» »

Windows XP na virtualizacijo - aktivacija

Windows XP na virtualizacijo - aktivacija

KAVINSKY ::

Več glav več ve.

Stara fizična mašina z legacy programom na Windows XP. Ustvarim vhd diska, naložim v hyper-v. Pri prvem zagonu se prijavim v XP virtualko, nato me promptne na aktivacijo Windows. Aktivacija preko spleta ne deluje, po telefonu mi je indijka povedala, da naj nadgradim na 10 ali 11.

Zdaj poiskušam spremeniti ključ windows. V predalu imam par neporabljenih XP DELL OEM licenc, te ne zagrabijo. Na Githubu sem našel seznam ključev, par preizkusil in ne zagrabijo. Javi neveljaven ključ izdelka.

Kakšna ideja kako zaobiti licenciranje?

PS: Preden admini brišejo zaradi piratstva, v predalu imam še licence za Windowse 95 in namestitev iz disket :)) je bolj problem aktivacije Microsofta kot licenciranja na tej točki.

bm1973 ::

Ena sekunda guglanja...

https://superuser.com/questions/1502796...

Drugače pa Windows 11, plus Compatibility Mode Windows XP za tvoj app...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Lepo, samo težava je v temu, da v desktop ne pridem, če izberem "opomni me kasneje", me vrže nazaj na login zaslon.

Ok, rešitev z universal ms toolkit je polovično delovala. Ključa, ki ga primarno generira ni zagrabilo. Sem potem naključen ključ pobral iz tu: https://github.com/Fuwn/xp in ga aktiviral, da sem novi ID dobil. Tega sem potem vneseč v MS tookit.

bm1973 ::

Če je bil na stari mašini WIndows aktiviran, si rabil nov ključ zaradi VM hardvera?

Čas da ukineš legacy aplikacijo :).

Na stari mašini je bil Vista ključ, tako da starega xp ključa nisem imel. Verjetno OEM vezan na strojno opremo. Niti niso zagrabili vsi ključi, ampak šele po par poiskusih sem na githubu našel OEM ključ, kateri je prijel.
Za zamenjavo sem se pa že trudil, servisi niso štartali, tudi na 32bit W10 ne. Se pa menda menja sistem v roku par let :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: KAVINSKY ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4140 141 142 143 )

Oddelek: Operacijski sistemi
71061490365 (1197) polozweii
!

[Windows 11] Debate, vprašanja in težave (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1166219311 (1747) joez7
»

Brezplačna nadgradnja na Windows 10 še vedno mogoča (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7927242 (17100) floyd1
»

Izteka se možnost brezplačne nadgradnje na Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7128373 (21569) orreel
»

Ali velja licenca WinXP home v ital. jeziku tudi za angl. verzijo?

152144 (1677) nurmaln

Več podobnih tem