» »

Zoprn sosed - postavitev ograje na meji

Zoprn sosed - postavitev ograje na meji

1
2
»

link_up ::

ko sem rekel, da hocem pokupiti vse njive in travnike naokoli moje parcele so me gledali kot idiota ... danes uzivam v 500m do soseda....
In and Out

velikBrokoli ::

Če imaš to opcijo, je to seveda vrhunsko. V naših krajih parcel preprosto ni, če pa se kakšne sprostijo, so pa v rangu od 275-300e/m2, ti hitro zmanjka denarja za take manevre :))

111111111111 ::

To pa je prednost, da živimo bogu za hrbtom. Mir na stara leta.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Dokler ne boš potreboval prevoza do bolnice... potem pa penziči maltretirajo pol familije, ker ne zmorejo več voziti, hkrati pa živijo v vukojebini in potrebujejo prevoze dnevno.

Zgodovina sprememb…

sbawe64 ::

link_up je izjavil:

ko sem rekel, da hocem pokupiti vse njive in travnike naokoli moje parcele so me gledali kot idiota ... danes uzivam v 500m do soseda....

In kdo kosi vso to površino okoli ?
2020 is new 1984
Corona World order

111111111111 ::

velikBrokoli je izjavil:

Dokler ne boš potreboval prevoza do bolnice... potem pa penziči maltretirajo pol familije, ker ne zmorejo več voziti, hkrati pa živijo v vukojebini in potrebujejo prevoze dnevno.

Računam da bodo takrat že samovozeča vozila.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

delavec44 ::

111111111111 je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Računam da bodo takrat že samovozeča vozila.

Verjetnost za to je verjetno enaka kot to, da takrat ne bomo več živi.

JH84 ::

link_up je izjavil:

Idealka, imam samo enga soseda v radiju 300m, ampak seveda mora imeti 2 psa, ki lajata cele noči.

Furbo ::

sbawe64 je izjavil:

link_up je izjavil:

In kdo kosi vso to površino okoli ?

Najmanjši problem, v vsakem kraju je par navdušenih kmetov, ki ti z veseljem kosijo, če potem lahko odvlečejo travo. Še plačajo ti, če imaš dovolj m2 v kosu.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

delavec44 ::

Pa še gerke dobijo.

JH84 ::

V ravnini ja dokler se da s traktorjem, kakor je pa kaj hribovito, pa pozabi.

Ne kosiš in pustiš džunglo, pa je.

Telbanc ::

feryz je izjavil:

Moj sosed pravi, če me moti grmovje in drevje, ki sega že preko meter na mojo stran, naj ga jaz odrežem.
Zaenkrat me ne, ko me bo, ga bom porezal.

K men visi ena lepa veja češnje, pravzaprev 2 tud kak meter morda mal več k meni. Sosedu pač lepo povem, da me zadeva sploh ne moti, ker v bistvu zadeva vsako leto bogato rodi.....

Drgač v kakem starem naselju Titovih bajt te živ bog ne bo prijavil. In vsi se več al manj vsaj navidez zastopijo. Vzrok za idilo je, da je verjetno skor vse sezidano mal mim gradbenega, pa vejo če bo en začel, da bo štala.

Kar se tiče sosedskih odnosov je najbolje da vsak gleda svoja posla in gre. In da ko je kaj za narest skupnega da se nardi, da nisi neka mona, ki ne da zraven za ograjo recimo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Daniel ::

Tole s košnjo vprašanje kako dolgo še bo. Za naslednje finančno obdobje se predvideva, da do leta 2032 ne bo nihče, ki bo v pokoju, mogel uveljavljati neposrednih plačil in (oziroma) bo moral dokazati, da ima več kot določen delež prihodka iz kmetijstva. Kar pa ljudje v pokoju načeloma nimajo. In kar naenkrat bomo v Sloveniji ostali brez 50+% kmetij. Drugače pa bojo plačila šla na 190 osnove + dodatki do največ 240 eur/ha. V četrtek od 9.00 ure naprej je nek sestanek (menda tudi na spletu), kjer bojo nekoliko orisali prihodnje usmeritve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

fikus_ ::

Košnja in spravilo kot usluga lastniku travnika se ne računa, že če najdeš koga za to je dobro in da korektno pokosi. Če je kakšen rob, mala parcela,... je že vprašanje, ali kdo hoče pokositi, mogoče kakšen majhen hobi kmet.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gradbena meja

Oddelek: Loža
91919 (1476) feryz
»

Pravni nasvet - Fasada na meji parcele (strani: 1 2 3 4 5 )

21733401 (20436) ales85
»

Priposestovanje nepremičnine

365420 (4005) SmotaniJanez
»

Gradbeno dovoljenje za tehnično oviro?

274677 (3492) WarpedGone
»

ograja pri meji