Forum » Znanost in tehnologija » Gonilnik Nema 14
Gonilnik Nema 14

Eileen ::
Pozdravljeni, izdelujem prototip za avtomatizirane pametne žaluzije in bi rad kupil dva koračna motorja Nema 14 za njihovo napajanje. Nadzorovala bosta dvigovanje in spuščanje satovjastih/celičnih žaluzij (ena najlažjih vrst žaluzij). Imam delujoč prototip za preizkus koncepta, ki uporablja koračne motorje 28BYJ-48, gonilnike ULN2003 in krmilnik Particle Photon.
Rad bi nadaljeval s Particle Photon, vendar nisem prepričan, ali je ULN2003 primeren gonilnik za Nema 14. Kateri gonilnik bi bil po vašem mnenju najboljši za Nema 14 v tej situaciji?
Moj trenutni prototip napaja Particle Photon in moram dodati zunanji napajalnik za Nema 14. Kakšna priporočila za baterije obstajajo za to aplikacijo?
Rad bi nadaljeval s Particle Photon, vendar nisem prepričan, ali je ULN2003 primeren gonilnik za Nema 14. Kateri gonilnik bi bil po vašem mnenju najboljši za Nema 14 v tej situaciji?
Moj trenutni prototip napaja Particle Photon in moram dodati zunanji napajalnik za Nema 14. Kakšna priporočila za baterije obstajajo za to aplikacijo?

mujek ::
Uporabi namenski gonilnik za koračne motorje (recimo DRV8825).
Baterija pa ti mora dovesti dovolj visoko napetost in dovolj velik tok. Kakšna pa je primerna pa je odvisno od pričakovane življenske dobe.
Računaj, da boš za premik žaluzije potreboval kar precej navora.
Baterija pa ti mora dovesti dovolj visoko napetost in dovolj velik tok. Kakšna pa je primerna pa je odvisno od pričakovane življenske dobe.
Računaj, da boš za premik žaluzije potreboval kar precej navora.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Optokopler ali druga rešitev za vklop krmilnikovOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1706 (1369) | driver_x |
» | LED RPi (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 14481 (10505) | salcadoo |
» | RepRap, 3d printer, sposoben 60% avtoreplikacije (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 24304 (19799) | WarpedGone |
» | Linux CNCOddelek: Operacijski sistemi | 3861 (3194) | brez-imenko |
» | termometer za PCOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2060 (1783) | snow |