» »

Norveški je uspelo, praktični vsi novi avtomobili so električni

1 2 3
4
»

shmandi ::

a_borlak je izjavil:

Žena se bo po novem nekaj časa vozila 180km v službo in nazaj, tudi pri najnižji kilometrini (ker javnega prevoza ni) bo to zneslo cca 550€, ki jih bo dobila za prevoz, za elektriko, ker bo polnila doma bo plačala cca 120€ namesto 280 za nafto, pri SE bi bil pa strošek še za pol nižji. Se pravi se splača. Pa za ta denar, za katerega sem kupil EV ne dobiš avta z 150kW in avtomatika, še posebej ne letnik 2022 in 45kkm. Pardon, MG3 lahko kupim za ta denar, ki pa od obljubljenih 4,4l/100km verjetno prej porabi okoli 6, se pravi sem na 9€/100km in ne na 7, kolikor sem vzel za izračun.

Edino pravilno. Pusti razne EV haterje, ki zapravijo 5k€ na leto za dizel in mislijo, da bo njihov 10 let star avto vreden več kot nov...

feryz ::

Koliko pa bo vreden ding dong, li čung in podobno, kar se te dni kupuje in na veliko hvali?
Kitajske firme takrat že davno ne bo več, izdelava je pa kitajska, se pravi crkot na dnevnem redu.
Veliko sreče s takimi avti, ne čez deset let, že mnogo prej.

David Mayer ::

Ja, Dongfeng Forthing še nima zgodovine prodaje.

fikus_ ::

feryz je izjavil:

ttzavod je izjavil:

Ker se veliko vozim po celi evropi (60.000 km na leto) si enostavno ne morem privoščiti naftnega ICE avtomobila. Že 14 let le elektrika.
To pa ne razumem. A ti se zastonj, za brez veze voziš po Evropi in niti za gorivo nimaš? In se še hvališ s tem? Kako dol.

Ttzavod laže!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

iKst_ ::

feryz je izjavil:

Koliko pa bo vreden ding dong, li čung in podobno, kar se te dni kupuje in na veliko hvali?

Relativno gledano več kot tvoj bmw :)

Utk ::

feryz je izjavil:

Kitajske firme takrat že davno ne bo več, izdelava je pa kitajska, se pravi crkot na dnevnem redu.
Veliko sreče s takimi avti, ne čez deset let, že mnogo prej.

Raje se brigaj za tista tvoja jajca. Pri 100 kkm boš spet delal generalko. Če ti baterija zdrži do takrat that is. Vreden bo pa morda 15% cene.

a_borlak ::

shmandi je izjavil:

Edino pravilno. Pusti razne EV haterje, ki zapravijo 5k€ na leto za dizel in mislijo, da bo njihov 10 let star avto vreden več kot nov...

Mene EV hejterji ne skrbijo, jaz vsakomur pravim, naredi si računico. Poleg tega če imaš trenutno avto, na katerega računaš, da ga boš vozil še lep čas ali te je strah zaradi dosega in polninic, potem pač kupi klasiko. V tem trenutku še nismo tam, da bi lahko rekli, da je EV za vsakogar, je pa kot drugi avto lahko praktično povsod tam, kjer imaš vtičnico na voljo in to je več kot polovica gospodinjstev, ki ne živi v blokih. Tako mimogrede, poznam človeka, ki se je iz Črnomlja vozil v službo v Ljubljano na dnevni bazi z eGolfom, avto je imel na koncu cca 240.000km in še vedno ga je takrat prodal za 12, 13k, kupil ga je pa za cca 20k. Zdaj pa računaj, če je na energentu prihranil samo 4€ na 100km, pa je več, ker je imel SE doma. Praktično mu je bilo vseeno, koliko dobi za rabljenega.

Utk je izjavil:

Raje se brigaj za tista tvoja jajca. Pri 100 kkm boš spet delal generalko. Če ti baterija zdrži do takrat that is. Vreden bo pa morda 15% cene.
100 kkm bo zelo kmalu btw, baterija še ne kaže utrujenosti. Boš moral popraviti post.

Sicer me boli k... koliko bo vreden, ko bo star 10 let. Ker bo takrat že vsaj 5 let stal v nekem skladišču.

Utk ::

Nism omenjal 10 let.
100 kkm bo zdržal, ko bo konc garancije bo pa lightshow.

Ok, torej še par mesecev in menjamo.

Telbanc ::

https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

"Kabli dobili 'noge': diši baker ali sabotaža električne mobilnosti?"

Mobilnost ja, na dolenjskem bo ta "Norveški prehod" še zlo zanimiv.

Jezus, pa tle je res nekam veliko bakra. 8-)

Piše tle da dobiš za ta kos 50 lepih ojrov.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na Norveškem električnih avtomobilov že več kot bencinarjev (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
18116947 (12623) bluefish
»

Lani že desetina prodanih avtomobilov električnih (strani: 1 2 3 )

12927798 (24017) trancer01
»

Na Norveškem lani 80 odstotkov prodanih avtomobilov že električnih (strani: 1 2 3 )

12528690 (22889) Utk
»

rabljen poceni ev (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19136423 (31228) iloveboobz

Več podobnih tem