» »

Koncentracija CO2 v atmosferi raste rekordno hitro

1
2
»

WizzardOfOZ ::

Malcolm_Y je izjavil:

Medtem ko nam težijo s papirnatimi slamicami in ogljičnim davkom

In potem dobiš papirnato slamico zapakirano v polivinilu. :))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

errhec ::

LMM sem prosil, naj naredi graf z vsebnostjo CO2ja, obarvana polja so, ko so po zemlji tavali dinozavri.

CO2 500 miljonov let

CO2 500 miljonov let

Vsaka napačno tolmačenje podatkov je namerno.
dd

errhec ::

Mi ne pusti dopolnitve.

Pa še za 1000 let:
 CO2 1000 let

CO2 1000 let

Vsako napačno tolmačenje podatkov je namerno.
dd

crystal ::

precej logicno, regulirano industrijo v EU ukines in ta se preseli na kitajsko kjer delajo PORKERIJO.
EU stupidty^2

gen Maister ::

kamiKaZaA je izjavil:

CO2 je potrebno znižat na raven, da več ne bo nič uspevalo (rastlo). Takrat bodo ekofašisti najbolj srečni, da jim je uspelo Zemljo spremenit v Mars kot so to že predhodno storili na Marsu.

Namesto, da bi bili srečni, da je CO2 visok in bi samo začeli pospešeno saditi drevesa (sploh zaradi pohlepnega krčenja Amazonskega gozda) mi nabijamo cene CO2 kuponov, s katerimi ne doprinesemo čisto ni, razen da se peščica z njimi bogati. Tudi v Sloveniji je en tak multi-(centi)-milijonar (centimillioner).

Bravo! VRHUNSKO!! Izjemna študija in zaključki!
Več CO2, lepše nam je živeti in bolje se imamo!
Manj CO2, slabše živimo in še slabše bomo živeli, ko bo zmanjkalo CO2 bo zmanjkalo tudi nas!!
Ugasnili bomo! Plameček v nas se bo manjšal in na koncu ugasnil! Vse to, ko bo zmanjkalo CO2.
ZATO NE poslušajte in nasprotujte propagandi, ki vam hoče prodajati, za drag in velik denar, da je CO2 strupen in toplogredni plin!
Negujte svoj notranji ogenj in zagovarjajt rast CO2! To je vaša in naša SVETLA prihodnost! Z njo živimo, brez nje bomo iz/umrli!!! :((

Izberite tisto možnost, ki je PRAVILNA in ne tisto, ki je VŠEČNA!!

ZATO PODPRITE RAST CO2!!

kow ::

kriptobog je izjavil:

kow je izjavil:

kriptobog je izjavil:

A ni neki ful EVjev na cesti in bi moralo padati? :))

Mislis, da si zabaven, vendar nisi. Na norveskih cestah je BEV priblizno ena tretjina, ceprav se fosilcev zadnje mesece proda izredno malo. Potrebujes 100% EV prodajo 10+ let, da bos izrinil starejsa vozila. Poleg tega je transport samo del emisij. Zelo velik je industrija.

Kaj pa če sem? To posiljevanje z EVji, da se ršei planet je bv, ker tud če bodo vsi osebni avti EV ne bo nič bolje, ker so emisije iz osebnih avtov pljunek v morje. KAr se tiče EVjev je dobro samo, da ti ne smradi pred dvoriščem in po mestih.

Niso pljunek v morje. To si si izmislil, ker s stevilkami tega "pljunka v morje" ne mores podkrepiti.

bm1973 ::

Avti so na splošno pljunek v morju.

Letalski in pomorski prevoz onesnažujeta bistveno bolje, saj kurijo kot gorivo ostanke pri rafineriji nafte...

Da ne govorimo o termoelektrarnah...

Ko ekofašisti ne razumejo fizike in proizvodnih procesov...

Ti nam samo predlozi statistiko.

kriptobog ::

kow je izjavil:

kriptobog je izjavil:

kow je izjavil:

kriptobog je izjavil:

A ni neki ful EVjev na cesti in bi moralo padati? :))

Mislis, da si zabaven, vendar nisi. Na norveskih cestah je BEV priblizno ena tretjina, ceprav se fosilcev zadnje mesece proda izredno malo. Potrebujes 100% EV prodajo 10+ let, da bos izrinil starejsa vozila. Poleg tega je transport samo del emisij. Zelo velik je industrija.

Kaj pa če sem? To posiljevanje z EVji, da se ršei planet je bv, ker tud če bodo vsi osebni avti EV ne bo nič bolje, ker so emisije iz osebnih avtov pljunek v morje. KAr se tiče EVjev je dobro samo, da ti ne smradi pred dvoriščem in po mestih.

Niso pljunek v morje. To si si izmislil, ker s stevilkami tega "pljunka v morje" ne mores podkrepiti.

Lahko podkrepim. Osebna ICE vozila doprinesejo 7-8% vseh globlanih co2 emisij letno.

Naj uvedejo EURO6 standard v Indiji, pa bo samo še 1% :)).

kriptobog je izjavil:

Lahko podkrepim. Osebna ICE vozila doprinesejo 7-8% vseh globlanih co2 emisij letno.

Vir? Stevilka je sicer v pravem rangu. Skratka, ni pljunek v morje. Mimogrede, zakaj pa si izpustil avtobuse, kombije, tovornjake ipd.?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Vir? Stevilka je sicer v pravem rangu. Skratka, ni pljunek v morje. Mimogrede, zakaj pa si izpustil avtobuse, kombije, tovornjake ipd.?

Saj to je vse noter...

Pa ni glavni problem CO2, ampak cel kup svinjarijo, ki jo v zrak spušča pomorski promet, ki v osnovi laufa na mazut.

Ko pridejo blizu zemlje, pa preklopijo na čistejšo nafto...

Ne, ni. Ti je centrala spet narocila, da lazes?

Zaradi več CO2 meni bolje raste solata...

kow je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ker sem govoril o osebnih avtih. ŠTevilka je prava. Poguglaj. Če si pameten boš pa ja znal poguglati.

Malcolm_Y ::

Largest global sources of CO2 emissions

China - ~30% of global CO2.
United States - ~14%.
India - ~7%.
EU (27 countries) - ~6%.
Russia - ~4%.
Japan - ~3%.

In dajmo si že enkrat naliti čistega vina, levi in desni, da za preveč CO2 in vse sorodne tegobe niso krive Francijeve krave, Lojzetov dizlaš ali Petrov EV. In niso krivi zamaški na plastenkah.

Zgodovina sprememb…

Zimonem ::

Joj kaš packi so američani.

Malcolm_Y je izjavil:

United States - ~14%.
India - ~7%.
EU (27 countries) - ~6%.
Russia - ~4%.
Japan - ~3%.

In dajmo si že enkrat naliti čistega vina, levi in desni, da za preveč CO2 in vse sorodne tegobe niso krive Francijeve krave, Lojzetov dizlaš ali Petrov EV. In niso krivi zamaški na plastenkah.

Seveda niso, je na priročen izgovor za nabit davek

Webmojster ::

Malcolm_Y je izjavil:

United States - ~14%.
India - ~7%.
EU (27 countries) - ~6%.
Russia - ~4%.
Japan - ~3%.

Celo avto industrijo (in še druge) bodo uničli, samo da zmanjšamo ta faking CO2 za mogoče 1%?

D3m ::

Če ga zmanjšamo za 1% bo konec z nami.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Webmojster ::

D3m je izjavil:

Če ga zmanjšamo za 1% bo konec z nami.

Ma ja .. to bi verjetno pomenilo, da bi vsi avti morali biti EV

Kripto mesi ::

Slabo za atmosfero, da je vedno več CO2.

Malcolm_Y je izjavil:

United States - ~14%.
India - ~7%.
EU (27 countries) - ~6%.
Russia - ~4%.
Japan - ~3%.

Jah, zamaški ne torej bodo rešili sveta!??

1/3 izpustov pa odpade na Afriko, Afganistan, Katar in juzno Ameriko z Avstralijo!?

Morda bi morali preračunati izpuste CO2 na glavo prebivalcev!??

Ne razumete.

Če ga zmanjšamo za 1% bomo vsi pomrli.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Malcolm_Y ::

CO2 per capita (t/person/year) za 2023
1 Qatar 31.7
2 Bahrain 22.0
3 Kuwait 21.2
4 United Arab Emirates 20.6
5 Trinidad and Tobago 18.2
6 Brunei 17.7
7 New Caledonia 17.0
8 Oman 16.8
9 United States 14.2
10 Russia 13.1
11 Australia 12.9
12 Saudi Arabia 12.6
13 South Korea 12.3
14 Japan 10.4
15 Canada 10.1
16 Iran 9.2
17 Germany 9.0
18 South Africa 8.8
19 Mexico 8.6
20 Brazil 8.5
21 Malaysia 8.5
22 Poland 8.4
23 Singapore 8.3
24 Egypt 8.2
25 Indonesia 8.2
26 Iraq 8.1
27 Turkey 8.0
28 Vietnam 7.9
29 Thailand 7.8
30 Philippines 7.7
31 Argentina 7.6
32 Nigeria 7.5
33 Bangladesh 7.4
34 Colombia 7.3
35 Pakistan 7.2
36 Chile 7.1
37 Kazakhstan 7.0
38 Ukraine 6.9
39 Uzbekistan 6.8
40 Romania 6.7
41 Serbia 6.6
42 Slovakia 6.5
43 Hungary 6.4
44 Croatia 6.3
45 Lithuania 6.2
46 Latvia 6.1
47 Estonia 6.0
48 Slovenia 5.9
49 Finland 5.8
50 Portugal 5.7

bm1973 je izjavil:

Vrhunska statistika! :D

Zaradi več CO2 je tvoja solata samo bolj zelena!!
To je samo ena vrstica, pogoj in parameter (v matriki), da raste tvoja solata (bolje?)!!

Varja ::

EU in naše vlade ( politiki) so zgleda trojanski konj.

kriptobog je izjavil:

kow je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ker sem govoril o osebnih avtih. ŠTevilka je prava. Poguglaj. Če si pameten boš pa ja znal poguglati.

Skratka, niti priblizno ne gre za pljunek v morje in si se zlagal. Ce upostevas se ostali transport pa gre za prispevek primerljiv z industrijo.

Varja je izjavil:

EU in naše vlade ( politiki) so zgleda trojanski konj.

Kdo ali kaj se skriva v konju!? :))

Varja ::

Nevem zda mogoče.

nekikr ::

Malcolm_Y je izjavil:

United States - ~14%.
India - ~7%.
EU (27 countries) - ~6%.
Russia - ~4%.
Japan - ~3%.

To je zavajajoč podatek. Bere se kot da Kitajska svinja na polno, mi smo pa bolj papeški od papeža. Ampak za koga pa kitajska izdeluje stvari? Če bi mi lokalno izdelovali stvari bi ali 1) enako svinjali kot oni in imeli precej višji odstotek kot zdaj, ko smo to outsourcali ali 2) imeli vse to a po cenah, ki bi bile za povprečnega prebivalca precej previsoke ali pa 3) ne bi imeli nič in bi z zavistjo gledali druge, ki to imajo. Ne moreš imeti torte in je še pojesti pa to. Sončne celice so fulj eko bio in zelene. Ampak samo zato, ker jih morajo Kitajci narediti.

Kitajska seveda tudi sama trosi. Tako, da malo nabijate. Kitajci seveda ne rabijo narediti panelov. Saj so industrijo zgradili Nemci. Kitajci so pac posnemali Nemce in bili cenejsi.

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

Ja, in? Če bi Nemci delali panele (in vse ostalo kar mi potrebujemo), potem kitajska ne bi imela več 30% mi pa 6% ampak bi bilo precej drugače. Nekaj več pri njih, ker jih je več ampak imamo pa mi veliko večje potrebe po krami.

BRBR ::

gen Maister je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Vrhunska statistika! :D

Zaradi več CO2 je tvoja solata samo bolj zelena!!
To je samo ena vrstica, pogoj in parameter (v matriki), da raste tvoja solata (bolje?)!!

Solata dejansko raste bolj, v kilah, če ima več CO2.
Letos je paprika ratala kot še nikoli.

Zakaj pa ni že v štartu razdeljeno na antropogene in požarne učinke ?
Never underestimate the power of idiots in large groups.

Zakaj imajo nizozemski rastlinjaki generatorje CO2?

https://hydroponics.co.uk/products/co2-...

A ni to v totalnem nasprotju agende?

Je.

Še prej je bil trend "global warming" sedaj so pa spremenili v "climate change".

Ljudje pa s spominom zlate ribice
|HP EliteBook|R7 8840U|

kow je izjavil:

Kitajska seveda tudi sama trosi. Tako, da malo nabijate. Kitajci seveda ne rabijo narediti panelov. Saj so industrijo zgradili Nemci. Kitajci so pac posnemali Nemce in bili cenejsi.

Kdo nabija!?? Industrijo so zgradili Nemci!??
Zakaj pa Kitajci zdaj šišajo vse!??
Aja!!? Oni so glavni lopovi! Še malo, pa bo cel svet obvladovala kitajska mafija!!? ;)

nekikr je izjavil:

Ja, in? Če bi Nemci delali panele (in vse ostalo kar mi potrebujemo), potem kitajska ne bi imela več 30% mi pa 6% ampak bi bilo precej drugače. Nekaj več pri njih, ker jih je več ampak imamo pa mi veliko večje potrebe po krami.

Poanta je, da so se kitajci sami odlocili, da hocejo proizvajati panele. Noben jih ne sili. Emisije se naj kar k njim stejejo.

gen Maister je izjavil:

kow je izjavil:

Aja!!? Oni so glavni lopovi! Še malo, pa bo cel svet obvladovala kitajska mafija!!? ;)

Seveda. Nemci so v 2000s zaceli z industrijsko proizvodnjo panelov na veliko. Ker je drzava subvencionirala nakupe. Ne vem zakaj te dejstva tako triggerijajo. No, tudi Japonci so bili takrat velik proizvajalec, ce sem bolj natancen. Kitajci so rabili cirka 10 let, da so ujeli in prehiteli konkurenco.

Zgodovina sprememb…

HladnSpricar ::

Daniel ::

D3m je izjavil:

Je.

Še prej je bil trend "global warming" sedaj so pa spremenili v "climate change".

Ljudje pa s spominom zlate ribice

A ni bil prvi Global boiling?

Dobro vprašanje.

sem preveril in piše sledeče:

Pri se omenja "climate change" cca. 1950 - 1960
drugi je "global warming" 1970 - 1980
tretje pa "global boiling" 2023 - naprej
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zimonem ::

kow je izjavil:

nekikr je izjavil:

Poanta je, da so se kitajci sami odlocili, da hocejo proizvajati panele. Noben jih ne sili. Emisije se naj kar k njim stejejo.

gen Maister je izjavil:

kow je izjavil:

Seveda. Nemci so v 2000s zaceli z industrijsko proizvodnjo panelov na veliko. Ker je drzava subvencionirala nakupe. Ne vem zakaj te dejstva tako triggerijajo. No, tudi Japonci so bili takrat velik proizvajalec, ce sem bolj natancen. Kitajci so rabili cirka 10 let, da so ujeli in prehiteli konkurenco.

A sedaj so kot ti šaflajo topel zrak.
Postindustrijska družba ..

Markoff ::

Ales78 je izjavil:

RedZo je izjavil:

Znanost zahteva eno tako minimalno pridnost pa kakšno možgansko vijugo. Ma, tega ti naši vrli komentarji pa prav nimajo.

Seveda ne, če malo preveriš ultra bistroumne izjave teh "naših" veleumov, boš hitro ugotovil, da so vsi po vrsti volilci SDS.

Znano pa je: Volivci po izobrazbi: SDS ima največ podpore med osebami z OŠ ali manj

Ne moreš od teh ljudi pričakovati inteligentnih izjav, pač slepo črevo družbe in evolucije.

V statistiko so štete diplome iz tuzelske tankštele in ljubljanskega FDV? V fond visoko izobraženih ali full retardov? Sprašujem za radiatorske pr'jatle iz Fotopuba.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

hendriks ::

Prirast ogljikovega dioksida v atmosferi rekorden? Če je to res, super! Bomo imeli več rastlin.

Zgodovina sprememb…

1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V minulih 12 mesecih največje povečanje koncentracije ogljikovega dioksida v ozračju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10116564 (10134) Lonsarg
»

Koncentracije vseh treh toplogrednih plinov rekordne (strani: 1 2 3 )

12120251 (14960) Vanich
»

Koncentracija ogljikovega dioksida dosega nove rekorde (strani: 1 2 3 )

10542614 (37280) Gruterzer
»

Lani kljub gospodarski rasti izpusti ogljikovega dioksida ostali enaki

3122325 (20461) carota
»

Internetne strani kot vir dezinformacij o globalnem ogrevanju.

Oddelek: Znanost in tehnologija
203526 (3131) dj cotto

Več podobnih tem