Forum » Elektrotehnika in elektronika » odpoved vtičnice 220V
odpoved vtičnice 220V

fazanula ::
Vtičnica na kateri je priklopljen pogon garažnih vrat je naenkrat odpovedala. FID ni padel ven, imam pa med fazo in nulo 133V, med fazo in zemljo pa 230V? Kaj se je zgodilo, kako se lotiti? Je možno da je šla kakšna faza (elektro), kje naenkrat prebija ali kaj bi bilo? Hvala v naprej

Med nulo in zemljo ni potenciala oz. je par voltov...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fazanula ()

OutOfTheBox ::
Jaz mam skoraj obraten problem. Vrata se mi avtomatsko odpirajo v naključnem času in nimam pojma zakaj.

matobeli ::
Odpri vtičnico in poglej če se je nula staknila ali kaj drugega. lahko je pa težava kjerkoli v dozah do omarice kjer jih imaš skupaj povezane.
Lahko tudi v omarici ampak manj verjetno.
Odšraufaj vtičnico in poglej kaj je zadaj. Ne bi bilo prvič da je vtičnica zanič.
A je vtičnica trdno v steni-privijačena ali je s tistimi krempeljčki fiksirana ki se počasi razrahljajo in vse skupaj nal o pleše?
edit: seveda prej odklopi varovalko
Lahko tudi v omarici ampak manj verjetno.
Odšraufaj vtičnico in poglej kaj je zadaj. Ne bi bilo prvič da je vtičnica zanič.
A je vtičnica trdno v steni-privijačena ali je s tistimi krempeljčki fiksirana ki se počasi razrahljajo in vse skupaj nal o pleše?
edit: seveda prej odklopi varovalko
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()

matjaž: ne, katero stikalo? Gre se samo za vtičnico 220V kamor je priklopljen šuko za pogon za garažna vrata. Z pogonom je vse ok, sem potegnil podaljšek in dela. (sem pa porabil ure da sem pogruntal da nič ni s pogonom, fazenbrifer na vtičnici lepo kaže fazo in nulo...)
matobeli: sem celo zamenjal vtičnico, pa je isto....
matobeli: sem celo zamenjal vtičnico, pa je isto....

Ja potem pa ni druge kot preverit ta vodnik vse do električne omarice. Predvsem če so kje kakšne nule skupaj potisnjene v kakšno slabo sponko.
Če imaš na istem kablu še kakšno vtičnico lahko tudi tam probaš kako je.
sicer pa, kako stara je napeljava, da vemo "ugibat" kje bi lahko bila težava
Če imaš na istem kablu še kakšno vtičnico lahko tudi tam probaš kako je.
sicer pa, kako stara je napeljava, da vemo "ugibat" kje bi lahko bila težava

Peter18 ::

Če deluje pol zelo verjetno ni težava v glavni omarici ampak verjetno v dozi kjer pridejo vtičnice skupaj. Ampak preveriš isto stvar, če je vse dobro zašraufan skupaj.
Lahko (manj verjetno) da imaš celo iz ene vtičnice potegnjeno direktno v drugo vtičnico in je na vtičnico ki dela, slaba nula za naprej do vtičnice ki ne dela.
Lahko (manj verjetno) da imaš celo iz ene vtičnice potegnjeno direktno v drugo vtičnico in je na vtičnico ki dela, slaba nula za naprej do vtičnice ki ne dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Določanje nule in ozemljitve pri vtičniciOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15127 (2096) | mirator |
» | Ali je vezanje žile za ozemljitev na nulo direkt v vtičnici nevarno? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 32796 (7356) | krepki |
» | Vgradnja fid stikala (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 34629 (7802) | mirator |
» | Spajanje N in PE žicOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3921 (3006) | mirator |
» | Menjava vtičnicOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 14189 (13371) | STU-III |