Novice » NWO » URSZR zmagovito testiral SI-ALARM

dronyx ::

Miki N ::
OutOfTheBox je izjavil:
Če si na iPhonu in nimaš iOS 26 zgleda da ne boš vedel kdaj bodo rakete padale.
Dobijo samo foni z dobrimi kamerami, da bo folk lahko tiktokal nuklearni armageddon.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

predi ::
OnePlus Nord 2T (bob): ni dobilPrva dva sta dobila ob 15:39. Samsung se je drl ko zmešan, OnePlus pa je bil tiho in samo prikazal obvestilo.
Samsung S10e (bob): ni dobil
Samsung S8 (brez sim, WiFi Telemach): ni dobil
2x OnePlus 6 (brez sim, WiFi Telemach): ni dobil
OnePlus 7 (brez sim, WiFi Telemach): ni dobil
Zadeva je neuporabna.

NuMaN ::
Sem dobil ravno 5 minut nazaj, mi je žena nekaj omogočila v nastavitvah ob pol dveh. Me je skor fršlok na poceni samsungu ...
Sem predplačnik.
Sem predplačnik.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()

opeter ::
Prejel okoli 15.45. Na enem telefonu (OSCAL Tiger) je celo prebralo sproočilo, na drugih je bilo vse tiho.
Kdor živi na dvojezičnem področju, dobi vsaj v dveh jezikih ali celo več (angleščina?).
Kdor živi na dvojezičnem področju, dobi vsaj v dveh jezikih ali celo več (angleščina?).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

lynxslo5 ::
Dobil ob 15:39. Če bi šlo zares, bi me že zasul potres ali pa bi me odnesla voda.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

Ganon ::
Ob 16.30 bo izjava za medije o preizkusu sistema SI-Alarm, sodelovali bodo državni sekretar na ministrstvu za digitalno preobrazbo Miroslav Kranjc, generalni direktor uprave za zaščito in reševanje Leon Behin ter Marko Stošicki iz Telekoma Slovenije.

BBB ::
Imam občutek, da so izbrali današnji dan za testiranje sistema, da bodo pripravljeni na obveščanje o posledicah izida jutrišnjih volitev v Moldaviji.

Veselsem ::
Jaz sem dobil na A1 ob 15.39 predsedniško opozorilo.Ni nič piskal. Imel sem ga na potiho.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Veselsem ()

kixs ::
Nekje ob pol stirih sem dobil. Ne vem na katero omrezje, ker imam v telefonu Telekom in HoT kartici.

klemenSLO ::
A1 maloprej poslal... zato pa je test da vidimo .
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

anoq ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
OutOfTheBox je izjavil:
"zmagovito".
Jaz pa včeraj moji razlagal da ne bo preplašena na šihtu ko bo ob 12 dobila "pomembno opozorilo". Verjetno tudi ona ni dobila, ker je na BOB (A1).
Kaj sploh obveščajo vnaprej če ne mislijo vsem dostavit. Kakšen fail.
A ni to cel point testiranja, da se preveri kje sistem zataji?
Izgovarjanje na operaterje prica o tem, da ne vejo niti priblizno kaj pocnejo in kje je tezava.
Na koncu dostavijo sporočila operaterji, tako da je velika šansa, da je operater (A1) dons zamoču.
Je pa še veliko kanalov, kjer sistem lahko zataji. vlada -> SI-ALERT -> telekom -> mobilni operaterji

floyd1 ::
Zdaj smo tudi mi začeli dobivat (Bob oz A1). Če bi šlo zares, bi v tem času že tudi kako drugače izvedel...

DarkSite ::

Paramedic ::
Nekdo tukaj je dobil alarm v kitajščini na androidu. Isti format, vse kot mora biti, vendar v kitajski pisavi...?! Ne vem kateri model telefona.
End transmission.

_Denny_ ::
Do zdaj čisto nič na Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G z Androidom 15 in Samsung C3520 dumbphonu iz 2011, oboje na Bobovi naročnini (2G omrežje).
Na Xiaomiju sem še celo pred nekaj dnevi omogočil Test alerts v meniju "Wireless emergency alerts", če ima ta stvar sploh kako vezo s temi cell broadcast alerti.
Na Xiaomiju sem še celo pred nekaj dnevi omogočil Test alerts v meniju "Wireless emergency alerts", če ima ta stvar sploh kako vezo s temi cell broadcast alerti.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

N75 ::
Na moji lokaciji noben od 3 telefonov ni dobil sporočila.
Jaz sem za mojega pogledal pod nastavitve in so bila testna sporočila izklopljena, verjetno je bilo to, in je verjetno privzeto pri vseh nastavljeno enako.
Omrežje: A1
Sem vklopit testna sporočila in sem dobil sporočilo, verjetno so še enkrat pošiljali.

V-i-p ::
Na S24U, Android 16, ONE UI 8.0, operater TS sem dobil "Predsedniško opozorilo", namesto "Nacionalno opozorilo" vendar je samo vibriral, tako, da bi najbrž v spanju požrl tisto atomsko bombo, ker me ne bi zbudilo :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()

GupeM ::
Še mojih 5 centov:
Samsung s25+ na Telekomu. Dobila sporočilo v ang in slo jezikih z dokaj tihim piskanjem.
Pixel 8 pro na Bobu. Sporočilo prejel ob 12:32 samo v angleščini, nato se enkrat pred kakšne pol ure v obeh jezikih. Telefon potiho, nič ni piskalo. Samo malo zavibriralo. Fajn bi bilo, če bi vsaj še povezana garmin ura vibrirala, tako kot vibrira ob ostalih sporočilih.
iPhone 14 na A1 sporočila sploh ni dobil.
Pixel 6 pro brez sim kartice, nič prejel.
Samsung s25+ na Telekomu. Dobila sporočilo v ang in slo jezikih z dokaj tihim piskanjem.
Pixel 8 pro na Bobu. Sporočilo prejel ob 12:32 samo v angleščini, nato se enkrat pred kakšne pol ure v obeh jezikih. Telefon potiho, nič ni piskalo. Samo malo zavibriralo. Fajn bi bilo, če bi vsaj še povezana garmin ura vibrirala, tako kot vibrira ob ostalih sporočilih.
iPhone 14 na A1 sporočila sploh ni dobil.
Pixel 6 pro brez sim kartice, nič prejel.

elfin ::
Dobil na Telemach telefon Huawei Mate 40 Pro,
Z nekajurno zakasnitvijo dobil na T-2 telefon Motorola moto g(8)
Ne dobil na A1 telefon star Samsung Galaxy A3, isto na telefonu Samsung Galaxy S9+
Z nekajurno zakasnitvijo dobil na T-2 telefon Motorola moto g(8)
Ne dobil na A1 telefon star Samsung Galaxy A3, isto na telefonu Samsung Galaxy S9+

Bartol ::
Po debaklu z MMS, kasneje voLTE in nazadnje voWIFI z domačimi operaterji in izgovarjanju na vse možno, medtem ko z istimi napravami v tujini deluje brezhibno, se današnjemu izidu testiranja ne čudim.

OutOfTheBox ::

Na S24U, Android 16, ONE UI 8.0, operater TS sem dobil "Predsedniško opozorilo", namesto "Nacionalno opozorilo" vendar je samo vibriral, tako, da bi najbrž v spanju požrl tisto atomsko bombo, ker me ne bi zbudilo :).
Čist možno je da je "Predsedniško opozorilo" default string v samem sistemu, če je funkcija klicana brez vseh parametrov. Mi pa sedaj da mislit tudi to, da lahko operaterji oz. pošiljatelj customizira tako naslov, vsebino in volumen zvočnega opozorila. Zato je enim piskalo, drugim ne oz. samo vibriralo, ker je bila lahko funkcija klicana brez vseh parametrov, rezultat pa je potem default opcija proizvajalca telefona.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Furbo ::
Očitno bo država pustila živeti samo tisti na Telekomovem omrežju, ostali lahko pocrkamo.![]()
Država je poslala sporočilo do izvajalca, kjer se je potem zataknilo. Takole na kratko, za tiste najbolj neumne.
Večinski lastnik telekoma je pa spet država.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

WhiteAngel ::
Ob 12:05 sem dobil CB sporočilo na Motoroli Moto G, T2 operater na A1 omrežju. Na Pixlu 7a pa nisem dobil nič (še), pa je esim od T2ja in isto A1 omrežje zraven. Žena je dobila ob pol štirih na Pixlu 8a, Hot operater na A1.
Nimam pojma, kako smo lahko tako globoko padli. A običajnih SMSov ne morejo poslat?
Nimam pojma, kako smo lahko tako globoko padli. A običajnih SMSov ne morejo poslat?

_Denny_ ::
OutOfTheBox je izjavil:
Čist možno je da je "Predsedniško opozorilo" default string v samem sistemu, če je funkcija klicana brez vseh parametrov. Mi pa sedaj da mislit tudi to, da lahko operaterji oz. pošiljatelj customizira tako naslov, vsebino in volumen zvočnega opozorila. Zato je enim piskalo, drugim ne oz. samo vibriralo, ker je bila lahko funkcija klicana brez vseh parametrov, rezultat pa je potem default opcija proizvajalca telefona.
Je več nivojev teh opozoril, ta je pač prvi.
Cell Broadcast @ Wikipedia
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32

marjan_h ::
Hm, zanima me kako to deluje:
1) Da se prikaže besedilo na mobitelih brez SIM kartice?
2) Da deluje na starejših ne-Androidnih telefonih, kakor vem so potisna sporočila se pojavila na Androidu?
prvič vidim, da je to mogoče oz. da ti kar prepišejo nastavitve telefona, katera tehnologija je v ozadju?
2) Da deluje na starejših ne-Androidnih telefonih, kakor vem so potisna sporočila se pojavila na Androidu?
prvič vidim, da je to mogoče oz. da ti kar prepišejo nastavitve telefona, katera tehnologija je v ozadju?

FastWIND ::
Mimogrede.... Veliko tistih, ki nimamo os na zadnji verziji ni dobilo sporočila.. Ta sporočila so neumnost brez primere in zapravljanje denarja.

Mimogrede.... Veliko tistih, ki nimamo os na zadnji verziji ni dobilo sporočila.. Ta sporočila so neumnost brez primere in zapravljanje denarja.
Ta sporočila ukrajincem že dolgo rešujejo življenja. Dolgo preden rakete začnejo padat, oni že dobivajo ta sporočila na telefon.
Hm, zanima me kako to deluje:
CBS (Cell Broadcast System). Bazna postaja pošlje vsem napravam ki so priklopljeni na omrežje. Na omrežje si lahko povezan tudi brez SIM kartice.
Fun Fact: EU Članice bi morale zakonsko sistem obveščanja, implementirat že leta 2022. Mi smo s tem začeli šele 3 leta pozneje.
The mandatory implementation of the public warning system will have to be in place by 21 June 2022 for each EU member state
Sem pa ugotovil zakaj na iOS 18 ne dela. Razlog je geografsko območje - Slovenija. Če bi šel z iOS 18 v UK oz. tja kamor podpirajo, bi na tistem območju alarm dobil. Skratka, to zgleda da so naši morali nekaj Apple zaprosit, da so aktivirali na našem ozemlju.
Tehnološka osnova je Cell Broadcast (CBS) prek 4G/5G omrežij, z različnimi implementacijami po svetu (WEA, EU-Alert, ETWS). iPhone ima to podporo že nekaj let vgrajeno, le da se aktivira glede na državo in operaterja.
Zgodovina sprememb…

srus ::
Včasih smo imeli NNNP - nič nas ne sme presenetiti, oziroma kot je rekla moja stara teta - neumni nenehno nadlegujejo pametne.
Sedaj kekci na Upravi za zaščito in reševanje po več mesecih še vedno stavkajo, ker jih je golobja kamarila pri zadnjih dvigih plač v JS spregledala. Ampak jih to ne ovira, da ne bi pametovali po medijih o uspehu tega testa.
Pri nas od štirih družinskih članov sporočila ni dobil nihče - lokacija mesto Kranj, telefoni najnovejši posodobljeni iPhoni, Android, operaterja Telekom in T-2.
Sedaj kekci na Upravi za zaščito in reševanje po več mesecih še vedno stavkajo, ker jih je golobja kamarila pri zadnjih dvigih plač v JS spregledala. Ampak jih to ne ovira, da ne bi pametovali po medijih o uspehu tega testa.
Pri nas od štirih družinskih članov sporočila ni dobil nihče - lokacija mesto Kranj, telefoni najnovejši posodobljeni iPhoni, Android, operaterja Telekom in T-2.

Ne ni neumno zapravljanje denarja in nismo edini, ki smo to implementiral (je del EU-ALERT).
Tak sistem obveščanja pa uporabljajo tudi druge države izven EU.
Seznam: Cell Broadcast @ Wikipedia

Ales78 ::
Ne ni neumno zapravljanje denarja in nismo edini, ki smo to implementiral (je del EU-ALERT).
Tak sistem obveščanja pa uporabljajo tudi druge države izven EU.
Seznam: Cell Broadcast @ Wikipedia
Saj se sploh ne gre za to, ali je neumno ali ne.
SDSovski zeloti pač prežijo na vse kar je pod to vlado narejeno in spluvajo, ne gleda kaj je.
Lahko bi vlada zastonj dajala državljanom kure, ki serjejo zlataa jajca, pa bi te osebki trdili, da je v zlatih jajcih salmonela.
Najbolje ignorirati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()

nekikr ::
V bistvu je precej neumno. Kdaj bi v zadnjih 20 letih to prišlo prav? Za poplave so že en teden prej izdajali mavrična opozorila, na dan poplav si lahko v realnem času spremljal vodostaje in slike/videe vsake vukojebine posebej. Neke hude dodane vrednosti zadeva nima. Morda, če bo Putin napadel, pa da dobiš pred raketnim napadom obvestilo, da se skrij čez pol ure, ampak glede na to kako bodo to naši naredili, bo obvestilo prišlo šele po udaru.

Uradno navajani primeri uporabe SI-ALARM
- opozorila o neposrednih nevarnostih (npr. veliki požari, poplave, potresi, izlitja nevarnih snovi, industrijske nesreče)
- opozorila o bližajočih se nevarnostih (npr. neurja, plazovi, viharji)
- obveščanje prebivalcev o ukrepih, ki jih je treba sprejeti pred, med ali po nesreči
- pomoč pri iskanju pogrešanih oseb
- V občinskem obvestilu iz občine Cerkno je dodatno navedeno, da bo sistem deloval v primeru:
- naravnih nesreč
- drugih nesreč
V medijskih virih je navedeno tudi, da bo sistem vključil potisna sporočila za nevarnosti, kot so:
- poplave, neurja, razlitja nevarnih snovi
- opozorila o neposrednih nevarnostih (npr. veliki požari, poplave, potresi, izlitja nevarnih snovi, industrijske nesreče)
- opozorila o bližajočih se nevarnostih (npr. neurja, plazovi, viharji)
- obveščanje prebivalcev o ukrepih, ki jih je treba sprejeti pred, med ali po nesreči
- pomoč pri iskanju pogrešanih oseb
- V občinskem obvestilu iz občine Cerkno je dodatno navedeno, da bo sistem deloval v primeru:
- naravnih nesreč
- drugih nesreč
V medijskih virih je navedeno tudi, da bo sistem vključil potisna sporočila za nevarnosti, kot so:
- poplave, neurja, razlitja nevarnih snovi
Zgodovina sprememb…

Ales78 ::
V bistvu je precej neumno. Kdaj bi v zadnjih 20 letih to prišlo prav? Za poplave so že en teden prej izdajali mavrična opozorila, na dan poplav si lahko v realnem času spremljal vodostaje in slike/videe vsake vukojebine posebej. Neke hude dodane vrednosti zadeva nima. Morda, če bo Putin napadel, pa da dobiš pred raketnim napadom obvestilo, da se skrij čez pol ure, ampak glede na to kako bodo to naši naredili, bo obvestilo prišlo šele po udaru.
Ta sistem je namenjen za dogodke, ko nočeš, da bi prišel prav. Tako, da bodi srečen.
Putin s svojimi 130 miljoni Rusov in 11 časovnimi conami, ne bo napadel 500 miljonske Evrope, to je pravljica s katero proba orožarska industrija zaslužiti, desnica pa uporablja za strašenje ljudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()

Squirrel ::
V bistvu je precej neumno. Kdaj bi v zadnjih 20 letih to prišlo prav?
Meni je pa takšno razmišljanje precej neumno. To je pač stvar, za katero upaš, da je nikoli ne boš potreboval, če jo pa kdaj boš, je pa okej, da obstaja oz. takrat boš najbrž pisal, zakaj tega nimamo.
Pa kako simple bi bilo to implementirati. In podobno.

c23po ::
Ali je neumno ti lahko povedo tisti, ki so jih v poplavah 2023 reševali s helikopterjem. Ni jih bilo malo.
Računalniki nimajo spominov.

BotHurek ::
Folk se tolk usaja, pizda saj je TEST jebenti, a sploh vemo kaj to pomeni. Normalno da kaj ne gre skozi in faila, saj zato je TEST.
So pa itak šalabajerzski te naši operaterji razen telekoma ki je (bil? ne vem če je še) na nivjou po znanju in tehnologiji, ampak folk že več kot 1 leto piše da ne dobi razno raznih 2fa smsov medtem ko v drugih državah dobiš brez problema.
to tudi drži, jaz tudi ne vidim nekega use casea da bi to NUJNO rabli.
Poplave, vremen, neurja, nesreče? ok, skorajda v 100% primerih v sloveniji se ve kaj, kje in kdaj približno bo neka fronta vremenska.
Požari? Tudi..
Res hudo velike prometne nesreče kot je bla tista v megli? Spet, najbrž ne bi pomagalo, dars daje table in omejitve na 60kmh noben se ne drži...
vojna? Ja ok, za prvi napad? Itak pa tudi to že prej ve.
So pa itak šalabajerzski te naši operaterji razen telekoma ki je (bil? ne vem če je še) na nivjou po znanju in tehnologiji, ampak folk že več kot 1 leto piše da ne dobi razno raznih 2fa smsov medtem ko v drugih državah dobiš brez problema.
to tudi drži, jaz tudi ne vidim nekega use casea da bi to NUJNO rabli.
Poplave, vremen, neurja, nesreče? ok, skorajda v 100% primerih v sloveniji se ve kaj, kje in kdaj približno bo neka fronta vremenska.
Požari? Tudi..
Res hudo velike prometne nesreče kot je bla tista v megli? Spet, najbrž ne bi pomagalo, dars daje table in omejitve na 60kmh noben se ne drži...
vojna? Ja ok, za prvi napad? Itak pa tudi to že prej ve.
Preveri koliko mtoseva si na najbolj priljubjenem slo-tech kvizu :)
mojkviz.neocities.org
mojkviz.neocities.org
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BotHurek ()

Ja ok, za prvi napad? Itak pa tudi to že prej ve.
Vojna niso samo frontni napadi ampak padajo rakete ob naključnem času. V ukrajini ta sporočila piskajo vsak dan.

BotHurek ::
Edino kar se spomnim, mogoče da bi za missing persons to dal vn pa vsem poslal pa še par slik te pogrešane osebe.
Praktično takoj ali pa čimprej ko policija ali kriminalisti so res prepričani da gre za legit prijavo in dajo ven obvestilo vsem.
Praktično takoj ali pa čimprej ko policija ali kriminalisti so res prepričani da gre za legit prijavo in dajo ven obvestilo vsem.
Preveri koliko mtoseva si na najbolj priljubjenem slo-tech kvizu :)
mojkviz.neocities.org
mojkviz.neocities.org

sealcradle ::
Edino kar se spomnim, mogoče da bi za missing persons to dal vn pa vsem poslal pa še par slik te pogrešane osebe.
Se prav, da bi ti policija pošiljala requeste za pomoč pri iskanju missing oseb, ti pa bi se moral odpovedat uporabi telefona, če tega nočeš?

V-i-p ::
OutOfTheBox je izjavil:
Mislim, da maš kar prav, jp.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Gregor P ::
Še nič dobil, različni telefoni in različni operaterji (Telekom, A1 in Hofer Hot).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | URSZR zmagovito testiral SI-ALARM (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / NWO | 6022 (181) | Dzuro10 |
» | Ali ste dobili SI-Alarm? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 1577 (56) | Okapi |
» | Računalniška varnost, SOC, ...Oddelek: Programiranje | 772 (403) | temni_princ |
» | Današnje težave s telefonskim omrežjem A1 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 22261 (15145) | poweroff |
» | Telekom - Mobitel (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 51091 (23633) | cekr |