Forum » Loža » Zoprn sosed - postavitev ograje na meji
Zoprn sosed - postavitev ograje na meji

brezskrbi2 ::
Sosed nam gre na zivce in ga nocemo vec niti gledati, niti poslusati.
Pa me zanima ce lahko cisto ob meji postavimo 2-metrsko zicnato ograjo ali pa 1.5m in pa obvezno bi jo se prekrili z 2 metra viskoim nepreglednim materialom/pregrinjalom/bambusom da jih ne gledamo in da nam ne gnjavijo.
Lahko to postavimo na lastno pest ali potrebujemo kaksno soglasje? Kolikor sem pogledal do 2.2m lahko postavljas po zelji, ampak ce to prekrijemo bo delalo senco na njihovo posest pa nevem ce to morda kakorkoli vpliva?
Pa me zanima ce lahko cisto ob meji postavimo 2-metrsko zicnato ograjo ali pa 1.5m in pa obvezno bi jo se prekrili z 2 metra viskoim nepreglednim materialom/pregrinjalom/bambusom da jih ne gledamo in da nam ne gnjavijo.
Lahko to postavimo na lastno pest ali potrebujemo kaksno soglasje? Kolikor sem pogledal do 2.2m lahko postavljas po zelji, ampak ce to prekrijemo bo delalo senco na njihovo posest pa nevem ce to morda kakorkoli vpliva?

VelkBla ::
https://deloindom.delo.si/gradnja-in-ob...
https://prirocnikdom.si/postavitev-ogra...
https://siol.net/novice/slovenija/ograj...
Nekateri navajajo da je odvisno od prostorskih aktov občine ali/oz. minimalno 50 cm.
https://prirocnikdom.si/postavitev-ogra...
https://siol.net/novice/slovenija/ograj...
Nekateri navajajo da je odvisno od prostorskih aktov občine ali/oz. minimalno 50 cm.

brezskrbi2 ::
Mislim da bi se sosed celo strinjal z ograjo in bi podal soglasje, ampak ne pa z 2-metrsko ki zakriva.
Ce bi ga morda izigrali z soglasjem potem pa da postavimo taksno barikado
Ce bi ga morda izigrali z soglasjem potem pa da postavimo taksno barikado

Bud_Bundy ::
Moram še jaz nehat na špricar hodt, pa začet nagajat sosedu, da mi bo ograjo za kokoši postavil.

joez7 ::
Kolikor, mi je znano, eno so medsosedske ograje, drugo pa proti cesti.
Brez soglasja je minimalni odmik 0,5m in max višina 1.8m - to velja za zelene ograje.
Mrežaste ograje pa do višine 80cm. (ni enako za vse KS)
Na parcelno mejo se lahko postavi samo ob obojestranskem soglasju.
Če maš kakega ..... te bo lepo pustil, da postaviš, potem pa naredil ovadbo in zahtevo za rušitev.
Probaj se lepo dogovorit in obvezno pisno soglasje.
Včasih pomaga obisk pravega oddelka na občini. Ti znajo lepo svetovati, kaj je v tvojem okolišu sprejemljivo.
Brez soglasja je minimalni odmik 0,5m in max višina 1.8m - to velja za zelene ograje.
Mrežaste ograje pa do višine 80cm. (ni enako za vse KS)
Na parcelno mejo se lahko postavi samo ob obojestranskem soglasju.
Če maš kakega ..... te bo lepo pustil, da postaviš, potem pa naredil ovadbo in zahtevo za rušitev.
Probaj se lepo dogovorit in obvezno pisno soglasje.
Včasih pomaga obisk pravega oddelka na občini. Ti znajo lepo svetovati, kaj je v tvojem okolišu sprejemljivo.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

JH84 ::
Postavi se lesena ograja, če je pol metra od mejnikov sigurno ni problem, mislim da do 180 cm daš samo lokacijsko informacijo in je to to (v kolikor ne ovira varnosti pregleda na cesto).

Včasih je problem z novimi sosedi, z različnimi pričakovanji.
Pa majo čudne in nepričakovane zahteve in pričakovanja do domačinov, ki tu živijo več desetletij.
Traja ponavadi desetletja, da se ujamejo:D.
Pa majo čudne in nepričakovane zahteve in pričakovanja do domačinov, ki tu živijo več desetletij.
Traja ponavadi desetletja, da se ujamejo:D.

dripac ::
brezskrbi2 je izjavil:
Sosed nam gre na zivce in ga nocemo vec niti gledati, niti poslusati.
Pojdi do soseda, pogovori se in mogoče ugotovita da imata skupni problem - greš tudi ti njemu na živce in te noče več gledat.
V tem primeru dobiš soglasje takoj in bosta oba zadovoljna.
Se ne hecam, smo imeli tak problem v ulici katerega sta kar sama udeleženca rešila.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dripac ()

Drugače pa majo nekateri problem z razumevanjem pomena in sopomenk izraza priseljenec in staroselec.
Včasih je potrebno brati iz konteksta.
Lažje se ločiš, kot pa zamenjaš soseda. Še posebej če maš neprimičnino na podeželju.
Včasih je potrebno brati iz konteksta.
Lažje se ločiš, kot pa zamenjaš soseda. Še posebej če maš neprimičnino na podeželju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()

feryz ::
Zakaj avtomatsko predvidevamo, da je un drug sosed pizda? Čeprav bo tukajšnji ograjo postavljal?
Ampak ok, tako pač je, če imaš na voljo samo eno plat zgodbe.

dripac ::
Saj ne moremo vedet. Zato pa pravim, mogoče je mnenje da je "sosed pizda" obojestrano in bo problem hitro rešljiv.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dripac ()

Bud_Bundy ::
Saj zastonj ograje bo vsak vesel, sploh ker mu podariš še pol metra zemljišča, zaradi odmika. Bolj bi bil problem soglasje za ograjo po meji, sploh če je meja nedorečena....

Miki N ::
Zakaj avtomatsko predvidevamo, da je un drug sosed pizda? Čeprav bo tukajšnji ograjo postavljal?
Pa saj za nas - iz tehničnega stališča - je vseeno - zgodba je simetrična z ograjo po sredi.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()

Vse skupaj diši na trol temo. NOV uporabnik (verjetno z admin pravicami), verjetno podvojeni računi, briše kar mu ni po volji.

Če sta pizde oba, lahko naredita vsak svojo ograjo, vsak pol metra na svoje.
In pri tem tekmujeta, kdo bo postavil višjo.
In pri tem tekmujeta, kdo bo postavil višjo.

mirator ::
Da bo jasno, zakaj mora biti odmik 0,5 m od meje. Prperosto za to, ker je ograjo treba vzdrževati iz ene in druge strani. Problem pa je, da seveda sosed lahko koristi teh 0,5 m zase, kar zopet pripelje do sporov.

delavec44 ::
Kaj ni tako, da tudi če objekt stoji na meji imaš služnostni dostop z druge strani za (nujno) vzdrževanje?

Moj sosed pravi, če me moti grmovje in drevje, ki sega že preko meter na mojo stran, naj ga jaz odrežem.
Zaenkrat me ne, ko me bo, ga bom porezal.
Zaenkrat me ne, ko me bo, ga bom porezal.

mr_chai ::
Enoi je kaj piše v lokacijski informaciji, tam si omejen z višino ograje. Če pa ne moreš postaviti dovolj visoke ograje, pa bi ti svetoval živo mejo, kakšen lovorikovec npr.
Jaz imam podobno situacijo. Smo se preselili, na desno imam soseda, ki mi direkt iz vrta gleda na mojo stran.
Sta že stara in mislita da bom jaz skakal tako kot bosta onadva želela. Imata svoj vrt, cel dan sta na vrtu in pol mi še težita kdaj naj jaz na svoji strani kosim travo, pa če nisem dobro pokosil me opozorita, če npr pozabim pokositi po robu, ker z normalno kosilnico tega ne morem, ampak z nitkarico. Češ da jima delam škodo, ker potem polži hodijo iz moje trave na njun vrt.
Ok sm si reku, prov. Ob meji imam še postavljene stebričke za brajdo, ki jo je nekoč imel prejšni lastnik. Pa bom lepo napelju žico in zasadil bršljan, pa bo lepa živa meja in jih bom popolnoma zakril, tako da ne bosta mogla več komentirat moje trave. Pa tud na živce mi gredo ko te stari ljudje so eni taki voajerji in skoz bulijo. Mi je povedal moj severni sosed, da sta nekoč imela tudi klopco proti njemu in sta sedela pred hišo in bulila k njemu, zato je pa posadil živo mejo.
Ko sem jaz njima omenil, da bom postavil živo mejo sta pa spet skočila pokonci, češ da bo potem senca na njun vrt. Realno pa bi ta senca bila samo pozno popoldne, večino sence pa itak že dobita od svoje in moje hiše.
Prejšnji lastnik pa je imel nekoč brajdo, visoko 2m+ na njuno stran, potem imel je nekaj dreves, ki sem jih jaz posekal, pa še nekaj grmičevja. Imela sta tudi nekoč živo mejo. Ampak jaz, ne jaz pa ne smem nič postavljat.
Včasih staroselci misljo da je vse njihovo in da lahko po svoje neki pizdacljajo. Ne bo šlo, danes že napeljem žico.
Sem najprej mislil da bi stebre od bivše brajde ven metal, ampak ker so zaliti v tla, bi blo to kr precej dela, tko da jih lahko uporabim za bršljan. Če ne bo uspeval pa lahko tudi kakšne bambus plate gor nabijem. Ne bi pa rad da preveč cigansko izgleda.
Ponavadi za živo mejo ni nekih omejitev glede višine, treba je pogledat podrobne prostorske akte in stvarno pravo.
Jaz imam podobno situacijo. Smo se preselili, na desno imam soseda, ki mi direkt iz vrta gleda na mojo stran.
Sta že stara in mislita da bom jaz skakal tako kot bosta onadva želela. Imata svoj vrt, cel dan sta na vrtu in pol mi še težita kdaj naj jaz na svoji strani kosim travo, pa če nisem dobro pokosil me opozorita, če npr pozabim pokositi po robu, ker z normalno kosilnico tega ne morem, ampak z nitkarico. Češ da jima delam škodo, ker potem polži hodijo iz moje trave na njun vrt.
Ok sm si reku, prov. Ob meji imam še postavljene stebričke za brajdo, ki jo je nekoč imel prejšni lastnik. Pa bom lepo napelju žico in zasadil bršljan, pa bo lepa živa meja in jih bom popolnoma zakril, tako da ne bosta mogla več komentirat moje trave. Pa tud na živce mi gredo ko te stari ljudje so eni taki voajerji in skoz bulijo. Mi je povedal moj severni sosed, da sta nekoč imela tudi klopco proti njemu in sta sedela pred hišo in bulila k njemu, zato je pa posadil živo mejo.
Ko sem jaz njima omenil, da bom postavil živo mejo sta pa spet skočila pokonci, češ da bo potem senca na njun vrt. Realno pa bi ta senca bila samo pozno popoldne, večino sence pa itak že dobita od svoje in moje hiše.
Prejšnji lastnik pa je imel nekoč brajdo, visoko 2m+ na njuno stran, potem imel je nekaj dreves, ki sem jih jaz posekal, pa še nekaj grmičevja. Imela sta tudi nekoč živo mejo. Ampak jaz, ne jaz pa ne smem nič postavljat.
Včasih staroselci misljo da je vse njihovo in da lahko po svoje neki pizdacljajo. Ne bo šlo, danes že napeljem žico.
Sem najprej mislil da bi stebre od bivše brajde ven metal, ampak ker so zaliti v tla, bi blo to kr precej dela, tko da jih lahko uporabim za bršljan. Če ne bo uspeval pa lahko tudi kakšne bambus plate gor nabijem. Ne bi pa rad da preveč cigansko izgleda.
Ponavadi za živo mejo ni nekih omejitev glede višine, treba je pogledat podrobne prostorske akte in stvarno pravo.

Razen če je ob cesti ali dovozu in zastira pogled.
To je res. Prav tako ponekod obstajajo omejitve že v OPNNju, če je živa meja na meji. Za našo občino velja:
Ograja je lesena ali v obliki žive meje, višine max. 1,20 m zasajena oziroma postavljena na parcelno mejo.
Marsikdo se pa tega ne drži, ker imajo dobre sosedske odnose in si dovoljujejo postaviti večjo ograjo ali visoke ciprese na meji.
V mojem primeru je na meji že nizka kovinska ograja. Pol metra stran pa imam betonske stebričke za vinsko trto.

Legon ::

Kaj ni tako, da tudi če objekt stoji na meji imaš služnostni dostop z druge strani za (nujno) vzdrževanje?
Ne, ce je ze v osnovi nelegalno postavljen.
Seveda, to sem privzel.
Torej, če ti sosed dovoli postaviti ograjo na mejo, se šteje da ti dovoli tudi dostop z njegove strani za nujno vzdrževanje le-te in to ni potrebno posebej zapisati ali formirati služnosti v ZK?
Kot dostop v skrajni sili mislim tudi lestev. Bolj to, da se za čas vzdrževanja nahajaš na njegovi parceli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Tudi medsoseska živa meja podleže pravilom odmika in višine (pri nas. odmik min 0,5m in višina max 1.8m - V nekaterih OPN pa samo 1.5m ali celo samo 0.8m???).
Dokler ni protesta, nekako gre, ko pa nekomu ne diši .... . V glavnem pravi naslov je občina "Urejanje prostora".
Tudi z vrsto rastlin je včasih hudič, https://zivameja.si/odgovor/ lovorikovec - poznam primer, ko sta si soseda skočla v lase - trenutno zadeva še stoji (kako se bo razpletlo - bomo videli - je pa že bila policija na terenu !)
Tudi kaka tisa je strupena.
Okoli služnosti je včasih sivina. Tut, če so ti dovolili stvar, do parcelne meje, to ne pomeni avtomatsko, da lahko posegaš v tujo lastnino. Pač urejaš s svoje strani. Lahko ti bo tastari toleriral, tamlad pa te postavil na realna tla. Pol pa mula.
Dokler ni protesta, nekako gre, ko pa nekomu ne diši .... . V glavnem pravi naslov je občina "Urejanje prostora".
Tudi z vrsto rastlin je včasih hudič, https://zivameja.si/odgovor/ lovorikovec - poznam primer, ko sta si soseda skočla v lase - trenutno zadeva še stoji (kako se bo razpletlo - bomo videli - je pa že bila policija na terenu !)
Tudi kaka tisa je strupena.
Okoli služnosti je včasih sivina. Tut, če so ti dovolili stvar, do parcelne meje, to ne pomeni avtomatsko, da lahko posegaš v tujo lastnino. Pač urejaš s svoje strani. Lahko ti bo tastari toleriral, tamlad pa te postavil na realna tla. Pol pa mula.
Zgodovina sprememb…

Sprašujem bolj zaradi tega, ker pri nas stoji (legalno) sosedova hiša direktno na meji na enem delu (zakaj so to v preteklosti dovolili me ne spraševat). In je rekel, da me lahko toži, če ne pustim postavitve odra na svoji parceli, ko je delal fasado (naknadno). Takrat se nisem spuščal v podrobnosti ampak menda obstajajo neki predpisi za to.

Sprašujem bolj zaradi tega, ker pri nas stoji (legalno) sosedova hiša direktno na meji na enem delu (zakaj so to v preteklosti dovolili me ne spraševat). In je rekel, da me lahko toži, če ne pustim postavitve odra na svoji parceli, ko je delal fasado (naknadno). Takrat se nisem spuščal v podrobnosti ampak menda obstajajo neki predpisi za to.
Bi te moral prositi za motenje posesti, ti pa mu dovoliti.
V dovoljenju, bi mu lahko ponudil kompenzacijo.
Bi si pa lahko pogledal glede legalnosti v ZK. Bližnji sosed je bil tudi nekaj pameten, pa ga je tamlad sosed kaj kmalu lepo podučil. Od takrat je pravi mucek. Dal mu je v pogled izpisek iz ZK in vpise služnosti. Ne poskušat nekaj na trdo. Se zna zgodit, da kaka stara zamera splava na površje šele desetletja kasneje (pa ni nujno, ranjki jo je zakuhal, tamladi pa pokasirali).

Tudi medsoseska živa meja podleže pravilom odmika in višine (pri nas. odmik min 0,5m in višina max 1.8m - V nekaterih OPN pa samo 1.5m ali celo samo 0.8m???).
Bodimo bolj natančni, govorimo o ograji na meji. Torej občina ureja po OPPN ograje, kjer je pri njih definirano kaj ograja je. Nekatere občine imajo izrecno zapisano, da so ograje tudi žive, nekatere tega nimajo. Pri nas je tako, da med ograje sodi tudi živa meja. Ampak govorimo o ograji na meji.
Če pa imaš ti stran od meje postavljeno živo mejo, torej na svoji zemlji, potem pa v večini primerov občina nima tu več neke pristojnosti, ampak zadevo ureja stvarno-pravni zakonik.

111111111111 ::
He, he, he... Zato smo pa eni 3+ let iskali lokacijo, da se lahko sosed zbuni in dobi 2m grmovja v mojo parcelo pa se mi nič na pozna. :D OP bi lahko pri meni postavil ograjo še dva metra v moje sam moral bi postavit vsaj 2.5m, pol pa vsaj svojo stran rihtava. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: velikBrokoli ()

otago ::
Ena takšnih zadev je, da v naravi obstajajo mejniki. Je pa dobri sosed 2 od teh mejnikov prestavil v svoje dobro. Po tem so zgradili betonsko ograjo... in zdaj ups, odmik 1m+ od koder bi prava meja (urejena meja stara nekaj let) naj šla. In zdaj imajo problem, ker hiša ni več 4m od meje, ampak manj kot 3m.
Je potrebno upoštevati zgodovino. Gre za stavbno parcelo (npr. *102)? Potem je prava meja po katastru lahko vogal stavbe ali kap strehe.
Če je meja neurejena, če gledamo kataster po DOF, če si domišljamo nek zgodovinski dogovor med mejaši ... še ne pomeni da objekt, ograja posega preko sosedove parcele.
Je tvoja parcela široka v najožjem delu 50, 25 ali 12.5m?
Je potrebno upoštevati zgodovino. Gre za stavbno parcelo (npr. *102)? Potem je prava meja po katastru lahko vogal stavbe ali kap strehe.
Če je meja neurejena, če gledamo kataster po DOF, če si domišljamo nek zgodovinski dogovor med mejaši ... še ne pomeni da objekt, ograja posega preko sosedove parcele.
Je tvoja parcela široka v najožjem delu 50, 25 ali 12.5m?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()

sparklyslo ::
Jaz bi bi prav vesel, ce bi mi sosed hotel na mejo na svoje stroske postaviti lepo ograjo. Zakaj bi sploh pizdil v tem primeru....ampak vemo, sosedi so pogosto pizde...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sparklyslo ()

ššš ::
Jst mam "problem" s tem na vseh mejah z vsemi sosedi. Folk dons enostavno ne hebe ničesar več. Boh ne daj, da komu kej rečeš. Te ne pogleda več do konca lajfa.
Sosed 1 je naredu 2m kamnito ograjo direkt na mejo. Še prašat je pršu, če mu bom dal kej zravn.
Sosed 2 mejo smatra kot dovozno pot. Če recimo tut na to mejo dam 2m ograjo, bo lahko domov hodu sam še s kolesom.
Soseda 3 ma kake 4 metre visoke ciprese zasajene na meji. V 10ih letih so že kake 2m na mojem.
Dovozna pot v našo ulco je pa itak odkrivanje izvira Nila. Spomlad skor mačeto rabiš, da dam prideš.
Prašal ni noben nič.
Čist resno, kaj sploh je to soglasje? A je to kej uradnega? Kak papir, pogodoba?
Sosed 1 je naredu 2m kamnito ograjo direkt na mejo. Še prašat je pršu, če mu bom dal kej zravn.
Sosed 2 mejo smatra kot dovozno pot. Če recimo tut na to mejo dam 2m ograjo, bo lahko domov hodu sam še s kolesom.
Soseda 3 ma kake 4 metre visoke ciprese zasajene na meji. V 10ih letih so že kake 2m na mojem.
Dovozna pot v našo ulco je pa itak odkrivanje izvira Nila. Spomlad skor mačeto rabiš, da dam prideš.
Prašal ni noben nič.
Čist resno, kaj sploh je to soglasje? A je to kej uradnega? Kak papir, pogodoba?

ššš ::
https://maps.apple/la/o47~H1.KnffYB3
Če si poslanc Slobode, ni problma z "gradbenim dovoljenjem" za dodatek k bajti, ki sega do ceste in zakriva nevarni ovinek.
Pa kak star stol in zarjavel mešalc na javno cesto vržt. Ni problema.
Če si poslanc Slobode, ni problma z "gradbenim dovoljenjem" za dodatek k bajti, ki sega do ceste in zakriva nevarni ovinek.

https://maps.apple/la/o47~H1.KnffYB3
Tuki mi je zgolj ta "prizidek" sumljiv.
Drgač pa ja, eni majo radi zasebnost.

Inšpektor pride samo po ovadbi. Najraje majo ovadbe z imenom in priimkom.
Na anonimne ovadbe pa kakor kdaj.
Kar raste na tvoje, prvič ga pozoveš, če ustno ne zaleže pisno.
Potem pa najameš urejanje okolja in porežeš na njegove stroške. Zahtevaš lahko, da očisti 0.5m v njegovo in v višino 1.8m.
Unzga, ki je zidal na parcelno mejo, vprašaš za soglasje, če ga nima, lahko zahtevaš odstranitev.
Boš pa postal najbolj priljubljen sosed.
Na anonimne ovadbe pa kakor kdaj.
Jst mam "problem" s tem na vseh mejah z vsemi sosedi. Folk dons enostavno ne hebe ničesar več. Boh ne daj, da komu kej rečeš. Te ne pogleda več do konca lajfa.
Prašal ni noben nič.
Kar raste na tvoje, prvič ga pozoveš, če ustno ne zaleže pisno.
Potem pa najameš urejanje okolja in porežeš na njegove stroške. Zahtevaš lahko, da očisti 0.5m v njegovo in v višino 1.8m.
Unzga, ki je zidal na parcelno mejo, vprašaš za soglasje, če ga nima, lahko zahtevaš odstranitev.
Boš pa postal najbolj priljubljen sosed.
Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::
Za prepir rabis 2 kretena, en ni dovolj.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO ::
Poklices ferdota, da se malo na ogenj nadeva.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Prijava na inšpekcijo - pol pa ona izda odlok za odstranitev.

Legon ::
Ne, ce je ze v osnovi nelegalno postavljen.
Seveda, to sem privzel.
Torej, če ti sosed dovoli postaviti ograjo na mejo, se šteje da ti dovoli tudi dostop z njegove strani za nujno vzdrževanje le-te in to ni potrebno posebej zapisati ali formirati služnosti v ZK?
Kot dostop v skrajni sili mislim tudi lestev. Bolj to, da se za čas vzdrževanja nahajaš na njegovi parceli.
Pri postavitev ograje gre za medsosesko ograjo, torej ograjo, ki si jo soseda delita in posledicno tudi vsak na svoji strani vzdrzujeta. Je pa kot vedno pri takih stvared dobro imet stvari na papirju, da je manj tezavce xy let.

PluribusUnum ::
Po tem k ne znate definirat imate še probleme ? jzz znanost,
ooooo. i geti. is teh minor on nort side?
let me know plz
ooooo. i geti. is teh minor on nort side?
let me know plz
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PluribusUnum ()

bm1973 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gradbena mejaOddelek: Loža | 1904 (1461) | feryz |
» | Pravni nasvet - Fasada na meji parcele (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 33154 (20189) | ales85 |
» | Gradbeno dovoljenje za tehnično oviro?Oddelek: Loža | 4666 (3481) | WarpedGone |
» | ograja pri mejiOddelek: Loža | 8843 (8285) | Aston_11 |
» | Problem s sosedi - gradnja preblizuOddelek: Loža | 12106 (10591) | Daniel |