Slo-Tech - Po nekaj dneh negotovosti, zakaj se je Slovenija znašla na seznamih držav, kamor ameriški uporabniki banke Revolut ne morejo pošiljati denarja in od koder ga ne morejo prejemati, je težava odpravljena. Čeprav spletne strani še niso posodobljene, je slovenski veleposlanik v ZDA Iztok Mirošič zagotovil, da so omejitve odpravljene, poroča STA.
Razlog za zaplet je bil eden izmed ameriških partnerjev banke Revolut. Manjša banka Lead je Slovenijo uvrstila na svoj črni seznam pred skoraj letom dni. Ko je slovensko veleposlaništvo skušalo dognati razloge za uvrstitev na seznam, odgovorni v bankah Revolut in Lead niso znali pojasniti, kaj se je zgodilo. Prav tako je ameriško ministrstvo za finance potrdilo, da Slovenija ni uvrščena na noben črni seznam. V bankah Revolut in Lead so zato po poizvedovanju zaplet razrešili.
Medtem ko je težava odpravljena, pa njena geneza ostaja nejasna. Ni jasno, ali je šlo za pomoto, napako ali kakšen drugačen nesporazum.
Novice » Varnost » Slovenija ni več na Revolutovem črnem seznamu

Glugy ::
Nekomu ni bilo všeč stališče Slovenije do Izraela. Uradnega razloga ni ker ga ne more bit ..verjetno pa je frakcija znotraj banke delovala udarniško po svoje in za svoje lorde.

mtosev ::
Ma super. Sam uporabljam revolut že od leta 2021 in sem zadovoljen, da so hitro rešili zadevo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

lynxslo5 ::
Sem že dva meseca nazaj napovedal, da se nam bodo Izraelci na tak ali drugačen način maščevali. Tole z Revolutom je šele začetek.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

harmonkar9 ::
Levaki se trudijo odpravit katastrofalne posledice slovenske antisemitske zunanje politike. Ne bo jim uspelo!

gus5 ::
harmonkar9 je izjavil:
Levaki se trudijo odpravit katastrofalne posledice slovenske antisemitske zunanje politike. Ne bo jim uspelo!Torej se strinjaš z anti-judovsko propagando, da Judi obvladujejo svet? (Kdo ve, morda celo galaksijo.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gus5 ()

kow ::
"Ko je slovensko veleposlaništvo skušalo dognati razloge za uvrstitev na seznam, odgovorni v bankah Revolut in Lead niso znali pojasniti, kaj se je zgodilo."
Slovenska drzava bi morala reagirati in drzavljanom odsvetovati uporabo Revoluta. To je minimalen potreben ukrep. Sam bi sicer sel se precej dlje in jim poskusal onemogociti poslovanje, vsaj dokler ne razjasnijo kaj se je zgodilo.
Slovenska drzava bi morala reagirati in drzavljanom odsvetovati uporabo Revoluta. To je minimalen potreben ukrep. Sam bi sicer sel se precej dlje in jim poskusal onemogociti poslovanje, vsaj dokler ne razjasnijo kaj se je zgodilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

David Mayer ::
Niti ni potrebno, je na slovenskih bankah že dobrih 27 mrd EUR neaktivnih in praktično neobrestovanih depozitov, na Revolutu je drobiž, čeprav že za 'vpogledni depozit' več kot v Sloveniji letna vezava.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slovenija ni več na Revolutovem črnem seznamuOddelek: Novice / Varnost | 667 (97) | KG-348 |
» | Apple pay NKBM alternativa?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2000 (795) | wwwampy |
» | Revolut tudi za Slovence postal bankaOddelek: Novice / Ostale najave | 15856 (11043) | Barko |
» | Revolut tujinaOddelek: Pomoč in nasveti | 1573 (1237) | Killermode |