Forum » Strojna oprema » Nov M.2 SSD zaznan občasno
Nov M.2 SSD zaznan občasno

Rias Gremory ::
Zdravo,
bom kar kopiral iz druge teme:
2 tedna kasneje
Na predlog uporabnika sem naročil nov SSD, WD Black SN7100. Vstavim v prenosnik, pokaže disk. Poženem inštalacijo Windowsev, diska ni. Sumim na programsko težavo, ponovno zaženem, v BIOSu disk sedaj ni viden. Po poskusi ali dveh namestim Windowse, nakar po namestitvi diska spet ni, namreč spet se požene inštalacija iz USB ključa. Na koncu, še zadnjič prižgem prenosnik, ko namazan pride do začetnega zaslona Windowsev kjer izbereš jezik.
Verjetno je 95% da je matična fuč?
Nov SSD: WD Black SN7100
prenosnik: Lenovo Ideapad 3 15ADA05
Končno se je zgodilo. Sestra je rekla če pogledam njen prenosnik, ker se je po posodobitvi posral - BSOD. :)) Gre za nek Lenovo Ideadpad 3.
Rekla je, da je po posodobitvi prišla tudi do zaslona kjer je baje imela na voljo downgrade na Win 10 in to potrdila, očitno je poskusila rešiti zadevo.
Včeraj se je zbootal 2x od 15x, po kakšni minuti od prijave vrže BSOD. Tudi nek Lenovo gumb ne pomaga, kolikor se spomnim ne prime opcija za "recovery".
V Safe boot sem prišel, nato ko sem pognal "sfc /scannow" je postal neodziven na kateri koli gumb.
2 tedna kasneje
Na predlog uporabnika sem naročil nov SSD, WD Black SN7100. Vstavim v prenosnik, pokaže disk. Poženem inštalacijo Windowsev, diska ni. Sumim na programsko težavo, ponovno zaženem, v BIOSu disk sedaj ni viden. Po poskusi ali dveh namestim Windowse, nakar po namestitvi diska spet ni, namreč spet se požene inštalacija iz USB ključa. Na koncu, še zadnjič prižgem prenosnik, ko namazan pride do začetnega zaslona Windowsev kjer izbereš jezik.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
- spremenilo: Rias Gremory ()

ombre ::
Bi prej rekel da je disk DOA. Imel podoben primer pa je bil novi disk fuč.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Ampak pri prejšnjemu so bili podobni simptomi.
Bom kupil zunanje ohišje in testiral oba diska. V kolikor bosta delovala, pomeni da je plata fuč.
Bom kupil zunanje ohišje in testiral oba diska. V kolikor bosta delovala, pomeni da je plata fuč.

beta1 ::
Nekateri Lenovoti imajo max 512GB nvme.
Preveri, če je naložen zadnji UEFI BIOS. In specification sheet od Lenovo, koliko je max NVME za tega Lenovota.
Preveri, če je naložen zadnji UEFI BIOS. In specification sheet od Lenovo, koliko je max NVME za tega Lenovota.
Huawei LTE CPE master.

Dvomim, da je velikost kriva, saj so se Windowsi normalno namestili.
Bom pa preveril za UEFI posodobitve. Hvala za nasvet.
Bom pa preveril za UEFI posodobitve. Hvala za nasvet.

Ales ::
Nekateri Lenovoti imajo max 512GB nvme.
Na takih seznamih je običajno navedeno do katerih velikosti diskov so testirali, oz. katere modele. Ni rečeno, da novejši in večji diski ne bi delali, le v času certificiranja jih ni bilo na voljo ali pa jih iz nekega drugega razloga niso testirali. Razen če je res izrecno navedeno, da velikosti večje od X ne delujejo.

Lenovo ponuja samo programček, ki ga poženeš znotraj Windowsev, da posodobiš UEFI.
Kako posodobit v tem primeru? Hirens boot CD? Je varno posodobiti UEFI iz Preinstallation Environmenta?
Kako posodobit v tem primeru? Hirens boot CD? Je varno posodobiti UEFI iz Preinstallation Environmenta?

bbbbbb2024 ::
Rias Gremory je izjavil:
Zdravo,
Končno se je zgodilo. Sestra je rekla če pogledam njen prenosnik, ker se je po posodobitvi posral - BSOD. :)) Gre za nek Lenovo Ideadpad 3.
Rekla je, da je po posodobitvi prišla tudi do zaslona kjer je baje imela na voljo downgrade na Win 10 in to potrdila, očitno je poskusila rešiti zadevo.
Včeraj se je zbootal 2x od 15x, po kakšni minuti od prijave vrže BSOD. Tudi nek Lenovo gumb ne pomaga, kolikor se spomnim ne prime opcija za "recovery".
V Safe boot sem prišel, nato ko sem pognal "sfc /scannow" je postal neodziven na kateri koli gumb.
2 tedna kasneje
Jaz sem imel svojčas podoben problem, požrl mi je vse živce. Na koncu sem od pooblaščenega serviserja dobil pisno potrdilo, da napake ni mogoče odpraviti, ter sem vse skupaj vrnil. In dobil denar nazaj.
Poleg diska se je občasno zgodilo, da sem imel več monitorjev prižganih, pa ko so šli v spanje, se at random niso zbudili nazaj.
To je pa tak polizdelek, tako slabo testiran, da je za zbesneti. Pred par leti se mi je zgodilo isto z Lenovo Thinkbookom, le da je tam RAM nenormalno pogosto crkoval. Tudi diplomirali iz menjavanja ramov in na koncu vrnili vse skupaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Windows 11] Debate, vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Operacijski sistemi | 212271 (1312) | c23po |
» | nadgradnja prenosnika z nvm diskom (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 2610 (621) | joez7 |
» | namestitev sistema (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8041 (5216) | Yohan del Sud |
» | Lenovo G580 dela zelo pocasiOddelek: Pomoč in nasveti | 1354 (1027) | D3m |
» | Lenovo vgrajuje nezaželeno programsko opremo kar v BIOSOddelek: Novice / Varnost | 15689 (12377) | AnotherMe |