» »

Kter blender za smoothije delat?

Kter blender za smoothije delat?

globoko grlo ::

Sem se odlocu zdravo zivet, zdej pa gledam te skatlce, pa jih je miljon. Vec kt 50 ojrov pa ne bi dal.

A ma kdo kksn predlog kaj kupt al pa na kaj pazt?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

feryz ::

Zdravo življenje košta. Kar skašljaj se 200 evrov in več. Če hočeš kaj od strojčka. Drugače bi hitro zaribal.

Jaz imam tole doma, dela kot ura.
Pravzaprav ne, ker ga nič ne rabimo. Par dni je bil zanimiv, potem pa konec veselja.
2x premisli, 1x kupi.
https://eko365.si/mesalnik-blender-bian...

c3p0 ::

Omniblend ima p/p precej dober. High budget pa kak Vitamix, Blendtec. Moja ima Nutribullet, za basic uporabo je OK.

bm1973 ::

Odvisno kaj boš mlel noter.

Če bo še kake bolj trde stvari ali led, rabiš drag mixer. Drugi se ti bodo skurili...

iKst_ ::

Imam v omari 2 malo boljša, 1600W blenderja. 99% časa uporabljam navaden palični mešalnik za 30 iz Lidla.

Tekstura je OK, čiščenje traja 5 sekund, ne zaseda mi prostora na pultu.

Miksam tudi led, ampak imam na hladilniku ledomat, ki dostavi zdrobljen led, da ne miksam ravno celih kock.

globoko grlo ::

DObr folk, sm reku 50 ojrov, ne pa 700.

Pa tole
"Močan motor s 3 KM in 1200 W izhodne moči, z do 38.000 vrtljaji na minuto omogoča pripravo gladkih smutijev"
je opis od enga Omniblejda. Ne me jebat, kosilnca ma 5.5 KM, pa gre sama v hrib, kle bom mel pa 3 KM za banane mixat?

Lepo, da ste delil znanje in izkušnje, ce najdete kksnga za cca 50 ojrov se priporočam.

Grem naprej brskat,
ajd
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

kancler ::

A te aparati naredijo jabolcni sok ce japke olupis in jih das not? Oz. kater stroj, tudi, za jabolcne sokove.
Jaz imam black n decker za 20 eurov za pomaracni sok in kar dosti uporabljamo.
Sem pa enkrat probal ananas zmiksat na palicni mesalnik pa ni bilo ok, je bilo prevec gosto za spit, morda bi moral mesat s pomarancnim sokom in bi biloj boljse za spit.

starfotr ::

Smutiji niso nič dobrega za zdravje. Raje klasično jej sadje/zelenjavo in jo dobro prežveči.

nejc_nejc ::

starfotr je izjavil:

Smutiji niso nič dobrega za zdravje. Raje klasično jej sadje/zelenjavo in jo dobro prežveči.

Točno to.
Najprej si izračunaj koliko "moči" je v kozarcu dveh...ki jih sprazniš v sekundi.

Ganon ::

Napaka, stran vržen denar. Sadje in zelenjavo JEJ in ne PIJ. Zakaj, ne bom razlagal, imaš na dolgo in široko razloženo drugje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

denabiker ::

Ampak res v večini primerov ljudje tak hitro obupajo oziroma se jim ne da več, imam taksne primere tudi v zlahti, so si nabavili drage blenderje so hodili k nam po sadje, jagodičevje, pa se jim ni dalo več pripravljat. Še zmrznjeno jagodičevje se jim več ni dalo vsak večer ven dat za naslednji dan....

Smothie je čisto super, samo moraš po pameti pit, s presledki, preberi si prej.

iKst_ ::

Ganon je izjavil:

Napaka, stran vržen denar. Sadje in zelenjavo JEJ in ne PIJ. Zakaj, ne bom razlagal, imaš na dolgo in široko razloženo drugje.

Razsvetli nas :) Me res zanima kak broscience bullshit bo tole :)

Ampak res v večini primerov ljudje tak hitro obupajo oziroma se jim ne da več

V večini primerov zato, ker je treba blender po vsaki uporabi očististi, zasede veliko prostora, je glasen, okoren...

Zato zgoraj omenjeni palični mešalnik s katerim dobiš 90% rezultata brez negativnih lastnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

IL_DIAVOLO ::

Nutribullet za 50EUR. Za ta namen top zadeva, tudi po 10+ letih. Mislim tehnološko, sama zadeva ni pretirano vzdrzljiva.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Naša mati so tudi hoteli nek super duper blender, ker ta švoh vedno pustijo še ene trde delce vmes, ki so jo motili.

Mislim da je naredil uro ali dve delovanja, potem sem ga pa lahko dal na bolho in ga je kupil naslednji sucker za svojo ženo.

Za zdrav life se gibaj in pojej kaj fermentiranega vsak dan.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

overklocker ::

Moj glas gre za Blendtec, ga imam doma, pomoje ga bodo še pravnuki uporabljali. Res dobra stvar.

za 50 eur pa pozabi. Bolje dve vilci, pa sam speštaj banano na krožniku. Boš vsaj 50 eur pri šparal :)
Motherboard:Asus X570eStrix CPU:AMD 5950X ,GPU: RTX 5080,
128GB RamDDR4,Hladilnik NoctuaNU15s,Tipkovnica:Crosair K95 Miška:Logitech g903
2x Samsung m.2 980PRO 500 gb,2x Samsung 860evo 2tb,Monitor:Samsung Odyssey G9

Ja boljse dat jurja za nadomestek vilc.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

JH84 ::

Ja kirga pa, bo un za 600 EUR dovolj, al je treba ovega za 2K ??

Lahko za 50€ tudi. Vse kar je več, ni vredno tega denarja...razen ce mislis delat arasidovo maslo oz. kaj podobnega ki rabi moc.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

tikitoki ::

globoko grlo je izjavil:

Sem se odlocu zdravo zivet, zdej pa gledam te skatlce, pa jih je miljon. Vec kt 50 ojrov pa ne bi dal.

V hofru sem videl soliden blender za zgolj 30 EUR.

LunKi ::

Evo, za zdravega življenja željne. Prodam novega, zapakiranega:
https://www.mimovrste.com/blenderji/hai...

100 eur. ZS me

Za banane blendat (lol) bo vsak nutribullet dovolj dober, oz. poljuben kitajec.

Za kako ekstra fino juhico naredit, led, arašidovo maslo, ipd. bo pa treba globlje v denarnico.

Netrunner ::

Tisto kar je @feryz dal v drugem postu je totalna izguba denarja. Smothy moraš delat v enaki posodi kot jo boš uporabil za pitje saj s tem prišparaš čas na čiščenju in je dosti bolj praktično. Paziti moraš da je posoda malo širša, da jo lahko enostavno počistiš. Kupuj v rangu 30-50€, vse kar je več je preplačano. Raje kupi vsake 2 leti novega kot pa dati 200€+ za motorček z rezili
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

V Hofer imas trenutno za 30 EUR s 1000W mocjo, 3 posodice, pokrovcki,...

https://www.hofer.at/de/p.ambiano-smoot...

Za ta denar ne dobis boljsega. Niti blizu.

3 leta garancije.

Ja, blenderji, ki jih polnis od zgoraj imajo svoje prednosti. Sam, ce ti ta stil odgovarja, je no brainer izbira, ce niso ze razprodali.

To blenderji so za nabiranje prahu na njih. Kitajsko govno, po domače povedano.
Če vam je vseeno, če drobtine pijete med smotijem, potem je najboljše kupiti enega kuhinjskega robota, ki ima še posodo za blender. Čeprav tudi ta zblenda za en k...
Imaš pa vsaj še kakšno drugo funkcijo zraven.

Sicer pa so že zgoraj povedali. Vse, kar naredi cenena šara, naredi tudi en palični mešalnik.

To dobite iz čip blenderja. Sicer je še vedno užitno, ampak...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Likalnik ::

jaz imam tega: https://www.nutribullet.com/sl-si/nutri.....*_gs*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIq5PHl9n6jgMVo6ODBx32oxFPEAAYASAAEgLizfD_BwE&gbraid=0AAAAABP0teDJyYaZIhiFPkvkSYLvB-TCu

dela super in se redno uporablja...

feryz je izjavil:

To blenderji so za nabiranje prahu na njih. Kitajsko govno, po domače povedano.
Če vam je vseeno, če drobtine pijete med smotijem, potem je najboljše kupiti enega kuhinjskega robota, ki ima še posodo za blender. Čeprav tudi ta zblenda za en k...
Imaš pa vsaj še kakšno drugo funkcijo zraven.

Sicer pa so že zgoraj povedali. Vse, kar naredi cenena šara, naredi tudi en palični mešalnik.

To dobite iz čip blenderja. Sicer je še vedno užitno, ampak...

Niso vsi pametnjakovici, ki kupijo blender za 700 EUR in se nato prepricujejo, da je bila to dobra investicija, vmes, k se na njem nabira prah.

Itak da ne, zato pa kupijo čip govno in lažejo, da že 10 let 5 ur dnevno blendajo smutije in jih konzumirajo.

Ne brini zame, imam tudi ene 3 take v kleti. Za 30 do 50 evrov. Ne spomnim se, če so se kdaj obrnili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

bm1973 ::

Moj se vrti parkrat na leto, ampak ne za smutije...

Za Gravlax...

Jaz pa imam stalno na pultu (velika kuhinja) enega za 250 EUR in se pogosto obrne, vsaj 1x/teden. Kaka gladka juhica, arašidovo (in še marsikatero drugo) maslo, hummus, itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

Magic1 ::

Jaz sem vzel od Nutribullet za nekaj čez 100€:
https://www.amazon.de/dp/B0CW1JTHZ6?th=1
Nisem imel težav s ledom ali s večjimi semeni. Bučo lahko zmiksaš s lupino in semeni pa ne bo nobenih koščkov.
Magic

c3p0 je izjavil:

Jaz pa imam stalno na pultu (velika kuhinja) enega za 250 EUR in se pogosto obrne, vsaj 1x/teden. Kaka gladka juhica, arašidovo (in še marsikatero drugo) maslo, hummus, itd.

Moj smoothie blender za 20€ se vrti vsaki dan z redkimi izjemami že tretje leto.

trenerkar ::

globoko grlo je izjavil:

Če ciljaš na zdravo življenje, za smutije uporabljaj zobe...

denabiker ::

tisti, ki ste proti miksanju, kako naj uživam aronijo? Smo se navadili samo preko smoothijev, letos bom spet imel ogromen pridelek. Edino zdajle, da dam v pest pol ameriških borovnic in pol aronije, to še gre, sama aronija no go.

starfotr ::

Jo pač ješ čez cel dan malo po malo.

@trenerkar => Aha, se pravi če nekaj zmiksaš ni več zdravo? ... ja vemo, da so v sadjih vlaknine katere se z miksanjem uničijo in posledično se sadje prej prebavi in imamo manj koristi od njega kot če bi ga pojedli klasično. Miskanje sadja je bolj praktično in z miksanjem zaužiješ več sadja kot bi sicer... seveda je to odvisno od posameznika do posameznika.

@denabiker => Aronija je užitna samo predelana :) ... Top zadeva za vrečt v smoothie, lepo barvo in okus doda + zelo zdrava je in z miksanjem je nič ne oslabimo kot kakšna druga sadja.

@starfotr => Ti kar, raje jo zmiskam in uživam od zaužitju kot pa da se silim žvekat čez celi dan.

nekipac ::

Jaz imam od Bocha blender za 50€ pa morem reči, da sem kar zadovoljen. Pa še v Sloveniji je izdelan.

Sicer če hočeš najbolj zdravo, je boljše jesti celo sadje. Pri mešanju se baje izgubijo vitamini.

denabiker je izjavil:

tisti, ki ste proti miksanju, kako naj uživam aronijo? Smo se navadili samo preko smoothijev, letos bom spet imel ogromen pridelek. Edino zdajle, da dam v pest pol ameriških borovnic in pol aronije, to še gre, sama aronija no go.

Noč ni narobe, če so smoothieji del prehrane

Bolj pomembno je kaj zmiksas notri. Kup sadja in sladkorja ne bo koristil zelo.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Palični mešalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
564278 (2843) fujtajksel
»

Kasner blender nateg (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11019572 (12844) GupeM