Moraš vedet da edina stvar ki šteje je denar, v tem primeru v obliki are. Če plača aro lahko pride kasnej iskat, drugač ni nobenih rezervacij ali mahinacij.
3. Ponovno, denar, če se dogovorita za dostavo se dogovorita tudi za aro.
FB marketplace je greznica, se hitreje proda ker je doseg ljudi večji ampak bolha.com je bistveno bolj civilna. Dodatno pa še reklama na forumu ki je povezan z artiklim ki ga prodajaš.
2. Kultura oziroma pomanjkanje. Moraš vedet da edina stvar ki šteje je denar, v tem primeru v obliki are. Če plača aro lahko pride kasnej iskat, drugač ni nobenih rezervacij ali mahinacij.
3. Ponovno, denar, če se dogovorita za dostavo se dogovorita tudi za aro.
FB marketplace je greznica, se hitreje proda ker je doseg ljudi večji ampak bolha.com je bistveno bolj civilna. Dodatno pa še reklama na forumu ki je povezan z artiklim ki ga prodajaš.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Odstop od pogodbe - naročilo avtaOddelek: Na cesti | 2991 (1642) | PersonaRuda |
| » | Vračilo "are" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 20197 (8483) | Tidule |
| » | Vračilo are (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11252 (9072) | BCSman |
| » | Registracija / prepis vozila s pooblastilom? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28018 (12033) | johanblond |
| » | ara - nakup avtomobila (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12763 (11153) | MisterR |