» »

Mesečni strošek Trgovina

Mesečni strošek Trgovina

ATRUM ::

Verjetno je to bilo že miljonkrat obdelano ampak vseeno.

Mene zanima koliko zapravite v trgovini za hrano mesečno.
Mi smo 4je dva starša in dve najstnici.
Zapravimo pa v povprečju 550EUR mesečno to je povprečje zadnjih 12 mesecev.
Tu je všteto pač vse kar se kupi v trgovini hrana/čistila/wc papir....
Brez DM za punca :)
edit: jajca in zelenjavo dobimo zastojn.
  • spremenil: ATRUM ()

brett ::

Mi smo trije (ena 9letnica). Povprečje bo okoli 400€.
Tudi mi dobimo jajca for free: od njenih domačih + nekaj sezonske zelenjave (krompir, čebula, česen, paprike, blitva, fižol, korenje, zelje, cvetača, peteršilj)

OutOfTheBox ::

Podobno kot brett.

- Trije (2 letnica).
- Jajca, krompir je zastonj cca 9 mesecev. Zadnje 3 se ga kupuje (ker rata star slab oz. zmanjka).

Povprečje 450EUR (všteti vsi trgovinski stroški, ne samo hrana torej plenice, toaletni,..).

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

Nas je 16 v 3-sobni garsonjeri. Dedek, babica, mama, ata, žena, otroci, bratje, sestre, nečaki, nečakinje.

Mesečni strošek hrane cca. 70€. Včasih pridemo skozi mesec tudi pod to cifro.

Lp
Cigo

Legon ::

Samo 4 poste je trjalo, da je dezurni trol prisel narrdit bedaka iz sebe.

Drugace pa ja, ca 500 eur za 2 odrasla in 2 otroka.

ššš ::

O. Jesen kak gniv jabk pojem k pade z drevesa, pozim pa uglavnm radič pa motovilc jem. Parkrat na leto, ko pa kaka ustrelena nutrija prplava mem mam pa mali božič in si nardim pečenko.

/// Resno, nobenga ne briga kok pojeste na mesec.

kloko ::

ššš je izjavil:

O./// Resno, nobenga ne briga kok pojeste na mesec.

Prvega očitno grozno zanima iz nekega samo njemu jasnega razloga...

OutOfTheBox ::

Govori nekdo, ki koristi forum samo za branje in prodajo https://slo-tech.com/forum/u137323

Prvega očitno grozno zanima iz nekega samo njemu jasnega razloga...

In nekdo, ki v 13 letih nikoli ni še nič vprašal https://slo-tech.com/forum/u91667. Ti živiš sploh, al si v življenju samo pasiven?

ATRUM ::

Zanimivost še gledam in pozimi imamo manj okt-marec je cca 450. april -sept pa cca 650.
Verjetno ker pozimi kuhamo več enolončnic, juh in jedi iz pečice.
Meso pri nas ni neka nuja, je pa več mesa poleti.
Zanimivo da največji del je podražitev toaletni papir, olje, riž in pa jogurti takšni in drugačni bio eko nevem kaj vse mora pisat gor :)
Gledam še malice v službi in odkar so se v LJ malice in dostave podražile sem začel prakticirati da si od doma nosim Večje mešane solate + jajce/sir/fižol oziroma kar ostane od prejšnjega dneva.

Ne me razumet narobe da sem škrt ali karkoli, pač zanima me koliko drugi namenite hrani cca mesečno.

tony1 ::

Če bi kdo med poklicnimi gorenci rad šparal na wc papirju: Tuš ima pogosto akcijo -50% za Zewa, 3 slojni (zelo udoben in ne trga se, tako da se ga tudi manj porabi :))), neodišavljen v paketu po 20 rol tako pride 7,99 EUR. Po približno isti ceni imajo v akciji tudi pakete s 16 rolami, kar je malo manj ugodno, a še vedno poceni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

telexdell ::

A nič ne jeste doma pa hrano v restevracijah ne štejete poleg, da porabite take cifre. Gospodinjstvo trije, občasni obiski otrok in vnukov pa je letošnje povprečje okrog 800€, lansko pa je bilo 860€. In to so le stroški za gospodinjstvo ( hrane, pijača, toaletne potrebščine in čistila). Pa še lasten vrt je pred hišo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

iKst_ ::

Ne spremljam več točno, ampak 4 članska družina, 2 šoloobvezna otroka, čez palec cca. 1000€ na mesec. V to so vključeni vsi stroški, vključno s hrano, čistili, osnovnimi potrebščinami (zobne paste, wc papir itd).

Legon je izjavil:

Samo 4 poste je trjalo, da je dezurni trol prisel narrdit bedaka iz sebe.

:)):)):))

Zapiše človek, ki se doma dere cele dneve na ženo in otroka in jih še povrhu žali. V službi se tudi samo dere na druge in žali. Družbe tak nima, ker ga nihče ne more prenašat kaj šele videt. In potem vse to ni dovolj in še dnevno hodi na Slo-tech, kjer ni enega vpisa, da ne bi koga žalil ali zaničeval. Pa teh vpisov ni malo ampak 1000+ letno. In vsi so negativno nastrojeni proti drugim podkrepljeni z žaljivkami. Bogi si si. Poišči si pomoč. Verjemi, lahko se ti pomaga. 8-)

Temu pa se reče projekcija. Ali drugače, ne sodi drugih po sebi. Pa hvala za tvoj doprinos k temi. Je čisto na tvojem nivoju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Legon je izjavil:

Temu pa se reče projekcija. Ali drugače, ne sodi drugih po sebi.

Ti si na tem forumu dežurni nergač. Dnevni dežurni nergač s 1000+ vpisi letno, kjer samo žališ druge uporabnike in jih zaničuješ. In jaz niti približno nisem takšen kot si ti. To pa lahko vsak preveri. Pa nisem edini, ki ti je to zapisal.

Slabo primerjavo si dal. ;)

In jaz niti približno nisem takšen kot si ti.

verjemi, da zato veliko lažje spim. Ker potem bi imel enega bedaka manj, da me zabava. Zdaj pa veselo trolaj dalje, jaz grem nove kokice naredit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Še to sem pozabil dopisat, da če bi danes srečal tvoje sošolce/sošolke in bi jih povprašal, da te opišejo v parih besedah bi bil po večini odgovor enak, kratek in jedernat. Da si "tečna driska".

gruntfürmich ::

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

IL_DIAVOLO ::

Mislim, da ze 1 oseba zapravi 400€ za fasngo brez problema. Tako da 500€ za 4 osebe bi rekel, da ta druzina bolj malo kuha :)
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Likalnik ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Mislim, da ze 1 oseba zapravi 400EUR za fasngo brez problema. Tako da 500EUR za 4 osebe bi rekel, da ta druzina bolj malo kuha :)

se strinjam..400EUR je joke za futr...ali se bašejo po večini samo z govnom..pice, meki..kjer so XXL meniji za 5EUR za celo familijo...alpa se bolj bašejo po vrtcih pa po službenih menzah.

kar konkretno gre več denarja, če vsaj malo gledaš kaj vržeš v svoj vamp...pod 800EUR težko pridem..pa sva samo dva...da ne računam, če greš še ene dvakrat do trikrat na mesec v kakšno bolj prestižno restavracijo...

seveda je v to všteto vse..tudi športna prehrana (proteini, dodatki, geli, napitki, skret papir..zobna pasta....in vsa hrana na malo višjem nivoju)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

Machete ::

Jaz nimam pojma.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

c3p0 ::

Ne spremljam, ampak bi rekel tam 200 EUR, max 300 za 2 osebi. Strošek hrane torej.

Športnih "futrov" ne pijemo, mesa malo. Večina jedi se dela "iz nule", moka je pa kar poceni, za 2€/kg je že vrhunska.

Restavracij nisem štel, hodimo pa dosti manj odkar so precej zvišali cene, kvaliteta pa je ostala zadaj. Okusneje skuhamo doma in vemo kaj je na krožniku.

se strinjam..400EUR je joke za futr...ali se bašejo po večini samo z govnom..pice, meki..kjer so XXL meniji za 5EUR za celo familijo...alpa se bolj bašejo po vrtcih pa po službenih menzah.

LOL. Kdaj si bil pa ti nazadnje v meku? Jaz za vse 4 redko ne dam nikoli manj kot 40€, raje 50. Pa ne pojemo veliko.

Drugače pa. 400€ samo za hrano je v resnici čisto izvedljivo. Kila mesa je 6-7€ na kg (piščanec, osnovni kosi govedine, svinjine). Riž je 2-3€ na kilo. Krompir po 1-2€ na kilo. Testenine tudi 1-2€ na kilo. Kila zmrznjene ali sezonske zelenjave je 2-3€. Vse cene zaokrožene na gor, se da dobiti tudi ceneje, če malo gledaš in izkoristiš kakšno akcijo.

Če računaš cca. 8000 kalorij za 2 odrasla in 2 otroka je tole več kot izvedljivo.

iKst_ je izjavil:

LOL. Kdaj si bil pa ti nazadnje v meku? Jaz za vse 4 ne dam nikoli manj kot 40€, raje 50. Pa ne pojemo veliko.

Drugače pa. 400€ samo za hrano je v resnici čisto izvedljivo. Kila mesa je 6-7€ na kg (piščanec, osnovni kosi govedine, svinjine). Riž je 2-3€ na kilo. Krompir po 1-2€ na kilo. Testenine tudi 1-2€ na kilo. Kila zmrznjene ali sezonske zelenjave je 2-3€. Vse cene zaokrožene na gor, se da dobiti tudi ceneje, če malo gledaš in izkoristiš kakšno akcijo.

Če računaš cca. 8000 kalorij za 2 odrasla in 2 otroka je tole več kot izvedljivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

mirator ::

Restavracij nisem štel, .... Okusneje skuhamo doma in vemo kaj je na krožniku.
Tudi pri meni je tako. Sicer ne vem, koliko mesečno gre za hrano, ker niti ne spremljam te statistike niti me ne zanima. Kupimo, kar in kadar rabimo, nekaj malega za gušt pridelamo sami, nekaj pa kupujemo po sezonah od znanega kmeta.

estons ::

Mesečni proračun za hrano imam nastavljen na 650EUR, včasih je manj, včasih je več. 2 odrasla, dva športno aktivna šolarja. Všteti obiski restavracij (zelo redko), kljub šolski malici vseeno vsi štirje pojemo kosilo doma, eko-bio kupujemo ampak redko, drugače normalna fasunga iz trgovine in bližnje kmetije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: estons ()

gruntfürmich ::

Likalnik je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Mislim, da ze 1 oseba zapravi 400EUR za fasngo brez problema. Tako da 500EUR za 4 osebe bi rekel, da ta druzina bolj malo kuha :)

kar konkretno gre več denarja, če vsaj malo gledaš kaj vržeš v svoj vamp...pod 800EUR težko pridem..pa sva samo dva...da ne računam, če greš še ene dvakrat do trikrat na mesec v kakšno bolj prestižno restavracijo...

seveda je v to všteto vse..tudi športna prehrana (proteini, dodatki, geli, napitki, skret papir..zobna pasta....in vsa hrana na malo višjem nivoju)

malo nerodno se je pogovarjat o stroških za hrano in zraven šteti še vse druge stroške v gospodinjstvu.

seveda pa je k strošku prehrane treba tudi šteti hrano v času službe in šole.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

bm1973 ::

gruntfürmich je izjavil:

seveda pa je k strošku prehrane treba tudi šteti hrano v času službe in šole.

Tega ne šteje noben...

A se je kaj hrana po teh menzah kaj popravila, ker med korono, ko sem zadnjič parkrat šel, je bila kvaliteta porazna...

Sem si na koncu nosil hrano od doma...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Likalnik ::

iKst_ je izjavil:

LOL. Kdaj si bil pa ti nazadnje v meku? Jaz za vse 4 ne dam nikoli manj kot 40EUR, raje 50. Pa ne pojemo veliko.

cca 5 let nazaj...ne jem več tega govna..res pa je, da sem takrat dobil velik meni za cca 5 oz 6EUR...a sedaj ni več tako poceni? še mek ni več to kar je bil

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

Old Spice ::

Ne vem kaj vi jeste. Mi smo 4-je, damo 1000 eur mesečno za hrano. 200 eur vsak vikend za čez teden, potem pa še ene 50 eur za kdaj ko gremo jest ven ali pa v službi. Je pa res, da mi jemo veliko sadja - tudi borovnice, maline, robide, avijonsko sadje, premium kosi govedine, ribe in škampi itd... Če bi fural EuroSpin bi najverjetneje res prišli na pol tega zneska.

c3p0 ::

50 EUR in množina? To dandanes še mekić gre težko skozi za 3+ ljudi.

energetik ::

Old Spice je izjavil:

Ne vem kaj vi jeste. Mi smo 4-je, damo 1000 eur mesečno za hrano. 200 eur vsak vikend za čez teden, potem pa še ene 50 eur za kdaj ko gremo jest ven ali pa v službi. Je pa res, da mi jemo veliko sadja - tudi borovnice, maline, robide, avijonsko sadje, premium kosi govedine, ribe in škampi itd... Če bi fural EuroSpin bi najverjetneje res prišli na pol tega zneska.
Vprašanje ni bilo, kaj in kje jeste, ampak koliko zapravimo v štacuni za fasngo. Tuki notri niso restavracije, menze in šole.

Mi (2 odrasla in 2 otroka) zapravimo od oka (če na hitr pogledam izpisek) povprečno mesečno 400EUR. To je mišljena vsa "fasnga" (Hofer/Lidl/Merc/DM). Torej ne samo hrana, ampak tudi osnovni gospodinjski/higienski pripomočki zravn. Aja, pa razen malice na šihtu in otroci v šoli praktično ne hodimo "ven" jest, vse kuhamo sami.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

joez7 ::

Da je vse plačano, skupno z položnicani, nekje 400€ per kapita. Kak mesec celo več. Če še kaj ostane je za cote.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

LapD ::

1x na teden v Spar nabavo za 80-100 eur, med tednom še kakšna malenkost iz Lidla po potrebi, se pravi 450-500 eur na mesec za družino 2+2. To je hrana, čistila in osebna higiena.
web&motion designer

denabiker ::

Mater ste skromni in šparovni, mi toliko zapravimo, da sploh nočem seštevat, rekel pa bom, da so krive ženske, ker se kuha in razvaja z vsemi specialitetami itak totalno preveč. Če bi sam živel, bi zapravil minimalno, ker nisem razvajen, da mora biti to in ono vse oh in sploh. Pa da ne omenjam ogrevanja, ker mora biti cela bajta vsaj na 26-27, ker če pridemo na vikend, pa še ni sfolgalo zagret pa je komaj na 22 pa je že mraz aleluja.....

velikBrokoli ::

Okoli 500e na mesec, večinoma Hofer/Lidl in občasno Spar. Smo trije.

Če pa dodam še razne plenice, hrano za psa, random trgovine... pa smo verjetno bolj na 700e na mesec. Zunaj redko jemo, mogoče 1x na mesec.

Arey ::

ššš je izjavil:

O. Jesen kak gniv jabk pojem k pade z drevesa, pozim pa uglavnm radič pa motovilc jem. Parkrat na leto, ko pa kaka ustrelena nutrija prplava mem mam pa mali božič in si nardim pečenko.

Ce bi blo to res ljudje in ti ne bi obiskovali te teme.

sparklyslo ::

ATRUM je izjavil:

Verjetno je to bilo že miljonkrat obdelano ampak vseeno.

Mene zanima koliko zapravite v trgovini za hrano mesečno.
Mi smo 4je dva starša in dve najstnici.
Zapravimo pa v povprečju 550EUR mesečno to je povprečje zadnjih 12 mesecev.
Tu je všteto pač vse kar se kupi v trgovini hrana/čistila/wc papir....
Brez DM za punca :)
edit: jajca in zelenjavo dobimo zastojn.

Meni se to zdi zelo skromno im malo. Ne poznam vaših prehranjevalnih navad. Ok zelenjavo dobite zastonj. Pa to celo leto, zelena solata, paradiznik, paprike, kumare, zelje, korenje, cebula,... tudi ko ni sezone? Pa sadje? Ena lubenica, kila breskev, kila jabolk je 10 eur. Pa to gre v 2 dneh...

Lonsarg ::

Zelenjava od tasce, tudi pozimi v 80%. Ima zimzeleno zeleno. Dokupujemo sem pa tja paradiznik in rdeco peso pa bucke pa paprike. Pol se pa ze skor neha od nakupov zelenjave.

Jogurt ali sadje zjutri (50centov na osebo), potem makaroni z mezgo in tuno popoldne (1EUR na osebo), pa zvecer mal cokolade in narezek z kruhom ali tortiljk (1EUR na osebo). Evo nas tipicen dan za kadar se ne gre jest ven, torej cirka 2.5EUR na osebo, ce je v igri piscanec pa se kaj bolj fensi pa pac recimo 3.5EUR, torej pod 100EUR na mesec za "tipicen cheap dan brez razvajanja".

V praksi seveda naraste na ene 150 ker se sem pa tja dostavo naroci ali pa prinese priboljske iz trgovinske pekarne itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

mojsterleo ::

Okoli 500 eur na mesec za dve osebi (cca 20 eur na dan minus vikendi). Vse moramo kupit, nič ne dobimo free. 1x - 2x tedensko jem tudi zunaj (v glavnem kak tajc al pa balkanc, redkeje mek). V zgornji strošek je všteta tudi moja malica (pijača in nekaj za pojest - cca 3 eur).

Lahko pa rečem, da se je vse zelo podražilo. Nakupujem precej bolj selektivno kot v preteklosti.

zobnik ::

Mamo doma veliko kmetijo, salame, meso, zelenjava, kruh se peče doma, kuha se doma, ....ampak ker so trgovine mikavne se tud v trgovino gre, recimo da se zapravi 30-50% od vaših izdatkov
Trenutno imamo na njivi čebulo, krompir, kumare, bučke, paprika, korenje, peteršilj, solato, .....pa kak kos mes v lonec za juho, pa kumare s krompirjem....

Paprike je tam okol 400 sadik.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

IL_DIAVOLO ::

Lonsarg je izjavil:

Zelenjava od tasce, tudi pozimi v 80%. Ima zimzeleno zeleno. Dokupujemo sem pa tja paradiznik in rdeco peso pa bucke pa paprike. Pol se pa ze skor neha od nakupov zelenjave.

Jogurt ali sadje zjutri (50centov na osebo), potem makaroni z mezgo in tuno popoldne (1EUR na osebo), pa zvecer mal cokolade in narezek z kruhom ali tortiljk (1EUR na osebo). Evo nas tipicen dan za kadar se ne gre jest ven, torej cirka 2.5EUR na osebo, ce je v igri piscanec pa se kaj bolj fensi pa pac recimo 3.5EUR, torej pod 100EUR na mesec za "tipicen cheap dan brez razvajanja".

V praksi seveda naraste na ene 150 ker se sem pa tja dostavo naroci ali pa prinese priboljske iz trgovinske pekarne itd.

Boljse da se pri tašči jes, ker tole sori ni hrani podobno.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Bravo, zdaj bodo random slo-techarji drugim govorili še to, kaj naj kuhajo za kosilo :)

MaTr1x ::

Lol s temi 500€. Zakaj potem sploh imate plače več kot 2000€? To prideš s socialo skozi.
Če denar ne bi bil problem, bi dal za hrano koliko (v primeru da se nočeš prenažirati in nabirati kil), 700€ na enega?

energetik ::

MaTr1x je izjavil:

Lol s temi 500€. Zakaj potem sploh imate plače več kot 2000€? To prideš s socialo skozi.
Če denar ne bi bil problem, bi dal za hrano koliko (v primeru da se nočeš prenažirati in nabirati kil), 700€ na enega?

Kaj te matra, si fouš?
vires in numeris

Grimnir3 ::

100-120€ za fasungo, 1x na teden v šparu kjer nabavimo vse za cel teden z izjemo kakega sadnja, zelenjave in kake malenkosti. Tisto pride še 10-30€.

To je za 5 oseb. Ne vem kaj vi tolk zapravite, ne znate nič skuhat iz osnovnih sestavin ?

velikBrokoli ::

MaTr1x je izjavil:

A si debel?

delavec44 ::

velikBrokoli je izjavil:

MaTr1x je izjavil:

A si debel?

To imaš typo v zadnji besedi.

Glugy ::

odvisno je tud v kakšni trgovini kupuješ..če kupuješ v marketu nekje na vasi al pa supermarketu ob kakšnem večjem mestu..pa če kupuješ v mercatorju al pa v lidlu...to so dost velike razlike tud če človk kupi enakovredne izdelke pač zadeva lahk stane veliko več ali veliko manj.

starfotr ::

MaTr1x je izjavil:

Hrana nima realne cene, saj se zelo velik delež davkov daje za subvencije. Tako da hrana še nikoli ni bila tako poceni in dostopna na vsakem koraku.

Socialcem skoraj da ni treba kupovat, imajo zastonj hrano od Karitasa, RK itd.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stroški bivanja v l.2023/24 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13513669 (3861) Utk
»

Koliko evrov porabite za hrano na mesec? (strani: 1 2 3 )

12421863 (17021) ytodf
»

Koliko zapravite za hrano na osebo? (strani: 1 2 3 4 5 )

24034886 (28611) IL_DIAVOLO
»

koliko € vam gre za hrano, na mesec? (strani: 1 2 3 4 5 )

20345283 (38076) nobodyelse
»

Stroški hrane (strani: 1 2 3 )

14332540 (26057) Alamar

Več podobnih tem