» »

URSZR zmagovito testiral SI-ALARM

1 2 3
4
»

anoq ::

V-i-p je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

V-i-p je izjavil:

Na S24U, Android 16, ONE UI 8.0, operater TS sem dobil "Predsedniško opozorilo", namesto "Nacionalno opozorilo" vendar je samo vibriral, tako, da bi najbrž v spanju požrl tisto atomsko bombo, ker me ne bi zbudilo :).

Čist možno je da je "Predsedniško opozorilo" default string v samem sistemu, če je funkcija klicana brez vseh parametrov. Mi pa sedaj da mislit tudi to, da lahko operaterji oz. pošiljatelj customizira tako naslov, vsebino in volumen zvočnega opozorila. Zato je enim piskalo, drugim ne oz. samo vibriralo, ker je bila lahko funkcija klicana brez vseh parametrov, rezultat pa je potem default opcija proizvajalca telefona.

Mislim, da maš kar prav, jp.

Mislim, da je majster iz telekoma povedal, da so predložil nov prevod googlu - "nacionalno opozorilo", samo da še niso implementiral. Baje pa bodo.

dronyx ::

Pristojni kljub napakam zadovoljni z današnjim testiranjem sistema SI-ALARM

Po tej logiki je bil tudi test v Černobilski elektrarni leta 1986 uspešen, saj je pokazal, kje so bile napake! :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

FastWIND ::

c23po je izjavil:

nekikr je izjavil:

V bistvu je precej neumno. Kdaj bi v zadnjih 20 letih to prišlo prav? Za poplave so že en teden prej izdajali mavrična opozorila, na dan poplav si lahko v realnem času spremljal vodostaje in slike/videe vsake vukojebine posebej. Neke hude dodane vrednosti zadeva nima. Morda, če bo Putin napadel, pa da dobiš pred raketnim napadom obvestilo, da se skrij čez pol ure, ampak glede na to kako bodo to naši naredili, bo obvestilo prišlo šele po udaru.

Ali je neumno ti lahko povedo tisti, ki so jih v poplavah 2023 reševali s helikopterjem. Ni jih bilo malo.

Glej eno je ali resno vzaneš vsa mogoča opozorila drugo pa je da nisi informiran. In te ljudje glede na to da so živelo na poplavnem območju bi lahko prišli na zelo enostanven način do infomracij. Pa ali niso ali pa so mislili dah saj ni tako hudo kot je.. Torej tudi to sporočilo tem ljudem ne bi ali ne bo pomagalo... Vedno boš imel določeno količino ljudi ki bodo prezrli nevarnost... In če danes ne najdeš informacij na spletu itd... , sirene za nevarnost itd.. potem ti tudi potisno sporočilo ne bo pomagalo... sploh pa ne v času ko izpadajo bazne postaje...

Spc ::

Še test na mojem S23 Ultra:

nekikr ::

c23po je izjavil:

nekikr je izjavil:

V bistvu je precej neumno. Kdaj bi v zadnjih 20 letih to prišlo prav? Za poplave so že en teden prej izdajali mavrična opozorila, na dan poplav si lahko v realnem času spremljal vodostaje in slike/videe vsake vukojebine posebej. Neke hude dodane vrednosti zadeva nima. Morda, če bo Putin napadel, pa da dobiš pred raketnim napadom obvestilo, da se skrij čez pol ure, ampak glede na to kako bodo to naši naredili, bo obvestilo prišlo šele po udaru.

Ali je neumno ti lahko povedo tisti, ki so jih v poplavah 2023 reševali s helikopterjem. Ni jih bilo malo.

Kako točno bi njim to pomagalo? Hočeš reči, da so cel teden preslišali vsa obvestila in mavrične alarme, nato so cel dan poplav sedeli na kavču in ignorirali vsa poročila in objave in tudi ko so imeli noge že mokre na lastnem kavču niso vedeli kako in kaj?
Edina uporabna vrednost bi bila med vojno, pa še to so imeli že pred 100 leti narejen delujoč sistem. Sirene.

nekikr je izjavil:

c23po je izjavil:

nekikr je izjavil:

Kako točno bi njim to pomagalo? Hočeš reči, da so cel teden preslišali vsa obvestila in mavrične alarme, nato so cel dan poplav sedeli na kavču in ignorirali vsa poročila in objave in tudi ko so imeli noge že mokre na lastnem kavču niso vedeli kako in kaj?
Edina uporabna vrednost bi bila med vojno, pa še to so imeli že pred 100 leti narejen delujoč sistem. Sirene.

Točno to. Ampak ja lepo se je poigrati s tehnologijo in denar prekanalizirati izvajalcem ki verjamem, da so dali lepe provizije naprej odločevalcem. Volitve se bližajo treba je nabrati denar za kampanjo...

srus ::

Naj bodo ti naši stručkoti malo bolj specifični glede zahtevane verzije iOS. Vsi samo papagajsko ponavljajo ali "posodobljen na zadnjo verzijo OS", ali "posodobljen na novejšo verzijo".

Če bi šlo za resno firmo, ki živi od strank in prodaje, bi s takim odnosom propadli v nekaj mesecih.

srus je izjavil:

Naj bodo ti naši stručkoti malo bolj specifični glede zahtevane verzije iOS. Vsi samo papagajsko ponavljajo ali "posodobljen na zadnjo verzijo OS", ali "posodobljen na novejšo verzijo".

Če bi šlo za resno firmo, ki živi od strank in prodaje, bi s takim odnosom propadli v nekaj mesecih.

Koliko folka ima redno posodobljene telefone ? In koliko jih nima več toliko sodobnih da bi zadnje posodobitve sploh lahko naložili.. Kako hitro se bo njihov sistem prilagajal novih uaodejtom proizvajalcev telefonov.. ?

karafeka ::

nekikr je izjavil:

Edina uporabna vrednost bi bila med vojno,

Zakaj pa misliš, da implementirajo ta emergency broadcasting po celi Evropi? Poleg tega v drugih EU državah obnavljajo zaklonišča in dajejo navodila kaj imeti na zalogi za 3 dni.

Že res, da je Slovenija tako mala, da jo niti najdeš ne, ampak če nekje na danskem uničijo električno omrežje, je hitro cela Evropa brez štroma, potem bomo pa prejemali te predsedniške pozdrave vsak dan.

predi ::

Mislim, morate biti rahlo trčeni, da ne vidite poante takega sistema. Samo, ko bi deloval..

Koliko vas ve, kakšen signal spustijo sirene, ko je treba pojest tiste jodove tablete, ki so vam jih razdelili? Aja, je*ote. Saj pa ti samo pove, da vklopi TV/radio..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: predi ()

int47 ::

4 telefoni pri treh operaterjih T2, Telekom in A1. Na nobenem telefonu ni bilo nič.

Robert_S ::

Jest sem dobil enga ob 15:39 , T2 , A52s

111111111111 ::

Robert_S je izjavil:

Jest sem dobil enga ob 15:39 , T2 , A52s

Jaz sem dobil tudi takrat, A1, Galaxy A14
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Netrunner ::

Jaz sem dobil kot napovedano na telekomovo naročnino in samsung telefon. Sem pa pričakoval da bom dobil SMS na klasičen način in ne da se mi je telefon začel oglašati z alarmom katerega še nisem slišal in prikazoval opzorozilo an način kot ga še nisem videl. Kako ta zadeva deluje? Kaj tak tip sporočil ima telefon že vgrajen oz. kako so lahko sprožili to zadevo? Ima kdo kaj informacij o tehničnem delovanju te zadeve?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Robert_S ::

Aja , pa imel sem vse na mute pa je vseeno piskal

IL_DIAVOLO ::

Dejansko je bila izredno mocna vibra.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

HladnSpricar ::

Nekdo je zgleda spet mastno kasiral ob tej nepotrebni neumnosti... ;)

Stare dobre sirene ftw!

Ko ni štroma pa one ročne ali gospod župnik... :)

OttoParts ::

Telemach, Iphone - do sedaj nič....

tetriandoch ::

dronyx je izjavil:

Pristojni kljub napakam zadovoljni z današnjim testiranjem sistema SI-ALARM

Po tej logiki je bil tudi test v Černobilski elektrarni leta 1986 uspešen, saj je pokazal, kje so bile napake! :))

Not great, not terrible. Mobitel zaspal je gluh in nem. Ob 12-tih ni bilo nič. No vsaj na več kot fer Hofer. Brat je dobil (telesmeh). No je pa zakrulilo ob 15:39.

Dzuro10 ::

Še vedno nič. Telekom in Samsung s25

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dzuro10 ()

dronyx ::

Ena gospa se je v nekem komentarju pritožila, da ni dobila sporočila na letališču v Zagrebu. V tem delu očitno sistem deluje pravilno, če je to lokacijska storitev in je bil test samo na območju RS. :D

Zgodovina sprememb…

darkotri ::

Telekom
Samsung, Xiaomi-piskanje in sporočilo v Slo, Ita in Ang.

T2
Huawei nič.
darko

OutOfTheBox ::

Torej na koncu dneva lahko sklepamo da najmanj 30% slovenije sporočila ni dobilo? Toliko je market share iOS-a v Sloveniji. Dajmo rečt da jih je nekaj že prej updejtalo na iOS 26, večina pa vsekakor ne.

DeeJay ::

Iphone 13 pro max, zadnja verzija IOS, Telemach, Ljubljana. Bil na videoklicu in mi je zacel debilno piskat v ušesih na AirPods Pro 2 dvakrat zapored, enkrat v slovenscini text, enkrat v anglescini
*boratgreatsuccess.gif*
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

wajdouc ::

Iphone 15, TS omrežje: nič.
Android kitajc, TM omrežje: dobil sporočilo

Grimnir3 ::

Tale je še boljši :))

Oberyn ::

freaky_h2o je izjavil:

Vsi povrsti moramo podati pisno prijavo najmanj zgolj na informacijskega pooblaščenca (moja prijava je napisana in bo v ponedeljek 29.9. oddana na posto) v vezi protizakonitega vsiljevanja vladnih posiljivih sporocil,kljub temu,da imamo nekateri vse "emergency" sporocila na vseh nivojih bodisi izkljucena ali blokirana. Edina resitev je,da bo potrebno zaceti uporabljati predpotopne telefone v stilu Nokia 3310 kjer ti ne morejo iz vlade vsiljevati te nesnage v obliki spama! To je neposredni vdor v mobilni telefon, ker doticni vdor zaobide vse "zascite" ( cetudi das vse v vezi tega na izkljuceno ali blokirano) in dobis kljub vsem zaporam in blokadam doticno vsiljivo spam obvestilo na ekran,to je protizakonito na vseh moznih nivojih in proti GDPR.

Well, končno ena pametna objava po treh straneh otroškega čebljanja. Taka funkcionalnost bo takoj ko bo vzpostavljena, uporabljena za politično propagando, v to sem precej prepričan. Sploh če se res ne da izklopiti - take sijajne priložnosti ne bo v sedanjem gnijočem evropskem političnem prostoru nihče zavrgel.
Za *pravo* nujno obveščanje že imamo utečen sistem zvočnih opozoril, ki se tudi testira vsako soboto. Seveda, slabost tega je, da se v tisto sireno ne da vtakniti propagandnega materiala. Zato je to potrebno nadomestiti. Se mi zdi, da je tudi naš doktor Onyx zadevo pravilno ovrednotil. Dobro, ima instinkt.

Drugače, če sem prav povezal tvojo dinamiko vzdevkov, imaš ti tudi Pixla z GrapheneOS, enako kot jaz, plus imaš nekaj znanja na področju Androida. Kako je tehnično izvedeno, da sporočilo pride mimo vseh izključenih alertov v notification settings? Ali ima smisel glede tega stopiti v stik z razvijalci GrapheneOS na njihovem forumu?

Zdaj ko smo utrli pot s 175 izjavami "meni-je-piskalo-meni-ni-piskalo", a bi lahko začeli s tehnikalijami? V zadnjem Androidu je ene 8 različnih emergency alert nastavitev, vsako lahko vključimo / izključimo. Kakšen smisel imajo te nastavitve, če ne delujejo? Kako pride sporočilo na zaslon mimo operacijskega sistema?

tetriandoch ::

OutOfTheBox je izjavil:

Torej na koncu dneva lahko sklepamo da najmanj 30% slovenije sporočila ni dobilo? Toliko je market share iOS-a v Sloveniji. Dajmo rečt da jih je nekaj že prej updejtalo na iOS 26, večina pa vsekakor ne.

A i ma to veze? Se mi zdi, da so bile različne kombinacije mobitelov in ISP-jev, vsaj po poročanju razližnih uporabnikov.

A i ma to veze?

Sprva sem mislil da nima, ker iOS to podpira že več časa v drugih državah. Ampak kot zgleda mora Apple to enajblat za posamezno regijo posebej. Nimam pojma zakaj to remotely ne more ampak očitno je to zapečeno v sam sistem.

Do sedaj še noben ki ni imel iOS 26, povedal da je on dobil. Pri nas noben iPhone ni dobil (noben ni še posodobljen na zadnjo verzijo).

Se prav treba počakat na nasledne volitve k bo zmagal Janez in nam bo Mahnič vsak teden serviral domoljupna sporočila. Komaj čakam
Don't f with me.

kriptobog ::

karafeka je izjavil:

nekikr je izjavil:

Zakaj pa misliš, da implementirajo ta emergency broadcasting po celi Evropi? Poleg tega v drugih EU državah obnavljajo zaklonišča in dajejo navodila kaj imeti na zalogi za 3 dni.

Že res, da je Slovenija tako mala, da jo niti najdeš ne, ampak če nekje na danskem uničijo električno omrežje, je hitro cela Evropa brez štroma, potem bomo pa prejemali te predsedniške pozdrave vsak dan.

A to deluje tudi ko ni elektrike? Ko zmanjka baterije upsom za oddajnike? In ko folku pocrkajo baterije na telefonu? :)):))

Oberyn je izjavil:

freaky_h2o je izjavil:

Vsi povrsti moramo podati pisno prijavo najmanj zgolj na informacijskega pooblaščenca (moja prijava je napisana in bo v ponedeljek 29.9. oddana na posto) v vezi protizakonitega vsiljevanja vladnih posiljivih sporocil,kljub temu,da imamo nekateri vse "emergency" sporocila na vseh nivojih bodisi izkljucena ali blokirana. Edina resitev je,da bo potrebno zaceti uporabljati predpotopne telefone v stilu Nokia 3310 kjer ti ne morejo iz vlade vsiljevati te nesnage v obliki spama! To je neposredni vdor v mobilni telefon, ker doticni vdor zaobide vse "zascite" ( cetudi das vse v vezi tega na izkljuceno ali blokirano) in dobis kljub vsem zaporam in blokadam doticno vsiljivo spam obvestilo na ekran,to je protizakonito na vseh moznih nivojih in proti GDPR.

Well, končno ena pametna objava po treh straneh otroškega čebljanja. Taka funkcionalnost bo takoj ko bo vzpostavljena, uporabljena za politično propagando, v to sem precej prepričan. Sploh če se res ne da izklopiti - take sijajne priložnosti ne bo v sedanjem gnijočem evropskem političnem prostoru nihče zavrgel.
Za *pravo* nujno obveščanje že imamo utečen sistem zvočnih opozoril, ki se tudi testira vsako soboto. Seveda, slabost tega je, da se v tisto sireno ne da vtakniti propagandnega materiala. Zato je to potrebno nadomestiti. Se mi zdi, da je tudi naš doktor Onyx zadevo pravilno ovrednotil. Dobro, ima instinkt.

Drugače, če sem prav povezal tvojo dinamiko vzdevkov, imaš ti tudi Pixla z GrapheneOS, enako kot jaz, plus imaš nekaj znanja na področju Androida. Kako je tehnično izvedeno, da sporočilo pride mimo vseh izključenih alertov v notification settings? Ali ima smisel glede tega stopiti v stik z razvijalci GrapheneOS na njihovem forumu?

Zdaj ko smo utrli pot s 175 izjavami "meni-je-piskalo-meni-ni-piskalo", a bi lahko začeli s tehnikalijami? V zadnjem Androidu je ene 8 različnih emergency alert nastavitev, vsako lahko vključimo / izključimo. Kakšen smisel imajo te nastavitve, če ne delujejo? Kako pride sporočilo na zaslon mimo operacijskega sistema?

Se da izklopit (oz vsaj večino opozoril). Sicer je pa to zakonsko obvezno (vse članice EU) in bi moralo biti implementirano že 3 leta nazaj. Noben ne bo uporabljal za politično propagando, ne sanjejte lol.

kriptobog je izjavil:

karafeka je izjavil:

nekikr je izjavil:

A to deluje tudi ko ni elektrike? Ko zmanjka baterije upsom za oddajnike? In ko folku pocrkajo baterije na telefonu? :)):))

Takrat se pa Covid cepiva vklopjo in slisis direkt v mozganih
Don't f with me.

Če bi to bilo aktivno v času covida , bi pa sto posto broadcastali :D
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali ste dobili SI-Alarm? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
851726 (17) NuMaN
»

URSZR zmagovito testiral SI-ALARM (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / NWO
1836622 (186) OutOfTheBox
»

Računalniška varnost, SOC, ...

Oddelek: Programiranje
6772 (403) temni_princ
»

Današnje težave s telefonskim omrežjem A1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6222263 (15147) poweroff
»

Telekom - Mobitel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
21351092 (23634) cekr

Več podobnih tem