Forum » Na cesti » Dobri stari Clio
Dobri stari Clio
Temo vidijo: vsi
PujsekPepe ::
Itak isto k s telefoni. Valda da rajs staro dacijo vzamem mam dnar al pa ne k da placujem narocnine pa nadgradnje programske opreme. Sicer nevem kera firma tocno je bla v zda samo ko je sla v stecaj kupci niso dobil nove posodobitve in pol so samo ustanovil nek konzorcij vsak je placal xxxx dolarjev in so nekako naredil posodobitev.
Kontrolirat avto z ceuga fuka elektronike je dost lazje za firmo kot pri klasicnih masinah. Lahko pa izvedejo kot apple, starejsa kot je masina hitrej bo sla baterija u kurac s posodobitvijo.
Kontrolirat avto z ceuga fuka elektronike je dost lazje za firmo kot pri klasicnih masinah. Lahko pa izvedejo kot apple, starejsa kot je masina hitrej bo sla baterija u kurac s posodobitvijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()
bm1973 ::
Problem vseh "starih" avto firm je v poplavi nekih procesov in managementa, ki to fura. Le tega je pač treba plačati, zato visoke cene.
Določeni procesi so smislenmi, dvomim, da so vsi. So pač tam, ker je folk tako navajen.
O poplavi procesov, specifično za IBM, sploh v razvojni fazi, je Steve Jobs govoril že leta 1995. In je rekel, da bo to pogreb industrije. To se zdaj dogaja Nemcem. Vidim v živo v službi kjer delam...
Prvi zadetek na Googlu...
https://www.google.com/search?client=fi...
To, da so deli zapečeni sklupaj in da jih je težko spraviti narazen, bo pač pokopalo EV servise, sploh pri starejših EV. Dobili bomo še več svinjskega odpada, sploh ko začnejo puščati baterije. Če bi bile stvari bolj popravljive, bi bilo vsem lažje. Ampak EV prozvajalci hočejo služiti še na servisih...
Določeni procesi so smislenmi, dvomim, da so vsi. So pač tam, ker je folk tako navajen.
O poplavi procesov, specifično za IBM, sploh v razvojni fazi, je Steve Jobs govoril že leta 1995. In je rekel, da bo to pogreb industrije. To se zdaj dogaja Nemcem. Vidim v živo v službi kjer delam...
Prvi zadetek na Googlu...
https://www.google.com/search?client=fi...
To, da so deli zapečeni sklupaj in da jih je težko spraviti narazen, bo pač pokopalo EV servise, sploh pri starejših EV. Dobili bomo še več svinjskega odpada, sploh ko začnejo puščati baterije. Če bi bile stvari bolj popravljive, bi bilo vsem lažje. Ampak EV prozvajalci hočejo služiti še na servisih...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Js sm mislil da bo cyber truck tisto kar bo neunicljivo, sploh nerjavece jeklo sem rekel ga mal butnes ne rabis nic strihat nobene rje, ko sem pa videl kako je vse skupaj slampasto narejn pa skup dano sem si pa rekel ajme...
Utk ::
Jaz sem svoje napisal, kdor je želel je kaj pobral, kdor ne ne. Mi ki nimamo več niti za bencin se vozimo na štrom, zjutraj se vsedemo v ogret avto, s kamerami, brez ključa itd, loaded raja se pa naj vozi s starimi clioti in daciami brez klime za 5 jurjev zarad mene.
Telbanc ::
Nimamo vsi bogih najemnikov, da bi nam plačali EV. No subvencijo si najbrž uzel, tud od te "rusofilne" vlade, ali pač si bil načeln do konca.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Nobene subvencije, ker sem kupil rabljenega v Sloveniji.
Če ne bi imel najemnikov, bi se že zdavnaj vozil z novo teslo, ne pa z leafom.
Če ne bi imel najemnikov, bi se že zdavnaj vozil z novo teslo, ne pa z leafom.
Jaz sem svoje napisal, kdor je želel je kaj pobral, kdor ne ne. Mi ki nimamo več niti za bencin se vozimo na štrom, zjutraj se vsedemo v ogret avto, s kamerami, brez ključa itd, loaded raja se pa naj vozi s starimi clioti in daciami brez klime za 5 jurjev zarad mene.
Bomo se kr z dacijo pa ostalimi analognimi vozili peljali.
Btw a ni nissan ze propadu? Oz je na poti
Vlade ze kalkurijo kako pobrat trosarine od elektricnih avtov. To ni noben "prenos" na zeleno energijo pac pa scam
Zgodovina sprememb…
Čisto možno da je na poti, predvsem ker je leaf zadnji dober avto, ki ga je naredil.
Propadlo bo pa še veliko drugih, brez skrbi. Sploh če ne bojo delali (dobrih) EV.
Propadlo bo pa še veliko drugih, brez skrbi. Sploh če ne bojo delali (dobrih) EV.
OutOfTheBox ::
Dacia je smart nakup.
Preizkušeni deli.
Hojnik ne approva več dacie, zato tale trditev ne drži.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
PujsekPepe je izjavil:
Nevem no Daciji gre precej dobro
https://www.best-selling-cars.com/europ...
Hja, ne vem, tesla proda samo 20% manj 5x dražjega avta pa pravite da bo zdaj zdaj propadla.
Najbrž je že propadla. Od revežev, ki nimajo za bencin, ne moreš živet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
fikus_ ::
Utk, ti se kar vozi s svojim EV, ICE te naj ne zanimajo več, ali pa se praskaš tam, kjer te ne srbi (poglej naslov teme).
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Mi smo zamenjali takega "cliota" (sicer je bil hyundai) za leafa, zato vem kaj govorim. Vi pa pač ne.

iloveboobz ::
OutOfTheBox je izjavil:
Dacia je smart nakup.
Preizkušeni deli.
Hojnik ne approva več dacie, zato tale trditev ne drži.
to ne drzi.
smoki
Ne da je tema, ampak tu imaš dejansko polnilnico:
Ob tem pa je Janković spomnil še, da so stanovalcem BS3 ponudili možnost parkiranja v garažni hiši Stožice za 40 evrov na mesec, a da velikega zanimanja ni bilo. "Zato smo potem dodali še Park and ride (P+R), ker ni bilo zadosti želja iz BS3," je pristavil.
Ob tem pa je Janković spomnil še, da so stanovalcem BS3 ponudili možnost parkiranja v garažni hiši Stožice za 40 evrov na mesec, a da velikega zanimanja ni bilo. "Zato smo potem dodali še Park and ride (P+R), ker ni bilo zadosti želja iz BS3," je pristavil.

PujsekPepe je izjavil:
Povej mi kje bos tu filal:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/b...
dolg podaljšek iz stanovanja pa gasa!
smoki
Sam od bs3 do garazne hise mors pol 20 min hodt?
Javni promet pa vemo kako je v LJ, ce bi mel tramvaj tko kot v razvitih drzavah s svojo traso bi marsikdo v mestu sploh premislil ce avto res nuca tko pa drzava kot 3 razredna vukojebina pac ostaja tam kot je
Zgodovina sprememb…
Da si človek kupi stanovanje in avto brez parkinga ni kriva država. Ok, lahko bi to predpisala, ampak potem bi spet jokali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Tisti ki se spoznate na EV, kakšni so potencialni problemi ki jih je potreba upoštevat pri nakupu takega avta? Kakšen je domet tega avta in koliko mu še teoretično manjka do menjave baterije. Kakšna je cena menjave?

predraga cena za začetek... Tle te lahko skrbi degradacija baterije in okvare polnilca/motorja...
Za 6 jurjov lahk dobiš več avta...
Za 6 jurjov lahk dobiš več avta...
smoki
Električnega? Zgleda da cena tega zoe-a je v primerjavi z drugimi na trgu relativno ugodna. Maš nekaj cenejše ampak so starejši / imajo več km. Ne vem pa kako to primerjat z drugimi EV-ji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Dača spring z uvoza bo bolši nakup kot to. Prvič zna bit bolši doseg kot 22kWh Zoe, kot drugič boš mel še garancijo na baterijo in cel avto. Je pa seveda shitbox ki je en razred manjši dimenzijsko kot Zoe.. .Ampak za tak denar pač nemorš velik izbirat...
Eno stopnjičko višje (kar se tiče cene) bi lahko bil 40kWh mk2 Leaf ali pa Ioniq...
Eno stopnjičko višje (kar se tiče cene) bi lahko bil 40kWh mk2 Leaf ali pa Ioniq...
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()
To kar se prodaja je itak vse precenjeno. Zbiješ ceno za 1500-2000 in potem je že v redu. Za 4-5 jurjev ga bi jaz vzel brez strašni pomislekov. Bi pa prej sprobal baterijo seveda.
bm1973 ::
Saj to je poceni, jaz bi takoj vzel.
Da si človek kupi stanovanje in avto brez parkinga ni kriva država. Ok, lahko bi to predpisala, ampak potem bi spet jokali.
Saj je predpisano za novogradnje. 2,5 parkirišča na družinsko stanovanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Clio iv tce75 generation (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 28646 (20228) | d_DJ |
| » | Kateri rabljen avto? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17698 (12337) | Likalnik |
| » | Avto za avtocesto 100km dnevno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 25072 (18658) | BoredMarvin |
| » | Dacia sandero (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12083 (8815) | IL_DIAVOLO |
| » | Poceni drugi avto (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9694 (7490) | Utk |