Slo-Tech - V ZDA so v četrtek sprejeli zakon o stabilnih kriptožetonih (stablecoins), ki ga je ameriški predsednik danes tudi podpisal in razglasil. Zakon GENIUS (Guiding and Establishing National Innovation for U.S. Stablecoins) prvikrat regulira stabilne kriptožetone in postavlja regulatorni okvir za 250 milijard dolarjev velik trg, ki velja za manj tvegani del kriptotrga. Stabilni kriptožetoni so namreč vrednostno priklenjeni na trdne valute, kakršna je dolar.
Zakon je podprlo 308 predstavnikov z obeh polov političnega spektra. Sprva je kazalo, da ga bo manjša skupina republikancev blokirala, a so na koncu dosegli kompromis. S tem ko zakon regulira stabilne kriptožetone, bodo lahko z njimi v svojem imenu trgovale banke in druge finančne institucije. Prav tako bodo imele zvezne države možnost, da uredijo uporabo teh stabilnih žetonov za plačila. Banke in druge institucije dobivajo tudi možnost izdajati lastne stabilne kriptovalute, ki pa bodo morale biti utrjene na neki trdni valuti in imeti kritje, denimo zakladne menice.
Sprejeta sta bila še dva manjša zakona, ki med drugim regulirata druge digitalne dobrine in ki prepovedujeta, da bi digitalne valute od FED-a dobili neposredno prebivalci. Kriptovalute ali stabilne kriptožetone bo še vedno treba kupiti za dolarje.
Novice » Kriptovalute » V ZDA sprejeli zakon, ki regulira stabilne kriptožetone

Buggy ::
Sem ob majhnen fee-ju mislil, da bo dolgoletni prijatelj iz US letno prinasal dinar iz crypto borz, pa bo zgleda moral en od sinov postat HR rezident, jebem mu mamico migrantsko 
Pol bo res treba kupit nekaj na HR otokih? Se remote delamo poleti od tam, kaj se pa zamudis?

Pol bo res treba kupit nekaj na HR otokih? Se remote delamo poleti od tam, kaj se pa zamudis?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

LeQuack ::
Before: Kripto je svoboda, rabimo valuto, ki ne bo regulirana in nadzorovana s strani bank in držav.
Now: Omg bitcoin na ATH! Rabimo valuto, ki bo regulirana in nadzorovana s strani bank in držav. Rabimo institucije in ETF-je!
Now: Omg bitcoin na ATH! Rabimo valuto, ki bo regulirana in nadzorovana s strani bank in držav. Rabimo institucije in ETF-je!
Quack !

Sindrom ::
Pri nas pa sprejeli zakon, ki jih obdavčuje.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

Ashrack ::
Sem ob majhnen fee-ju mislil, da bo dolgoletni prijatelj iz US letno prinasal dinar iz crypto borz, pa bo zgleda moral en od sinov postat HR rezident, jebem mu mamico migrantsko
Tudi jaz se spogledujem s hrvasko vedno bolj. Kako je kaj okoli davcnega rezidenstva?
....

Ganon ::
Pri nas pa sprejeli zakon, ki jih obdavčuje.
Pravilno.
Tudi jaz se spogledujem s hrvasko vedno bolj. Kako je kaj okoli davcnega rezidenstva?
Glede na to, da jim stotisoči bežijo, boš zlahka zapolnil luknjo propadajoče države.

gruntfürmich ::
upam da si zacutil sarkazem v mojem postu
jaz žal nisem, ker je govora samo o stabilcih...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

renzlbogo ::
kriptoreveži v BTC cityu bodo za vsako kavico mogli posebej računat dobiček ali izgubo in plačat FURSU in spreminjat davčno napoved hhha konec je z kripelj valutami
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V El Salvadorju bitcoin ni več uradna valuta (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 13107 (4330) | Baja |
» | Kriptovalute so scam! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 45921 (7341) | trancer01 |
» | EU dodatno omejila anonimnost kriptovalut (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 31367 (24990) | Eandro5res |
» | Tudi Južna Koreja prepovedala financiranje s kriptožetoniOddelek: Novice / Kriptovalute | 18001 (15422) | Markoff |