» »

TV "bliska" in se ne prižge več nazaj

TV "bliska" in se ne prižge več nazaj

sm4rt4ss ::

Zdravo,

imamo 3 mesece star Samsung TV (QE55Q8FAAUXXH). Danes sem cca 2h bp gledal Netflix, nato sem ugasnil TV, nakar je TV začel "bliskat" oz utripat, STAND BY lučka se je ugasnila in od takrat je TV neodziven. Probal sem vse možne hard resete. Nič ne pomaga. Ko vklopim TV nazaj v omrežje spet začne utripati. Stand by lučke ni. Probal sem 4 različne vtičnice + podaljšek. Pri vseh isto. Naj omenim, da je kak teden ali dva naredil isto, ampak se je potem dal prižgat nazaj in je spet delal bp. Tudi stand by lučka je ostala aktivna. Pametni pilot pa je itak izgubil povezavo in ne morem nič z njim. Preko Samsung appa pa tudi ni povezave.

Razmišljam sem, da bi probal z novim napajalnim kablom, razen če je kak čuden sw loop, ker sem skenslal en update, ker da bi panel kr tak iz lepega crknil pa tud ne vem.

Še video problema:

https://x.com/PametnaRit/status/1954619...

beta1 ::

Reklamacija. Neskladnost izdelka ali garancijsko popravilo.

LP
Huawei LTE CPE master.

133780 ::

čisto možno, da panel, kliči servis in pripravi račun.

IL_DIAVOLO ::

Drugic boljse da kupis rabljenega...glede na to da noces uveljavljati garancije.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

DamijanD ::

Meni je stari Samsung tudi na podoben način izdahnil. In tudi pri meni je potem, ko je bil kakšen teden ugasnjen še nekaj časa deloval (dejansko toliko, da sem ga montiral v drug prostor). Potem ko je drugič crknil - je očitno za vedno...

fikus_ ::

Nimaš kaj za razmišljat, ne trudi se, imaš garancijo in to je to.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

c3p0 ::

IMO nekaj z napajanjem. Ker imaš garancijo, jo uveljaviš in rešeno.

Že oddan zahtevek na Samsung. Čakam na klic servisa. :) Javim diagnozo. :D

AngelOfDeath ::

Mel podoben problem pri Samsungu izven garancije. Odletel napajalnik.
edit: Slovnica

tomaz- ::

narobe so izračunali življenjsko dobo tvojega TV - crknit bi moral takoj po preteku garancije , tako so se pa zgleda ušteli v kalkulaciji in bo treba zrihtat brezplačno :D:D

_Denny_ ::

tomaz- je izjavil:

narobe so izračunali življenjsko dobo tvojega TV - crknit bi moral takoj po preteku garancije , tako so se pa zgleda ušteli v kalkulaciji in bo treba zrihtat brezplačno :D:D

Samo res, to se je meni zgodilo z UE40D5500, ki ga je pobralo po letu in pol, če bi se držal priporočenega časa gledanja iz navodil bi pa šel točno en mesec po koncu garancije. Sem se še na servisu norčeval kako Samsung ni pričakoval "hardcore" uporabnika, ki bi stvar uporabljal več kot 4h na dan :))
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

mancslo ::

Naš Samsung pa od 2015 dela enih 8h dnevno, pa kar deluje...
Res pa je, da mo takrat mal bolš uzel...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mancslo ()

denabiker ::

133780 je izjavil:

čisto možno, da panel, kliči servis in pripravi račun.

po mojem nekaj odletelo na napajalnem delu. Ali je bila kakšna špica ali kakšen slab stik ali lot na napajalni plošči ali slab stik na konektorju...mogoče pa res smola kakšna slaba serija elementov, mogoče tudi kondenzatorji? Tudi to smo že doživeli.
LAhko je pa res kakšna SW napaka pa se zaganja.

bigbada ::

To je 100% panel in povezava z napajalnim delom. Tako so meni rekli iz servisa. Jaz sem imel čisto isto na novem Philips TVju, starem 2 meseca.
Če je garanciji pošlji in naj oni rešijo. Meni so dali kar novi TV.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bigbada ()

mancslo ::

A to moraš sam tja nosit te velike TV ali pridejo iskat. V garanciji mislim?

Update:

Odprt reklamacijski zahtevek na pooblaščenem servisu. Malo poporodnih težav s Samsung podporo, ker je svetovalka šla na dopust in je zadeva teden dni stala. Mi je žal, da nisem prej zapeljal direktno na Big Bang oz. na servis.

No. V glavnem. V petek sem mislil tv peljat na servis. Še zadnjič preverim ali se je slučajno zbudil. TV DELA!. xD Posodobim SW in naredim Factory reset. Dela normalno. Sicer, ko se TV ugasne, še nekajkrat zabliska, drugače pa ko je ugasnjen in v napajanju, ne bliska več.

Kak nasvet kaj naj naredim? Naj vseeno peljem TV na servis in na nek način izpadem "budalo", ker TV dela ali pač prekličem zahtevek in pokličem servis, da TV dela oz. počakam, da spet crkne? xD

Bom zdaj v nalsednjih dnevih probal čimveč laufat TV, pa da vidimo ali je res kaj na napajanju.

Han ::

Če po izklopu nekajkrat zabliska, NI OK.

fikus_ ::

Posnami na telefon in pelji na servis. Ti bo crknil en mesec po garanciji in boš spet v tej temi pisal...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Po še enem sw udpdejtu TV ne bliska več niti po izklopu, tako, da nimam kaj za posnet.

Klical na servis, povedal situacijo. So rekli, da mora napaka bit aktivna, da oni lahko preverijo kaj je. So pogledali prejšnji video in ne vejo kaj je, ker gre za čisto nov model. Je rekel, da če je res kaj hujšega na napajanju se bo itak pokazalo v naslednjih 14 - 30 dneh in da naj samo posnamem in takrat pripeljem kar direkt na servis.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Med uporabo se monitor ugaša - vzrok?

Oddelek: Pomoč in nasveti
333894 (3030) cvalsr
»

Servis....

192030 (1261) joze
»

Razstavljeno: Nadomestne tipke za LCD monitor

243971 (3558) SkyEye90
»

Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
9711423 (6034) Pyr0Beast
»

pc dela, monitor "štrajka"

51290 (1201) whatever

Več podobnih tem