» »

Vlomi v avto

Vlomi v avto

brezskrbi2 ::

Ce grem z psom na sprehod se bi(oziroma sem se) raje zapeljal malo bolj vstran, ampak je nastal problem ker so mi nedavno vlomili v avtomobil (razbita stranska predna sipa).

Seveda nisem nicesar pustil v avtomobilu, je pa nastala skoda (ki jo bo krila zavarovalnica) in treba je dolgo cakati na menjavo in pa seveda birokracija, policija,...

Lokacija je res taksna bolj umaknjena kjer je prakticno nicna sansa da vlomilca kdo vidi ali ujame... Sem mislil da je malce prevec ocitno da bi kdo tam kaj puscal v avtu ampak sem se motil v tem da ___ (vlomitelj) ni razmisljal o nicemer.

Avto ima tuje registrske in je morda malce bolj vpadljiv, ampak nevem.... Pac moje vprasanje je ce je res slo tako navzdol da ne mores vec pustiti avta (cetudi na malce bolj odrocni lokaciji)?

Ali bo verjetno vse vredu v kolikor pustim avto odprt / odprta okna in da se vidi da ni lahkega plena za odtujitev? Ker bi se rad podal na stara pota ampak bi se rad izognil nadaljnim nevsecnostim.

Alternativa je da se z tem ne ukvarjam - skodo tako ali tako krije zavarovalnica... Kar mislim da bom tudi naredil, seveda bom poizkusil zmanjsati moznost vloma in pustil vse odprto, ampak zdi se mi prevec da se zaradi tega odrecem nekaterim aktivnostim.

OutOfTheBox ::

Vgradnja kamere je poceni. In če nisi ravno bil na kakšni "pravi" lokaciji, si pač imel zgolj le nesrečo.

GenZNPC ::

Jaz puscam avto odklenjen, potem ni potrebe da vlomi ampak vrata odpre. Je pa res, da ko gres nizje po balkanu pa tam naokol je malo bolj tvegano, tam ti vlomijo tudi, ce avto pustis odprt, ker se ne spomnijo najprej poskusiti ali je odprt.
skibidi

cekr ::

Nikjer nisi siguren. Meni so poskušali vlomit na Bledu na parkirišču zraven policije.
Sicer ni prišel notri. Je pa naredi škodo na vratih.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

GenZNPC ::

Ja ok, turisticni centri so prva liga, tam te italijanski romuni in slovenski brazilci pa se zagrenjeni domacini okradejo.
skibidi

denabiker ::

Joj kolikrat so fotru vlomili, ko je včasih hodil v hribe, pa na ribolov in puščal avto, nazadnje je pustil jakno na zadnjih sedežih in seveda zadnja razbita šipa pa jakna pol vržena, ker očitno je mislil, da kaj vrednega v jakni. Kolegu so nedolgo nazaj avto na klocnih pustil, drage lepe feltne so jim zadišal... Šel je v hribe in ga pustil v dolini bogu za hrbtom. Krade se ful...

Aja na prejšnjem avtu so mi zvil vrata, izgleda da so kot z nekim velikim izvijačom ali montirajzlom vrate zvijali, ali je hotel do ključavnice z notranje strani zlomit. Ne vem. Sajbe so mi pa vse ostale. Čudno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denabiker ()

Groot ::

Odvisno sicer od tega na katerem koncu se nahajaš, ampak cigani so začeli pogosteje vlamljati tudi v avtomobile. Npr. v LJ je dobro znano, da se na Sv. Urh občasno pripeljejo iz Dolenjske čez hribe in vlamljajo v avtomobile, ki so jih sprehajalci parkirali pred cerkvijo in na parkirišču nižje.

Primarna preventiva je seveda ta, da se na vidnem mestu ne puščaš ničesar, niti oblačil ne. Če avto izgleda prazen, se te morda usmilijo. Pa seveda vključen alarm.

HotBurek ::

Meni ni jasno, zakaj se policaji ne spravijo v akcijo, in se v službenem času oblječejo v navadne cote, peljejo na tak parkirplac enega megana karavana, bele barve, notri dajo kako malenkost, pol se pa okol razporedijo kot eni turisti.

Če kdo vlomi, ga zašijejo, vse skupaj posnamejo, dajo na YT pa zraven še kak relaiti šov naredijo in zaslužijo, po zgledu onih čez lužo.

Al pa da se kakšna mehkejša veje varde to ne spravi delat. Delaš družbeno korist, pa še denar služiš.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

delavec44 ::

Ker bodo eni takoj jokali, da ne smejo tega delati in da je to entrapment.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

socialec ::

Jaz pustim avto odklenjen in včasih noter zlat ingot najdem - iz usmiljenja, normalno.

HotBurek je izjavil:

Meni ni jasno, zakaj se policaji ne spravijo v akcijo, in se v službenem času oblječejo v navadne cote, peljejo na tak parkirplac enega megana karavana, bele barve, notri dajo kako malenkost, pol se pa okol razporedijo kot eni turisti.

Ker to ni detroit in bi z veliko verjetnostjo trajalo lahko tudi več tednov ali pa mesecev, preden bi nekdo kaj poskušal. Razen ajd, če bi ga dali na območje kjer prebivajo romi, pol bi verjetno to blo prej.

Jaz drgač avto puščam doma pred bajto odklenjen lol (oz kakor se spomnim)

Zgodovina sprememb…

Utk ::

A te tedne ko ne delajo tega delajo kaj drugega koristnega?

Policija se drgač utaplja v delu, kadra primanjkuje. Največ resourcov gre za obvladovanje migracij na mejah oz. kritičnih točkah. Lokalno je sicer bolj mirno, sam so še vedno podhranjeni (ker jih dost premeščajo na meje).

Zgodovina sprememb…

Bollocks.

Groot ::

HotBurek je izjavil:

Če kdo vlomi, ga zašijejo, vse skupaj posnamejo, dajo na YT pa zraven še kak relaiti šov naredijo in zaslužijo, po zgledu onih čez lužo.

Al pa da se kakšna mehkejša veje varde to ne spravi delat. Delaš družbeno korist, pa še denar služiš.

Takšno nastavljanje "vabe" je protizakonito in ne bi bilo ustrezna podlaga za kakršenkoli kazenski pregon. Za takšen pristop je najprej potrebno dobiti sodno odredbo po ZKP. Slednje pa kar tako malo na splošno sodišče pač ne odobri.

Zaklenjen avto je nezakonita vaba? Malo morgen. Pa niti taka vaba ni potrebna. Če nekdo pride na parking z namenom vloma, bo pač izbral najboljšo tarčo, ne bo se premislil in šel domov.
Nezakonita vaba je da ponujaš konkretnemu človeku 5 jurjev da ti prepelje vrečko čez mejo, ne pa zaklenjen avto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkiranje v Kopru za par dni?

Oddelek: Na cesti
173941 (919) darkolord
»

Od kdaj smo vozniki sodniki za prekrške? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14118286 (6209) River0123
»

Parkiranje za 14dni v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5815908 (8580) joze67
»

Osnutek novele zakona o policiji - omejevanje zasebnosti in širjenje policijskih poob (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
15320658 (18025) urban99

Več podobnih tem