» »

Reset baterije na prenosniku

Reset baterije na prenosniku

zavajon ::

Na prenosniku Thinkbook 16 mi je naenkrat nehalo polniti preko USB-C, na obeh USB-c portih niso delali niti podatki.
Ker sem to ugotovil šele, ko je bila baterija že pri koncu, zato nisem mogel izvajati kaj dosti diagnostike.
Lahko sem še bootal v Linux, a tam je bilo enako.

Ker je prenosnik v garanciji, sem ga nesel na servis.
Ko sem ga dobil nazaj, je v opisu del v delovnem nalogu pisalo: reset baterije, posodobitev firmwara in power management.

Glede biosa sem skoraj prepričan, da je že bil zadnji, pa tudi v release notes zadnje verzije ni nič takega, kar bi kazalo na spremembe glede baterije ali usb. Glede power management se mi tudi ne zdi, da bi lahko bil problem, ker sem imel na defaultu, pa tudi v Linuxu ni delalo.

Ostane torej reset baterije.
Ve kdo, kako se to naredi na tem prenosniku?

Sprašujem zato, da bi v bodoče to lahko sam uredil, sploh ko bo potekla garancija.

Bizkit45 ::

"hold down the power button for 30 seconds and release it"
Verjetno so tole naredili, potem pa pognali vantage in je posodobilo še kakšen firmware in controller.
Dvomim da so odpirali in resetirali cmos in odklopili baterijo..ne vem, ugibam. Upam da sem ti kaj pomagal :)

Lonsarg ::

Sem ze dozivel da je bilo dovol da fizicno baterijo odstranis in das nazaj (na ta nacin so mi zadnjic resili da je USB-C dock zacel spet delovati). Tak da morda je to misljeno kot reset baterije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

karafeka ::

Sem imel isto težavo na thinkpadu, kjer je reset luknja nekje na sredini na spodnji strani ohišja. Ne vem če ma tvoj tudi.
Po tem resetu, se je začela baterija spet polniti.

Zgodovina sprememb…

link_up ::

dobrodosel v svetu S0 stanj in podobnega crap-a, ki je implementiran narobe ja ...

sam sem moral tamalin ideapad 5 razdreti in odklopiti baterijo, ker je v sleep mode spraznilo baterijo in to je to ... ponovni prizig je pokazal crn zaslon in brez ventov, osvetlitev tipkovnice,...nic. Ko sem odklopil baterijo je zadeva zacela delovati, ker se je bmc ocitno "resetiral".

ni deloval niti recovery pinhole pred odklopom, niti polnjenje, nic...hin forever, until...
In and Out

zavajon ::

Hvala za info. Če se mi bo to zopet zgodilo, bom poskusil z odstranitvijo baterije.
Spodaj ima nek "Novo button hole", a po manualu je to le za vstop v boot menu.
Odprli pa so ga, ker so mi zelo dobro očistili ventilator.
Zanalašč tega prej nisem sam storil, da bi videl, ali se bodo spomnili na to.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

bitlocker odklep stock diska (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
533484 (546) billy
»

Xiaomi se ne zažene do namizja

Oddelek: Mobilne tehnologije
131082 (519) tin01
»

Zelo čudne težave s tipkovnico

Oddelek: Pomoč in nasveti
152868 (2291) Dag
»

Kako polniti baterijo oz. vpliv polnjenja na življensko dobo.

Oddelek: Mobilne tehnologije
163531 (3043) bajsibajsi
»

Uporabljate USB baterije?

Oddelek: Kaj kupiti
51248 (1050) an3333

Več podobnih tem