» »

Acer aspire 8730g osvetlitev zaslona

Acer aspire 8730g osvetlitev zaslona

Orias ::

Doma se mi valja omenjeni prenosnik, ki sem ga pred leti uporabljal. Sedaj bi rad ta prenosnik usposobil za sina in na njega namestil linux. Na omenjenem prenosniku ne deluje osvetlitev zaslona. Predvidevam, da bi bilo potrebno zamenjati LCD inverter. Je pa čudno to, da če malce močneje pritiskam tikpko FN+F6, da zaslon utripne. Občasno se zgodi, da velikokrat pritisnem to kombinacijo tipk, pa se na lepem pojavi slika na zaslonu in zaslon deluje dokler znova ne zaženem računalnika. Tak, da vse skupaj mi je čudno. Je res v tem primeru zanič LCD inverter, ali bi še kaj druga lahko preveril ?
To je bil prej moj službeni prenosnik in je na lepem "crknil" zaslon. Namesto, da bi prenosnik šel na servis, so mi kupili novega, ker je bil star nekaj let. Čeprav je prenosnik "predpotopen", mi ga je vseeno malo škoda.

Han ::

Odpri ga in preveri (iztakni/vtakni) kabel, ki povezuje LCD s plato...

Baja ::

za začetek odpri in preveri kable pri pantih, ki grejo do inverterja. sem ze večkrat videl da so bili pri pantih skoraj precvikani.

druga možnost, inverter crkuje. s fn+f6 ga verjetno izklopiš/vklopiš in ko se malo segreje začne delat.

pa @Han-a tudi upoštevaj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaslon na procesorju se zatemni!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101451 (1129) krastača
»

Servis - po prevzetju zaznane napake

394042 (3010) solatko
»

Težave z LCD zaslonom prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
898906 (6291) denci
»

Poškodba displaya na laptopu

101331 (1160) ne_kdo
»

Laptop monitor in problem z uporom

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
132203 (1952) Pyr0Beast

Več podobnih tem