Forum » Loža » Umetna inteligenca
Umetna inteligenca
Temo vidijo: vsi

Blinder ::
da bi IT-jevci in programerji dobro služili
povpraševanje:ponudba. Meni se zdi da IT zaslužijo več, kot ... si zaslužijo. Opravljajo delo, kjer ni potrebna izobrazba. Delajo tudi zanimive stvari in udobno službo, zaradi tega je ljudi, ki bi to radi delali dosti.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
feryz ::
Izobrazba ali znanje?
Izobrazba v resnici ni potrebna nikjer, le zahtevana je.
Znanje pa je potrebno praktično povsod.
Izobrazba v resnici ni potrebna nikjer, le zahtevana je.
Znanje pa je potrebno praktično povsod.

Če čistilki fati daš 3 jurje plače, bo tudi ona cela pametna, da je za njeno delo potebno dosti znanja in da ji mlade čistilke ne pridejo do kolen. Ona ima izkušnje, kakšna čistila lahko meša skupaj brez, da pride do nevarne kemične reakcije. Ona zna, kakšni so direktorji in iz zna, da se njihovo pisarno puca po tem, ko je direktor šel domov. Ona zna, da če je deževno vreme bo treba to pa to naredit. Ona zna, da je tega pa tega mesca dosti pajčine, ker pajki takrat delajo pajčino. Ona zna, v kateri uri katere prostore it pucat, da bo delovni proces čimmanj moten itd. Bi cel hvalospev lahko napisala o tem, kako je njeno delo umsko zahtevno.
delavec44 ::
Ne bluzi preveč. Jaz se lahko fatino delo naučim v parih dneh in ga uspešno opravljam, ona se pa ITja verjetno nikoli.
IgorCardanof ::
PacificBlue je izjavil:
Pristojni minister Rončević je ustavil razpis za nacionalno platformo za generativno umetno inteligenco, ki bi bila brezplačna za vse državljane. Prihranjena sredstva bodo namenjena zmanjševanju primanjkljaja, so sporočili z ministrstva.
Raje si ne zelim pogledat, kaksna bedarija in kraja denarja je zelo verjetno bil tale razpis. Hvala bogu ni slo skozi.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.

Ne bluzi preveč. Jaz se lahko fatino delo naučim v parih dneh in ga uspešno opravljam, ona se pa ITja verjetno nikoli.
to je res. Hotel sem rečti, da visoka plača bi Fati dala dosti samozavesti, tliko samozavesti, da bi sama bila prepričana, da njeno delo zahteva visok talent
Ales ::
IgorCardanof je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Pristojni minister Rončević je ustavil razpis za nacionalno platformo za generativno umetno inteligenco, ki bi bila brezplačna za vse državljane. Prihranjena sredstva bodo namenjena zmanjševanju primanjkljaja, so sporočili z ministrstva.
Raje si ne zelim pogledat, kaksna bedarija in kraja denarja je zelo verjetno bil tale razpis. Hvala bogu ni slo skozi.
Bolje mimo tolčt na pamet, kot dejansko prebrat kaj piše?
Razpis je bil napisan za nekoga velikega, OpenAI, Google, MS, Anthropic, v tem stilu.
Hkrati se mi je zdelo, da njih v tej obliki posel niti ne bi zanimal. Me prav zanima, ali bi se na podlagi tistega sploh kdo približal podpisu pogodbe.
gen Maister ::
No, tudi jaz nisem 'bral', bom pa seeno udaril:
Razpis bi dobil nekdo, recimo nek 'podjetnik' ali skupina njih, ki bi v neki pogodbi ali kocesiji štartala oz izbrala nekega od 'Vwl8kih'?
Zdaj, kateri od velikih bi bil izban, težko reči.
So pa menda 'pojanisnili' iz ministrstva, da strokovna in znanstvena srenja zaradi tega ne bosta prikrajšana!
Gre samo za vsesplošno, raji, plebsu ali navadnim malim državljanom namenjen
UI.
Ti se fatinega dela lahko naučiš v parih dneh, ona pa za IT nima pogojev sploh!
Pa veš in razumeš, zakaj se ti fatinega dela lahko naučiš v parih dneh, ona pa verjetno ITja nikoli!??
Razpis bi dobil nekdo, recimo nek 'podjetnik' ali skupina njih, ki bi v neki pogodbi ali kocesiji štartala oz izbrala nekega od 'Vwl8kih'?
Zdaj, kateri od velikih bi bil izban, težko reči.
So pa menda 'pojanisnili' iz ministrstva, da strokovna in znanstvena srenja zaradi tega ne bosta prikrajšana!
Gre samo za vsesplošno, raji, plebsu ali navadnim malim državljanom namenjen
UI.
Ti se fatinega dela lahko naučiš v parih dneh, ona pa za IT nima pogojev sploh!
Pa veš in razumeš, zakaj se ti fatinega dela lahko naučiš v parih dneh, ona pa verjetno ITja nikoli!??
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gen Maister ()
Kucanju kode se zaupa tistemu, ki kuca kodo.
Uporaba LLMov se zaupa tistim, ki znajo uporabljat LLMov. In tule je v preseku zelo malo ljudi.
Medtem ko kdo tu in tam zna nadomestiti DebelegaKita s pomočjo LLMov, DebeliKit sam sebe ne zmore (za enkrat).
Se pravi čeprav ima potrebno znanje za kucanje kode hkrati nima potrebnega znanja za opravljanje LLMov.
Po drugi strani kdor hoče efektivno preko LLMov kucat kodo potrebuje tudi znanje kucanja kode.
DebeliKit je star osu pa se verjetno nikol ne bo dovolj izobrazil o LLMih, da bi lah zabušaval.
Malo pretiravate, vsi skupaj!
Ni pa zadeva (tako) enostavna. Očitno. Če bi bila bi bili že drugje....
Sem gledal en tak film, skoraj dokumentarec, skoraj 20 let nazaj, verjetno... V času, ko so bile Nokie na vrhuncu. Takrat še ni bilo tapkanja in drsanja...
Tip je šel v vukojebino bananarepublike! Nočem biti žaljiv, ali da razumete narobe!
Ker ljudje niso živeli na drevesih in jedli banane!
Tip je zbral kakih 10 d0 15 ljudi in jih učilo motileh. Kako delujejo, kako so stestavljeni, kako se uporabljajo... Na koncu izobraževanja, beri tečaja, ji je tralal max 2 tedna, verjetno pa še nekaj dni manj, naj bi ti postali 'serviserji' za mobilne telefone!
Malo selekcije je verjetno že bilo ori izbiri kandidatov. Se ne spomnim dobro.Verjetno je imel pogoj samo, da si človek hoče najti službo, nekaj zaslužiti, se pripravljen nekaj naučiti in na koncu opraviti 'izpit'! Ke so bilu tudi starejši, menda ravno čez 50 res ni bil nihče, so bili pa zelo 'pisana' družba. Tudi ene ženske se dobro spomnim, verjetno že 30 ali čez, z večjim otrokom in podobno... Verjetno prej aploh ni še imela svojega mobitela. Verjetno ga je videla, morda celo kdaj držala v roki!?
Skratka, končni rezultat: sicer je šlo pri nekaterih melce na tesno, predvsem ta ženska je imela kar precej treme na izpitu; vsi so se dobro ali zadovoljivo odrezali. Po 10 dneh. Teorije in prakse v vukojebini bananarepublike....
Če gremo še korak naprej in bi tole Nokio zamenjal s kakšnim avtomat Kalašnikom, bi dobil verjetno prav podobne rezultate.
Razumeti delovanje in rokovanje s kKalašnikom ni tako za/komplicirano!
Jw pa zato Kalašnik inžinir, ki se rodi enkrat, recimo na 100 let! In potem, če greš še korak naprej, ugotoviš, da je takih ljudi več... james wat, aifel, tesla, otto, resel, če hočete, mari ciri, da ne bodo sami deci, ampak ljudje, ... mendelejev in še morje drugih...
Marsikdo znaersikaj. In marsikoga se da marsikaj naučiti....
Formula, da si dober, odličwn ali pa celo vrhunski, je pa malce zagonetna!?
Da se poklopijo ravno prave stvari ob ravno pravem času...
Ales ::
gen Maister je izjavil:
Sem gledal en tak film, skoraj dokumentarec...
Reality show kvazi dokumentarec? Upam, da si na podlagi tega šrota ne ustvarjaš mnenj o čemerkoli, te zadeve so posnete po scenariju in tu ni nobenih naključij. Ne pri izbiri udeležencev oz. igralcev, ne pri rezultatih. Je bila underdog mama zraven, in na koncu celo uspešna? Ja itak, da je bila. Poglej, kako si si jo zapomnil, zato so pa ustvarili ta lik. Me ne bi sploh čudilo, če bi se izkazalo, da je bila profesionalna igralka.
V vsakem primeru to nima dosti veze z realnostjo tega, kaj neuk človek dejansko zmore, če predenj postaviš kompleksno nalogo. Tiste Nokie to niso bile, to, o čemer je govora tu, pa je kompleksno.
Drži tudi, da vsak neuk (in nemisleč) človek lahko postane manj tak, ampak problem je v tem, da nam tile CEO "AI" nabijači prodajajo pravljice o tem, da ravno tega zdaj ne bo več treba, ker bo vse "AI" znal.
In posledično imamo vse več neukih ljudi, ki mislijo, da to niso. In nič dejansko ne naredijo, da ne bi bili.
V osnovi ta problem ni nič novega, a njegove razsežnosti so.
Ma, filemček je bil kar realen prikaz kaj in kako se da! Če se (morda) ne motim, je 'denar' prispevala celo EU in tisti filmček bi dejansko lahko uporabil kot poročilo in dokaz, kako se je denar porabil!
In ne pozabi, to je bil bolj projekt one men bend in ne kakšne multinacionalke. Verjetno Cukerberg v enem dnevu zasluži vsaj 2×toliko, kot je vsa ta zadeva stala, vključno s potnimi stroški, najemom snemalca in še montažo in distribucijo!
So bili prej poskusni zajčki, kot pa kakšni glumci....
Moja, že pokojna teta, ki se je rada hvalila, da ima 4 razrede OŠ, je ljudi delila na tiste, ki vedo koliko je 2+2 in na tiste, ki tega ne vedo!
Kaj je zdaj kompleksno, je zelo relativno! Samo v svetu, kjer je lahko vsak bedak pameten, ali kjer je dejansko nesimetrija moči in denarja proti zdravemu razumu, ne moreš narediti nič! Edino kar lahko, greš v gozd in se zdereš!
Človek je razvil in ima najboljši kvantni računalnik v zgodovini zemeljske evolucije, vsaj generalno in statistično gledano. Ni pa to nobena garancija, da bo človeštvo (na zemlji) preživelo!? S pomočjo AI ali brez...
In če izpostavim dilemo, ali je bedak z AI bolj pameten ali pa še večji bedak!?? bi morda izpostavil še dilemo: Ali bi lahko vsaj AI uspelo, da prepreči izumrtje človeštva!?
In ne pozabi, to je bil bolj projekt one men bend in ne kakšne multinacionalke. Verjetno Cukerberg v enem dnevu zasluži vsaj 2×toliko, kot je vsa ta zadeva stala, vključno s potnimi stroški, najemom snemalca in še montažo in distribucijo!
So bili prej poskusni zajčki, kot pa kakšni glumci....
Moja, že pokojna teta, ki se je rada hvalila, da ima 4 razrede OŠ, je ljudi delila na tiste, ki vedo koliko je 2+2 in na tiste, ki tega ne vedo!
Kaj je zdaj kompleksno, je zelo relativno! Samo v svetu, kjer je lahko vsak bedak pameten, ali kjer je dejansko nesimetrija moči in denarja proti zdravemu razumu, ne moreš narediti nič! Edino kar lahko, greš v gozd in se zdereš!
Človek je razvil in ima najboljši kvantni računalnik v zgodovini zemeljske evolucije, vsaj generalno in statistično gledano. Ni pa to nobena garancija, da bo človeštvo (na zemlji) preživelo!? S pomočjo AI ali brez...
In če izpostavim dilemo, ali je bedak z AI bolj pameten ali pa še večji bedak!?? bi morda izpostavil še dilemo: Ali bi lahko vsaj AI uspelo, da prepreči izumrtje človeštva!?

gfus ::
gotovi smo. jaz si dajem max 3 leta, da si nagrabim s programiranjem 100k in jih vložim v etf, da potem od tega živim.
jasno vidim, kako bo ai delal moje delo programerja. že sedaj bi bil teoretično zmožen delat moje delo, če bi ai agente spustili na serverje od stranka, ampak to je prenevarno. varnost nas bo reševala še par let.
ai manjka samo še to, da zna generičen cilj sam rešit, ne da ga vodiš, ampak to bodo porihtal v teh 3 letih.
trenutno pa ne samo da ni treba pisat kode, ali jo brati. niti ni treba naloge razumeti!!! ti mu daš navodila, on prebere, naredi, ti samo stestiraš, niti ne gledaš testov, mu daš rezultate testov in AI pove ali deluje. tako delajo najnaprednejši programerji trenutno, vem pa da večina programerjev ai uporablja še kot nek autocomplete, ti so še krepko zadaj, kaj se zdaj z ai da naredit, kar ni presenetljivo, ker je razvoj tak hiter.
tak da moj plan je it v čimveč programirat (zdaj so zlati časi za programiranje) in se it čimmanj zapravljanja (frugal life) v naslednjih 3 letih. ker to bo živ hudič s službami. saj jaz programiranja ne bom pogrešal, bom pa pogrešal lepo plačo 3k neto, vložim lahko komot 2,5k na mesec, to potem pride 90k v 3 letih. žal bo treba stisnit naslednja 3 leta. potem pa lenarjenje do konca življenja. če bo ai vzel službe bo tudi sp500 zrastel (firme brez delavcev bodo imele večje dobičke, ker so plače tak strošek), se bo lepo poklapalo na koncu vse skupaj.
jasno vidim, kako bo ai delal moje delo programerja. že sedaj bi bil teoretično zmožen delat moje delo, če bi ai agente spustili na serverje od stranka, ampak to je prenevarno. varnost nas bo reševala še par let.
ai manjka samo še to, da zna generičen cilj sam rešit, ne da ga vodiš, ampak to bodo porihtal v teh 3 letih.
trenutno pa ne samo da ni treba pisat kode, ali jo brati. niti ni treba naloge razumeti!!! ti mu daš navodila, on prebere, naredi, ti samo stestiraš, niti ne gledaš testov, mu daš rezultate testov in AI pove ali deluje. tako delajo najnaprednejši programerji trenutno, vem pa da večina programerjev ai uporablja še kot nek autocomplete, ti so še krepko zadaj, kaj se zdaj z ai da naredit, kar ni presenetljivo, ker je razvoj tak hiter.
tak da moj plan je it v čimveč programirat (zdaj so zlati časi za programiranje) in se it čimmanj zapravljanja (frugal life) v naslednjih 3 letih. ker to bo živ hudič s službami. saj jaz programiranja ne bom pogrešal, bom pa pogrešal lepo plačo 3k neto, vložim lahko komot 2,5k na mesec, to potem pride 90k v 3 letih. žal bo treba stisnit naslednja 3 leta. potem pa lenarjenje do konca življenja. če bo ai vzel službe bo tudi sp500 zrastel (firme brez delavcev bodo imele večje dobičke, ker so plače tak strošek), se bo lepo poklapalo na koncu vse skupaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gfus ()

Ni povezano z umetno inteligenco, ampak to preprosto moram napisati.
Računalničarji ste po eni strani prav smešni. Katerokoli področje pogledaš, v njem najdeš IT in računalništvo. Danes ti računalnik nadzoruje vožnjo avtomobila po cesti, pacientu v bolnišnici nadzoruje življenjske znake, v neki tovarni spremlja potek proizvodnje, da ne omenjam farmacije, kjer se obračajo največji zaslužki. Brez računalnika in programov, sodobni človek ne zna preživeti... kot bi ti nekdo pobral vžigalnike in šibice, potme pa rekel "zdaj pa zakuri ogenj". Ne gre, preveč je tehnologije na vsakem koraku. Računalniki in programi držijo ta svet pokonci. Ampak namesto, da bi IT-jevci in programerji dobro služili (poglej, kakšne številke se vrtijo v farmaciji), vas veliko dela za čisto povprečno plačo, ali pa še to ne. Če pomislim, da vas bo umetna inteligenca prej kot slej nadomestila, pa to ni več tako smešno, ampak se mi bolj smilite.
Mediana programerja je baje ~2.666 € neto to je baje top 15% med vsemi poklici.
prištej še možnost dela od doma 100% in da ti ni treba delat 8 ur na dan kot v drugih poklicih
pa mogoče še, da imamo eni več kot mediano in delamo manj kot kaki drugi
potem je to sanjski poklic
se pa strinjam, da bo sanj kmalu konec , no trenutno je postal še bolj sanjski, ko bi takole ostalo kot je zdaj, to bi bilo pa, ker zdaj se ti ni treba nič naprezat samo kasiraš.
žal so spremembe stalnica življenja. če ne drugega nam bodo ai podražili v 3 pm, saj so že samo so še eni načini kako skor zastonj dobit veliko od ai. tega se trenutno najbolj bojim, da bo ai postal tako drag, da se ti bo bolj splačalo delat spet na roke, nek trend gre v to smer.
DamijanD ::
DamijanD ::
90k v 3 letih. žal bo treba stisnit naslednja 3 leta. potem pa lenarjenje do konca življenja. če bo ai vzel službe bo tudi sp500 zrastel (firme brez delavcev bodo imele večje dobičke, ker so plače tak strošek), se bo lepo poklapalo na koncu vse skupaj.
Sicer bolj verjetno trolaš ampak koliko misliš, da boš dobival od tega 100k portfelja mesečno?
Pa firme brez delavcev pomeni tudi folk brez denarja, folk brez denarja pomeni ni strank, firme brez strank pa večinoma ne laufajo najboljše...

od 100k portfelja vloženega v 3 letih si lahko po 5 letih že začneš izplačevat 400€ na mesec in nikoli ne zmanka, zame bi bilo to dovolj. če bo trg rastel kot je zadnja leta in če vložiš v nasdaq
če je jeba s trgom pa čakaš malo dlje in živiš skromno, kar meni niti ne bi bilo težko. bi preživel tudi z 200€ na mesec jaz ali še manj. zato pa lahko toliko vlagam. se da čist lepo živet brez zapravljanja na veliko. samo moraš pa imet neko rezervo zadaj, da nisi živčen, da boš ostal čist brez ficka, to ti teh 100k daje. ali da si odvisen od kake socialne.
po moje bi itak moral vsak gledat, da čimprej fukne 100k v etf. to je neko splošno priporočilo.
itak pa še malo kaj zraven služiš najbrž, cele dneve ne boš ležal.
>What could go wrong...
manj kot pa takrat, ko sem kodo sam tipkal
če je jeba s trgom pa čakaš malo dlje in živiš skromno, kar meni niti ne bi bilo težko. bi preživel tudi z 200€ na mesec jaz ali še manj. zato pa lahko toliko vlagam. se da čist lepo živet brez zapravljanja na veliko. samo moraš pa imet neko rezervo zadaj, da nisi živčen, da boš ostal čist brez ficka, to ti teh 100k daje. ali da si odvisen od kake socialne.
po moje bi itak moral vsak gledat, da čimprej fukne 100k v etf. to je neko splošno priporočilo.
itak pa še malo kaj zraven služiš najbrž, cele dneve ne boš ležal.
>What could go wrong...
manj kot pa takrat, ko sem kodo sam tipkal
Urbano#Desno ::
hmm ja
Trenutno smo na rekordnih vrednotenjih (s&p) in zgodovinsko gledano to ni ravno najboljši obet za divjo rast. :)
Čist možno bo da bomo mel en crash in bomo čez 5-10 let na istih nivojih.
Imaš pa seveda 1% dividendne donosnosti torej jurja na leto če daš v tak ETF :D
Čist možno bo da bomo mel en crash in bomo čez 5-10 let na istih nivojih.
Imaš pa seveda 1% dividendne donosnosti torej jurja na leto če daš v tak ETF :D

crash bo samo v primeru, da se ai izkaže za zanič, če pa se ai izkaže za zanič pomeni, da se programerjem ni treba bazi za službo. torej ni problema.
ampak kot sem napisal, po moje se moramo bati za delo, torej crasha ne bo, trg bo rastel zaradi učinkovitosti AI, mi pa bomo brez služb. v singularnosti se trg obnaša malo drugače :D
singularnost pa se je baje začela 1.1.2026 ali nekje tam.
ampak kot sem napisal, po moje se moramo bati za delo, torej crasha ne bo, trg bo rastel zaradi učinkovitosti AI, mi pa bomo brez služb. v singularnosti se trg obnaša malo drugače :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gfus ()
Sure buddy...
Veliko sreče v 'penziji' z 100 jurji naloženih v rekordno vrednoten trg 'ki se obnaša drugače'. 
delavec44 ::
crash bo samo v primeru, da se ai izkaže za zanič, če pa se ai izkaže za zanič pomeni, da se programerjem ni treba bazi za službo. torej ni problema.
.com ni bil zanič, pa je bil vseeno crash. Lahko je super zadeva pač precenjena.
karafeka ::
bm1973 ::
Kako boš do penzije živel s 400 EUR na mesec od ETF?
To komaj zadostuje za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje...
Če ne boš plačeval pokojninskega prispevka, bo penzija zelo slaba...
To komaj zadostuje za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje...
Če ne boš plačeval pokojninskega prispevka, bo penzija zelo slaba...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Vi še zares razmišljate o penziji, mislim, tisti Bismarckovi? :D
Ma neka državna penzija bo... Jaz računam na nek nivo današnje socialne pomoči tm nekih današnjih €500
Za en kup ljudi ki se zanašajo na ZPIZ bo zoprno ko bodo rabili nove zobe al pa kolk.
Tega ne bo, ampak tudi za starostno penzijo je pogoj 15 let delovne dobe...
RedDrake ::
Narobe razmišljate. Realnost je, da bo večina ljudi brez dela in bo dobila "dovolj" za preživetje (hrano, zdravstvo, prevoz - verjetno javni, ali pa kaka e-kolesa). Ostali bodo pa furali "luksuz" ker bodo nekaj delali in imeli denar za kaj več. In ljudi bo lahko konkretno manj. Penzija kot takšna ne bo več obstajala.
UTD bo. Za tiste izven služb. Saj bi lahko že bil.
Mislim da imajo Avstralci tako. Penzije dobijo vsi enako. Ostalo pa kolikor si si prigrebel.
Mislim da imajo Avstralci tako. Penzije dobijo vsi enako. Ostalo pa kolikor si si prigrebel.
Ja, s to razliko, da v Avstraliji vseeno velika večina dela. Z AI bo obratno. Velika večina ne bo delala nič in bo imela "UTD" (čeprav verjetno v brezdenarni obliki - aka boni za hrano/prevoz/whatever, drugače bodo retardi kupovali zlatne lance ali podobne neumnosti s tem). Neka mikro manjšina (zagotovo manj kot 10%) pa bo opravila praktično vso delo, kjer bo človek še potreben / zaželjen.
Ja, s to razliko, da v Avstraliji vseeno velika večina dela. Z AI bo obratno. Velika večina ne bo delala nič in bo imela "UTD" (čeprav verjetno v brezdenarni obliki - aka boni za hrano/prevoz/whatever, drugače bodo retardi kupovali zlatne lance ali podobne neumnosti s tem). Neka mikro manjšina (zagotovo manj kot 10%) pa bo opravila praktično vso delo, kjer bo človek še potreben / zaželjen.
Težko bo družba funkcionirala na tak način
Ko bo enkrat tako daleč, sploh ne bo več volitev. Saj je že trumpek nakazal.
UTD bomo dobivali od tistih bilijonarskih elit, ki bodo imeli cel svet v svojih krempljih, in to samo zato, da ne bo vsak dan kakega revolta.
UTD bomo dobivali od tistih bilijonarskih elit, ki bodo imeli cel svet v svojih krempljih, in to samo zato, da ne bo vsak dan kakega revolta.
Ampak zakaj bi volili levico, če pa bodo imeli hrane kolikor jo bodo želeli, šli bodo kamorkoli bodo hoteli, dobili bodo latest and gratest gadgete, imeli stanovanje/hišo?
Ja, ne bodo imeli zlatih skretov, telefonov za 10k EUR, avtov za 250k EUR in vile v Bohinju, ampak tega že itak zdaj nimajo. Da ne omenjam, da volitve itak odpadejo v takem scenariju, ker benevolentni sposoben avtokrat (AI) je neskončnokrat boljši od najboljše demokracije.
Ja, ne bodo imeli zlatih skretov, telefonov za 10k EUR, avtov za 250k EUR in vile v Bohinju, ampak tega že itak zdaj nimajo. Da ne omenjam, da volitve itak odpadejo v takem scenariju, ker benevolentni sposoben avtokrat (AI) je neskončnokrat boljši od najboljše demokracije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()
Ampak zakaj bi volili levico, če pa bodo imeli hrane kolikor jo bodo želeli, šli bodo kamorkoli bodo hoteli, dobili bodo latest and gratest gadgete, imeli stanovanje/hišo?
Ja, ne bodo imeli zlatih skretov, telefonov za 10k EUR, avtov za 250k EUR in vile v Bohinju, ampak tega že itak zdaj nimajo.
Ok a mal trolamo...
Zakaj točno bi pa onih 10% potem sploh delalo, če boš dobil iz lufta bajto, cliota, futr, potovanja, igračke.... kej dost več večina danes nima... in to se bo za celotno populacijo ustvarilo iz dela 10% tistih ki bodo za malenkost več še naprej hodili v službo.
To bo prava indija koromandija.
in pol tudi neki paničarijo s stilu AI took our jobs
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Urbano#Desno ()

deepsick ::
Ne bi točno vedel, je pa vseeno malo razlika, če flexa plebs (iz Poreča) ali pa elita (iz... kje?) :D
Če ljudje ne bodo delali, ne bodo zapravljali.
Od česa pa mislite, da bodo elite živeli?
Od prodaje komu ?!?!?!
Od česa pa mislite, da bodo elite živeli?
Od prodaje komu ?!?!?!
Urbano#Desno je izjavil:
Zakaj točno bi pa onih 10% potem sploh delalo, če boš dobil iz lufta bajto, cliota, futr, potovanja, igračke.... kej dost več večina danes nima... in to se bo za celotno populacijo ustvarilo iz dela 10% tistih ki bodo za malenkost več še naprej hodili v službo.Zato ker bo ai določil, kdo mora delati in komu lahko denar iz neba pada.![]()
Itak ve bolje od vseh nas.
Izbrani pa bodo imeli "20 seconds to comply".

deepsick ::
Elita bo lastila imela vse te obrate in dobavitelje, distribucijske centre, trgovine, ki bodo zalagali plebs s proteinskimi ploščicami, kot vedno, duh... Malo si poglejte u2b dokumentarce!
Tako bo kot nekoč, če imamo plebs dovolj dopamina in kalorij, se za politiko ne ravsamo, ker pač jemo, pijemo in kavsamo (umetne ai-ndroidke)!
Tako bo kot nekoč, če imamo plebs dovolj dopamina in kalorij, se za politiko ne ravsamo, ker pač jemo, pijemo in kavsamo (umetne ai-ndroidke)!

Miki N ::
Pa kaki protesti lol. To je uno ko ga prijaviš (prosim,a lahko??) in ovčkljaš na ulici? UTD ne bo potreben, za razliko od antičnega plebsa je današnja raja povsem nenevarna.
Si se morda zmotil in namesto besede sanjate uporabil besedo razmišljate!??
A vi mislite da jo ne bo? In da je vseh 600k penzionerjev že na pol mrtvih in ne znajo zagrabiti za vile?
Ne pozabite, da so to ljudje, ki so še znali trdo delati in grdo zakleti.
Če jih boste postavili pred dejstvo, bodo še kako pokazali zobe. Oz. proteze.
Tistih 2000 uniformiranih policajčkov in 1000 vojačkov niti pičkin dim ni proti taki masi.
Humanoidnih v naših logih pa še leta ne bo. Nismo mi niti k od kitajcev.
Tistih 2000 uniformiranih policajčkov in 1000 vojačkov niti pičkin dim ni proti taki masi.
A vi mislite da jo ne bo? In da je vseh 600k penzionerjev že na pol mrtvih in ne znajo zagrabiti za vile?
Nek pregovor pravi da kjer ni tudi vojska ne vzame.
Demografija v kurcu... evropa zaostaja za svetom ... Sloveija pa za evropo ... no sej bo kot pravim nekih €500 v današnji vrednosti
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Anthropic opozarja, da se bo umetna inteligenca kmalu sama izboljševala (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12522 (7798) | c3p0 |
| » | Applovo Siri bo poganjal Googlov GeminiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6508 (5275) | bambam20 |
| » | GPT-5.2 je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12389 (4763) | kriptobog |
| » | O tveganjih in stranskih učinkih se posvetujte s ChatGPT HealthomOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6483 (4061) | ToniT |
| » | Strokovnjaki za umetno inteligenco postali zvezdnikiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 13199 (10326) | Legon |