Forum » Na cesti » AO+ zavarovanje
AO+ zavarovanje

gruntfürmich ::
Razen wiz perla in zavarovanje odldtimerjev, nista nikjer višini AO in kasko premije vezani na število prevoženih kilometrov. Torej kako zavarovalnice glede tega računajo verjetnost? Pri življenjskih imaš vsaj tabele umrljivosti.
one pa računajo verjetnost da so v plusu.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

delavec44 ::
gruntfürmich je izjavil:
Razen wiz perla in zavarovanje odldtimerjev, nista nikjer višini AO in kasko premije vezani na število prevoženih kilometrov. Torej kako zavarovalnice glede tega računajo verjetnost? Pri življenjskih imaš vsaj tabele umrljivosti.
one pa računajo verjetnost da so v plusu.
Seveda, ampak premijo dvignejo vsem. Tebi, ki delaš 50kkm na leto in meni, ki delam 10kkm. Po tvoji logiki, bi moral jaz imeti 5x nižjo premijo, ker sem manj na cesti in je verjetnost škode manjša.
Zgleda, da čas na cesti le ni tako pomembna utež in raje gledajo vozniške izkušnje in celo v kateri regiji živiš.

socialec ::
Seveda, ampak premijo dvignejo vsem. Tebi, ki delaš 50kkm na leto in meni, ki delam 10kkm. Po tvoji logiki, bi moral jaz imeti 5x nižjo premijo, ker sem manj na cesti in je verjetnost škode manjša.
Ni nujno, podobno kot premijski razredi, več let brez krivdnega škodnega primera, večjega popusta si deležen, pod manj kot 40% verjetno ne prideš kot navaden šofer brez nekih zalednih benefitov... Ja, ja, vem, da bo zdaj vseforumski protest - drži, moralo bi biti vezano TUDI na prevožene kilometre pa potem bi še morali nekako slediti, kje drajv(tm)-aš, kako upoštevaš prometne predpise itd. Pa ni, ker sem jaz kriv, saj vem :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

gruntfürmich ::
Po tvoji logiki, bi moral jaz imeti 5x nižjo premijo, ker sem manj na cesti in je verjetnost škode manjša.
Zgleda, da čas na cesti le ni tako pomembna utež in raje gledajo vozniške izkušnje in celo v kateri regiji živiš.
utež je sigurno pomembna, ker drugače kršiš zakone fizike in statistike.
caka je sigurno v tem, da tega ne smejo narediti. drugače bi sigurno že.
isto je težnja za dodatna zavarovanja za 'extremiste' in podobne izzivalce usode.
imaš pa vsaj to možnost da skenslaš zavarovanja, za katera meniš da jih ne potrebuješ (vsaj zaenkrat).
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Na cesti | 257801 (6978) | delavec44 |
» | Zavarovanje Avtomobila (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 14439 (3519) | val46 |
» | Katera zavarovanja imate in kaj ste že koristli?Oddelek: Loža | 8539 (6932) | ;-) |
» | Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 80805 (48396) | ;-) |
» | Še kasko zavarovanje ali ne? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 34584 (32604) | D3m |