» »

L' Etape kolesarska dirka in prva žrtev

L' Etape kolesarska dirka in prva žrtev

CopiumRovte ::

https://siol.net/novice/crna-kronika/tr...

A so to eni debilčki ti organizatorji, da napeljejo takšno traso s takšnim ovinkom, ki ga verjetno tudi niso ustrezno zavarovali ??

Ne vem a ne razumejo, da se že proji ubijajo na UCI tekmah, kjer so UCI organizatorji verjetno malce bolj podkovani, kot tile šalabajzarji ??? Ampak resno, a se ne zavedajo, da pridejo amaterji vozit ?

Zdej boste rekl da ni kriv organizator, pa jst pravem da je vsaj pol kriv!

Aja, pa ta podatek, da so domačini 20 min poslušali nekoga kako v rjove v bolečinah. Bravo gorenjci, bravo Kranjčani. SVAKA VAM ČAST! Pacienti debilni, da vas ni sram!
  • zaklenilo: Samael ()

18Jerry18 ::

Pomoje ne more biti krivda organizatorja. Nevaren ovinek je bil označen s tablami zadosti kmalu. Cesta je pregledna in bila je zaprta za ves drug promet. Ali je šlo za tehnično okvaro ali pa forsiranje in preizkušanje svojih mej in mej materiala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 18Jerry18 ()

Če sem prav našel, gre verjtno za tale ovinek.

Tukaj bi morali postaviti mrežo.

Verjetno je šel v ostrega prehitro in potem preveč zavil v levo.

link

Še kako je krivda tudi pri njih. Pa saj bi morali imeti postavljenega ljudi na nevarnih odsekih. Ti bi vsaj lahko poklicali pomoč, ne pa da nihče ne ve, da je kolesar letel ven, razn nekih brezbrižnih lokalcev, ki so samo poslušali kako človek umira.

Zgodovina sprememb…

18Jerry18 ::

Predvidevam, da je šlo za ovinek z ogledalom, že skoraj v naselju: https://www.google.de/maps/@46.2629391,...!3m10!1e1!3m8!1sUVWHD26KN0CLbYjKhjjIbA!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D3.1603407282917857%26panoid%3DUVWHD26KN0CLbYjKhjjIbA%26yaw%3D295.99980865120085!7i16384!8i8192!9m2!1b1!2i33?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDkwMy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

WhiteAngel ::

OP: Si kdaj peljal s Šenturške dol? To imaš 60 v momentu notri. Če nisi zelo previden, si gotov. Žal mi je za kolesarja :'(

Drugače pa včeraj tale Etape, prejšnji teden ena druga kolesarska dirka, ko so kroge nabiral po Kranju. Drug teden Tek za Kranj. Kranjčanom gre že pošteno na živce, da je vsak vikend promet ohromljen vsaj za pol dneva. Zaradi nekih prepotentnih velepomembnih športnikov, ki se čutijo organizirat tekme. Očitno se veliko denarja obrne. Seveda, prišpara se pri varnosti, premalo osebja in podobno.

WhiteAngel je izjavil:

OP: Si kdaj peljal s Šenturške dol? To imaš 60 v momentu notri. Če nisi zelo previden, si gotov. Žal mi je za kolesarja :'(

Drugače pa včeraj tale Etape, prejšnji teden ena druga kolesarska dirka, ko so kroge nabiral po Kranju. Drug teden Tek za Kranj. Kranjčanom gre že pošteno na živce, da je vsak vikend promet ohromljen vsaj za pol dneva. Zaradi nekih prepotentnih velepomembnih športnikov, ki se čutijo organizirat tekme. Očitno se veliko denarja obrne. Seveda, prišpara se pri varnosti, premalo osebja in podobno.

Ja vem da imaš lahk tud 80 dost hitro. Sj men je tud žal, sam sj v članku lepo piše, da je bil to najbolj zahrbten ovinek na celem spustu. In zakaj ne moreš postaviti v varno bližino nekoga, ki bi opazoval tekmece tistih 30 min preden se zadnji prikotali dol ? Ne vem no, pa če je ovinek znan po tem, da je nevaren, zakaj ne nardiš vsaj minimum ?

blink ::

Sem 100% da je bil ta ovinek. Strm spust, visoka hitrost, oster ovinek. Na temu spustu gre res ZELO hitro.

https://maps.app.goo.gl/2gmVBokVxtFeegS...

free_rider ::

CopiumRovte je izjavil:

Bravo gorenjci, bravo Kranjčani. SVAKA VAM ČAST! Pacienti debilni, da vas ni sram!

Pa ne vem, koliko imam jaz kot Gorenjec (se piše z veliko, ja) in Kranjčan tukaj zraven. Ne čutim odgovornosti. Sploh ne od nekega internetnega trola.
Se mi dozdeva, da se takšne dirke vozijo na lastno odgovornost. Ponavadi je pri prijavi to zapisano v kakšnem drobnem pisku.

Vsekakor pa naj se tema zaklene, preden se izrodi.
V splošnem pa odsvetujem odpiranje tem, kjer se bo tako smetilo in opletalo z žaljivkami.
Imagine there's no religion :)

bm1973 ::

Tisti klanec sploh ni tako strm... So še hujši. Je pa ovinek res za 90 stopinj. Sam to itak veš, boš pa ja pravi čas zaviral.

Mogoče je imel pa okvaro kolesa...

Bici ::

CopiumRovte je izjavil:

A so to eni debilčki ti organizatorji, da napeljejo takšno traso s takšnim ovinkom, ki ga verjetno tudi niso ustrezno zavarovali ??

Ne vem a ne razumejo, da se že proji ubijajo na UCI tekmah, kjer so UCI organizatorji verjetno malce bolj podkovani, kot tile šalabajzarji ??? Ampak resno, a se ne zavedajo, da pridejo amaterji vozit ?

Aja, pa ta podatek, da so domačini 20 min poslušali nekoga kako v rjove v bolečinah. Bravo gorenjci, bravo Kranjčani. SVAKA VAM ČAST! Pacienti debilni, da vas ni sram!

Nesreče po poročanju Slovenskih novic naj ne bi videl nihče. Domačini, ki so bili v bližini, so za časnik povedali, da so slišali obupano dretje, ki je trajalo približno 20 minut.
Sprva sploh niso vedeli, kaj se dogaja. Poškodovanega kolesarja je pod cesto na strmem pobočju našel šele lastnik zemljišča, ki je poklical pomoč. Zaradi zahtevnega terena je moral posredovati helikopter, iz katerega so zdravnika spustili z vitlom. A ta kolesarju ni mogel več pomagati.

Danes smo ob 11.00 prejeli poziv na reševanje kolesarja, ki je na dirki med spustom s Šenturške gore proti Gradu padel s ceste v strm gozd in se usodno poškodoval. Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Očitno se je zvrnil v nek strm in ne ravno dostopen gozd. Tako da nimaš ravno očitat komurkoli da so pacienti debilni.

juroz ::

CopiumRovte je izjavil:

Če sem prav našel, gre verjtno za tale ovinek.

Tukaj bi morali postaviti mrežo.

Verjetno je šel v ostrega prehitro in potem preveč zavil v levo.

link

Še kako je krivda tudi pri njih. Pa saj bi morali imeti postavljenega ljudi na nevarnih odsekih. Ti bi vsaj lahko poklicali pomoč, ne pa da nihče ne ve, da je kolesar letel ven, razn nekih brezbrižnih lokalcev, ki so samo poslušali kako človek umira.

tale ovinek je bil, sem se mimo peljal ravno ko so reševalci prihajali. sicer prvi del je zvozil, ne vem kako je tam potem odletel. kjer je reševalec parkiral svoj kombi je bilo že na sredini ravnine po teh dveh ovinkih.

težava, imo, je bila ker je zunanji del ovinka (prvi del ko najprej zavijaš levo) bil s precej peska. jaz sem vzel notranjo linijo ker sem že malo pozabil kako gredo tam ovinki in sem tudi mel precej težav da sem zbremzal.

Bici ::

Gora ni nora. Nor je tist k leze gor. Ali v tem primeru tisti, ki se spušča dol.
Tole je krivda na kolesarju ki je precenil svoje zmožnosti in organizatorju, če je na cesti res bil pesek in ker očitno ni zadosti dobro označil ali celo zavaroval ovinka.

Bici je izjavil:

CopiumRovte je izjavil:

Nesreče po poročanju Slovenskih novic naj ne bi videl nihče. Domačini, ki so bili v bližini, so za časnik povedali, da so slišali obupano dretje, ki je trajalo približno 20 minut.
Sprva sploh niso vedeli, kaj se dogaja. Poškodovanega kolesarja je pod cesto na strmem pobočju našel šele lastnik zemljišča, ki je poklical pomoč. Zaradi zahtevnega terena je moral posredovati helikopter, iz katerega so zdravnika spustili z vitlom. A ta kolesarju ni mogel več pomagati.

Danes smo ob 11.00 prejeli poziv na reševanje kolesarja, ki je na dirki med spustom s Šenturške gore proti Gradu padel s ceste v strm gozd in se usodno poškodoval. Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Očitno se je zvrnil v nek strm in ne ravno dostopen gozd. Tako da nimaš ravno očitat komurkoli da so pacienti debilni.

Lahko, papkom na Mestni občini Kranj ? A so mislili, da bo marketing firma poskrbela tudi za varnost (https://sportmediafocus.com/) Rakovec, odstop!

Zimonem ::

To se ni zgodilo v kranjski občini. Za varnost pa skrbi organizator.

Zimonem je izjavil:

To se ni zgodilo v kranjski občini. Za varnost pa skrbi organizator.

Oni so institucionalni partner. Se prav marketing agencija bi mogla poskrbeti za varnost. Ja sj, maš prav, sam kokoši v marketingu se ne spoznajo na varnost.

Kje je samel, nj pride mal spucat te poste no..to je pa že višek.

Zgodovina sprememb…

Grimnir3 ::

CopiumRovte je izjavil:

To ni bilo v Kranju, niti v občini Kranj.
Lajaš na napačno drevo.

In kot so ti že drugi citirali cel prispevek je ponesrečenega kolesarja našel lastnik zemljišča, ki je očitno šel iskat od kje prihaja stokanje, kljub temu da je strm in slabo dostopen teren. Nihče ni pustil človeka 20 minut kar tako ampak je toliko časa trajal da so ga našli.

Kot ljubitelj kolesarstva morm rečt da sm razočaran nad nivojem znanja organizatorjev. Tako teh vaških kot UCI tekem. A veste kolk jih je že zdele v zadnjih 2 letih umrlo. Bolš da vam ne povem. To je katastrofa.

mtosev ::

RIP za kolesarja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bm1973 ::

CopiumRovte je izjavil:

Kot ljubitelj kolesarstva morm rečt da sm razočaran nad nivojem znanja organizatorjev. Tako teh vaških kot UCI tekem. A veste kolk jih je že zdele v zadnjih 2 letih umrlo. Bolš da vam ne povem. To je katastrofa.

Jap, je kar precej. To večinoma na ovinkih, ki so res slabo zaščiteni, sploh tisti s kako visoko škarpo.

A res ne pade nobenemu na pamet, da bi tja dal enega prostovoljca, ki bi se drl, in pred dirko pometel ovinek?

donvito ::

bm1973 je izjavil:

CopiumRovte je izjavil:

Jap, je kar precej. To večinoma na ovinkih, ki so res slabo zaščiteni, sploh tisti s kako visoko škarpo.

A res ne pade nobenemu na pamet, da bi tja dal enega prostovoljca, ki bi se drl, in pred dirko pometel ovinek?

OP bi bil prava izbira. >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: donvito ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dirkališče v Sloveniji? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
25126926 (18468) GenZNPC
»

razlogi za tako vožnjo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13322957 (15028) šernk
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22557282 (50571) BigWhale

Več podobnih tem