» »

rabim vašo pomoč

rabim vašo pomoč

Freak ::

Mam en velik problem! V šoli smo na začetku leta dobil pr glasbi nalogo, da obiščemo neki koncertov in oper. Na koncu pa mormo oddat glazbarci mapo z življenjepisi skladateljev,...
Pred kratkim smo pa tud pr informatiki dobil za narest projektno nalogo. Na voljo imamo glasbeno mapo, a pod pogojem, da ustavimo noter tabelo in graf ( totalna beda ). No ker se nč nism mogu spomnt, sem se odloču, da tuki napišem nekaj oper, vas pa prosim, da jih razvrstite od 1-4 po tem kako jih poznate (na podlagi česa bom naredil tabelo:
1. Don Giovanni
2.Figarova svatba
3.Nabucco
4.Čarobna piščal

Hvala za pomoč!:))

Huey P ::

Najbolj znan meni je Figerova svatba, potem pa takoj Čarobna piščal. Mislim tudi, da sem slišal za Don Giovanni... Tisto zadnje pa ne vem.

Ne, da bi si ko mislil, da hodim v opero..

..::DOOM III: The Legacy::..

mravla ::

2, 3, 1, 4. težko je to povedat, če nisi vrhunski ali odtrgani glasbenik.:|
če ga poženeš, bo letel

OZZY ::

Jest bi jih razvrstil tako:
2. figaraova svatba
4. čarobna piščal
1. Don govanni
3. Nabucco

Sam sem gledal čarobno piščal in mi je bilo kar ok (zastonj karte). Samo nisem pa neki ljubitelj oper. Bolj gledališča in kina.
Go with the flow.

Morpheus ::

2, 3, 1, 4, tko nekak. Opere nit jst nimam pretirano rad. Bl kino & gledalisce. Zakva pa sploh rabs vedt kero bl poznamo?
I too shall be brought low by death, but until then, let me win glory!

blue96 ::

oprosti, ker ti ne morem pomagati. nisem glasbenik. ampak a to res spada na slo tech? glasba, opere in to??;((
.

Morpheus ::

Mislm pa to si ze nevem kokrat reku, pa usakic si dubu ist odgovor, TO JE LOZA, ta soba je narjena da se pogovarjas o vsakdanjih stvareh, poglej mal topice kaksni so!
I too shall be brought low by death, but until then, let me win glory!

asPeteR ::

3,2,4,1; ta zadnjega sploh ne poznam. Nabuko mi je pa zelo všeč, še posebej pesem sužnjev.

Pretorijanec ::

Jst nism glasbenik, sam se mal spoznam na kulturo pa to. Ja, kao. Jst bi jih razvrstu tko:
  • figaraova svatba
  • Nabucco
  • čarobna piščal
  • Don govanni
Sicer je to strašno subjektivno mnenje in odvisno od osebnega občutka, samo pribljižno tako, kot sem jih razvrstil, jih cenijo tudi v svetu.

mulc: to temo sem odprl ker se nisem mogu spomnit, kaj bi dal v tabelo o glasbi! Sicer pa loža je za take reči!;((

whatson ::

4 2 3 1
tako bi jaz uredil

a veste da je don giovanni mozartova skoraj najboljša opera! Vsaj tko pravjo!(pa ne da sm zdej stručko!:8))

Tomi ::

Tudi jaz sem na 3, 2, 4, 1.
Se strinjam s Petrom, da bi skoraj vsi morali poznati pesem sužnjev. Saj je skoraj vsako nedeljo na radiu.
metrodusa.blogspot.com

Najlepša hvala za vašo pomoč!:))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Išče se: "umirjena" klasika

Oddelek: Sedem umetnosti
407586 (6251) Ziga Dolhar
»

EMA 2007 (strani: 1 2 3 )