» »

Menjava baterij 2xAA(A) (3V) za Li-ion (4.2 V)

Menjava baterij 2xAA(A) (3V) za Li-ion (4.2 V)

komunist1945 ::

Ma kdo praktične izkušnje z nadomeščanjem zaporedno vezanih AA(A) baterij z eno celico Li-ion? Najbolj me zanima za daljince, brezžične miške, ki rabijo malo toka in postane problem samoizpraznjenje in nizka napetost NiMH, mogoče bi se tam splačalo (mam par odvečnih litijevih celic tapravih velikosti). Koliko so te naprave občutljive na previsoko napetost, da greš iz 3.1 V (alkalne iz pakunge so ponavadi 1.55 V) na 4.2 V max?

Meizu ::

Pojma nimam ampak verjetno ne prav dobro. Boš rabu kak regulator napetosti vmes.

komunist1945 ::

Vmes sem nameraval namesto ene AA dat eno dummy baterijo, ki je samo vodnik, lahko bi v ta dummy dal tudi diodo za znižanje napetosti, celo neke primerne mini volt regulator boarde mam, ki bi mogoče pasali v dummy. Lahko bi tud baterijo polnil samo do nekih 3.8 V, recimo. Samo nič od tega mi ni najbolj všeč, ker žrtvujem kapaciteto/učinkovitost, pa je verjetno že vse skupaj v štartu bolj na meji smiselnosti. Če regulator dam vmes, se potem bolj splača kar kupit tiste li-ion 1.5 V polnilne, ki ima vsaka svoj regulator, bi tudi več kapacitete dobil, ker bi oba baterijska predalčka ponucal za dejansko baterijo, ne samo enega.

mihagr ::

Pravilno razmišljš v drugem postu. Vse kar si napias je res, morda bi dodal, da v dummy baterijo dal kar eno led diodo, ima padec cca.1,5V. Ampak smiselnost početja, pa si že tudi sam ugotovil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitrost polnjenja akumulatorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
547475 (6226) iloveboobz
»

omrežni napajalnik namesto baterije

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
121998 (1700) matobeli
»

Arduino na baterije 16850

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
112286 (1940)          
»

Lučkarji (strani: 1 2 3 4 )