Forum » Pomoč in nasveti » Kakšne so vaše izkušnje klicanja preko wifija (VoWIFI)
Kakšne so vaše izkušnje klicanja preko wifija (VoWIFI)

mrTwelveTrees ::
Klicanje preko VoWIFI - ANDROID naprave
prekinjanje besed med pogovorom
poln wifi signal, ostale naprave vse ok na wifi
Telefon Samsung star ene 3 - 4 leta
je pa wifi mesh nastavljen samo na 5Ghz
na wifiju samo prenosnik in telofon (skupaj 2 naprave)
1.mesh je zraven modema, 2. mesh je v sosednji sobi 20m stran (ni na kabel)
na modemu je vklopljen samo 2.4GHz wifi (ni v uporabi)
kako ste odpravljali napake ?
prekinjanje besed med pogovorom
poln wifi signal, ostale naprave vse ok na wifi
Telefon Samsung star ene 3 - 4 leta
je pa wifi mesh nastavljen samo na 5Ghz
na wifiju samo prenosnik in telofon (skupaj 2 naprave)
1.mesh je zraven modema, 2. mesh je v sosednji sobi 20m stran (ni na kabel)
na modemu je vklopljen samo 2.4GHz wifi (ni v uporabi)
kako ste odpravljali napake ?
- spremenil: mrTwelveTrees ()

bambam20 ::
Večinoma uporabljam za klice FB messeneger.. zvok čist, glasnost super, ne prekinja nič.

dunda ::
Tudi sam ne opažam posebnosti pri klicih na VoWifi (Samsung Galaxy S21 FE, Telekom).
In kot predhodnik, večino Wifi klicev tudi sam naredim preko Messengerja ali Signala. Ko je človek pač v chatu, se kdaj zadeva prestavi na pogovor in najhitreje je to izvesti kar v isti aplikaciji. Za nameček pa imam še dobre izkušnje z Messenegerjem (glasovno in video).
In kot predhodnik, večino Wifi klicev tudi sam naredim preko Messengerja ali Signala. Ko je človek pač v chatu, se kdaj zadeva prestavi na pogovor in najhitreje je to izvesti kar v isti aplikaciji. Za nameček pa imam še dobre izkušnje z Messenegerjem (glasovno in video).
https://www.kacnje.eu

Scorpy84 ::
Meni odlicno dela, tudi ce je net slab. Nikoli ni prekinjalo ali karkolo, uporabljam a1, prej telekom. Pri slednjem je edino bil problem, da sem pa tja ni zelelo uklopiti storitev.

d4vid ::
Pri meni (S21 FE, HOT) dela vowifi super, nimam težav kot takih, edino občasno se spozabim da imam klic preko vowifi in grem izven dosega wifija in mi prekine.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

RedDrake ::
Jaz sem že opazil da ni enak nivo "zanesljivosti" pri VoWIFI kot je pri klasičnem omrežju. Občasno prekinjanje klicev, morda tudi izgubljanje "besed", ...
Težava pri novejših setupih je, da je polno nekih beamforming tehnologij in podobnih "čarovnij", kar je sicer super, če imaš eno napravo, če pa jih imaš 10 je pa lahko hitro šit - in gre signal iz "super" v "trash". S tem da v modernem domu napolnjenem s kitajskimi IoT smetmi, bo naprav(ic) hitro preveč.
Težava pri novejših setupih je, da je polno nekih beamforming tehnologij in podobnih "čarovnij", kar je sicer super, če imaš eno napravo, če pa jih imaš 10 je pa lahko hitro šit - in gre signal iz "super" v "trash". S tem da v modernem domu napolnjenem s kitajskimi IoT smetmi, bo naprav(ic) hitro preveč.

gregyk ::
Kadar sem na balkanu uporabim lokalno sim kartico in wifi hotspot v drugem telefonu. WoWifi deluje (do sedaj) kot da bi bil na domačem mobilnem omrežju, torej odlično.

Nikonja ::
JAz tudi nimam nobenih problemov (A1, S23+) in se kvaliteta zvoka kar pozna ko prešalta na HD+ (tko izpiše na Samsungih). Šele zdaj vidim kolk je obupen zvok po navadni gsm povezavi če druga oseba nima niti VoWifi ali VoLte.

Sindrom ::
V čem je sploh štos storitve VoWiFi? Le klicanje preko WiFi-ja? Mar zadeva deluje tudi preko LAN kabla?
Ne razumem zakaj so jo sploh tako poimenovali. Kolikor se spoznam, je to v bistvu klicanje preko vaše internetne povezave oz. preko IP protokola, kar pomeni, da je to VoIP.
Na routerju je v tem primeru pač treba za klic nastaviti dovolj pasovne širine ali pa QoS, da bo zvok lep in čist.
Ne razumem zakaj so jo sploh tako poimenovali. Kolikor se spoznam, je to v bistvu klicanje preko vaše internetne povezave oz. preko IP protokola, kar pomeni, da je to VoIP.
Na routerju je v tem primeru pač treba za klic nastaviti dovolj pasovne širine ali pa QoS, da bo zvok lep in čist.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

feryz ::
A ta vowifi je klicanje preko wifi?
Izkušnje so take, da sem to že davno nazaj izklopil.
Ker mi ven metanje klica ali njega mutiranje nikakor ne sede.
Razen če med klicem sediš in se ne premikaš. Potem dela v redu.
V čem je sploh fora tega? Da šparajo na podatkih? Ki jih imaš na voljo neomejeno?
Izkušnje so take, da sem to že davno nazaj izklopil.
Ker mi ven metanje klica ali njega mutiranje nikakor ne sede.
Razen če med klicem sediš in se ne premikaš. Potem dela v redu.
V čem je sploh fora tega? Da šparajo na podatkih? Ki jih imaš na voljo neomejeno?

Bizkit45 ::
Da pokrije luknje tam kjer operaterjev signal ne seze..
Recimo kaksna klet. Si uredis dober wifi in kar naenkrat si dosegljiv.
Recimo kaksna klet. Si uredis dober wifi in kar naenkrat si dosegljiv.

GupeM ::
Tako je. Tudi pri nas v službi je problem s signalom. Stavba s kovinsko fasado. Po hodnikih ni signala. V pisarnah ob oknih še nekako gre. Klet v pizdi.
V USA je pa zadeva verjetno še bolj uporabna, ker je pokritost z določenimi operaterji zelo odvisna od lokacije. Če upoštevamo še mesta z visokimi (in posledično širokimi) stolpnicami Z veliko železa, je pokritost s signalom po mojem mnenju kar problem. Predvsem v notranjosti stolpnic.
Aja, kar se tiče izkušenj. Sem na bobu, tako da tega nimam dolgo. Sicer pa dela povsem ok.
V USA je pa zadeva verjetno še bolj uporabna, ker je pokritost z določenimi operaterji zelo odvisna od lokacije. Če upoštevamo še mesta z visokimi (in posledično širokimi) stolpnicami Z veliko železa, je pokritost s signalom po mojem mnenju kar problem. Predvsem v notranjosti stolpnic.
Aja, kar se tiče izkušenj. Sem na bobu, tako da tega nimam dolgo. Sicer pa dela povsem ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

Scorpy84 ::
Nasploh je fajn je imeti izven eu. Odlicno mi je delovalo na ladji, po karibih, kjer je hitrost neta ogromno nihala. Niti enkrat prekinilo ali karkoli drugega.

Tudi sam ne opažam posebnosti pri klicih na VoWifi (Samsung Galaxy S21 FE, Telekom).
Enako. Lep, jasen, lepo galsen zvok.. Skoraj nikoli ne pride do prekinitve.

MadMax ::
Za izjemne primere, da.
Za vsak običajen dan-nikakor ne.
Samsung/A1, če kaj pomeni.
Za vsak običajen dan-nikakor ne.
Samsung/A1, če kaj pomeni.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

skylon ::
Pred par dnevi sem v podobni temi ravno objavil tole:
Jaz pa imam drugo težavo povezano z voWifi in bi rad ugotovil ali je za to kriv A1 ali Samsung.
Če je vklopljen voWifi, potem po nekaj časa (običajno če po povezavi na drugi Wifi pridem spet na prvega) klicanje več ne dela. Telefon enostavno ne vzpostavi več zveze. Dohodne klice pa dobivam. Rešitev je izklop in ponovni vklop voWifi ali restart telefona.
Kar nekaj znancev je imelo isti problem. Vsem dosedaj je bilo skupno A1 in različni Samsungovi telefoni.
Zanima me ali se to pojavlja tudi pri katerem drugem operaterju oz. pri kakšni drugi znamki telefona.
Jaz pa imam drugo težavo povezano z voWifi in bi rad ugotovil ali je za to kriv A1 ali Samsung.
Če je vklopljen voWifi, potem po nekaj časa (običajno če po povezavi na drugi Wifi pridem spet na prvega) klicanje več ne dela. Telefon enostavno ne vzpostavi več zveze. Dohodne klice pa dobivam. Rešitev je izklop in ponovni vklop voWifi ali restart telefona.
Kar nekaj znancev je imelo isti problem. Vsem dosedaj je bilo skupno A1 in različni Samsungovi telefoni.
Zanima me ali se to pojavlja tudi pri katerem drugem operaterju oz. pri kakšni drugi znamki telefona.

bm1973 ::
Kdo sploh še uporablja navadne klice?
Jaz sem že zdavnaj preklopil na Viber, WhatsApp, FB Messenger za klce, sploh v tujino. FB je ultra zanesljiv, dela zelo dobro tudi na nemških avtocestah, kjer je zanič signal.
Jaz sem že zdavnaj preklopil na Viber, WhatsApp, FB Messenger za klce, sploh v tujino. FB je ultra zanesljiv, dela zelo dobro tudi na nemških avtocestah, kjer je zanič signal.

jaz sm opazil, da če imam izklopljen vo WIfi, potem je zvok slabši na Samsungu A52... ampak kot sem napisal.. večino uporabljam kar FB messneger za klice..

max00slo ::
Tudi sam imam težave z VoWIFI na Telekomu... mislim da je pred kakšnim letom delovalo boljše. Sedaj ne preklopi, prekinja ... nezanesljivo. Samsung S25U. Pred tem S23U, ista zadeva. Včasih VOWIFI sploh ne vklopi - ali ponovni reset vowifi funkcije ali PA - VKLOP IZKLOP GPS - jp, to v ogromno primerih pomaga.
Si non confectus, non reficiat.

skylon ::
Problem pri Samsungih je, da ob posodobitvi programske opreme sam vklopi voWifi, če ga telefon in operater podpirata.
Potem pa čez nekaj časa klicanje več ne dela (predvidevam, da po povezavi na več Wifi omrežij). Klice pa lahko normalno sprejemaš.
In uporabniki ne vedo, kaj je narobe...
Potem pa čez nekaj časa klicanje več ne dela (predvidevam, da po povezavi na več Wifi omrežij). Klice pa lahko normalno sprejemaš.
In uporabniki ne vedo, kaj je narobe...

c3p0 ::
Izklopil, ker če grem med klicem recimo ven iz prostora in wifi oslabi, začne prekinjat pogovor, logično.

barakus ::
Pixel 8a + HOT zaenkrat dobre izkušnje
Pixel 6 + HOT ne dela, mi aploh ne ponudi možnosti
Moram pa še testirat v tujini, ker če se bom lahko javljal na SLO številko iz japonske bo to fenomenalno.
Pixel 6 + HOT ne dela, mi aploh ne ponudi možnosti
Moram pa še testirat v tujini, ker če se bom lahko javljal na SLO številko iz japonske bo to fenomenalno.

MrStein ::
Pri meni (S21 FE, HOT) dela vowifi super, nimam težav kot takih, edino občasno se spozabim da imam klic preko vowifi in grem izven dosega wifija in mi prekine.
To v tujini dela (da prekine), da ne bi astronomskih stroškov klica v gostovanju dobil.
Če to naredi v Sloveniji oziroma domačem okolju/omrežju, pa je nesmisel. A to dejansko naredi?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VoLTE in VoWifi pri A1Oddelek: Pomoč in nasveti | 1041 (205) | skylon |
» | Dual SIM: VoWifi preko LTE?Oddelek: Mobilne tehnologije | 3455 (952) | D3m |
» | VoLTE v Sloveniji? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 37342 (5515) | sinalko |
» | Azija - klici po SlovenijiOddelek: Mobilne tehnologije | 992 (546) | mango |
» | GSM signal bogu za hrbtom - ojačanje signalaOddelek: Mobilne tehnologije | 7665 (6455) | starfotr |