Forum » Hlajenje in modifikacije » bi kožuh sprožil požar?
bi kožuh sprožil požar?
nikonezna ::
Rad bi preoblekel kištico (kot _pobesneli_) za mojo punco z umetnim kožuhom (pa še ušesa tace in smrček bi naredil)
Zanima pa me če obstaja možnost, da bi se unelo. Jaz sem malček premišljeval, pa sem prišel do dejstva, da kar gre vn iz napajalca ne bi smelo ga vžgat, zadaj pri napajalcu pa bi ga lahko. Kožuha zadaj seveda ne bi dal, pri straneh pa bi prišlo do zadnjega dela ohišja. Mogoče če bi dal kakšen gumijasti ščit med kožuhom in zadnjim delom (v črki L), bi verjetno preprečil da bi kakšna iskra preskočila.
Seveda pa nisem prepričan.
Vprašanja so sledeča:
Ali je možnost da se vname, in če je, kako bi to preprečil.
Kje je največja možnost da skoči iskra?
Kako je z elektrostatiko. Bencin vem da lahko vžge, kaj pa kožuh?
Zanima pa me če obstaja možnost, da bi se unelo. Jaz sem malček premišljeval, pa sem prišel do dejstva, da kar gre vn iz napajalca ne bi smelo ga vžgat, zadaj pri napajalcu pa bi ga lahko. Kožuha zadaj seveda ne bi dal, pri straneh pa bi prišlo do zadnjega dela ohišja. Mogoče če bi dal kakšen gumijasti ščit med kožuhom in zadnjim delom (v črki L), bi verjetno preprečil da bi kakšna iskra preskočila.
Seveda pa nisem prepričan.
Vprašanja so sledeča:
Ali je možnost da se vname, in če je, kako bi to preprečil.
Kje je največja možnost da skoči iskra?
Kako je z elektrostatiko. Bencin vem da lahko vžge, kaj pa kožuh?
brez podpisa
BigWhale ::
Statika tezje vzge kako stvar, razen ce ni ravno strela iz neba... ;)
Kar se pa same pozarne varnosti racunalnika tice, ce ga obleces v kozuh. Hm, odvisno. Grelo se bo precej bolj. :)
Kar se pa same pozarne varnosti racunalnika tice, ce ga obleces v kozuh. Hm, odvisno. Grelo se bo precej bolj. :)
Vesoljc ::
kaj pa če bi izbral kako drugo živalco?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
tratto ::
Kaj pa? Ježa?
Da bi ti statična elektrika vnela kožuh je bolj malo verjetno (ni pa izključeno). Statika se pojavlja vse okrog nas. Tudi v otroških vrtcih, kjer se mularija obmetava s plišastimi igračami, še ni prišlo do požara zaradi tega (vsaj ne da bi slišal). Prava tako se ti volneni plašč nikoli ne vžge, ko pozimi v suhih dneh kar prasketa.
Da bi ti statična elektrika vnela kožuh je bolj malo verjetno (ni pa izključeno). Statika se pojavlja vse okrog nas. Tudi v otroških vrtcih, kjer se mularija obmetava s plišastimi igračami, še ni prišlo do požara zaradi tega (vsaj ne da bi slišal). Prava tako se ti volneni plašč nikoli ne vžge, ko pozimi v suhih dneh kar prasketa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tratto ()
korn ::
Jaz se glih nebi spilo...edino ce je nimas rad ..hecam se ...Predlagam pa ti airbrash, super zadeva. Pa komu koli bos dal brasat mu sploh nerabis nekaj natacno opisovat kako naj naredi samo približno,saj ponavadi sami taki brašajo ki imajo umetniško žilico...nebo ti zal..pa se drago ni..
dog
sam neee....mora bit to iz pliša, ne bi air-braša:)))
kaj pa mislite da bi se vnelo, tako da bi kakšna iskrapreskočila iz napajalnika???
kaj pa mislite da bi se vnelo, tako da bi kakšna iskrapreskočila iz napajalnika???
brez podpisa
sverde21 ::
sej pa lahk tud napajalca mal drugam prestaviš na manj nevarno mesto ane sej smo Slo-Techovci
blazp88 ::
ne, kakšne iskre iz napajalnika, lepo prosim ..... razen, če maš notri fleksarco, ki reže pleh
spredaj mislim, da ne bi bilo težav (samo ne predstavljam si kosmatega cdja )
bi bilo pa fajn met veliko ohišje, z najmanj enim ventilatorjem spredaj in zadaj.
bojim se pa za desno stran pcja (tam, kjer je plata), saj se tam ohišje okoli procesorja greje
kot so že drugi rekli, prestavi switching
spredaj mislim, da ne bi bilo težav (samo ne predstavljam si kosmatega cdja )
bi bilo pa fajn met veliko ohišje, z najmanj enim ventilatorjem spredaj in zadaj.
bojim se pa za desno stran pcja (tam, kjer je plata), saj se tam ohišje okoli procesorja greje
kot so že drugi rekli, prestavi switching
QuickShot ::
Kakšen comp pa je ?
Pomoje ti kožuh ne bi smel dalat problemov, saj je to naredilo že nešteto ljudi.
Pomoje ti kožuh ne bi smel dalat problemov, saj je to naredilo že nešteto ljudi.
jah...firewall bi pa res prav prišu...
@blayco a si videl kdaj ko počasi vtakneš kakšen vtikač v elektriko kako preskoči iskra? Lahko je tudi dva cm ali več...pa kar hitro tudi užge...
@QuickShot mislim da je Celeron333, sam nisem ziher, sej za srfat pa za irca bi ji blo čisto dovolj
@blayco a si videl kdaj ko počasi vtakneš kakšen vtikač v elektriko kako preskoči iskra? Lahko je tudi dva cm ali več...pa kar hitro tudi užge...
@QuickShot mislim da je Celeron333, sam nisem ziher, sej za srfat pa za irca bi ji blo čisto dovolj
brez podpisa
Dr_M ::
Lahko je tudi dva cm ali več...pa kar hitro tudi užge...
ti ves kok V rabs da iskra preskoc 1cm po zraku? pa ves kok je napetost ene faze??
ti ves kok V rabs da iskra preskoc 1cm po zraku? pa ves kok je napetost ene faze??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Pudding ::
Ce ti uspe najti kozuh, ki se vzge od iskre, hitro povej, da lahko tozim proizvajalca :p $$$$$
Tista s firewall-om je ROFL.
Tista s firewall-om je ROFL.
l-note ::
Da iskra preskoč 1 cm po zraku je v normalnih pogojih potrebnih približno 30.000V (voltov).
ahaaa....bravo, taki podatki mi rabijo...he he, sej zato sem vas vprašal..tnx
še kakšna mnenja bi rabijo
še kakšna mnenja bi rabijo
brez podpisa
Keyser Soze ::
Ma ne bo se upalilo. Tam kjer boš delal smrček pa ušesa pa lahko narediš intake za zrak iz kakšnih cevi. PA imaš lahko celotno ohišje zaplombirano z kožuhom. Tudi CD rom in disketnik.
Sam boš moral redno skrbeti za kožuh, da bo lepo skrtačen, da ne bodo kakšne kocine v CD romu pa diketniku.
SAm zadnja stranica ostane slečena.
Sam boš moral redno skrbeti za kožuh, da bo lepo skrtačen, da ne bodo kakšne kocine v CD romu pa diketniku.
SAm zadnja stranica ostane slečena.
OM, F, G!
torej kot odgovor na moje vprašanje iz naslova, lahko razberem da ni šans da se zažge?
brez podpisa
Keyser Soze ::
Kuglvinkl, Celerona 333?
Ah, en 120 mm ventilator, pa bo mel že skoraj sub zero hlajenje.
Ah, en 120 mm ventilator, pa bo mel že skoraj sub zero hlajenje.
OM, F, G!
kuglvinkl ::
Ne, C333 ne rabiš bolj hladit. (sem spregledal :)).
Your focus determines your reallity
Lio ::
pomoje je najbolj, da ji narediš kompresijsko hlajenje, ker celeroni pr 333Mhz ZELOO radi švicajo
Se ti zihr ne bo vžgalo, se nima kej.
Kakšen kožuh pa boš dal? Od tigra? Sam glej da ga boste dobr spucal, da ne bo po pečenem mesu dišal po sobi
Se ti zihr ne bo vžgalo, se nima kej.
Kakšen kožuh pa boš dal? Od tigra? Sam glej da ga boste dobr spucal, da ne bo po pečenem mesu dišal po sobi
tajec ob, ne pa tiger, sej ko ga končam ga poslikam pra prilimam slike gor, sam zdej grem naslednji teden smučat, pa še med tednom sem v lj, pa je malce problem...sam do novega leta pa bo 1000%, ki če ne me ona usuje
brez podpisa
_pobesneli_ ::
Zivjo...ne skrbi nič se ti ne bo sežgalo na kožuhu :)
jaz mam sedaj kakšno leto tako ohišje in edini problem ki sm ga opazil je da se je na sprednjem delu ohišja tik nad cd-romom dlaka pomečkala ,vzrok je preprost sestra je uporabljala comp kot stojalo za noge in je šlo tam falit....:))
jaz mam sedaj kakšno leto tako ohišje in edini problem ki sm ga opazil je da se je na sprednjem delu ohišja tik nad cd-romom dlaka pomečkala ,vzrok je preprost sestra je uporabljala comp kot stojalo za noge in je šlo tam falit....:))
TribesMan ::
Ja malo boš moral prečesat zadeve pa ne bo problema , sej veš vzdrževanje mora bit.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izkušnje z ISGOddelek: Omrežja in internet | 2540 (2125) | Bakunin |
» | Programersko PodjetjeOddelek: Loža | 2772 (2477) | programersk |
⊘ | Napad psov N0`2 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 51192 (42640) | hamax |
» | ATI R9700 demo filmiOddelek: Novice / Grafične kartice | 1965 (1965) | Senitel |
» | eni vici o medvedu in zajcu na enmu forumu...pozabu katermuOddelek: Loža | 5656 (5224) | ali3n |