Forum » Na cesti » Popust pri novem Mercedesu
Popust pri novem Mercedesu
Temo vidijo: vsi
*ziga* ::
Pozdravljeni,
zanima me, ce tudi Mercedes prizna takojsni popust glede na online ceno v konfiguratorju ob narocilu? Kot npr Audi, cca 5k.
Lp
zanima me, ce tudi Mercedes prizna takojsni popust glede na online ceno v konfiguratorju ob narocilu? Kot npr Audi, cca 5k.
Lp
feryz ::
Odvisno od cene, a?
Bimer po konfiguratorju 189k, na cesti 151k. Pa še nekaj gratis opreme, za kakih 5k (service +, ogrevanje in ventiliranje zadnjih zicev).
Bimer po konfiguratorju 189k, na cesti 151k. Pa še nekaj gratis opreme, za kakih 5k (service +, ogrevanje in ventiliranje zadnjih zicev).

endelin ::
Mercedes naj bi imel manj % popusta kot bmw ali audi. Enmu kolegu so pred slabim letom mislim da ponujali 7 ali 8% v Lj. Jaz ne bi gledal nicesar kar ni na teh sedanih 10% ali več
Je odvisno od spec-a. E klasa za 75k je bolj poverty spec
Unga z bež notranjostjo vzemi ki je na avto.net :p
Je odvisno od spec-a. E klasa za 75k je bolj poverty spec
Unga z bež notranjostjo vzemi ki je na avto.net :p
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Ja sj zato sprasujem :D Izberem 220d pa 20" pa smo ze na 75k brez opreme ki jo ima skoda za 35k :D
Pri drugih znamkah vem ce narocis avto in si pripravlejn pocakat par mesecev je cca 10-15% off v primerjavi z cenami na avto.net
Pri drugih znamkah vem ce narocis avto in si pripravlejn pocakat par mesecev je cca 10-15% off v primerjavi z cenami na avto.net

iloveboobz ::
če mors pr taki klasi avt sprasevat za popust, potem verjetno kupujes napačno klaso avta...
smoki
OutOfTheBox ::
iloveboobz je izjavil:
če mors pr taki klasi avt sprasevat za popust, potem verjetno kupujes napačno klaso avta...
lol kaj? Tudi če bi kupoval Bugatija za 5M bi gledal če dajo kje popust. Če je pri tej ceni 20k je to kar lahko nazaj investiram ali pač nekje uporabim. Premoženja si ne boš naredu s tem, da ga boš prostovoljno talal okol. In če je možnost da dobiš kaj nazaj (popust), pač to izkoristiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
OutOfTheBox je izjavil:
iloveboobz je izjavil:
lol kaj? Tudi če bi kupoval Bugatija za 5M bi gledal če dajo kje popust. Če je pri tej ceni 20k je to kar lahko nazaj investiram ali pač nekje uporabim. Premoženja si ne boš naredu s tem, da ga boš prostovoljno talal okol. In če je možnost da dobiš kaj nazaj (popust), pač to izkoristiš.
Facts

% popusta manj zate je % več avtohiši
Vedno imajo rezervo še kakšnega procenta ali dveh dodatno pri teh vozilih za 3/4 100 tisočaka
Vedno imajo rezervo še kakšnega procenta ali dveh dodatno pri teh vozilih za 3/4 100 tisočaka
Zgodovina sprememb…
Ja normalno ampak a kdo ve tocne stevilke? Ker realno ze 8% je dovolj dobim lahko vse kar hocem.
Gre se pa za darilo za fotra in nocem da ga kap "a tolk si dal za avto"

Preprosto:
Sestavi primer konfiguracije
Pojdi v salon
Ti bodo povedali kakšno ceno lahko dobiš
Pojdi v salon
Zgodovina sprememb…

mr_chai ::
Me čudi, da ti ni feryz že obrazložil da boš s takim avtom izgledal kot navaden delavec v fabriki in da moraš za prava kola primakniti še vsaj enkrat toliko.

gruntfürmich ::
Me čudi, da ti ni feryz že obrazložil da boš s takim avtom izgledal kot navaden delavec v fabriki in da moraš za prava kola primakniti še vsaj enkrat toliko.
Zakaj pa ne bi smel izgledat kot delavec, če pa je?
Feryz pa izgleda kot direktor, ker pač je.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Glugy ::
feryz ::
Me čudi, da ti ni feryz že obrazložil da boš s takim avtom izgledal kot navaden delavec v fabriki in da moraš za prava kola primakniti še vsaj enkrat toliko.To so tvoje predpostavke.
Včeraj montiram toplotno pri kolegu, itak da umazan od nog do glave, jebi ga, razdreti 50 let staro centralno ni čisto delo.
Mimo pride en firbec, dohtar in najprej vpraša kolega čigava je zafira. Pa pravi kolega da od tistega, ki se tam muči odšraufati en dvo colski holandec. Kar je, mimogrede, peklensko delo.
Un dohtarček je takoj komentiral, da je šiht falil in da nekaj ne more biti prav na tem svetu. Da se monterji s takimi avti vozijo, dohtarji pa za 3x cenejše nimajo.
Ales78 ::
Ja normalno ampak a kdo ve tocne stevilke? Ker realno ze 8% je dovolj dobim lahko vse kar hocem.
eeeeeeeee... daj malo preveri "total cost of ownership". Da mu ne boš dal belega slona (sveta žival, "the kings of Siam gave such animals as a gift to courtiers they disliked, in order to ruin the recipient by the great expense incurred in maintaining the animal.").
Mogoče obstaja tudi kakšno bolj praktično darilo, ker Mercedes je za slovenske ceste in razdalje nepotrebno preseravanje in osebe prejšnjih generaciji niso nujno tako zelo naklonjene temu, bi znal imeti pomisleke, kje je falil v vzgoji ("ali me res tako slabo pozna"). Vsaj jaz bi jih imel, lepa gesta ampak lahko čisto konceptualno napačna. Ampak denar je tvoj, foter pa tudi.
Vas zanima, zakaj zares plačujete visoke davke na plačo?
Ne, ni javni sektor, subvencionirate kapital:
https://slo-tech.com/forum/t801136/p8630739#p8630739
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()
c3p0 ::
Lokalni dohtar pri nas se vozi z lambojem, pa še zdaleč ni njegov prvi avto...
Merca se sicer splača vzet "enoletnika" aka jahreswagen. Kot nov, bo imel par 10kkm in garancijo. Sosedje, kar je glavno, pa ne bodo vedeli, da ni nov.
Merca se sicer splača vzet "enoletnika" aka jahreswagen. Kot nov, bo imel par 10kkm in garancijo. Sosedje, kar je glavno, pa ne bodo vedeli, da ni nov.
Btw, en primer konceptualno napačnega darila, kolega je pred leti nabavil karte za koncert Hazardov, za starše, starša pa sta v letih popularnosti Hazardov "furala" Pink Floyde. To je bilo zgražanja :D :D :D
Furbo ::
iloveboobz je izjavil:
Pha, bolj so bogati, več popusta pričakujejo. In dobijo.
Samo bedak pride in plača po ceniku.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
denabiker ::
Preprosto:
Pojdi v salon
Točno tako.
Za fotra pa ja daš, starši so eno.
Drugo je tak kot en kolega, ko za punco kupuje nov avto za rojstni, 50k vreden. Pa še eno leto nista skupaj, pa sta se že par krat ornk skregala. To pa je malo fukjeno...
OutOfTheBox ::
Drugo je tak kot en kolega, ko za punco kupuje nov avto za rojstni, 50k vreden. Pa še eno leto nista skupaj, pa sta se že par krat ornk skregala. To pa je malo fukjeno...
Ni nujno, če ne spremeni lastništva, je lahko celo pametno.
ššš ::
Se spomnim pred leti, smo s familijo kupuval kao nekej bolsga. Pridemo kle v ta Avtocommerce al kva. Mel bi Mercedeza. Ok. Mat praša, kok je pa še popusta na to ceno? ... in tip čist ven pade. Da če da popust na Mercedeza bo razvrednotu znamko in da kaj se to gremo oziroma kje mislmo, da smo?? Pa cel salon raznih čudnih tipov iz Jugovine,...
Smo se vljudno zahvalili in odšli v Trzin po BMWja. Tm čist druga scena. Prjazni, ustrežljivim... Ja itak, popust. Kle so kluči od testnga, pejte se pelat,...
Omenim še, nima sicer veze,... Nakup polota v Porše Verovškova. Mel sem 16k u žepu, ko sem pršu u salon. Rečem tm uni punci. Ok, vzamem-plačam, samo preden plačam, bi se rad šel pelal z njim.
-Ne. Poizkusne vožnje so vsak zadnji petek ob polni luni na sončen dan. Prid takrat.
Smo se vljudno zahvalili in odšli v Trzin po BMWja. Tm čist druga scena. Prjazni, ustrežljivim... Ja itak, popust. Kle so kluči od testnga, pejte se pelat,...
Omenim še, nima sicer veze,... Nakup polota v Porše Verovškova. Mel sem 16k u žepu, ko sem pršu u salon. Rečem tm uni punci. Ok, vzamem-plačam, samo preden plačam, bi se rad šel pelal z njim.
-Ne. Poizkusne vožnje so vsak zadnji petek ob polni luni na sončen dan. Prid takrat.
ViperR ::
Kakor jaz vem, boš tezko dobil popust pri custom narocilu.
Popust dobiš zgolj na avte, ki stojijo v salonu.
Popust dobiš zgolj na avte, ki stojijo v salonu.

Brez problema dobis popust pri custom naročilu. Vprašanje samo koliko. Cene po cenikih so za prodajalce pobožne želje.

Blinder ::
Na takem avtu imajo marže koliko, 60k €? Pol na koncu, če jih ne prodajo dovolj si naredijo tudi izgubo ampak, za tako drage avte bi moralo bit več možnosti za dobit popust
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
eeeeeeeee... daj malo preveri "total cost of ownership". Da mu ne boš dal belega slona (sveta žival, "the kings of Siam gave such animals as a gift to courtiers they disliked, in order to ruin the recipient by the great expense incurred in maintaining the animal.").
Mogoče obstaja tudi kakšno bolj praktično darilo, ker Mercedes je za slovenske ceste in razdalje nepotrebno preseravanje in osebe prejšnjih generaciji niso nujno tako zelo naklonjene temu, bi znal imeti pomisleke, kje je falil v vzgoji ("ali me res tako slabo pozna"). Vsaj jaz bi jih imel, lepa gesta ampak lahko čisto konceptualno napačna. Ampak denar je tvoj, foter pa tudi.
Vem da si ga zeli (tocno E klaso) in je res da overkill za njegove potrebe. Gre se za to da sta se starsa cel lajf odrekala da sta po svojih najboljsih moceh nekaj zgradila, beri vzemala kredit na kredit in vozila shitboxe zato da bi pustila nekaj otrokom. Cenim njihovo nesebicnost zato tudi ta ideja.
@sss
Ja tudi sam sem slisal podobno zato sem prasal tukaj, ce bi kdo imel kaksno izkusnjo. Ker vem, ce bo prodajalec aroganten bom iz principa sel v Bmw pa vzel 5ko
@viperR
Moje izkusnje pri drugih znamkah so, da so avti v salonu precej drazji (ker ga lahko takoj odpelejes in ni par mesecev cakanja)
Drugace pa ja vidim, da ni druge kot da prosim za ponudbo, ce pa se kdo najde, ki je dejansko kupoval zvezdo pa se priporocam.
@feryz help a man out vem da mas veze :D

OutOfTheBox je izjavil:
iloveboobz je izjavil:
Se vid da mas poor man's mindset. Pri dragih avtomobilih cena sploh ni pod vprasanjem, ker ljudem, ki to kupujejo, je 100k računaska napaka. Tko da tle se folk sploh ne baranta za ceno (lol) ampak kvečjemu baranta, da lahko sploh kupit tak avto. To se predvsem velja za limited serije ferrarijov in podobnih.
Zato.. če kupujes premijski avto za bliz 100k€ in se treses, če bo diler dal 5 al pa 10 jurjov popust... Verjetno kupujes predrag avto za svoj žep. Folk, k ma dejansko take avte, se sploh ne sprasuje kolk stane, ampak jih kupi na operativni lizing za 2-3 leti in menja k je konc lizinga. Tistih par 100€ obroka gor dol ne igra vloge tipičnemu kupcu takega avta.
In potem mas seveda seljaske slovence, k je komi napraskal za tak avto, zdej more pa fehtat se za popuste, da bo lahko kupo najbolj gol model, k ga lahko diler naroči...
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()
kamiKaZaA ::
Vem da si ga zeli (tocno E klaso) in je res da overkill za njegove potrebe. Gre se za to da sta se starsa cel lajf odrekala da sta po svojih najboljsih moceh nekaj zgradila, beri vzemala kredit na kredit in vozila shitboxe zato da bi pustila nekaj otrokom. Cenim njihovo nesebicnost zato tudi ta ideja.
To je to. Onega trola @Ales78 pa pošlji v tri krasne. Ker si drugam niti ne zasluži. Vsepovsod samo pamtuje. Pa vsi bi si mogli kolo kupiti kot on in se odpovedati avtu kot on (v bistvu si ga pa ne more privoščiti, ker je plačani kletni trol in to je slabo plačano delo).
Javi prosim kakšen popust si dobil v %.
Drugače pa isto moj foter si je celo življenje želel BMW-ja in če bo kdaj kaj viška vem, da ne morem zgrešiti pri nakupu, če mu kupim že najmanjši (najcenejši) BMW. Novi seveda, da se razumemo. Pa lahko on trolololololo Ales78 še ne vem kakšne trol poste zapiše, me sploh ne bi ganili. Enostavno samo preskočiš tega trola.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

Bolje ga opremiš višji je popust.
Pri goličih nižji.
Ziga: kot sem rekel, ko se je slabo leto nazaj zanimal kolega za mercedesa po narocilu je bilo 7 ali 8% glede na konfigurator ceno.
e klasa je v prodaji že skoraj tretje leto in pričakoval bi da ponujajo soliden popust. Ker to sedani niso več tako popularni. So pa še vedno naboljši avti za vozit (če se primerja s popularnimi suv)
Pri goličih nižji.
Ziga: kot sem rekel, ko se je slabo leto nazaj zanimal kolega za mercedesa po narocilu je bilo 7 ali 8% glede na konfigurator ceno.
e klasa je v prodaji že skoraj tretje leto in pričakoval bi da ponujajo soliden popust. Ker to sedani niso več tako popularni. So pa še vedno naboljši avti za vozit (če se primerja s popularnimi suv)
Zgodovina sprememb…
iloveboobz je izjavil:
Se vid da mas poor man's mindset. Pri dragih avtomobilih cena sploh ni pod vprasanjem, ker ljudem, ki to kupujejo, je 100k računaska napaka. Tko da tle se folk sploh ne baranta za ceno (lol) ampak kvečjemu baranta, da lahko sploh kupit tak avto. To se predvsem velja za limited serije ferrarijov in podobnih.
Zato.. če kupujes premijski avto za bliz 100k€ in se treses, če bo diler dal 5 al pa 10 jurjov popust... Verjetno kupujes predrag avto za svoj žep. Folk, k ma dejansko take avte, se sploh ne sprasuje kolk stane, ampak jih kupi na operativni lizing za 2-3 leti in menja k je konc lizinga. Tistih par 100€ obroka gor dol ne igra vloge tipičnemu kupcu takega avta.
Se ne strinjam z zapisom. Tisti, ki imajo denar za tak avto ga imajo ravno zato, ker znajo vsak euro obrnit in logično, da takšnim ne pomeni nič -25% kupon za Spar. Jim pa še kako pomeni, če dobijo 5k, 10k, 20k ali 30k popusta na premium ali najvišji radzred avta in potem ta denar dalje obračajo, da spet obrnejo dovolj, da nekoč spet lahko kupijo takšen novi avto, ko po 2-3 letih enostavno prodajo svoj zdajšnji avto.
In ni res, da se pajtlajo za popust, ampak niso nori, da če konkurenca da popust, da ga oni ne bi vzeli, ker drugače pa gredo tja, kjer ga dajo (konkurenca) in kupijo isti razred avta pri konkurenci. Enostavno kot pasulj.
iloveboobz je izjavil:
OutOfTheBox je izjavil:
iloveboobz je izjavil:
In potem mas seveda seljaske slovence, k je komi napraskal za tak avto, zdej more pa fehtat se za popuste, da bo lahko kupo najbolj gol model, k ga lahko diler naroči...
Ce to leti name ti lahko povem da bom avto skesiral in da je to majhen % od tega kaj imam. Se strinjam s tabo da folk na AMG level boli kurac, ampak E klasa je za moje pojme normalen in ne luksuzen avto. Lahko ti tudi povem, da ta mentaliteta "sem bogat cena ni vazna" je najhitrejsi nacin, da gres v K. Zakaj pol ne dajo ceno npr. 120k ce kupci teh avtov sploh ne sprasujejo za ceno in placajo kolikor recejo..
Bolje ga opremiš višji je popust.
Pri goličih nižji.
Hvala za info. Ravno zato sem prasal ker npr. tale je nov na avto.net za 75k
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Ce bi vse dal v konfigurator na netu bi prislo precej vec
Zgodovina sprememb…
- spremenil: *ziga* ()

iloveboobz je izjavil:
Se ne strinjam z zapisom. Tisti, ki imajo denar za tak avto ga imajo ravno zato, ker znajo vsak euro obrnit in logično, da takšnim ne pomeni nič -25% kupon za Spar. Jim pa še kako pomeni, če dobijo 5k, 10k, 20k ali 30k popusta na premium ali najvišji radzred avta in potem ta denar dalje obračajo, da spet obrnejo dovolj, da nekoč spet lahko kupijo takšen novi avto, ko po 2-3 letih enostavno prodajo svoj zdajšnji avto.
In ni res, da se pajtlajo za popust, ampak niso nori, da če konkurenca da popust, da ga oni ne bi vzeli, ker drugače pa gredo tja, kjer ga dajo (konkurenca) in kupijo isti razred avta pri konkurenci. Enostavno kot pasulj.
tipičn kupec takega avta ne kupuje tak avto, ampak ga vzame na operativni lizing. Ze zaradi davčnih optimizacij, ker ima v 90% tak človek firmo. Torej kolk popusta dobi na nabavno ceno novega je irelavantno.
Lahko ti tudi povem, da ta mentaliteta "sem bogat cena ni vazna" je najhitrejsi nacin, da gres v K. Zakaj pol ne dajo ceno npr. 120k ce kupci teh avtov sploh ne sprasujejo za ceno in placajo kolikor recejo..
Na nekem nivoju je bolj vprasanje "a se mi da fukat cel dan da dobim 5-10k€ popusta, če lahko isti dnar obrnem v pol krajsem času kje drugje?"
Ljudjem, k imajo dejansko denar in niso fake rich, k z praskanjem kupujo tak avto v base opremi po 15 letih gastarbajtanja; je čas bistveno bolj pomembna dobrina kot par % popusta.
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()
iloveboobz je izjavil:
tipičn kupec takega avta ne kupuje tak avto, ampak ga vzame na operativni lizing. Ze zaradi davčnih optimizacij, ker ima v 90% tak človek firmo. Torej kolk popusta dobi na nabavno ceno novega je irelavantno.
Se spet ne strinjam. Ker drugače bi prišel po avto, kateri bi stal 92k in bi rekel tu imaš 100k in obdrži drobiž. Pa vsi vemo, da ni tako in da vsak, ki kupuje MB, BMW ali Audi pri 92k pričakuje najmanj 10% popusta. Oz. imaš na avtonet novo E-klaso iz 90k znižano na 75 (-17% popust). In ni ga človeka, ki s kešom, firmo in ne vem koliko denarja, da bi rekel pri takem avtu, na tu imaš 100k in odbrži drobiš.
Tako, da tvoj zapis ne drži in se močno motiš v svojem mišljenju.
zodiak ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | "Cena s financiranjem" (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15504 (9855) | solatko |
| » | Avto od 35 do 50k €, kaj priporočate? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 28892 (21520) | Colt1911 |
| » | Družinski karavan srednji višji razred (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 33606 (23786) | TheBlueOne |
| » | Stari model/novi model avta (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12931 (10640) | matobeli |
| » | Škoda Octavia Combi (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 68340 (40905) | urkoman |