» »

AO+ zavarovanje

AO+ zavarovanje

«
1
2

nekoman ::

Zdravo.

Tema pogovora je nanesla na avto zavarovanje.
Pa večina sogovornikov pravi, da je AO+ nepotrebno. Saj ga skoraj noben nikol ne koristi.
Tudi članki na spletu so bili objavljeni, da je AO+ samo zlato za zavarovalnice...
Me mal zanima, koliko od vas ga plačuje.

Lp

nejc_nejc ::

Super, da ga ne uspejo koristiti.
A za pleh boš dal, zase pa ne?

delavec44 ::

Bi moral anketo narediti.

Jaz sem to prvo nehal plačevati. Če že imaš sebe zavarovanega, skleneš konkretno nezgodno zavarovanje, ki ti velja v vseh primerih. Glede na brezplačno zdravstvo pa to seveda ni obvezno.

Utk ::

Jaz ne plačujem, ker imam dovolj drugih zavarovanj, niti se ne nameravam poškodovat.
Niti za pleh ne plačujem, ker se bi sebe bal, ampak drugih (stvari).

SambaShare ::

Triglav preko spleta sploh ne nudi več opcije brez AO+. Vsebuje ga že mini paket. Sicer res pride "le" dodatnih ~16€ samo jbg. Ne vsiljujeo naj, bo že vzel, kdor bo želel.

Jaz osebno nimam nobenih zavarovanj, edin dodatno zdravstveno, pa do zdaj živim bp. Nekaj plačevati pa nič dobiti, ne vem no. Zmeraj ko morajo zav. kaj dat se zatika..

Legon ::

nejc_nejc je izjavil:

Super, da ga ne uspejo koristiti.
A za pleh boš dal, zase pa ne?

Zavarovanje je namenjeno obvladovanju tveganj. Če tega ne razumeš potem prideš do tako neumnih odgovorov.

AO+ sodi v enako kategorijo kot razna nezgodna zavarovanja, torej molzenje bedakov od katerih zavarovalnice odlično živijo. V sistemu kjer imamo pokrite stroške zdravljenja iz naslova zdravstvenega zavarovanja je oboje totalna potrata denarja.

kamiKaZaA ::

Imaš starejši avto, katerega nimaš kasko zavarovanega, ker ni skoraj nič vreden. Hipotetična primera:

a) povzročiš prometno nesrečo in nimaš AO+ in nimaš delnega kaska v obliki stekla, luči in ogledala. Si 2 tedna na bolniški (doma) in imaš 2 poškodbena lista iz bolnice, ker si zmes moral oditi še 1x, ker si simuliral bolečine in dobil dodatne močnejše protibolečinske tablete, katerih seveda ne ješ, ker ni potrebe. Prvič si šel v bolnico v roku 24 ur zaradi bolečin. Drugič pa med 48-72 ur pozneje. Od zavarovalnice ne dobiš nič.

b) povzročiš prometno nesrečo in imaš AO+ in imaš iz delnega kaska zavarovana stekla, luči in ogledala. Si 2 tedna na bolniški (doma) in imaš 2 poškodbena lista iz bolnice, ker si zmes moral oditi še 1x, ker si simuliral bolečine in dobil dodatne protibolečinske tablete, katerih ne ješ, ker ni potrebe. Prvič si šel v bolnico v roku 24 ur zaradi bolečin. Drugič pa med 48-72 ur pozneje. Od zavarovalnice ne dobiš nič. Od zavarovalnice dobiš za poškodbe cca. 500€-600€ in iz delnega kaska še 300€, ker imaš uničeni obe luči na starem avtu. Skupno si dobil cca. 900€, ker si imel AO+ in zavarovane luči, kjub temu da si povzročitelj prometne nesreče.

Nauk zgodbe: pri zavarovanjih si vedno v minusu, če jih plačuješ in ne koristiš. Ko pa pride do nesreče pa v jok in na drevo (TV) ter naj ti država pomaga, ker "hipotetično" nisi imel zavarovane hiše proti poplavi in si vsako leto prišparal 200€. Isto je pri avtu. Vsako leto si prišparal 200€, ko pa povzročiš nesrečo ne dobiš nič. Vsak se odloči sam. Sam imam zavarovano vse v stanovanju (pritlično) in avto ful kasko z AO+. Tako mirno spim in se ne obremenjujem s tem, da sem neto vplačnik za zavarovalnico (ker nič ne koristim), ker kaj pa če do česa pride, vem, da bom imel povrnjeno škodo. Je pa vsako zavarovanje za brez veze, dokler se ti nekaj ne zgodi in bi potreboval ta denar, ki bi se kril iz zavarovalnine.

Za ta drug primer daš vsaj 100 evrov na leto, da boš morda enkrat v življenju potegnil teh par 100 evrov, še to samo če si ti povzročitelj...

Jaz imam pri dražjem avtu kasko, ampak plačujem samo 350 evrov pri 900 franšize. Če bo škode 10 jurjev, bom že dal tistih 900, če bo 500 evrov škode se mi pa res jebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

socialec ::

Raje pustim vplačane premije zavarovalnicam kot da bi jih koristil, vi pa, kakor hočete.

Utk je izjavil:

Za ta drug primer daš vsaj 100 evrov na leto, da boš morda enkrat v življenju potegnil teh par 100 evrov...

Drži kot pribito. In vsak se sam odloči. Večina bogatašev ima športne avte vredne v 100.000€ in ima le osnovno zavarovanje (in na ta način se ogromno profitira). In če razbije celi avto se ne sekira, ker si gre po drugega, ker ima za 10 takih avtov denarja a računu in je hkrati mala možnost, da ga bo razbil, ker pač pazi, ko vozi. Vsako leto se na enem Ferrariju prišpara 10.000+ eurov in mogoče ga vsak 100. bogataš razbije (kot povzročitelj nesreče) in je morda na izgubi, ostalih 99 pa v plusu. Če bi sam imel na lagerju keša za 1-2 stanovanji in 3-4 take avte kot ga imam sedaj ne bi imel nobenega drugega zavarovanja kot tisto kar moraš imeti (osnovno avtomobilsko zavarovanje, stanovanja pa sploh ne bi imel zavarovanega).

Osebno poznam primer, ko stanovanje ni bilo zavarovano in je bil lastnik na dopustu 1 teden. Sosedu zgoraj je nekje počila cev in tega ni opazil, ker je točilo tistemu spodaj. Ko je spodnji lastnik prišel domov je imel poplavo v stanovanju, dvignjen parket in dodobra uničeno kuhinjo. Sanacija je stala cca. 9000€. Če bi imel zavarovano stanovanje bi to škodo krila zavarovalnica. In kot sem zapisal, vsak se sam odloči če in kdaj bo imel kaj zavarovano.

Kalibri ::

Ni AO+ okrog 50 EUR letno? Tega nikoli nisem imel. Za tistih par 100 eur, ki bi jih dobil, nima smisla.

blink ::

SambaShare je izjavil:

Triglav preko spleta sploh ne nudi več opcije brez AO+. Vsebuje ga že mini paket. Sicer res pride "le" dodatnih ~16€ samo jbg. Ne vsiljujeo naj, bo že vzel, kdor bo želel.

Ja, sploh ga ne mores odstraniti. Gnoji prve klase.

Kalibri je izjavil:

Ni AO+ okrog 50 EUR letno? Tega nikoli nisem imel. Za tistih par 100 eur, ki bi jih dobil, nima smisla.

Sem pogledal na polico. Malo več kot 40€. In ja, kakor komu. Splača se tak nena nič pri zavarovanju, če nikoli nič ne koristiš. In kot je @socialec zapisal, se tudi jaz pridružujem temu vpisu:

Raje pustim vplačane premije zavarovalnicam kot da bi jih koristil, vi pa, kakor hočete.

Hkrati pa mirno spim, ker imam vse zavarovano in vržem zato za 1 mini dopust ali 1 dober izlet za vsa zavarovanja.

Osebno poznam primer, ko stanovanje ni bilo zavarovano in je bil lastnik na dopustu 1 teden. Sosedu zgoraj je nekje počila cev in tega ni opazil, ker je točilo tistemu spodaj. Ko je spodnji lastnik prišel domov je imel poplavo v stanovanju, dvignjen parket in dodobra uničeno kuhinjo. Sanacija je stala cca. 9000€. Če bi imel zavarovano stanovanje bi to škodo krila zavarovalnica. In kot sem zapisal, vsak se sam odloči če in kdaj bo imel kaj zavarovano.

Zavarovanje za stanovanje stane 200 evrov, škoda gre pa lahko v nebo, zarad vzroka na katerga nimaš vpliva.
Pri ao+ daš za 50 evrov, izplačana škoda je par 100 evrov, in imaš velik vpliv na to ali bo sploh prišlo do škode.

Vidiš razliko?

Hkrati pa mirno spim, ker imam vse zavarovano in vržem zato za 1 mini dopust ali 1 dober izlet za vsa zavarovanja.

Potem imaš pa bolj malo zavarovanj.

Zgodovina sprememb…

Woohoo PR0, heh-heh, v minus žal ne gre :D

kamiKaZaA je izjavil:

Imaš starejši avto, katerega nimaš kasko zavarovanega, ker ni skoraj nič vreden. Hipotetična primera:

a) povzročiš prometno nesrečo in nimaš AO+ in nimaš delnega kaska v obliki stekla, luči in ogledala. Si 2 tedna na bolniški (doma) in imaš 2 poškodbena lista iz bolnice, ker si zmes moral oditi še 1x, ker si simuliral bolečine in dobil dodatne močnejše protibolečinske tablete, katerih seveda ne ješ, ker ni potrebe. Prvič si šel v bolnico v roku 24 ur zaradi bolečin. Drugič pa med 48-72 ur pozneje. Od zavarovalnice ne dobiš nič.

b) povzročiš prometno nesrečo in imaš AO+ in imaš iz delnega kaska zavarovana stekla, luči in ogledala. Si 2 tedna na bolniški (doma) in imaš 2 poškodbena lista iz bolnice, ker si zmes moral oditi še 1x, ker si simuliral bolečine in dobil dodatne protibolečinske tablete, katerih ne ješ, ker ni potrebe. Prvič si šel v bolnico v roku 24 ur zaradi bolečin. Drugič pa med 48-72 ur pozneje. Od zavarovalnice ne dobiš nič. Od zavarovalnice dobiš za poškodbe cca. 500€-600€ in iz delnega kaska še 300€, ker imaš uničeni obe luči na starem avtu. Skupno si dobil cca. 900€, ker si imel AO+ in zavarovane luči, kjub temu da si povzročitelj prometne nesreče.

Nauk zgodbe: pri zavarovanjih si vedno v minusu, če jih plačuješ in ne koristiš. Ko pa pride do nesreče pa v jok in na drevo (TV) ter naj ti država pomaga, ker "hipotetično" nisi imel zavarovane hiše proti poplavi in si vsako leto prišparal 200€. Isto je pri avtu. Vsako leto si prišparal 200€, ko pa povzročiš nesrečo ne dobiš nič. Vsak se odloči sam. Sam imam zavarovano vse v stanovanju (pritlično) in avto ful kasko z AO+. Tako mirno spim in se ne obremenjujem s tem, da sem neto vplačnik za zavarovalnico (ker nič ne koristim), ker kaj pa če do česa pride, vem, da bom imel povrnjeno škodo. Je pa vsako zavarovanje za brez veze, dokler se ti nekaj ne zgodi in bi potreboval ta denar, ki bi se kril iz zavarovalnine.

Ta idiotzem brez primere kot prvo meša delni kasko in AO+. Kot drugo pa hipotetničih 500 EUR (v resnici jih dobiš 100), ki jih dobiš od zavarovalnice ne pokriva popolnoma nobenega tveganja (kar je edino kar dela zavarovanja smiselno, kot potem bluziš o poplavah).

Ko začne nekdo utemeljevat smiselnost AO+ s primeri zavarovanj pri poplavah, ti je jasno, da imaš opravka z nekom, ki je na nivoju razmišljanja osnovne šole.

Zavarovanje je smiselno takrat, ko narediš analizo tveganj in ugotoviš, da bo sanacija v primeru škodnega dogodka resno vplivala na tvojo kvaliteto življenja. In največji problem AO+ je (enako kot za nezgodno zavarovanje), da sploh ne obstaja tveganje ozrioma je to zanemarljivo. Kakšno tveganje točno pokrivaš s tem, da dobiš 30 EUR za zlomljeno rebro? Kje je tu kakršnokoli obvadovanje tveganj? Kako točno sta tukaj poplavno zavarovanje za stanovanje in AO+ v isti kategoriji?

Osebno imam:
- življensko zavarovanje, zato da bo moja družina preskrbljena, če se mi kaj res resnega zgodi.
- obvezno avtomobilsko zavarovanje, ker je potencialna škoda, ki lahko nastane v primeru nesreče prevelika neznanka
- Hišo in stanovanje, ker je konstanten letni stroške manj tveganj od enkratnega dogodka.
- poslovno zavarovanje odgovornosti, ker je kot prvo kjer sem obezno in kot drugo smiselna, ker je preveč neznank in vključuje tudi objektivno odgovornost.
- potovalno zdravstveno zavarovanje, zato da v tretjih državah ne zgubljam časa z organizacijo, če bi kdaj prišlo do kakšnega neljubega dogodka (pa še to sodi med službene stroške, ker imamo zaradi narave dela pač letna zavarovanja za tujino.

energetik ::

Utk je izjavil:

Za ta drug primer daš vsaj 100 evrov na leto, da boš morda enkrat v življenju potegnil teh par 100 evrov, še to samo če si ti povzročitelj...

Jaz imam pri dražjem avtu kasko, ampak plačujem samo 350 evrov pri 900 franšize. Če bo škode 10 jurjev, bom že dal tistih 900, če bo 500 evrov škode se mi pa res jebe.

Se strinjam. Zavarovalnice imajo vsekakor preračunane premije, da so one na dolgi rok v profitu, kar je logično. Ampak one imajo statistiko, zaradi ogromnega števila zavarovanj. Si lahko natančno izračunajo.
Poznam tudi primer velike firme, ki voznega parka nimajo kasko zavarovanega. Se jim ne splača, in pri 100+ vozilih se da že prav lepo izračunat statistiko.

Medtem pri posamezniku pa je statistika še ne deluje, med totalko ali 0 škode 10 let je cenovno enormna razlika, hkrati pa nimaš pojma, ali se bo zgodilo ali ne.
Lahko pa si približno izračunaš verjetnost in oceniš tveganje. Hkrati je to odvisno tudi od likvidnih sredstev, ki jih imaš v rezervi. Če lahko kadarkoli skeširaš nov avto, potem se začneš spraševati, ali ima kasko sploh kakšen smisel. Jaz bom poskusil vsaj povečat franšizo, da bi si zmanjšal premijo. Ampak potem ti pa zavarovalničarji zmanjšajo paketne popuste, in na koncu plačaš 5EUR manj za slabše zavarovanje in spet nisi nič naredil.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Za corollo plačujem 350 kasko in obvezno pri g24. S tem da moja je 2,0, več konjev, kot tvoja.
Z drugimi nisem prišel pod 500, s tem da imam zdaj več zavarovano, je pa franšiza višja, za kar mi je pa vseeno.

energetik ::

Verjetno je to brez delnih kombinacij? In pa s povečano franšizo?
vires in numeris

Normalno.
Gre se za točo, tam je takoj 5 ali pa 10 jurjev škode, morda še za srne, prve luči in radarji so kar drage. Za krajo se niti ne sekiram preveč.
Vse drugo je zame brez veze. Ne nameravam zletet s ceste.
Za parking se tudi ne sekiram preveč.

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA je izjavil:

Utk je izjavil:

Za ta drug primer daš vsaj 100 evrov na leto, da boš morda enkrat v življenju potegnil teh par 100 evrov...

Drži kot pribito. In vsak se sam odloči. Večina bogatašev ima športne avte vredne v 100.000€ in ima le osnovno zavarovanje (in na ta način se ogromno profitira). In če razbije celi avto se ne sekira, ker si gre po drugega, ker ima za 10 takih avtov denarja a računu in je hkrati mala možnost, da ga bo razbil, ker pač pazi, ko vozi. Vsako leto se na enem Ferrariju prišpara 10.000+ eurov in mogoče ga vsak 100. bogataš razbije (kot povzročitelj nesreče) in je morda na izgubi, ostalih 99 pa v plusu. Če bi sam imel na lagerju keša za 1-2 stanovanji in 3-4 take avte kot ga imam sedaj ne bi imel nobenega drugega zavarovanja kot tisto kar moraš imeti (osnovno avtomobilsko zavarovanje, stanovanja pa sploh ne bi imel zavarovanega).

Neumen primer, ker škodo krije sosed ali njegova zavarovalnica. Tisti, ki je šel na dopust, pa seveda pred odhodom zapre svoj glavni ventil.

socialec je izjavil:

Ali pa sploh ne plačuješ premij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

gruntfürmich ::

nekoman je izjavil:

Zdravo.

Pa večina sogovornikov pravi, da je AO+ nepotrebno. Saj ga skoraj noben nikol ne koristi.
Tudi članki na spletu so bili objavljeni, da je AO+ samo zlato za zavarovalnice...

Lp

si ti ziher da govoriš o pravem zavarovanju?

ker letos imam prvič da nimam ''NEZGODNO ZAVAROVANJE VOZNIKA IN POTNIKOV'', in sem mislil da je kaj narobe s polico, pa mi je ženska iz zavarovalnice rekla da se dosti ljudi odloča za zavarovanje brez tega.
tako da ga letos nimam. za drugo leto pa ne vem. je pa to imho par evrov. ni veliko prihranka.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

starfotr ::

Tisti, ki lažje spite ob zavarovanju, je to večinoma lažna varnost. Ampak, če vam tako paše, kdo sem jaz da bi oporekal.

ker letos imam prvič da nimam ''NEZGODNO ZAVAROVANJE VOZNIKA IN POTNIKOV'', i

Haha, to je še večji nateg od ao+. Potniki so v vsakem primeru zavarovani že z obveznim. Da imaš ao+ in še to je možno samo če si danes zjutraj po župi priplaval.

jah glej, eni pač ne rabimo gledat za cente, in imamo pač več zavarovanj

Haha, ne rabite gledat na cente, vam je pa pomembmno da pri dveh tednih v bolnici dobite 200 ali pa 300 evrov. Meni se jebe kolk in če.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Ali pa sploh ne plačuješ premij.

Ta bo bolj težka :D

zobnik ::

Ker avto uporabljam samo občasno in še to večinoma takrat ko grem spočit v avto mam samo osnovno + asistenca na 10 let starem, itak je opremljen s 6x zračne blazine in ostalo asr, abs opremo.

Če bi ga vsak dan uporabljal, da se voziš v službo, pa je popolnoma bu*asto da nisi boljš zavarovan

Drugače pa ma police je ao+ samo okol 30€...

wcpapir ::

gruntfürmich je izjavil:

nekoman je izjavil:

Zdravo.

Lp

si ti ziher da govoriš o pravem zavarovanju?

ker letos imam prvič da nimam ''NEZGODNO ZAVAROVANJE VOZNIKA IN POTNIKOV'', in sem mislil da je kaj narobe s polico, pa mi je ženska iz zavarovalnice rekla da se dosti ljudi odloča za zavarovanje brez tega.
tako da ga letos nimam. za drugo leto pa ne vem. je pa to imho par evrov. ni veliko prihranka.

Potniki so kriti že iz AO z milijonskimi zavarovalnimi vsotami, voznik pa je krit iz AO + tako da res tega ne rabiš.

gruntfürmich je izjavil:

Tolk o tem kdo je tako neumen da govta vsako govno, ki mu ga servirajo.

bm1973 ::

Zavarovanje plačaš in upaš, da ga ne rabiš.

Sam sem imel kasko na starejši avto, imel nesrečo, jaz kriv, so plačali vse B.P. Mogoče je danes zavarovalnica v plusu, pa mislim, da še ne... Kasko dodatek je bil okoli 100 EUR.

Zavarovana bajta, crknila TČ, 12 let stara, dobil od zavarovalnice 1/3 denarja za novo... Strojelom...

Puščala cev v kopalnici, izliv vode, dobil 400 EUR, stalo me je 150 EUR da sem popravil. Sploh nisem dal računa... Pa na to puščanje večkrat dobil zavarovalnino zaradi spodnjega soseda, ki mu je puščalo v njegovo kopalnico. Ene 3x, preden smo res našli vzrok in razbili pravi del kopalnice... Tako rabim zavarovanje izliva vode zaradi kredita...

Pač ne zavarujte vsega. Ampak dostikrat so doplačila za boljše zavarovanje "drobiž". Oz. glede na Slo-Tech zaslužke bi morala biti >:D.

Imel življenjsko zavarovanje z varčevanjem v tveganih skladih. Na 10 let 100% donos. Ni ne vem kaj, ampak pokasiral takrat par jurjev brez davka. Pa še bil zavarovan, če se zgodi kaka pizdarija...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

bm1973 je izjavil:

Pač ne zavarujte vsega. Ampak dostikrat so doplačila za boljše zavarovanje "drobiž". Oz. glede na Slo-Tech zaslužke bi morala biti >:D.
ja saj ravno to. folk porabi dolge ure in cele dneve da se pri vseh pozanima in prišpara par 10€ na leto zaradi ao+ in nezgodnega zavarovanja...
sam imam zaenkrat to srečo, da se takega škrtarjenja ne rabim iti.

Legon je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Tolk o tem kdo je tako neumen da govta vsako govno, ki mu ga servirajo.
ti umsko bolan favšljivi puritanec pa si lahko samo tiho!

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

hehe, podgana zacvili, ko ji stopiš na rep.

ja saj ravno to. folk porabi dolge ure in cele dneve da se pri vseh pozanima in prišpara par 10EUR na leto zaradi ao+ in nezgodnega zavarovanja...

Ne imet brezveznega zavarovanja, ti ne vzame nič časa, ampak ovca tvojega kova tega ne razme in veselo plačuje karkoli zavarovalnica nabije na račun. Pač brezgmotna lobotomirana masa potrošnikov, ki požrete vsako govno ki vam ga servira kdorkoli ima 5 minut časa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

ne dojameš da plačevanje večih zavarovanj ni enako sledenju omejitvam do pike natančno. zato pa si tam kjer si.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

Res je. Sam prvo je idiotizem, ki se ga greste lobotomirane potrošniške ovce, ki govtate vsako govno, ki ga nekdo nakraca na račun.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

starfotr ::

zobnik je izjavil:

Ker avto uporabljam samo občasno in še to večinoma takrat ko grem spočit v avto mam samo osnovno + asistenca na 10 let starem, itak je opremljen s 6x zračne blazine in ostalo asr, abs opremo.

Če bi ga vsak dan uporabljal, da se voziš v službo, pa je popolnoma bu*asto da nisi boljš zavarovan

Spet lažna varnost in lažen izgovor.

Kot, da se ti pri občasni vožnji ne more nič zgodit. Zakaj potem asistenca, če voziš samo občasno? Za tisto malo verjetnost okvare bi lahko v primeru okvare poklical tudi najbližjo firmo, ki ima vlečno službo na nekem področju.

In zakaj bi se moral pa za vsakdanjo vožnjo zavarovat? Čemu? Vsak obvladuje svoja tveganja. V tem primeru finančna. Pač to je gamblanje. Kot da bi ti rekel, da pojdi v igralnico in stavi na rdečo. V tem primeru bi bil hujskač za igre na srečo. Zavarovanje je igra na srečo. Več igre igraš (zavarovanj imaš), več ima hiša (zavarovalnica) od tega.

In zakaj zaupanje v airbage, saj veš da ti to ne pomaga kaj dosti, če se s 100 km/h zabiješ nekam. Airbagi so za nizke hitrosti uporabni, pri visokih pa ne. Torej takrat ko si na cesti voziš brezglavo, saj so itak airbagi?

Btw, glede na to da samo občasno voziš, imaš gume, kot se šika? Namreč ljudje tu varčujejo, saj je njihov izgovor točno ta, občasna vožnja.

Magic1 ::

Letos so mi pri stari zavarovalnici blazno nabili premijo (Generali). Tako osnovno, kot AO+ in asistenco. Sem šel drugam in vzel zgolj osnovno ter na koncu vzel za zraven AMZS paket, ki je ponujal bistveno več za podoben denar.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

In zakaj so ti nabili? Zakaj ne g24?

Magic1 ::

Nova polica je bila letos občutno dražja, asistenca prav tako(iz drobiža na 70€). Drugje sem potem dobil po ceni, ki sem jo včasih plačeval (-35%).
Magic

starfotr je izjavil:

zobnik je izjavil:

Kot, da se ti pri občasni vožnji ne more nič zgodit. Zakaj potem asistenca, če voziš samo občasno? Za tisto malo verjetnost okvare bi lahko v primeru okvare poklical tudi najbližjo firmo, ki ima vlečno službo na nekem področju.

In zakaj bi se moral pa za vsakdanjo vožnjo zavarovat? Čemu? Vsak obvladuje svoja tveganja. V tem primeru finančna. Pač to je gamblanje. Kot da bi ti rekel, da pojdi v igralnico in stavi na rdečo. V tem primeru bi bil hujskač za igre na srečo. Zavarovanje je igra na srečo. Več igre igraš (zavarovanj imaš), več ima hiša (zavarovalnica) od tega.

In zakaj zaupanje v airbage, saj veš da ti to ne pomaga kaj dosti, če se s 100 km/h zabiješ nekam. Airbagi so za nizke hitrosti uporabni, pri visokih pa ne. Torej takrat ko si na cesti voziš brezglavo, saj so itak airbagi?

Btw, glede na to da samo občasno voziš, imaš gume, kot se šika? Namreč ljudje tu varčujejo, saj je njihov izgovor točno ta, občasna vožnja.

ne razumeš.
gre se za VERJETNOST. in to tudi seveda zavarovalnice kalkulirajo. pravzaprav samo to kalkulirajo: VERJETNOST.
več si na cesti, večja je VERJETNOST da boš imel nesrečo. in zato se recimo pač bolje zavaruješ. ker potrebuješ avto za preživetje in ne za pohajkovanje iz dolgčasa. zato vzameš asistenco premium. itd itd.
še vedno ne štekaš?

Zgodovina sprememb…

Pustite to polarizirajočo temo, takšna in drugačna zavarovanja niso za prav vsakogar, k sreči se povečini ne izplača, bi bilo veliko dražje, ne obregajmo se tudi ob druga zavarovanja, vsak naj bo sam svoje glave/denarnice mesar, ko bi le nasploh veljajo :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

gruntfürmich je izjavil:

starfotr je izjavil:

zobnik je izjavil:

ne razumeš.
gre se za VERJETNOST. in to tudi seveda zavarovalnice kalkulirajo. pravzaprav samo to kalkulirajo: VERJETNOST.
več si na cesti, večja je VERJETNOST da boš imel nesrečo. in zato se recimo pač bolje zavaruješ. ker potrebuješ avto za preživetje in ne za pohajkovanje iz dolgčasa. zato vzameš asistenco premium. itd itd.
še vedno ne štekaš?

zraven pa kot prava lobotomirana ovca seveda plačaš še 15 drugih postavk, ki jih ne razumeš in potem imaš več zavarovanj za isti škodni dogodek in veselo blejaš kako si pameten, ker si posebej nezgodno zavaroval potnike.

@Legon

No tu se strinjam sedaj glede AO+ in nisem nikoli namenjal temu toliko pozornosti. Če kaj, bom na podlagi te teme ob podaljšanju zavarovanja skenslal AO+. Razlog? Stane 30-40€ na leto. Vozilo bom imel registrirano 30-50 let. Vzemimo neko povprečje (40 let). 40 let x 30€ = 1200€. Če bom povzročil nesrečo bom dobil odškodnine manj od vseh možnih vplačil. In le tu pride AO+ v poštev in je "summa summarum" totalno brez veze to plačevati, ker se enostavno res ne izplača. Hvala vsem. 10+ let sem vrgel skozi okno za ta AO+, ampak sedaj na podlagi te teme ni več potrebe, da bi naslednjih 20+ let enako počel. :D

Ko bi me ovce vsaj vedele, kaj vse jalovo plačujemo in res nimamo prav ničesar od tega, no, socialci vsaj nekaj prejmemo od vsega tega, da drugim ne zaskvotamo graščin na poplavnih območjih, verjetno ne prav zelo (za)varovanih? :D In zdaj teh IZBIRNIH socialskih 1200+EUR zavarovanj na 50 let napravi takšno razliko v dojemanju realnosti, dafak? Ne bi rekel, da gre za kakšne 'zabavne pašnike' ali kaj podobnega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

socialec je izjavil:

In zdaj teh IZBIRNIH socialskih 1200+EUR zavarovanj na 50 let napravi takšno razliko v dojemanju realnosti, dafak?
jah glej, teh 1200€ na 50 let bo direktno šlo za potomce, pa obrestno-obrestni kubični račun, pa bodo potem vsi bogati... temu se reče pametno privarčevan/naložen denar :D

Gruntfürdich, saj ti si zares grunta vöasih vreden ampak vsaj opozarjaš na to sproti :D Žal nimam vpogleda v prihodnost, priznam pa na osnovi nekih X izkušenj, da se s pomočjo odvetnika (dodeljenega po socialski dolžnosti) z zavarovalnicami nekaj lažje pogovarja.

Lonsarg ::

Vsa zavarovanja so strosek ne profit, sam point je da v zameno resijo neko resno financno tveganje.

Riziko zivljensko zavarovanje v primeru smrti pomeni da lazje preziveli potomci/partner handlajo upad dohodka, k si prej imel placo.

Invalidsko ti pomaga ker veliko rabis ce postanes invalid (ceprav invalidsko penzijo celo dobis od drzave, tak da ce imas dobro placo ni nekega opaznega plusa).

Nezgodno (med katere spada AO+) ti pa nic takega ne resi. Da ti nek drobiz ko se poskodujes, zelo malo verjetnosti pa je da bo to vec kot si celo zivljenje placeval, predvsem so pa zneski izplacil tako majhni da ni to neko znizanje financnega tveganja.

Skratka nauk zgodbe, najbolj ti tveganje zniza riziko zivljensko, ce imas kake kredite, partnerja, otroke. Naslednji je invalidsko, ki ti ob majhni placi lahko resi financno situacijo ce si invalid. Nezgodno pa je neumnost, nobenega financnega tveganja ne resi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

bm1973 je izjavil:

Kasko dodatek je bil okoli 100 EUR.

Ne verjamem da si za kasko dal samo 100€.

gruntfürmich je izjavil:

ne razumeš.
še vedno ne štekaš?

Razen wiz perla in zavarovanje odldtimerjev, nista nikjer višini AO in kasko premije vezani na število prevoženih kilometrov. Torej kako zavarovalnice glede tega računajo verjetnost? Pri življenjskih imaš vsaj tabele umrljivosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Na cesti
982256058 (5235) delavec44
»

Zavarovanje Avtomobila (strani: 1 2 )

6513967 (3047) val46
»

Katera zavarovanja imate in kaj ste že koristli?

Oddelek: Loža
458484 (6877) ;-)
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26680235 (47826) ;-)
»

Še kasko zavarovanje ali ne? (strani: 1 2 3 )

10634374 (32394) D3m

Več podobnih tem