Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč Hp 250 G6 -Celeron
Pomoč Hp 250 G6 -Celeron

roxio 1985 ::
Zavedam se, da je prenosnik že starejši model, ampak za osnovno uporabo (risanke za hčerko, YouTube, brskanje po spletu) je bil še vedno TOP zadeva. Uporabljal sem ga mogoče 3 do 4 krat, torej je praktično kot nov, brez posebne obrabe.
📌 Specifikacije:
HP 250 G6
Intel Celeron
Nameščeni Windows 10 (še vedno so na disku)
Disk in RAM sem testiral, vse OK
🛠 Težava:
Ker sem ga želel malce posodobiti, sem posodobil BIOS iz F.35 na najnovejso verzijo F.77 (prek uradne strani HP). Po tej posodobitvi se prenosnik ne zažene več – ostane črn zaslon, ne pride niti do BIOS menija.
Sem že poskusil:
reset CMOS baterije
zamenjal RAM
pripravil BIOS recovery USB s starejšo verzijo,vmesne verzije 😵💫
Ampak brez uspeha – zaslon ostane črn. Disk in ostale komponente so delovale pred tem brezhibno.
🧠 Zato iščem nekoga, ki bi znal sprogramirati BIOS čip ali popravi napako – sumim, da je težava ravno v zablokiranem BIOS-u.
📌 Specifikacije:
HP 250 G6
Intel Celeron
Nameščeni Windows 10 (še vedno so na disku)
Disk in RAM sem testiral, vse OK
🛠 Težava:
Ker sem ga želel malce posodobiti, sem posodobil BIOS iz F.35 na najnovejso verzijo F.77 (prek uradne strani HP). Po tej posodobitvi se prenosnik ne zažene več – ostane črn zaslon, ne pride niti do BIOS menija.
Sem že poskusil:
reset CMOS baterije
zamenjal RAM
pripravil BIOS recovery USB s starejšo verzijo,vmesne verzije 😵💫
Ampak brez uspeha – zaslon ostane črn. Disk in ostale komponente so delovale pred tem brezhibno.
🧠 Zato iščem nekoga, ki bi znal sprogramirati BIOS čip ali popravi napako – sumim, da je težava ravno v zablokiranem BIOS-u.

joez7 ::
Poskusi z zunanjim monitorjem. Kolkor vem ma ta serija DP port.
Dobiš pa rabljenega za ~100€. Vsekakor išči serijo z 6. gen procesorjem - dela tudi W11 na njemu.
Tega pa mej za rezervne dele.
Dobiš pa rabljenega za ~100€. Vsekakor išči serijo z 6. gen procesorjem - dela tudi W11 na njemu.
Tega pa mej za rezervne dele.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

d4vid ::
Daj napiši okvirno lokacijo.
Imam programator za BIOS, lahko poskusim naložit delujoč fw, če ga najdem kje.
Imam programator za BIOS, lahko poskusim naložit delujoč fw, če ga najdem kje.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

alternative ::
Hja, HP je dal napačni fajl za BIOS, se zgodi. Najbrž je bil za podobno matično. Vprašaj na forumu elektronikov, ali bi ti kdo sprogramiral EEPROM.
Če boš kupoval drugega, izogibaj se Acerja in HPja. Kupi rabljenega Thinkpada serije T ali W.
Če boš kupoval drugega, izogibaj se Acerja in HPja. Kupi rabljenega Thinkpada serije T ali W.

sbawe64 ::
Iz pretekle teme
https://slo-tech.com/forum/t842701/p853...
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

Pozdravljeni! in hvala za pomoč?
Včeraj mi je po več poskusih hladnega zagona laptopa HP 250 G6 uspelo priti v Windows. Takoj sem s spleta prenesel program HWiNFO in opravil podroben sistemski test. V priloženem poročilu ni bilo zaznane nobene napake - vse je delovalo brezhibno.
? Med delovanjem sem preveril tudi različico BIOS-a in videl, da je bila nadgradnja uspešno izvedena na F.77. Zdelo se mi je, da je težava končno odpravljena.
?
? Ampak potem...
Ko sem naredil ponovni zagon sistema, je zaslon ostal črn. Tipka F10 za dostop do BIOS-a ne deluje, prav tako ni nobenega odziva s tipkovnice.
? Po večkratnih poskusih s kombinacijo Windows + B sem prišel v BIOS recovery. Ta se sicer izvede do konca, vendar po ponovnem zagonu spet sledi isti rezultat - črn ekran.
?
? Kaj sem že poskusil:
o Popolna demontaža prenosnika
o Preverjeni vsi kabli, RAM moduli in priključki
o Disk odstranjen in ponovno priklopljen (tudi brez diska enaka težava)
o Preverjeno z zunanjim monitorjem - brez slike
o BIOS različica trenutno F.77
o HWiNFO test ne pokaže nobenih napak
o Računalnik ob vklopu ugasne in se nato znova prižge, a brez slike
o Pritiski F10, Esc, F2 - nič ne pomaga
?
? Sem že skoraj brez idej...
Edina možnost, ki mi še pride na misel, je ponovno flashanje BIOS-a s programatorjem (fizičnim zapisom čipa).
Se komu sanja, kaj bi še lahko preveril? Kakršenkoli nasvet bi bil zelo dobrodošel. ???
spodaj sem prilepil link je test od HWinfo in si lahko pogledate mogoce sem kaj spregledal.
Drugace pa se nahajam okolice Savinjske .
Lep vikend
link do testa https://we.tl/t-txTsCBEl3F">
Hvala vnaprej! ?
Včeraj mi je po več poskusih hladnega zagona laptopa HP 250 G6 uspelo priti v Windows. Takoj sem s spleta prenesel program HWiNFO in opravil podroben sistemski test. V priloženem poročilu ni bilo zaznane nobene napake - vse je delovalo brezhibno.
? Med delovanjem sem preveril tudi različico BIOS-a in videl, da je bila nadgradnja uspešno izvedena na F.77. Zdelo se mi je, da je težava končno odpravljena.
?
? Ampak potem...
Ko sem naredil ponovni zagon sistema, je zaslon ostal črn. Tipka F10 za dostop do BIOS-a ne deluje, prav tako ni nobenega odziva s tipkovnice.
? Po večkratnih poskusih s kombinacijo Windows + B sem prišel v BIOS recovery. Ta se sicer izvede do konca, vendar po ponovnem zagonu spet sledi isti rezultat - črn ekran.
?
? Kaj sem že poskusil:
o Popolna demontaža prenosnika
o Preverjeni vsi kabli, RAM moduli in priključki
o Disk odstranjen in ponovno priklopljen (tudi brez diska enaka težava)
o Preverjeno z zunanjim monitorjem - brez slike
o BIOS različica trenutno F.77
o HWiNFO test ne pokaže nobenih napak
o Računalnik ob vklopu ugasne in se nato znova prižge, a brez slike
o Pritiski F10, Esc, F2 - nič ne pomaga
?
? Sem že skoraj brez idej...
Edina možnost, ki mi še pride na misel, je ponovno flashanje BIOS-a s programatorjem (fizičnim zapisom čipa).
Se komu sanja, kaj bi še lahko preveril? Kakršenkoli nasvet bi bil zelo dobrodošel. ???
spodaj sem prilepil link je test od HWinfo in si lahko pogledate mogoce sem kaj spregledal.
Drugace pa se nahajam okolice Savinjske .
Lep vikend
link do testa https://we.tl/t-txTsCBEl3F">
Hvala vnaprej! ?

Klemen86 ::
Koliko časa pa počakaš preden razglasiš, da ne dela? Lahko, da preverja rame in potrebuje nekaj več časa. BIOS/UEFI je OK, če se včasih zažene.

Han - Da comos baterija bila menjana z novo.
Klemen 86 cca pol ure do ure sem pustil zagon.
mtošev seveda so napisani ker sem zel iskati tudi pomoč z Al jem.! ker se mi ni dalo vse na novo pisat sem skopiral v forum in iscem tukaj pomoc . tako da ce nimas bolj pametnega odgovora na post ga ne smeti ampak isci resitve ?. Hvala?
lep vecer vsem ?
Klemen 86 cca pol ure do ure sem pustil zagon.
mtošev seveda so napisani ker sem zel iskati tudi pomoč z Al jem.! ker se mi ni dalo vse na novo pisat sem skopiral v forum in iscem tukaj pomoc . tako da ce nimas bolj pametnega odgovora na post ga ne smeti ampak isci resitve ?. Hvala?
lep vecer vsem ?

filip007 ::
Uporablja se HP orodje za popravke, nič na pamet.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave s pregrevanjem Ryzen 7000X3D (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 9161 (6563) | Mr.B |
» | Razer Blade 15 2018 baterijo vidi, a ne polniOddelek: Pomoč in nasveti | 605 (476) | hojnikb |
» | Po BIOS posodobitvi računalnik samo piska (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8079 (4770) | singhudit61 |
» | Win 7 Ultimate "Blue screen" vzrok?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1408 (1020) | rk7254 |
» | BIOS recovery flash problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1673 (1470) | DeeCoy |