» »

Plex predvajanje se zatika

Plex predvajanje se zatika

rado7rado ::

Za gledanje na tv uporabljam plex kinpa se zatika in občasno prikaže da je pocezava počasna. Plex server je inštaliran na računalniku kjer sta tudi oba diska z filmi in serijami. Računalniške komponente so sledeče: procesor i9 13 generacije,matična rog strix z790a gaming wifi, ram 2 x 16 gb 6800 mhz, grafa amd radeon rx7700xt (vem ni biser je pa za moje potrebe dovolj).Računalnik je povezan z utp kablom do A1 modema (neki zyxel) prav tako je tv povezana do modema z utp kablom. Sedaj pa kot sem napsal se pojavlja problem da se predvajanje ustavlja in potem nadaljuje. Sama hitrost interneta nebi smela bit problem saj sem na optiki (500/100 Mb/s). Prosim tiste ki se spoznate na te zadeve glede Plexa če mi lahko pomagate.
Hvala
Lp

P.s.: Plexa nisem nič nastavljal razen računa seveda.

Xserces ::

Zadnje par updatov imam tudi sam težave.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

beta1 ::

Predvajanje se zatika na čem? Kje predvajaš?

Jaz predvajam 4k dolby vision iz wd mycloudhome, ki ima podhranjen 1ghz realtek cpu z 1gb ram, popolnoma tekoce.

Vazna je naprava na kateri gledas, koliko je zmogljiva. Ce ni dovolj zmogljiva, potem rabis transkodiranje, komaj takrat pride do izraza tvoj fency intel cpu in amd gpu.
Huawei LTE CPE master.

Stari89 ::

Menim, da transcodirang ne bi smel bit problem. OPjev Intel bi moral biti dovolj močan tudi za software transcoding. Vseeno, je za preverit.

Prej bi rekel, da ima težavo v hitrosti povezave. Sam sem imel popolnoma enake težave kot OP - vse povezano preko kablov, ampak takoj ko sem predvajal kak 4K HDR film z visokim bitrateom, je začelo bufferat na vsakih nekaj sekund. Dolgo časa mi ni bilo jasno, kako, zakaj? Vse komponente v omrežju - PC (oz NAS naprava v mojem primeru), router, UTP kabli - vse vsaj 1Gbps. ... Dokler nisem šel gledat specifikacij TVja. Moj (takrat) nov, (takrat) fensi šmensi LG TV ima samo 100Mbps modem, kar je potrdil tudi speedtest. Nekateri filmi lahko to presežejo - limit Blu Raya je 128Mbps. Šele sem TV povezal na Wi-Fi (vem, neintuitivno), je težava izginila, saj je povezava hitrejša. ;((

@OP: Preveri čisto vsako komponento na svojem omrežju in se prepričaj, da je hitrost povezave višja od bitratea vsebine, ki jo želiš gledat. Sam stavim na tvoj modem od A1. Tist šrot od A1 čim prej nadomesti s svojim routerjem.

Srečno.

refosk ::

Na TV se malo poigraj z nastavitvami. Jaz ne smem imeti kljukice pri Disable bitrate limiting in pri podnapisih burn subtitles na automatic.

Ganon ::

Plexu se včasih kolca in ti prične ustavljati vsebine zaradi "počasne povezave". Ne pomeni nujno, da je v resnici prepočasna, pomaga že ponovni zagon vseh naprav na liniji. Nisi edini.

Televizorji na splošno ne slovijo kot zmogljive naprave, zato bi ti že v osnovi priporočal namensko napravo. Jaz imam UTP povezavo PC (tisočkrat slabši od tvojega, glede tega se ne obremenjuj) > modem > Nvidia shield > TV. Vse vsebine predvajam direktno, nobene dodatne obdelave, ker je nepotrebna, izklopi jo v nastavitvah.

In ne poslušaj Starega89, ker z A1 modemom ni čisto nič narobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

bm1973 ::

Zakaj sploh Plex?!?! A nima vsak doma naprave, ki lahko predvaja 4k filme?

NFS je povsem dovolj...

Ganon ::

Kaj si želel povedati?

GupeM ::

Da nima pojma o čem govori.

strikeout ::

rado7rado je izjavil:

... se zatika in občasno ...

odkljukaj "force direct play" v meniju

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEO Telekoma Slovenije (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Omrežja in internet
1976509682 (1619) socialec
»

A1 Xplore TV (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1285281816 (12436) -JM-
»

Plex Media Server

Oddelek: Zvok in slika
476451 (2231) Nikonja

Več podobnih tem