Novice » Znanost in tehnologija » V reklamah že nastopajo ljudje, ki ne obstajajo

klemenSLO ::
takoj se vidi iz prehoda nekje iz 20 v 21 sekundo kako se spremeni detajl frizure
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

bf4ed ::
mrTwelveTrees je izjavil:
Mene pa to zelo moti.
Mene tudi AI zelo moti.
Problem bo, ko se navadimo na Uncanny valley in nam bodo pravi ljudje čudni.

Nikonja ::
In marketing že počasi postaja obsolete... takoj za njima so programerji, novinarji, večina pisarniških služb....
Ja, stroški bodo nižji, zaslužek večji, ampak še vedno ne vem za koga bodo vse to proizvajali če je večina brez služb in brez denarja???
Ne bo nas AI uničil, sami se bomo!
Ja, stroški bodo nižji, zaslužek večji, ampak še vedno ne vem za koga bodo vse to proizvajali če je večina brez služb in brez denarja???
Ne bo nas AI uničil, sami se bomo!

c00L3r ::
Zdaj bodo sigurno izdelki cenejši, ker ne bo treba plačevat igralcem za nastopanje v reklamah.

Miki N ::
Zdaj bodo sigurno izdelki cenejši, ker ne bo treba plačevat igralcem za nastopanje v reklamah.
Mogoče bodo boljši!

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

gen Maister ::
Dejstvo je, da se boste/bomo prej ali slej morali navaditi na UI!
Drug problem pa je, kaj to sploh je UI, kako ga razumemo in dojamemo in kakšne učinke in posledice ima na ljudi in širše na družbo, če hočete!
Je bil, če se ne motim v Dnevniku, zelo dober članek na to temo. Verjetno bi naslov oz povezavo še našel, če koga zanima.... Govori in primerja UI z elektriko!
Dobesrdno zapiše: UI je/bo kakor elekteika! Brez nje se bo težko shajalo, lahko pa vas tudi ubije! 
Jaz to UI razumem bolj kot neki vmesnik, ali pa orodje, če bi ga potreboval... Gre samo za neke mehanizme, algoritme, ki so lahko malo bolj napredni, povezljivi in komunikativni, tudi med seboj. Razvoj se je praktično šele začel. Poglejte samo avtomobile z notranjim izgorevanjem, kakšni so bili po 10 letih in kakšni so po 100 letih od prvih izvedb.
Drugo POMEMBNO vprašanje pa je, kako tale UI vpliva na ljudi in njihivo obnašanje in dojemanje v svetu in družbi!??
Če so si upali potegniti (posrečeno) primerjavo z elektriko, potem si jaz lahko dovilim in privoščim primerjavo z ALKOHOLOM!!
Zmerna, premišljena in nadzirana uporaba je še nekako sprejemljiva in morda uporabna in koristna, vse ostalo pa ima podobne lastnosti kot alkoholizem. Še posebej bi povdaril vpliv učinkov tega alkohola na (neizkušeno) mladino, še posebno v smislu pretiranega konzumiranja.
Saj menda poznate kakšne primere preveč opitih najstnikov, njihovih reakcij, dejanj in obnasanja!?
Drug problem pa je, kaj to sploh je UI, kako ga razumemo in dojamemo in kakšne učinke in posledice ima na ljudi in širše na družbo, če hočete!
Je bil, če se ne motim v Dnevniku, zelo dober članek na to temo. Verjetno bi naslov oz povezavo še našel, če koga zanima.... Govori in primerja UI z elektriko!

Jaz to UI razumem bolj kot neki vmesnik, ali pa orodje, če bi ga potreboval... Gre samo za neke mehanizme, algoritme, ki so lahko malo bolj napredni, povezljivi in komunikativni, tudi med seboj. Razvoj se je praktično šele začel. Poglejte samo avtomobile z notranjim izgorevanjem, kakšni so bili po 10 letih in kakšni so po 100 letih od prvih izvedb.
Drugo POMEMBNO vprašanje pa je, kako tale UI vpliva na ljudi in njihivo obnašanje in dojemanje v svetu in družbi!??

Če so si upali potegniti (posrečeno) primerjavo z elektriko, potem si jaz lahko dovilim in privoščim primerjavo z ALKOHOLOM!!

Zmerna, premišljena in nadzirana uporaba je še nekako sprejemljiva in morda uporabna in koristna, vse ostalo pa ima podobne lastnosti kot alkoholizem. Še posebej bi povdaril vpliv učinkov tega alkohola na (neizkušeno) mladino, še posebno v smislu pretiranega konzumiranja.
Saj menda poznate kakšne primere preveč opitih najstnikov, njihovih reakcij, dejanj in obnasanja!?

Glugy ::

matobeli ::
gen Maister je izjavil:
Jaz to UI razumem bolj kot neki vmesnik,
Lepo, ker UI je kratica za User Interface, uporabniški vmesnik. AI je kratica ki jo iščeš.

filip007 ::
No vsaj prste ima cele, priporočam bolj spodnje perilo ali športno, kaj pa vem to bolj sodi na splet.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

mtosev ::
Ne kupujem samo Coca colo. Tudi drugih brand name izdelkov nimajo. Skoraj vse brande, ki jih imajo prvič slišim. Hodim v Interspar in tam dobim vse.
Na slepih testih doskrat zmaga nonbrand tako da ne vem zakaj ta zaslepljenost za brandingom. A gre za statusni simbol al kaj?
Mislim, da sem enkrat probal neko generik colo pa mi sploh ni imela dobrega okusa. Všeč pa so mi hoferjeve znamke kot na primer Moser Roth čokolada. To redno kupujem poleg Lindt čokolad. Pa neke dobre konzerve rib imajo tudi v hoferju.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

blink ::
Raje vidim tole AI punco, kot pa da mi kazejo ksiht nekega Djurota, Javsnika, Bizovicarja, Kreslina, Magnifica...naj grem kupiti neko traparijo v trgovino.

A1 gigakul je meni npr všeč reklama. Dobro so jo naredili.

blink ::

Zanimivo, da sploh gledate reklame...
A nimate časovnega zamika?
Gledam samo dnevnik in na srečo reklame ne trajajo tako dolgo, da bi bile moteče.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V reklamah že nastopajo ljudje, ki ne obstajajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 3195 (378) | mtosev |
» | CloudFlare bo ustvarjalcem vsebin omogočil monetizacijo na račun pajkov umetne inteliOddelek: Novice / Omrežja / internet | 5028 (4266) | HotBurek |
» | Oglasi se počasi plazijo v umetno inteligencoOddelek: Novice / Ostale najave | 3621 (2122) | Nwajk |
» | Filmi, slike in glasba: Ko se srečata umetna inteligenca in umetnostOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5698 (5076) | Fabio Jelani |
» | Google govori 41 jezikovOddelek: Novice / Omrežja / internet | 6488 (5208) | Azrael |