Forum » Na cesti » Popust pri novem Mercedesu
Popust pri novem Mercedesu
Temo vidijo: vsi
*ziga* ::
o0o0o0o0o0 je izjavil:
Pozdravljeni,
zanima me, ce tudi Mercedes prizna takojsni popust glede na online ceno v konfiguratorju ob narocilu? Kot npr Audi, cca 5k.
Lp
Meni so dali 19% za novi GLE. Seveda so prvo začeli jokat, kako jim ne ostane veliko od prodaje. Potem ko sem rekel, da bom rajši pripeljal iz Nemčije so pa hitro obrnili ploščo
Zelo zanimivo. A na zacetku so ti pa dal samo ponudbo po konfiguratorju in niso nic hoteli odstopiti?
o0o0o0o0o0 ::
Avto so imeli v salonu. Nisem sestavil v konfiguratorju.
V Nemčiji kupi leto starega za polovico cene
V Nemčiji kupi leto starega za polovico cene
bm1973 ::
Likalnik ::
Sicer je tako glede tega barantanja...ste lahko pametni pa kako ste dobili 19% za avto ali pa 17% za stanovanje...ja pač kupili ste izdelke kateri so že dalj časa stali v salonu ali se neuspešno prodajali.
ko sem kupoval stanovanje..lastnik ni hotel spustiti tudi za 1€ ceno...zakaj, ker je bilo za mano v vrsti še 10 potencialnih kupcov kateri so se prijavili na ogled...in če mu ne bi jaz v tistem trenutku dal are in se strinjal z njegovo polno ceno, bi ostal brez stanovanja....
tukaj se je pa sedaj potrebno vprašati...ali nujno rabiš stanovanje in ga kupiš po polni ceni...ali boš pa še malo počakal in ga kupil čez par let po še dražji ceni..
in podobno je pri vseh zadevah...lahko nekaj kupiš zelo ugodno, se spogajaš za velik popust ampak vsak ima svojo računico v ozadju.
tudi sam sem par mesecev prodajal svoj osebni avto...na oglas sem dal ceno 10k€ in bil pripravljen spustiti za 500€...ljudje so klicali in barantali...z nobenim nisem prišel skupaj s ceno....na koncu sem se odločil, da ga obdržim in se še sedaj veselo vozim.
ko sem kupoval stanovanje..lastnik ni hotel spustiti tudi za 1€ ceno...zakaj, ker je bilo za mano v vrsti še 10 potencialnih kupcov kateri so se prijavili na ogled...in če mu ne bi jaz v tistem trenutku dal are in se strinjal z njegovo polno ceno, bi ostal brez stanovanja....
tukaj se je pa sedaj potrebno vprašati...ali nujno rabiš stanovanje in ga kupiš po polni ceni...ali boš pa še malo počakal in ga kupil čez par let po še dražji ceni..
in podobno je pri vseh zadevah...lahko nekaj kupiš zelo ugodno, se spogajaš za velik popust ampak vsak ima svojo računico v ozadju.
tudi sam sem par mesecev prodajal svoj osebni avto...na oglas sem dal ceno 10k€ in bil pripravljen spustiti za 500€...ljudje so klicali in barantali...z nobenim nisem prišel skupaj s ceno....na koncu sem se odločil, da ga obdržim in se še sedaj veselo vozim.
tomaz- ::
Lansko leto mercedes glc 300 4 matic z nekaj dodane opreme, cena 93000 , dobil za 82000 - po naročilu avto
codeMonkey ::
Popust pri luksuznih avtomobilih je bolj bonton kot kaj drugega. S tem ti dajo vedeti da se kao trudijo zate. Seveda je odvisno od okolja

mr_chai ::
Me čudi, da ti ni feryz že obrazložil da boš s takim avtom izgledal kot navaden delavec v fabriki in da moraš za prava kola primakniti še vsaj enkrat toliko.
...
Un dohtarček je takoj komentiral, da je šiht falil in da nekaj ne more biti prav na tem svetu. Da se monterji s takimi avti vozijo, dohtarji pa za 3x cenejše nimajo.
Monter mora dejansko delat in neki znat, dohtar pa lahko z malomarnim delom ubije človeka in mu noben nič ne more. Ti kot nadzornik pa odgovarjaš poslovno, če se kasneje odkrijejo napake v gradnji si odgovoren in nosiš posledice.
Slabi dohtarji pa se lahko zasidrajo na predstojniške stolčke in ne nosijo nobene odgovornosti za svoje nesposobnosti.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

endelin ::
Ravno to sem že napisal, enoletnik z garancijo in tam ~30kkm, 30-40% manj, zgleda kot nov.
To so pomoje vsa testna vozila, kak rent a car. Jih je vozilo več kot jenno jameson
Od fizičnih oseb ne boš videl avta starega eno leto za 30-40% manj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Ni nujno. Tudi direktorji podjetji vzamejo premium avto, ga vozijo kakšno leto in zamenjajo. Sploh v nemčiji je to stalna praksa.
Furbo ::
Kolega pri nas ni dobil dober popust na nek nov Audi RS (ne zanimajo me Audiji, nek velik model, noter kot vesoljska ladja), je šel čez mejo v Avstrijo in tam so mu z veseljem dali popust ranga 20.000€.
Vsi ki sanjate, kako bogataši ne gledajo na popust, še niste srečali bogataša.
Vsaj takega, ki je obogatel biznisom ne.
Verjamem, da kak kripto model, ki je obogatel čez noč, nima pojma o popustih in skešira polno ceno.
Vsi ki sanjate, kako bogataši ne gledajo na popust, še niste srečali bogataša.
Vsaj takega, ki je obogatel biznisom ne.
Verjamem, da kak kripto model, ki je obogatel čez noč, nima pojma o popustih in skešira polno ceno.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
garamond ::
PluribusUnum je izjavil:
Enako, PluribusUnum, enako.
Zanimiv pristop spoznavanja. mi je bilo v čast.
Bi še napisal nice to meet you, samo imam en občutek, da mogoče (čista špekulacija), je pa enkrat že bil na forumu "PluribusNullum", samo osebno ga pa ne povežem z Unum. :-P
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.
jest10 ::

mr_chai ::
dohtar pa lahko z malomarnim delom ubije človeka in mu noben nič ne more.
Lolek, dej ne bluzi
..te je več kot očitno naredu.
Očitno ne poznaš dovolj osebnih zgodb v slovenskem zdravstvu. No saj zdaj imamo nek novi svet za kakovost, kjer bo lahko kdorkoli poročal o zdravstvenih incidentih pri nas. Samo vprašanje če si bo kdo od zaposlenih sploh upal. Saj vemo kako je to, pri teh starih komunistih.
zodiak ::
borut_p ::
Lansko leto mercedes glc 300 4 matic z nekaj dodane opreme, cena 93000 , dobil za 82000 - po naročilu avto
Bmw iz 103 na 87, nov po zeljah ... -15% se je dalo dobiti ce si malo vztrajen.
Kot ze omelnjeno ... poor mindset je tisti, da si nekaj vec ce se skesiras brez popusta, ne obratno.
c3p0 ::
Kaj je enim bolj pomembno: 16k v denarnici, ali to da si car (verjetno prej naivnež?) za tistih par v poslovalnici. Tough choice.
V poslovalnici se iz takih norca delajo, sploh če hoče biti nekdo "car" pred prodajalko
jooj, kakšen "car" neki, no.. TO so pač saloni/prodajalne premijskih artiklov in logično je, da bo resen kupec imel pač nekaj pod palcem. Bo prej izpadel "car", če je dober pogajalec, pa zraven recimo izžareva še samozavest, pa mal karizme. Si ga bo prodajalec/prodajalka verjetno precej bolj zapomnil-a , kot nekoga, ki bo "mahal s tošlom" in rekel: ne rabm popusta, dej mi redno ceno za teh sto jurjev..
Je pa sicer tako:pred nekaj leti sem kupil range roverja, izposloval takrat zajeten kupček v popustu, lansko leto pa tudi pri GLC-ju. Z obema združenima kupčkoma ( ok, pa čisto malo še zraven ) ima žena svojega CLA . Se nabere pri takih zneskih in res bi bilo neumno to "puščat" , če ni potrebe
Je pa sicer tako:pred nekaj leti sem kupil range roverja, izposloval takrat zajeten kupček v popustu, lansko leto pa tudi pri GLC-ju. Z obema združenima kupčkoma ( ok, pa čisto malo še zraven ) ima žena svojega CLA . Se nabere pri takih zneskih in res bi bilo neumno to "puščat" , če ni potrebe
Machete ::
Zato pa loto milijonarji na hitro spušijo vse, ker mislijo, da če imaš večji kupček, da si potem upravičen in dolžan s tem razemtavati in frajariti. Najbogatejše naše stranke so zelo trdi pogajalci. Najpreprostejši ljudje s povprečnim dohodkom, pa niti ne vprašajo za kako glihanje. (*edino kripto milijonarji nič ne glihajo, true story)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Furbo ::
Pa pri luksuz avtomobilih je še tako, da so vse cene po defaultu nastavljene previsoko, da si potem pri poslovnih najemih rečeš 'kako je lahko tako poceni?'.
Ker banke zadaj niso neumne in dobijo na vsak tako prodan avto do 30% popusta, ker pač jemljejo količine.
Torej tudi nam, navadnim smrtnikom lahko dajo vsaj 10%, če ne več.
Prav tako te priporočene cene odgovarjajo zavarovalnicam, ker so premije (profiti) ustrezno višje.
Še za dačo se da dobiti popust, pol pa eni sanjajo, da ni popustov pri 5x dražjih. Naivci.
Ker banke zadaj niso neumne in dobijo na vsak tako prodan avto do 30% popusta, ker pač jemljejo količine.
Torej tudi nam, navadnim smrtnikom lahko dajo vsaj 10%, če ne več.
Prav tako te priporočene cene odgovarjajo zavarovalnicam, ker so premije (profiti) ustrezno višje.
Še za dačo se da dobiti popust, pol pa eni sanjajo, da ni popustov pri 5x dražjih. Naivci.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Gambino ::
o0o0o0o0o0 je izjavil:
GLC za 82k je kraja pri belem dnevu lol
Za ta denar vzamem XC90
Res je, GLC ni vreden tega denarja, definitivno!
Tudi mene je ta GLC malo zmotil. To je premajhen in prebogi avtek za ta denar. Mislim ajde, če je imel vsaj zračno vzmetenje, obšit dashboard itd.. mogoče..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Ne vem za GLC. Vem pa da se GLE pelje slabše kot kombi.
vožnja: x5 >>>> GLE
GLC se pelje precej boljš kot GLE , boljš od X6, pa ne tako dobro kot Range rover . Me je pa presenetilo, kako fajn se pelje CLA, čeprav tega glih ne bi dal v primerjavo.
Ostale sem si pa lastil, pa vem iz prve roke - so pa to moji subjektivni občutki, vsak človek je malo po svoje naštelan, kaj mu paše.
Kar se cene tiče, pa nisem gledal racionalno na to, kaj vse bi dobil za ta denar, ampak je bila gajba pač všečna in je pristal na dvorišču. Itak ga bo drugo leto nadomestil kak drug voz
Ostale sem si pa lastil, pa vem iz prve roke - so pa to moji subjektivni občutki, vsak človek je malo po svoje naštelan, kaj mu paše.
Kar se cene tiče, pa nisem gledal racionalno na to, kaj vse bi dobil za ta denar, ampak je bila gajba pač všečna in je pristal na dvorišču. Itak ga bo drugo leto nadomestil kak drug voz
Drugače pa ima tudi airmatic in krmiljenje zadnjih koles, ja - se nabere ene opreme..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomaz- ()
vožnja: x5 >>>> GLE
Odvisno kaj želiš od avtomobila. Sem imel x5 na testu. Udobje in komfortna vožnja sta na strani GLE, dinamičnost pa x5.
To da se pelje kot kombi je pa smeh. Oskubljen osnovni model se res ne pelje tako fino kot opremljen, ampak če nekdo kupuje tak avto in špara pri opremi si je sam kriv oz. potem je boljše kupiti za razred slabši avto z vso opremo. (če ego lahko to požre)
Opremljen GLE je užitek za vozit in 370KM je sweet spot za tak avto
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Družinski karavan srednji višji razred (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 34544 (24724) | TheBlueOne |
| » | Stari model/novi model avta (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13299 (11008) | matobeli |
| » | Škoda Octavia Combi (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 68963 (41528) | urkoman |
| » | Cene avtov zadnje čase (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 16191 (13608) | bambam20 |